147
-
haxy27 #27 Hát nekem most vista van és megvagyok elégedve vele. Az XPt 4 évet használtam és egy P2 gépen már elmegy de próbáld csak feltenni egy 386 gépre he nem megy ugye? szóval az XPnek is nagy a gép igénye, csak viszonyítás kérdése a dolog.
nekem most 4G ram van a gépemben, és vista alatt 16000ft bol megoldom azt amit XP alatt meg régi gépel 80000ft bol lehetne csak. Lásd I-Ram.
-
freemanone #26 1) Vista Ultimate a kint keringő SP1-el. és ismét visszakapta a 14G helyfoglalást.
2) Alap járaton nem engedett szinte semmit ugyanis XP mellé tettem fel és használom az Extended Security-t, de mint írtam ezt ki is küszöböltem.
4) Minden nézőpont kérdése :) A mai software igényhez (most importantly games)
5) Elindul vele :) Nem azt mondtam hogy csodákat művel és reggelire megeszi a Crisys-t :D
6) Nem, nem luxus configolgattam is rendesen benne. Kikapcsoltam egy csomó felesleges vackot.
A "felhasználói szokások megismerése" pedíg egy olyan szolgáltatás ami logolja hogy mit mien rendszerességgel és mikor használtad. Ebből a rendszer összeállít egy "napi rutint" és még mielőtt te elindítanád az appot betölti a memóriába (amikor van szabad kapacitás pl ha netezel) annak a programnak a részeit amit szerinte használni fogsz.
Btw: kösz :) bár nem egy "erőmű" de ami nekem kell elfut rajta. -
Csaba42 #25 1) Én Vista Ultimate-t használok (csak a nyelvi tám. miatt tettem fel, de sztem le fogom cserélni egyszer), és 9-10 GB (30-as partin 20 marad). A béta volt 15 GB. Nos, én nem tudom, Te mit próbáltál ki, de ebből le lehet vonni vmi kövit (ami lehet persze téves is).
2) "Elszörnyedve tapasztaltam amikor adminként nem engedett hozzáférni a C meghajtóhoz... " - én meg elszörnyedve olvasom ezt, mert nálam semmi gond. Se adminként, se normál felh-ként (utóbbi esetben megadom az admin jelszót, és máris megy minden).
3) "röhelyes" - eléggé.
4) "XP elavult" - ki mondta ezt? A Win98 sem elavult, régi gépekben tökéletesen üzemel. Szal attól is függ, mihez képest nézzük.
5) "XP elindult 1MB-s oldschool vidkarival" - hmmm, ezt muszáj kipróbálnom, mert nem hiszem el (azért a Win98 is szaggatott mellette, mint a nagymami). :)
6) "Nincs rendesen optimalizálva, sok felesleges dolgot csinál." - system management luxus? Jó, persze egy mezei user nem érthet mindnehez, de ha már azt tapasztalja, hogy vmi nincs rendjén, nem kell félni a Google-től, vagy kérdezni olyan emberektől, akikről tudjuk, hogy többet értenek hozzá, mint mi. Én is így tanultam meg egy jópár dolgot, és nem szégyellem magam.
Egyébként szerintem félreértetted a "felhasználói szokások megismerése"-t (vagy csak én keverem most valamivel). Nem azt nézi, hogy mikor mit indítasz el, hanem hogy mit milyen gyakorisággal.
Amúgy jó géped van (és lesz*rom, hogy nem C2D), az enyémnél legalábbis jobb. :) -
floatr #24 Ja és még vmi: melóban p4es 2gb rammal (a memóriát maximálisan kihasználják az alkalmazások, nem az OS) nv6200se, és még az eyecandy 3d desktop is erőlködés nélkül megy szinte észrevétlenül.
