A Microsoft nem aggódik az SP1 miatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagyis nem, hogy nem javít az eddigi kompatibilitási problémákon, de még ront is a helyzeten?? (bár azt igérik, nem nagyon)
Ez azért szánalmas. :D
Amúgy meg a legtöbb embernek, aki nem játszik annak nem igazán jelent semmi pluszt a vista az xp-hez képest, csak lassulna a gépe, esetleg még drivert sem találna a dolgaihoz és tehetné vissza kapásból az xp-t.
Lehet jönni persze a superfetch-el meg a readyboosttal, WDDM-mel és hasonlókkal, de igazából ezek leginkább gyenge próbálkozások, hogy amit elcsesztek azt megpróbálják valahogyan ellensúlyozni (mert ugye katasztrofális a filekezelés sebessége még az sp1 után is, hálózatról nem is beszélve.)
A maradék meg parasztvakítás (aero), vagy az emberek 90%-a sosem használja (pl. beszédfelismerés).
Semmi "forradalmi" vagy igazán új dolog nincs benne, ami lett volna azt jól kidobták a végleges verzióból (power shell, új filerendszer).
Dante73:
Te sem láttál az utóbbi idõben (vagy egyáltalán) linuxot közelrõl. Meglepõdnél.
Minden jog fenntartva!
Mint a nevük is mutatja õk (pl én is) felhasználók. Nem rendszerfejlesztõk vagy buherátorok de a legtöbbjük mégcsak nem is informatikus (bár azok sokszor jobb, ha nem szólnak bele - tisztelet a kivételnek). Õk csak használni szeretnék a gépüket. Ha valamivel szívnak, mire legyenek mérgesek? A kormányt sem lehet mindenért hibáztatni mint tudjuk.
"Windows Presentation Foundation Platform és XAML, azaz Extensible Application Markup Language (-> http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms752059.aspx). Ismét homályos tekintetek merednek a monitorra és lövésük sincs, mirõl pötyögött ez a srác" Hát igen, de gondolom te is pislognál, ha a kulcs elfordítása helyett a motorháztetõ alatt kellene turkálnod reggel a vadonatúj autódban, hogy minden tökéletes legyen. Én mint felhasználó annyit várok el, hogy megnyomom a gombot és mûködjön. Eltekerem a csapot-folyik a víz, bekapcsolom a tvt-dõl a szenny, csörög a telefon-felveszem és beszélek. Ennyi. Szerintem az emberek 99%-a még telepítgetni sem akar, nemhogy mindenféléket buherálni. Az oprendszer elvileg nekik készül, szóval akkor jó, ha ennyi tudással is mûködik.
Egyébként meg mindenki azt használ amit akar, és ami jó neki. Ezen veszekedni nem nagyon érdemes.
Arról nem is beszélve h ez nagyjából pár százaléknyit tesz ki az érintett felhasználók körében. Attól függetlenül minden elismerésem azé a cégé, akiket anno a mikorszoft felvásárolt, hogy végül ezt a technológiát is beépíthesse az oprencere árába.
Már legalább 100 problémát megoldottam v. megtanultam velük együtt élni, a mai:
Nekem kb. 12K levelem van (Outlook 2007). Jól szervezem õket, ezért általában gyorsan megtalálom, amit kell.
De ma elveszett egy levél a folderek között.
Próbáltam rákeresni, nem találja az Outlook. Kiírja, hogy nincs kész az indexelés. Körbeolvasom a Help-et és a netet, hát a Vistába már bele van építve az indexelés és azt használja az Outlook. Rájövök, hogy a .pst file egyik tulajdonsága alapból nem index-elt, ezt átbillentem index-eltre. Ekkor már a vezérlõpult indexelõ szolgáltatása is látja a két helyi postaládát, mint indexelendõ file-t. Ráindítom kézzel az indexelést. Jelzi, hogy lefutott, kb. 1 óra múlva és most az Outlook semmit az égvilágon nem talál meg a keresõvel.
