127612
  • tigeroo
    értem. akkormár inkább hatóságilag tilos (sztem)
  • tenkenorman
    alvin és a mókusok
  • Lacee86
    Hát jah, megb*szhatja egy ország a nemzeti öntudatát, ha porig rombolják. A nemzeti kultúra az már más tészta, az igencsak sérülhet a globalizáció miatt. De én úgy gondolom, h a glob. inkább jó, mint rossz dolog, nem lehet feketén-fehéren kimondani h jó vagy rossz.
  • Borg
    A nemzeti öntudat hanyatlása? És ez most negatív lenne, főleg annak fényében, hogy az elmúlt párezer évben minden egyes háború emiatt robbant ki?
  • Zoli007
    Lemaradtam valamiről? Gázam, gázad, gáza, gázunk, gázatok, gázuk. Rosszul tudom, vagy valahol máshol van a hiba? Taníts mester!
  • tigeroo
    húha, ció-ció, micsoda rímpár :P
  • Arnoux
    Nekem ambivalens érzéseim vannak evvel kapcsolatban.
    Egyrészt fasza a globalizáció, mert lecsökkenti az esélyét egy esetleges harmadik világháborúnak és a nagyobb nemzetközi konfliktusoknak úgy általában. Az embereket nem lehet majd azzal harcba hívni, hogy a másik nemzet mekkora barbár, meg minden rossznak ők az okozói, mert a kultúra hasonló lesz és a lakosság nem ellenségként fog tekinteni a másik nemzetre, hanem mint hasonló emberekre.
    Másrészt, a hatalom egy szűk réteg kezében fog csoportosulni és a multinacionális cégek még nagyobbra fognak duzzadni, közben a nép elveszti a megélhetését és elszegényedik.
  • tenkenorman
    globalizáció, gyilkos mutáció!
  • F1re
    nem szoktam bele kötni az írásokba de "gázad" :DDDDD ez nagy
  • messiaso
    Támogassátok. A kényelmet úgysem Ti, hanem a nagy fejesek fogják élvezni. Rabszolgák vagytok, lesztek. :D
  • Zoli007
    Nem kellene, mert nem lenne gázad.
  • SötétBarom
    Viszont lehet, hogy nem kéne 50 rongyos gázszámlát fizetned, így mindjárt nem jelentene akkora problémát, hogy a monitor 30 ronggyal drágább =))
  • N1ggA
    Régen támogattam, de most már nem, mert korlátozzák a szabadságunkat. Pl. betiltanak ezt-azt, mert az amerikaiak kitalálták, hogy az úgy jó, hogyha azt be van tiltva.
  • F1re
    +4
  • Rise Against
    én sem tekintem feltétlen előnynek, sőt, de a tőke szabadon áramlása valamint a változatos piac számunkra is előnyös. Gondolj már bele, ha a monitor amit külföldön legyártanak és most megveszed 50ezerért, egy nem globalizált, gazdaságilag elszigetelődött országba mire beérne, már fizethetnél érte mondjuk 80ezret
    Élelmiszerboltokban nem találnál olívabogyót meg japán sört, csak mondjuk azt, amit a magyarok legyártanak. vagy ha a külföldit is megvehetnéd, akkor azt cseszett drágán.
  • Kata
    ezeket a válaszokat ki találta ki?
    Mert megkérném, hogy egy rövidebb szakmai esszében fejtse ki milyen gazdasági előnyei vannak a globalizációnak. Vannak ugyan, de csak az érintett multicégek számára, mert több bevételük és kevesebb konkurenciájuk lesz. Viszont a ránk vonatkozó gazdasági előnyt kifejthetné a kitaláló.
  • Rise Against
    Addig örülj, amíg létezik a világon nacionalizmus, ez az egy dolog az, ami az embereket ösztönzi saját érdekeik csoportos megvédésére. De sajnos nem tudja megakadályozni azt, hogy ne integráljanak minket egy globális bankrendszer vérkeringésébe, ahol a hatalom néhány vagyonos család illetve társaság kezében központosul.
    Én személy szerint semminek nem örülnék jobban (a politika terén), mint egy unióból való kiszakadásnak és független nemzeti felvirágzásnak, mert jelenleg elnyomott, kiszolgáltatott kis szarként tengődik Magyarország, és szomorú, hogy ezt ennyien szorgalmazzák.
  • DIESEL DOG #74084
    -2
  • Rise Against
    mondjuk itt
  • Rise Against
    látom bővült a gecikeményválasz-repertoár
    vajon hova lehet még a vagányságot tovább fűszerezni?
    mondjuk kib@szottul szarok az egész szarra b@zdmeg f@szom geci
    ha már kemények vagytok nehogy megragadjatok már egy bizonyos szinten
  • extramagascsaj
    Gazdasági, technológiai szempontból jó dolog, de kulturális szempontból negatív.

• HöfEE
    Nem támogatom, mert a hagyományok, a kultúra, nemzeti öntudat hanyatlásához vezet.
  • jhetedikj
    +3
  • DIESEL DOG #74078
    +1
  • Pepsi Twist
    Egyéb

Szarok az egészre bazdmeg.
  • Borg
    Nem a globalizációval van a gond, hanem azzal, hogy a legtöbb ország még fűszerezi a maga kis nacionalizmusával. Igy lesznek kiszolgált, és kiszolgáló népek a rendszerben, nem pedig egyenlő bánásmód. Persze hibás mindig csak a másik büdös nacionalista ország lehet, aki csak a saját érdekeit nézi... közben meg nálunk is erre lihegnek egyre többen.
  • [HUN]FaTaL
    Gazdasági, technológiai szempontból jó dolog, de kulturális szempontból negatív.
  • Lacee
    Támogatom. Az emberiség gyors fejlődéséhez, a jóléthez vezető út.
  • SötétBarom
    Ezt az érvet jól lehet cáfolni a világ legkevésbé globalizált országával: Észak-Korea..
  • Bulykin
    osztom
  • Armagedown
    Elítélem, mert a hatalom központosulásához vezet, az emberek pedig szolgákká lesznek.
  • NEOreg3
    leszarom, nincs beleszólásom
  • byzhouse
    Magyarország kormányánál minden jobb :)
  • Molnibalage
    Mivel még senki nem tudta megmondani tisztességesen, hogy mi az gőzön sincs. Tipikus konteós flémelős kérdés, amin lehet anyázni. :)
  • Lacee86
  • szabii98
    Egyéb...nem érdekel
  • Marci0115
    Elítélem, mert a hatalom központosulásához vezet, az emberek pedig szolgákká lesznek.
  • Rise Against
    most olvastam el azokat az sg praktikás sztorikat amik kimaradtak az életemből, és kaccantottam módjával. De merev vagy.
  • [HUN]FaTaL
    "Utálom, bant az egésznek!"

Kurvára unalmas és szánalmas már az egész, hihetetlen, hogy van, aki még mindig nevet ezeken a szarságokon...
  • tommygear
    azért van ott al ink a kérdés leírásánál