Ha ezzel állítom szembe a vistát, akkor az nekem csalódás. -
floatr #23 Én XP-ről váltottam lassan egy éve Ubuntura, egyrészt a vista-pánik miatt, másrészt kíváncsiságból. Nem tudok laikusként nyilatkozni róla, párszor már okozott kelles, de kellemetlen meglepit is felhasználói szemszögből. Eléggé aktívan követem a release-eket, és bizton állítom, hogy a most áprilisban kiadásra szánt verzió -- természetesen a játékra való használatot leszámítva -- tökéletesen helyettesítheti a felhasználások 90%ában az XP-t, és a vistát is. Már a jelenlegi release is elég minőségi ahhoz képest, amit a mikorszofték nemkevés összegért produkálnak, miközben ők alapítványi alapokon dolgoznak, és megélnek.
Mellette egy nyúlfarknyi (nojó kicsit nagyobb) partícióban ott van egy XP játékra, de erre már egyre kevesebb időm van, meg engem is beszippant a konzolpiac.
Az idő eldönti h mennyire fogyasztható egy átlagember számára, bár leginkább ez az ordasmarketing az ellefele. -
#22 Ime az ok:
Elöbb utóbb a rendszerkövetelmnyek részben Vista fog szerepelni,xp nem...El fog tűnni,mint a win95,95,stb....
Winzipre nc,a sidebar-t kapásból kikapcsoltam,nem érdekel,amúgy nem láttam még ráfagyni asztalra...A teljesitményéről meg csak annyit (plusz helyfoglalásról),hogy a nemrég ezenahonlapon is bemutatott progival kb 3 gb-os installt csináltam a vistának,egy rakás amúgy tökfelesleges funkciót kikapcsoltam,és amellett hogy teljes pompájában tündököl a vista elértem hogy a crysis kb 2-3 fps-el legyen lassabb mint xp-n...2-3 fps meg kb behozható lenne ha a vista kinézetéhez is hozzányúlnék,de nemteszem mert 2-3 fps már vicc...
A memóriahasználatról...Mindenki csak pampog miatta de utánnanézni,mirt eszik ennyit,luxus.:)
Superfetch...Másnéven előtöltő szolgáltatás...Eredetileg sebességnövelés céljából tették bele a vistába,zabálja a memóriát,a lényege hogy a gyakran használt progikat letárolja,igy gyorsabban indithatóak...nyugodtan ki lehet kapcsolni,mert szart sem ér...És hopp,láss csodát hovatünt a hires memóriazabálás????:)
-
freemanone #21 Feltettem a vistát egy próbakörre 1hétig használtam is (Gép config az aláírásomban). Elszörnyedve tapasztaltam amikor adminként nem engedett hozzáférni a C meghajtóhoz... közölte velem h lépjek kapcsolatba az adminnal (Később a security meghekkelésével sikerült ezt kiküszöbölni, de egy kicsit nonszensz, valamint nem volt teljesen kompatibilis az XP Extended Security részével, így át kellett vennem a többi meghajtón is az ownership-et minden file felett... NC). Az meg hogy az alap oprendszer az install után 14giga helyet foglaljon egyszerűen nonszensz. Ráadásul ebben nem is igen találsz értelmes alkalmazást (pl: LINUX 4-5 giga de abban van már mindened. Video codek office stb. XP 1,5-2GB SP3-al pár aprósággal kevesebbet nyújt mint a vista), amivel bármit is lehetne kezdeni. Az M$ Intézőnek nevezett izéje amit egyes helyeken file kezelőnek csúfolnak, sosem volt normálisan működőképes. Valamint az hogy a passziánszhoz PX Shader 2.0 támogatás kelljen, már ne is haragudjatok, de talán joggal mondom hogy röhelyes (XP elindult 1MB-s oldschool vidkarival, lényegében mind1 volt hogy mid van nem kell min DX9 támogatásos kari... manapság már nem drága 1-1 darab belőle, de még nem mindenkinek van). Nem az XP-t védem nem is a kölünfajta Unix-okat tény hogy az XP elavult és le kéne váltani. Aki szeret otthon szórakozni vele használjon Linuxot, ő át tud térni. Viszont a vista egy nagyon "szétszórtan" megírt OPSYS. Nincs rendesen optimalizálva, sok felesleges dolgot csinál. Mint pl a cashelés is, meg a "felhasználói szokások megismerése". Hány olyan ember van a világon aki úgy használja a számítógépet, hogy: 8:00 mozilla, 12:00 Film, 14:00 Quake3, 17:00 COD4, stb...