A Vista lassabb és kényelmetlenebb, mint az XP. Ezekkel a tulajdonságokkal együtt lehet élni.
De sok minden egyszerûen nem mûködik rajta. Olyan dolgok is, amik pedig a munkához kellenek és nem játszani v. netezni v. videókat nézegetni.
Ez pedig megbocsáthatatlan...
Idézek: "Contrary to what MSNBC criticize as a ‘wreck’, the speech recognition technology is well developed and highly usable."
Itt arra a videora utalnak, ami egy korai fázisában készült a szoftvernek, ráadásul nem is teljes. Íme annak a teljes verziója:
http://youtube.com/watch?v=kX8oYoYy2Gc&watch_response
Szeretm a munkát lenyûgöz képes vagyok órákig ülni és nézni:)
Nem is akarok tudni.
Játékra lassú, dolgozni instabil és bugos.
Felhasználói szempontból nagyon leszarom a technikai lehetõségeket, ha még 2GB ramomba és 50+ ezres videokártyámba kerül a használatuk.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
http://www.istartedsomething.com/20060808/vista-speech-recognition-screencast/
Ki nem szarja le a Visztát?
Ki nem szarja le a Visztát?
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A beszédfelismerõ viszont jól jönne párszor :) Azt még nem próbáltam/nem hallottam róla. De mindenképp utánnajárok, már csak a kíváncsiság is, hogy mennyire komoly szintû app lett.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
ezt aláírom.de ha lehet akkor ne menjünk tovább az ELINDULNÁL<#eplus2>#eplus2>
már a netezésnél a scroll is katasztrófa<#idiota>#idiota>
Nekem nagyon kényelmes, hogyha felhív az ügyfél, telefonos beszélgetés közben a beszédfelismerõ automatikusan megnyitja nekem az Office OneNote megfelelõ lapját és rögzíti azt, amit az ügyféllel beszéltem angolul. A beszélgetés végeztével minimális szerkesztéssel már fel is vihetem az új service requestet és indulhat a munka, nem kell további értékes perceket felesleges pötyögéssel eltölteni.
Talán 30%-uk hallott arról, hogy mi az a ReadyBoost (alkalmazások cache-elése a fizikai memóriába gyorsabb betöltéshez és futtatáshoz), SuperFetch (külsõ memóriaegységek használata virtuális memória kiterjesztésére, nagyobb sebesség mellett).
Arról sincs fogalmuk, hogy mi fán terem a WDF (Windows Driver Foundation -> http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Driver_Foundation) és nem veri ki a szemüket, hogy a Windows XP 64 biten még mindig drivergondokkal küzd vagy egyáltalán nem ismer fel eszközöket, a 64 bites Vistával ellentétben. Például egy rosszul megírt driver XP-n nekem ölt már meg pendriveot leválasztáskor, Vista alatt ilyen még nem fordult elõ.
Arról sincs fingjuk sokaknak, hogy kernel-szinten hogyan kezeli az ablakokat a Vista. Az úgynevezett WDDM (Windows Vista Display Driver Model -> http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa480220.aspx) nem egy intézõablakból kezeli az alkalmazásokat (lõjétek ki XP alatt az explorer.exe futó alkalmazást és meglátjátok mirõl beszélek), hanem minden egyes alkalmazás és ablak külön területet kezel. Ha valami befagy (ami igen ritkán fordul elõ), nem ránt magával több alkalmazást XP-módra, hanem csak az adott alkalmazást érinti az elszeparált kezelés miatt.
Azt se felejtsük el, hogy a WDDM az alkalmazások megjelenítésére DX-hívásokat használ, vagyis az XP-vel ellentétben nem a processzor erõforrásából zabálja az értékes számítási kapacitást, hanem a videokártya GPU-ja kapja a terhelés nagyobbik hányadát. Ez gyakorlatban annyit tesz, hogy az alkalmazások gyorsabban futnak Vista alatt, mivel több erõforrás áll a rendelkezésükre. (Itt most NEM a játékokról beszélünk, az teljesen más téma, mivel nem a Windows kernel megjelenítõjét használják, hanem a DirectX vagy OpenGL megjelenítõ portokat...)
