127612
  • clio1616v
    nem erre gondoltam... arra, hogy csak akkor tudod, hogy ki mikor fog meghalni, ha te magad ölöd meg...

minden más esetben a jobb megijedni mint félni elvet követve nem készülök rá az orvosok által előrejelzett halálra... mert teljesen felesleges

ha mindig azon nyüglődnék, hogy jaj mikor hal meg már valaki, akkor milyen élet az?

soha nem szabad félni semmitől, mert nem te vagy(remélhetőleg, nem akarod megölni egyetlen szerettedet sem ^^) a felelős a halálért ezért felelőtlenül kell viselkedni a halállal szemben
  • chhaya #74180
    Igen, hisz a halál is csak az élet része.
  • messiaso
    Káröröm. Nem több.
  • NEOreg3
    nem
  • MR ME
    nem
  • autoszimulator
    mondjuk ha valaki elüti, lelövi, megkéseli a szerettedet, akár direkt, akár véletlenül, akkor sem rajtad, sem a szeretteden nem sokat segít már a büntetés. a dolgok megtörténtek, persze, bűnhődjön, többet ne csinálhasson ilyet, de neked ettől nem feltétlenül lesz jobb. Érdekes látni a sok embert, aki "megkönnyebbül" hirtelen, mikor lecsukják az elkövetőt.
  • clio1616v
    Fel, de az ilyen szándékot, előre eltervezett emberölést a törvény szabadságvesztéssel bünteti.
  • Lullaby
    Anyám nagyon beteg volt, 10 éves voltam mikor meghalt... Lehet túl kicsi voltam és nem fogtam fel, de lehet már felkészültem rá, hogy ez lesz. Rég volt ):
  • tigeroo
    még nem tudom
  • toysoldier
    jólvan kocsis
  • Rockynhooo
    fogalmam sincs szerencsére.
  • autoszimulator
    még egy okoskodó idióta, mi más kellett nekünk.
  • messiaso
    Ti is leszarjátok az élőket, max. nem tudtok róla..............
  • OrioN the S
    Nem lehet... és teljesen megváltoztatja az embert, szinte új személyisége/mentalitása lesz. Aztán úgy érzed beleőrülsz, ha még egyszer át kell élned.
  • Unreal1942
    Nehéz dolog a halál tényének elfogadása, de ez az élet rendje.
    Talán az a legjobb mindenkinek, ha egy teljes, tartalmas élet után. Méltósággal tud valaki meghalni. Nem tragikus hirtelenséggel, de nem is hossza tartó szenvedés árán.
  • byzhouse
    Kívánok sok szépet neked :) hülye fogyatékos
  • messiaso
    Az élőket is leszarom, szerinted a haláluk mennyire érdekel?
  • Armagedown
    Nem. Még a hirtelen bekövetkezett halált is nehéz feldolgozni, de hogy sejtem előre...

Én tudom mert nagyapám 6 évig szenvedett :(
  • Vadnokedli
    Én már felkészültem, és alig várom, hogy bekövetkezzen
  • Mersant
    egyeb. a hirtelen halalt sokkal nehezebb feldolgozni mintha elore tudod hogy par even belul xy meghal.
  • dartonita
    Nem lehet.
  • Bruk
    "Nem. Még a hirtelen bekövetkezett halált is nehéz feldolgozni, de hogy sejtem előre..."

Annyi hogy ebben az esetben kicsit megkönnyebbülünk mikor vége.
  • byzhouse
    na szép kérdés ez is...

Nem. Még a hirtelen bekövetkezett halált is nehéz feldolgozni, de hogy sejtem előre...
  • SötétBarom
    Egyéb

Valamennyire fel lehet, de csak akkor, ha olyas valakiről van szó, akinél a halál "normális". Gondolok itt a 80 év feletti nagy/déd szülőkre főleg. Egyéb esetben nyilván nem.
  • LordVenom
  • szjuca
    Nem lehet felkészülni, nekem egyszer sem sikerült, hisz tudtam, hogy napok-hetek kérdése, hogy "elmegy" a szerettem.
  • Freeda Krueger
    Nem hiszem hogy fel lehetne rá készülni,bár tudom hogy az élet része.
  • Lacee86
    Üres. Muszáj ilyen kérdéseket berakni?? :/
  • DIESEL DOG #74153

• Marci0115
  • Motoroj
    Minden másban egyetértek veled, ebben viszont nem.
  • Flammius
    Ez nem kérdés, hanem tény, hogy túl sokan vagyunk. Már az is elegendő lenne egy tömeges pusztuláshoz, ha visszatérnénk a 19 századi termelői technikákra, és akkor még csak a termelést említettük, a szállítást nem.
  • Flammius
    Nemzeni így is annyit nemzel, amennyit akarsz, szerencsére elég jó fogamzásgátló módszerek vannak már.