Nincs senki óraműre kapcsolva és mindenki RANDOM módon használja. Annyi memót meg nem tudsz betenni a gépedbe hogy minden elférjen benne full tele chaselve. Valamint ezért van a vinyó.... a SATA2-es vinyók olvasási sebessége és késleltetési ideje már nagyon jó. Az meg hogy ha véletlenül épp eltalálta az oprendszer hogy én most pl használom az Word-öt és 3mp-vel gyorsabban betöltött igazán elhanyagolható. Valamint bocs az első commentért. Innentől kezdve szóljon csak be aki amit akar. -
#20 Ez igaz, irtam is, hogy tudom, csak nem figyeltél...;-)
Vistának semmi keresnivalója notin. Max valami félmilkás, High-End cuccon.
De ez nem változtat az alapvető véleményemen, miszerint JOBB oprendszer a Vista, mint az Xp. Egy év múlva azok, akik itt fikázzák is átállnak majd, max aztmondják; mostmár jó. Aztán 2013,-14-ben pedig majd az utódot szidják, és a Vistát éltetik.
Divat szidni az MS-t, mert Ms suxx.
Linuxról annyit; Szakembereknek való, még mindig. (sokkal inkább, mint akár a Vista, akár az Xp) Ezért nincs róla itt annyi szó, legalábbis szerintem.) -
floatr #19 Na ne röhögtess már plz. A notik forgalma ugrásszerűen nőtt, hogyan engedhatné meg magának h nem gyárt rá oprencert. Mongyuk nem gyártott oprencert... :) -
homeless #18 Jó, lehet azzal védekezni, hogy nem kell mindenből ultimate, meg, hogy a vista csak cache-el, utána meg felszabadít, csak az a baj, hogy a gyakorlatban 1GB alatt használhatatlan. Múltkor néztem egy tesztet, és 2GB felett kezdett el a vista az xp-hez közelítő! eredményt elérni. Írták is, hogy nincs semmi baj a vistával csak gép kell hozzá. Na pont ez a baj, hogy ilyen gép kell hozzá. És itt nem a pénzről van szó. Nekem is van olyan gépem amin röhögve elfutna a vista, de nem az OS-re akarom elpazarolni a memóriám felét, az ms balfaszkodása miatt. Szerintem vagy az ms szándékosan tolja felfele a hardware követelmányt vagy az ms programozói szeretnek gányolni. Az első szánalmas, a második meg nevetséges. És én az xp memóriakezelését se védem, úgyis tudják sokan, hogy melyik os-t favorizálom, de ezt inkább most hagyjuk mert lassan már szégyen lesz sg-n kimondani. Mondjuk ez az sg színvonalát is tükrözi. -
#17 5 évig használtam Xp-t, augusztusban, egy gépcsere alkalmával átálltam a Vistára. A magam részéről, egy sokkal stabilabb, megbízhatóbb oprendszert ismertem meg benne, mint az elődjében. Xp alatt nem egyszer előfordult, hogyha kifagyott valami, vitte magával a gépet. Vistán ez egyszer esett meg. A játékok TÖKÉLETESEN futnak, igaz, nem pakoltam tele a gépet mindenféle kodekpakkal, fentvan egy FF-dshow, és a VLC, Kmplayer. Mindent visznek. Hogy a memória felét megeszi üresben? Kit izgat? Cserébe a programok kicsit gyorsabban indulnak, (eleve be vannak töltve a memóriába!) és amikor KELL, felszabaditja a szükséges memória mennyiséget. Az Xp, bár párszor ujra lett rakva az 5 év alatt, fél év után mindig elkezdett belefagyni az intézőbe. Mindig. Hogy miért, fogalmam sincs, Vista még egyszer sem tette, és sorolhatnám. A Vista-val egy gond van. Vas kell alá. Nem is értem, miért ragaszkodnak a laptopokon való forgalmazáshoz, ill értem, de az más kérdés.
