A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
hát egy putriban élõ gyerek nagyobb valószínüséggel lesz bûnözõ sztem...
A komolyabb büntetések nem érnek semmit. Az orkoknak kétszer annyi börtön = kétszer annyi hawaii :D

Egyéb büntetések, pl. levágjuk a karját vagy beszúrunk neki egyet vénásan hogy haljon meg rohadtul állatiasak.
QuippeR
miért, egyébként mitõl lesz huligán?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

A tanároknak visszaadnám a fizikai fenyítés lehetõségét.

Az iskolák területén belüli erõszakos cselekedetekért különösen súlyos büntetéseket szabnék ki. / kivül is...
Marci0115
de amit lát a gyerek a szüleitõl azt fogja csinálni, ha a cigány gyerek szülei lopnak állandóan, kiabálnak akkor a gyerek is azt fogja csinálni, attól függetlenül hogy iskolába jár, már ha bejár

tigeroo
na ez viszont hülyeség. nehogymár a szülõ balfasz nevelése miatt legyen huligán egy gyermek...
QuippeR
nem tenném kötelezõvé az iskolát. aki nem akar tanulni, vagy olyan dolgokat mûvel, azt kirúgnám a bús fenébe, aztán boldoguljon, ahogy tud.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dick Riddick
Tölts el kint egy kis idõt és meglátod. :)

\"Heroes never die. They just reload.\"

Hegi90
Ez érdekes, mert én úgy tudtam, hogy az Írországi oktatás példaértékû az egész világon a már 1960 óta (így utólag utánanéztem pontosabban :D) bevált reformokak, és ez segítette õket a kiemelkedõ gazdasági fejlõdéshez.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dick Riddick
<#nevetes1>

tigeroo
de a lényeg: a gyerek jogai mindenek felett! (kötelesség? az rossz kommunista dolog...!)
Dick Riddick
Írországban is erõsen megy a gyermekvédelem, meg is látszik a jelenlegi állományon. :)
Gyalogoltam a külvárosban, nagydarab egyén bõrdzsekiben, borostásan, rosszkedvûen. Elmentem egy kiscsóka mellett /maximum elsõs lehetett/, észre sem vettem, majdnem a térdemig ért. Utánamszólt: Szép kabát, kishaver! Én meg lefagytam egy fél percre, mondom biztos rosszul hallottam, valamelyik kertbõl szóltak rám, de nem. :D
Autókat gyújtogatnak, borogatnak, volt hogy egy 11! éves nyikhajt több mint tíz rendõrautóval üldöztek a városban, plusz egy helikopterrel. Erre számíthatunk majd itthon is, ha nem változik a hozzáállás.

somdav95
meg azt bírom mikor másfél fejjel kisebb és levállal.. majd szépen lepattan:D

bardocz
Van jópár ilyen szájhõs, szövegelni tud a 60 kilós gyereknek a focipálya másik felérõl, de cselekedni már nem mer, pedig 30 kilóval nehezebb:D
somdav95
ismerõs, engem se szeretnek sokan... persze csak többen tudnak pofázni, ha oda állok h pofázzon négy szem közt egyik se szólalna meg.. magyar mentalitás :)

Magic Boy
Sok gyerek van aki direkt kötegszik, hogy verekedhessen vagy csak beleköt valakibe akinek eszébe sincs verekedni.

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

bardocz
Azt meg szerintem ha két gyerek összeverekedik nem kéne annyira büntetni. Szépen kidolgozták egymás arcát, meg levezették egymáson a feszültséget, hurrá. Az ilyen csoportos geciségeket kéne büntetni rendesen.
Magic Boy
A helyzet nem olyan vészes, nincs tennivaló tartják itt páran. (jelenleg 11-en)

Ez igaz csakhogy ha most nem tesznek semmit akkor hamarosan sokkal súlyosabb lesz a helyzet.

Scottt
Az iskolák területén belüli erõszakos cselekedetekért különösen súlyos büntetéseket szabnék ki.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

N1ggA
Az biztos, hogy nem büntetném õket.

- A problémásabb egyének csak szakember rendszeres látogatása mellett folytathassák tanulmányaikat.
- A helyzet nem olyan vészes, nincs tennivaló.

Spread De Love!

Magic Boy
Vannak úgynevezett gyûjtõ iskolák ahova mindenki mehet.
Ha meg onnan is kivágják akkor marad a gyogyós iskola az ilyenek úgyis oda valók.

Én ezekre szavaztam:

- A tanároknak visszaadnám a fizikai fenyítés lehetõségét.