Nevelés, mint az emberi lét kiteljesedése. Ezt ugye viccnek írtad? Szülők 80%-a le se szarja a gyerekét, és akkor még nem is számoltunk a harmadik világbeli felfogással - kell gyerek, aki majd eltart, akit eladhatok, aki melózik, aki jó lesz katonának... Sajnos a nők egy bizonyos életkor körül megvesznek a gyerekért, és ilyenkor enged a legtöbb férfi, mert tudja, hogy különben a partnere elhagyja, és keres "apának valót".

Vízgazdálkodás is komoly probléma, nem beszélve a fizikai elhelyezéssel, stb. Nem kívánok egy olyan világban élni, ahol lépni nem lehet az emberektől, akkor inkább bevállalom azt az 50% esélyt, hogy én is a random hullák között leszek. Már így is egy kalap szar az élet, annyian vagyunk, mindenhol emberek, buszon, utakon, stb. Társas lény az ember, de nem méhkasba, vagy hangyabolyba való.

Egyébként az is kérdéses, hogy a természetes életközösségek átalakítása lakóhelyekké/termőföldekké milyen mértékben vezetne azonnali katasztrófához. Ha nem lennének nagy volumenű technikai eszközeink ezen változások kontrollálására, akkor ez egy biztos módja lenne a tömeges kihalások kiváltásának.
  • SötétBarom
    Ha összedől a gazdasági rendszer, lehet kiderül, hogy már most túl sokan vagyunk..
  • Rise Against
    Én ettől egyébként sem tartok, hogy bekövetkezik. A mostani tendenciát nézve hamarabb dől össze a jelenlegi gazdasági rendszer, akkor meg akár anarchikus helyzet is előállhat, aminek elég "jó" népességcsökkentő hatása lesz :D
  • SötétBarom
    Nyilván létezik rózsaszín verzió, én valahogy mégis valami kataklizmát látok valószínűbbnek. Persze amiket mondasz, azok jó dolgok (húsnövesztés, gén-kezelt növények, stb.) - de a növekedést nem lehet fenntartani, mivel exponenciális, így ha elér a populáció egy kritikus számot, onnantól kezdve egy "pillanat" alatt túl sokan leszünk..
  • Rise Against
    nekem is ez jutott eszembe, csak nekem abban a kontextusban, hogy sztálinhoz fogható a devianciád.
    SOHA nem szabad önbíráskodó embert hatalmi pozícióba juttatni.
  • [HUN]FaTaL
    Én 14 milliárdról tudok.
  • Rise Against
    a Föld erőforrásainak teljes kihasználásával durván 50 milliárd embert lehetne eltartani, ezt olvastam régebben.
    Ha pedig a megújuló erőforrásokból való energia kinyerésének technológiájára fókuszálnának és ebben elérnénk valami komoly fejlettségi szintet, ami az olajmaffia miatt nem valósulhat meg, akkor az energiával sehol nem lenne probléma, az életszínvonal mindenhol magasabb lehetne. Ha elérnénk egy jó 50 milliárd körüli népességet és egyszerűen nem lenne több termőföld az emberek etetésére, na csak innentől kezdve lenne gáz. De nem dől össze a világ, klónozással már most lehet laboratóriumban 'húst' előállítani. Én inkább ezt választom, mint az emberiség tömeges önbíráskodó módon való lemészárlását, vagy hogy gátat vessek az emberi lét kiteljesedésében az egyik legfontosabb lépcsőnek, a nemzés/nevelés folyamatának.
  • Flammius
    Erre csak Sztálint tudom idézni: egy ember halála tragédia, egymillió ember halála statisztika.