Röviden a véleményem; Egy mai, kétmagos rendszer alá, Vista KELL, hacsak nem használ valaki olyan eszközt, amihez nincs megfelelő driver. Le lehet szarozni, pistázni, akkor is, egy sokkal fejlettebb, stabilabb, normálisabb oprendszer, mint az Xp.
Dante. -
who am I 7 #16 Nem is tudom..melyik topikba írtam, hogy az SP1-től nem lesz semmi jobb és gyorsabb (mert tudni illik ugyanígy okoskodtak, h mekkora sztár a pista és majd az SP1-től istencsászár lesz), és úgy nekem ugrottak a vérpista"fanok, hogy azt öröm vót nézni :D Dehát...aki hülye haljon meg :) -
who am I 7 #15 Ez a szubjektív olyan dolog, hogy én meg akkor azt mondom, h mindenki aki pistát használ az láma...És akkor minden megvan oldva :)
De pl. az akkor is felháborító, hogy veszel OEM 30ezerért (tokos 150ezer) egy software-t és elég sok program (amit munkára is használnék), kb harmad olyan gyorsan fut rajta mint egy XP-n.A játékoknál már kisebb a különbség, ott már nem lehet leszólni, de programoknál még várni kell vele.Másrészt még mindig nincs full dx10-es game..ami már megint kezd kicsit vicckategóriába tartozni.Battlefield 3 lesz az első ugye..de az se most. -
ricsimaster #14 Na erre vártam meg érkeztek a linux fanok :D -
floatr #13 Hát nem is az SP1 miatt kéne aggódniuk asszem...
Kicsit túlzóak voltak a várakozások a vistával szemben is, node várták az SP1-et is, mint a messiást. Aztán az lett belőle, ami a hype-ok többségéből: ráébredés h ettől sem lesz illatosabb a napi extraktum, és ráadásul azokat a problémákat sem oldja meg, amiket okoz. -
Yv@n #12 Azért azok a "lámák" is jók, akik 40edszeri elmondásra sem fogják fel, hogy nem kell mindenből az ultimate verziót használni, elég azt amire szükség van, és hogy a vista agresszíven cache-el memóriába, ezért látsz sokat foglaltnak(konkrétan bármennyi memóriát raksz bele, ha nem csinálsz semmit akkor is foglalt lesz a fele, és ha szükség van rá, akkor takarodik ki belőle.)
Számomra már az XP mem kezelése is logikátlan volt, mások melldöngetve védik. Eleve mi a francért áll neki az OS swapelni amíg ezerszer elférne a ram-ban? érdekes módon egy linux hozzá nem ér a swaphez amíg semmi szükség rá, és nagyon jó válaszidőkkel lehet vele dolgozni... -
Yv@n #11 "És miért láma?"
Pl olvasd el a hozzászólást amire válaszolt(#2). Lehet nem láma, simán csak ostoba mint egy lábtörlő.
"De döntöd el, h ki az és ki nem?"
Igen, mert ez szubjektív, és viszonyítási alap kérdése :)
Camouflage:
Noti gyártók valami érthetetlen okból kifolyólag legendásan fos rendszert szállítanak vistával. A vista home verzióval szállított notebookok kerülendők mint a lepra. Mind az amit felsoroltál jellemzője, a hiba nem benned van.
1 ok, ugyan kicsit összetett: Vadi új gép, dx10es config, több mint 3G ram(xp64 ugyan létezik, de igazából nem alternatíva...vista32 és 64 közt nincs akkora különbség, mint xp32 és 64 között, van akinek ez gondot okozthat, kérdés persze ki használ 3Gnél több ramot pillanatnyilag)
Amennyiben ezek összessége adott, úgy érdemes használni, és semmi gond nincs vele. Persze a gyári oem preinstall home verzió mint fentebb írtam kerülendő... -
homeless #10 Imádom az ilyen lámákat akik szerint egy modern op.rendszer működéséhez 2GB ram kell(jó legyen akkor 1GB, mert úgy is jön valaki, aki elmondja, hogy neki 1GB-al is tökéletesen fut). Ez a microsoft agymosóhadjáratának az eredménye. Ha 4GB lenne a minimális igény, akkor is jönne a sok idióta, hogy vegyek 4GB-ot a gépembe úgyis tiszta olcsó a ram. Aki viszont kicsit is jártas a témában az nagyon jól tudja, hogy nem az op. rendszernek kéne meghatározni, hogy mennyi ramot teszek a gépbe, hanem a rajta futó alkalmazásoknak. De az idiótákat könnyű megvezetni. Már eljutottunk arra a szintre, hogy eltűntek a vistát kritizáló cikkek sőt, sokan már istenítik is.