- A problémásabb egyének csak szakember rendszeres látogatása mellett folytathassák tanulmányaikat.

- Az iskolák területén belüli erõszakos cselekedetekért különösen súlyos büntetéseket szabnék ki.

Pepsi Twist
ez most rég nem jó mert törvénybe van hogy tanköteles az arc 18 éves koráig na most addig valahova mindig fel KELL hogy vegyék különben az iskolát basszák meg diszkrimináció miatt vagy egyéb hasonló dolgok miatt

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

NEOreg3
ki kell baszni a suliból, ha a másikban is balhézik, akkor onnan is

ha már nem veszik fel sehova sem, akkor így járt, de onnantól fogva segélyt soha semmilyen formában nem kapna sem õ, sem a családja

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

somdav95
biztonsági õr

A helyzet nem olyan vészes, nincs tennivaló.

bardocz
5. és 6.
Testi fenyítés semmiképp sem, mert van jópár tanár, aki csak azért az, mert úgy õ lehet a kiskirály, meg rá hallgat x ember, ha már máshol egy senki.
milk4
Az iskolák területén belüli erõszakos cselekedetekért különösen súlyos büntetéseket szabnék ki.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Hegi90
Egyéb, pl. (kommentben)

Az egész oktatási rendszert fel kéne cserélni kooperatív módszerekkel. Akkor az ilyen gyerekek maguktól kiperegnének, vagy önként bekapcsolódnának.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

RS
Egyéb, pl. (kommentben): Idézem csakegyalreg-et: Ha a gyerek valami rosszat követ el a SZÜLÕKET IS BÜNTETNÉM, akkor talán több idõt fordítanának a gyerek nevelésére.

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi mûanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Molnibalage
Elsõ lépésban a szülõket kellene farba rúgni, hogy csemetéjét nem neveli...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"A tanároknak visszaadnám a fizikai fenyítés lehetõségét." -talán...
"Minden iskolába biztonsági õr(öke)t helyeztetnék." -Sokba kerülne, nincs is annyi biztonsági õr
"Fémdetektor kellene minden iskola bejáratához." -#60464
"A tanulóknak rendszeres pszichológiai vizsgálatokon kellene átesniük.
A problémásabb egyének csak szakember rendszeres látogatása mellett folytathassák tanulmányaikat" -Esetleg egy felületes vizsgálaton kéne kiszûrni azokat akik nagyon veszélyesek. Mélyrehatóbb ellenõrzéshez/vizsgálathoz pénz és szakember kéne, mégpedig sok.

"Az iskolák területén belüli erõszakos cselekedetekért különösen súlyos büntetéseket szabnék ki." -Általánosságban kéne szigorúbb büntetés, mert így akkor az iskolán kívülre kerülne az erõszak ami nem old meg semmit.

EGYÉB: Ha a gyerek valami rosszat követ el a SZÜLÕKET IS BÜNTETNÉM, akkor talán több idõt fordítanának a gyerek nevelésére.
OrioN the S
A normalisabb fele talan rajon, hogy amikor a tanart szivatja, akkor vele egyutt magat is... Erettsegit ugy ahogy van bukta, mert vagy hulye hozza vagy ugy megszivatja a tanar(persze jogosan), hogy sirva fakad aztan meg anyazik, hogy kocsog a tanar. NC

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Pepsi Twist
Fémdetektor kellene minden iskola bejáratához.

ez pl mi a kurva isten faszára jó? :D beviszi a porcelán kést azt csõ... vagy a fatestápolót...

Egyéb, pl. (kommentben)

Az egész oktatási rendszer szar... 34 gyereket próbál tanítani 1 tanár... (1 órán) normál esetbe max 10 emberke kéne hogy hallgassa a tanár szövegét ja igen annyi hallja meg a 34 emberbõl viszont a maradék szivatja a tanárt és nem hagyja tanulni a többieket tehát ez az egész rossz meg nem csak hogy szivatja meg apja fasza hanem a tanár se tud 34 emberre oda figyelni és elmagyarázni 34 embernek egyenként mert mindenkinek más problémája lehet az adott dologgal...

am szegeden is van ilyen iskola ahol csak a csõcselék jár a 6kiló :D vagy a móra (1 és ugyanaz a 2) ott 500FTér késeltek...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

angelslie
Minden iskolába biztonsági õr(öke)t helyeztetnék.

A tanulóknak rendszeres pszichológiai vizsgálatokon kellene átesniük.

