127612
-
ok -
Nem járok, nem is fogok, eléggé megfog a nap, ha félpucéron vagyok valahol ( kert, stb ) akkor rögtön barnulok szinte, családba csak anyám megy el néha... -
megoldás: nem kell strandra járni. -
Nem járok, így is k¤rv¤ erős az UV sugárzás. -
gabesz012 #74017 Nem járok, nem is fogok.
-
hát ez van, venni kell +30 faktoros naptejet és óránként kenni. mi úgy toltuk és szépen megmarad a színe -
Rundstedt17 #74015 nem
az előzőekhez hozzászólva valóban a napsütés elég kellemetlen,nem látni a monitort sötétítéssel kell szarakodni..... :S -
És rákvörösre égni nem gáz? Nálam az = a hülyeség nyilvánvaló jelével. Iknább leszek fehér, mint bőrrákos és / vagy hülye... -
Katarina 60 #74013 Igen ritkán elszoktam menni. -
én 2 hete égtem le faszául a strandon...egy hete kezdtem el hámlani és még mostis tart:D testápolózni kell esténként és akkor a hámlás után úgyahogy megmarad a barnasága...
meg én inkább ha kertben teszek-veszek akkoris félpucéron (fünyírás stb.) mert sztem hófehéren strandra menni meg gas..vagyis, én kényelmetlenül érzem magam -
F1re #74011 miért érezted magad kellemetlenül ? -
F1re #74010 néha néha járok -
Na és éppen ezétr mondom, hogy sok szabadidő. Fél órára nem ugrol le a Balatonhoz, de fél órát erre meg nem pazarolok az életemből. A szabadítős tevékenység során barnulok annyira, amiennyire. A polót soha nem veszem le. Mikor utoljára tettem meg, akkor elfeledjeztem magamról röplabdázás közben és úgy leégtem, hogy másnap reggel mikor felkeltem, elájultam.
Kevés szarabb dolog van, mint leégve lenni. És legalábbis rohadtul utálom. -
olvasni kurvajó pedig a szabadban. fél-1óra kinnt ülni, egy héten 3x és megis van az alapszined -
Unreal1942 #74007 Nem járok. -
Nem járok, nem voltam még, és nagy valószínűséggel nem is fogok járni. -
Nem járok, nem is fogok. -
Egyszer voltam, nagyon kellemetlenül éreztem magam így többet nem megyek. -
Kiskoromban én is sokszor leégtem, többnyire azért mert fehér bőrrel voltam kint egész nap a napon. De azóta eltelt pár év, és tudom, hogy nem lehet úgy lenni egész nap, legfeljebb fél, egy órát, és akkor nem égek le. Meg ugye kerülni kell a déli 12-15 óra közötti napozást. Tudni kell mikor mennyit lehet, és úgy is el lehet - rövid időn belül - érni azt a "egészséges barna bőrszínt". A szolárium inkább csak azok szokása, akiknek nincs idejük, mindent gyorsan akarnak, türelmetlenek. Azt meg, hogy valaki télen szoláriumozik, miért teszi? Hogy jól nézzen ki? Télen nem is látni.
Szóval teljesen értelmetlennek tartom az egészet. -
annyiban tényleg jó, hogy az első komolyabb napsütéskor nem égtem rákvörösre(nekem is elég fehér bőröm van)
annak tényleg nincs értelme, amiket a képeken látunk én kb. egy árnyalattal
lettem sötétebb az azelőttinél -
Nyaralás, és amennyiben ez víz mellett történik, esetleg szabadnapon haverokkal, barátnővel kinézni egy fürdőre, mártózni a 35 fokban, majd kiülni a víz mellé egyet, akár egy sörrel a kézben, ez is napozás. De aki melózni akar, laptoppal maga előtt is kiülhet a napra, az is napozás. Néha nem árt kicsit lazítani, és pl nyáron ez is kellemes tud lenni. -
Ööö, én csodálom azokat akik a drága szabadidejüket arra áldozzák, hogy napozznaka. Baromi sok szabadidiő kellehet ehhez... -
Na jó, de épp ez a gond, hogy az emberek a szolárium esetében olyanokból indulnak ki, mint a sárga plázacicák, meg a lent látott srácok. Azért ők durván kenik ezt a szoláriumos témát, szerencsére felénk még nem ez a megszokott. Ismerek sok olyan embert, aki elmegy tavasszal 3 héten át heti kétszer, 5-6 percre. Fontos, hogy ha lehet, új szoliba kell menni, mert azok kevésbé sárgítanak és annyira nem is egészségtelenek. Persze nem is egészséges, de mértékkel kb annyira ártalmas, mint ha kifeküdnél a természetes napfényre. Sajnos most már az is gáz. Meg elvileg, aki rendszeresen jár szoliba, annak a sima napfényen is onnantól vigyázni kell, mert növeli a rák kialakulásának lehetőségét. De ekkor sem a szolitól lesz az, hanem a napfénytől, az UVB sugárzástól.
Feküdtem már ki hófehér bőrrel napozni, kellemes pirulás, hámlás lett belőle. Kipróbáltam, hogy előtte kicsit szoli, hogy ne hófehér legyek /ettől még sárga sem lettem/, ezt követően a nap sem kapott le annyira hamar. -
Csak mert szerintem nem szép a szolárium által barnított bőr (elég 1x végigmenni a sétálóúton), meg ugye elöregíti a bőrt, aztán ~40 éves korában a nő úgy fog kinézni, mint valami nyugdíjas, szottyadt szatyor, Mick Jagger. De hát mindenki azt csinál magával, amit akar. 
ennyire hosszú kérdés nem kell :D kérdezni is tudni kell -
télen voltam párszor, kipróbálás szintjén :)
-
Blum #73995 Kapásból tudok mondani a környezetemből 5-öt..:S -
Dean Winchester #73994 Nem járok, nem is fogok.
van férfi aki jár szolizni? :S -
Nem kell azt, csak az emiatt bőrrákosok ne kapjanak semmi segíly szerűséget, mint amit mondjuk egy másféle rákbeteg, hiszen ők csak a természetes evolúciót segítik csak elő. -
Mert hogy lehet ezt hosszan kérdezni? :D
Kedves Lyukasbogrács, mire alapozod ezt a fajta, előítéletektől kicsit sem mentes megállapításodat, miszerint a szoláriumokat be kellene tiltani? -
nem -
rövid kérdés, rövid válasz
-
oké. -
mert. -
miért? -
Nem járok, nem is fogok. Eleget dolgozok a kertben, hogy jó színem legyen. Télen meg ki nem sz@rja le. -
betiltanám a szoláriumot
-
nem -
szekszibiccs