Te meg éltesd csak a "modern" Visztádat... -
Anomaly #9 Hát én az xp-t is meg a vistát is használom és vistával csak az az egy bajom van hogy egy jó gépen van rajta és a legjobb játék ami elfut rajta úgy, hogy csak néha akad meg az a rainbow six raven shield ami azért elég régi. De az összes játék megakad rajta. Olyan mintha egy 5 évvel öregebb gépen játszanék. De ha nem akarnék játszani vistán akkor semmi baj nem lenne vele. Csak néhány kompatibilitási gond azonkívül teljesen jó lenne. -
who am I 7 #8 Én meg az ilyen csicska Pista Fanokat, akik arra hokkiznak, és leszolják, hogy ha véletlen valakinek nem jön be.Egyébként Miért is kellene TCMD-t használni mondjuk zip helyett?Ha valaki zippet szokta meg?És miért láma?De döntöd el, h ki az és ki nem?Ha épp ezt használja vagy azt?Attól függetlenül, h én sem használok winzippet, de ez a hozzá állás undorítóbb mint a fröcsögő freemanone féle.
Még mielőtt nekem is nekem ugranál, nekem most is fent van a pista, és ha lesznek hozzá normális javítások, és rá lesznek optimalizálva a progik.Majd használom még 1 év kb... -
#7 WinZIPről nem tudok nyilatkozni mert szerintem csak a lámák használják TCMD helyett. Feltételezem lebegő toolbarnak a SIDEBARt hívod amit két klikk kilőni:D -
Camouflage #6 A problema az, hogy ezzel a hozzaallassal nincs egyedul. Tobbek kozott nekem is ez a velemenyem, es mielott arrol kezdenel frocsogni, hogy sosem probaltam, hat ki kell abranditsalak. A Home verziot a laptopomhoz adtak (Dual core, 1GB rammal) Epp csak egy WinZIP-et akartam feltenni a gepre, de ugy szarra fagyott, hogy olyat meg nem lattam, arrol nem is beszelve, hogy a beepitett lebego toolbar (majd valaki mas leirja, hogy mi a neve) is rafagyott a desktopra, es sehogy sem lehetett eltuntetni. Ugy sem, hogy task managerbol kilottem.
Egy okot mondjon valaki, hogy miert kellene ezt az agyonhypeolt darab szart hasznalnunk, es keszseggel leallok vele vitatkozni. -
#5 imádom az ilyen lámákat akik beszólnak de Vistat még életében nem használt. Szerinted a Vista a DX10ből meg az AEROból áll? Éltesd csak a hat éves elavult XP-t ROFL -
L3zl13 #4 "DX10-et selejtesen kezeli"
Selejtesen kezeli? Miért van DX10-es játék?
Tekintve, hogy ez az egyetlen oprendszer ami DX10-et használ jelenleg, ezért ha egy DX10-es alkalmazás rosszul megy rajta, akkor szvsz nem az OS-sel van baj, hanem az alkalmazással. Mert mire fejlesztették/optimalizálták azt az alkalmazást, ha nem Vistára? -
Major #3 Bevállalta? Freemanone bevállalta, megmondta a frankót. Ilyen stílussal itt nem leszel sikeres ember... -
freemanone #2 nem mind1? így is úgy is 20gigát eszik ez a SZ*R! Mer ez egy sz*r! DX10-et selejtesen kezeli, (más előnye nincs) innentől kezdve ki a faszom foglalkozik még vele?! Skint XP-re is tudok tenni néhány progi meg még akár azt a b*zi aero-t is letolja XP-re. SZVSZ: M$uxX -
#1 hamarosan ?