Valahogy megkéne igazán szüntetni már ezt. Mondjuk az én sulimban nincs komolyabb eröszakosság mert azért komolyan járnak el. De a piszkálódások ugyan úgy jelen vannak, ami ellen nem lehet tenni és nagyon zavaró -.-

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Dick Riddick
A nagy liberalizmusban szépen a visszájára fordulnak a dolgok. Az elõzõ rendszerben a tanároknak szabad kezet adtak, most a diákok vannak hasonló helyzetben.
A fémdetektorok beszerzése és mûködtetése nem kevés pénzbe kerül, egy olyan országban ahol sokszor a normális étkeztetésre sincs pénz. Arról nem is beszélve, hogy amelyik srác be akarja vinni a halefját, az valószínûleg be is tudja.
A biztonsági õrök egyrészt nincsenek ott mindenhol, másrészt a jogkörük korlátozott.
A pszichológusi vélemény érdekes ötlet, de amíg kilóra meg lehet venni az értékeléseket...
A tanárok fizikai fenyítésével is vigyázni kell, addig nincs gond amíg megérdemelten kapja valaki, de egy idegbeteg tanár több problémát okoz mint amennyit megold.
Egy biztos, ha túl sok mindent megengednek a tanulóknak, azok élni is fognak a lehetõséggel.

Hát itt nálunk Nyíregyházán van egy iskola, a Bencs László, oda azok a tipikus egyének kerülnek be, akiknek borzalmasan rossz a tanulmányi eredménye, vagy súlyos magatartási gondokkal küzd.
Voltam már ott,(nem mint diák) egyik haveromnak a nõvérét anno oda vették fel. Hát mit ne mondjak... alig vártam hogy elhúzhassak onnan... :S
Lacee86
Az hülyeség lenne. Erõszakot erõszakkal orvosolni?? Nem azt mondom, egyes kölykök néha megérdemelnének egy jókora taslit, de ez akkor sem megoldás. Azonkívül simán visszaélések lehetnének, és sok tanár agresszív állattá válna. (Ez volt a baj régen is.)

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

OrioN the S
Amugy amelyik nem "gettosuli" ott tenyleg nincs baj :\ Legalabbis en nem tapasztaltam anno... Meg mindig vannak normalis iskolak ahova nem a csocselek jar.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

berlinboy6329
Aha, tééélleg nem...<#wilting><#falbav>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

OrioN the S
ez edes keves, mert viszonoznak is...

cement
A helyzet nem olyan vészes, nincs tennivaló.

respect to the man in the ice cream van

Carlos
A tanároknak visszaadnám a fizikai fenyítés lehetõségét.

Þór vígi þessi rúnar

David2
a renitenseket el kell különíteni a normálisak érdekében

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Dick Riddick

A problémásabb egyének csak szakember rendszeres látogatása mellett folytathassák tanulmányaikat...
Garrett27
A fémdetektorozás akkor lesz bevezetve, ha nem változtatnak sürgõsen a médiatörvényen, mert sztem nagyon sok "ötletet" látnak el a tanulók a mindenféle csi-s meg hasonló krimikbõl, amik özönlenek a képernyõkbõl. Addig viszont a problémásabbak suliba járását biztosan szakember látogatásához kötném, mert ezek szerint a szülõ ott nem tudja felvállalni a rendes (rendre) nevelést. És egyetértek a #60449-el, nem a "piti" összekapásokról van szó, hiszen vitatkozunk mindannyian..viszont igaz az is, hogy a suli nem dühöngõtér.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Lacee
problémásaknak szakember látogatása, az iskolán belüli balhék miatt súlyosabb büntetések

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Amikor én jártam általános iskolába akkor még a tanárok simán odavágtak.
Volt akinek pofozógép volt a neve. Volt aki kokizott, pajesznál fogva rángatott. Kulcs csomót oda vágott. Egyszóval nem vicceltek.
Mégis szép emlékek mert nem ok nélkül történtek ezek a fenyítések. Nagyon rendes emberek voltak. Igazi pedagógusok.

Nem gondolom, hogy ez abban a formában most is tartható lenne, de ami most van, hogy a diáknak mindent szabad az azért túlzás. Sokkal nagyobb szigort vezettetnék be. Az iskola nem játszótér és nem dühöngõ. Akit nem tanítanak otthon viselkedni az ne járjon normális emberek gyerekei közé.
És itt nem arra gondolok, hogy néha összekapnak, verekszenek. Mert ebbõl is kell egy kicsi.
Én se voltam jó gyerek. Rendszeresen jártam az igazgatóiba <#zavart1>

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

clio1616v
a szülõket börtönbe zárnám, hogy aztán õk verjék agyon a neveletlen gyerekeiket

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

immovable
Biztonsági õrök + súlyos büntetés.