Vállalatirányítási rendszerfejlesztõként dolgozom és a munkám során annyi ablak van nyitva egyszerre, hogy egyetlen képernyõn lehetetlen lenne elférni. A többképernyõs megjelenítéssel rengeteget szoptam XP-n, egyszerûen megette például az NVidia driverbe épített többképernyõs megoldás az erõforrásokat. Vistán nincs ilyen gondom, egy kód akár 2-3x gyorsabban is lefordul többképernyõs megjelenítés mellett, a hatékonyabb erõforrás-kihasználás miatt...
Kékhalál elõfordult eleinte, még a beta idõszakban a kezdetleges vezérlõk miatt, ami ugyanilyen volt az XP megjelenésekor. Annyi a különbség, hogy az XP ezt továbbra sem nõtte ki, még mindig könnyen összeborul - a Vistával ellentétben.
Lépjünk tovább. WPF, azaz Windows Presentation Foundation Platform és XAML, azaz Extensible Application Markup Language (-> http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms752059.aspx). Ismét homályos tekintetek merednek a monitorra és lövésük sincs, mirõl pötyögött ez a srác. Ez egy fejlesztést megkönnyítõ modell, amely .NET elemeket felhasználóbarát módon képes kezelni, mely akár böngészõbe is integrálható és természetesen Vista alatt mûködik.
Pár látványos böngészõelem WPF-el:
http://blogs.msdn.com/mharsh/archive/2006/03/23/559106.aspx
A XAML kezelésre egy TechNet konferencián egy böngészõablakban futó intelligens, computer AI-val felszerelt 3D sakkprogramot mutattak be:
http://www.valil.com/winfx/
Akit érdekel, Vista alatt IE böngészõben el tudja indítani a sakkprogramot ezen a linken:
http://www.valil.com/winfx/RTM/Chess/XBAP/Valil.Chess.WinFX.xbap
Azok, akik leszólják a Vistát, semmit sem tudnak a benne rejlõ technikai lehetõségekrõl, a tényleges mûködésérõl. A negatív véleményük a saját, információszerzés iránti korlátoltságukból és a téma iránti elfogultságukból/befolyásolhatóságukból fakad. Tipikus birka-elv :) Egyszerûen szánalmas.
Mielõtt valamirõl kijelentitek, hogy az szar, talán nézzetek utána, hogy valójában az-e. Segítek: NEM.
nekem most 4G ram van a gépemben, és vista alatt 16000ft bol megoldom azt amit XP alatt meg régi gépel 80000ft bol lehetne csak. Lásd I-Ram.
2) Alap járaton nem engedett szinte semmit ugyanis XP mellé tettem fel és használom az Extended Security-t, de mint írtam ezt ki is küszöböltem.
4) Minden nézõpont kérdése :) A mai software igényhez (most importantly games)
5) Elindul vele :) Nem azt mondtam hogy csodákat mûvel és reggelire megeszi a Crisys-t :D
6) Nem, nem luxus configolgattam is rendesen benne. Kikapcsoltam egy csomó felesleges vackot.
A "felhasználói szokások megismerése" pedíg egy olyan szolgáltatás ami logolja hogy mit mien rendszerességgel és mikor használtad. Ebbõl a rendszer összeállít egy "napi rutint" és még mielõtt te elindítanád az appot betölti a memóriába (amikor van szabad kapacitás pl ha netezel) annak a programnak a részeit amit szerinte használni fogsz.
Btw: kösz :) bár nem egy "erõmû" de ami nekem kell elfut rajta.
2) "Elszörnyedve tapasztaltam amikor adminként nem engedett hozzáférni a C meghajtóhoz... " - én meg elszörnyedve olvasom ezt, mert nálam semmi gond. Se adminként, se normál felh-ként (utóbbi esetben megadom az admin jelszót, és máris megy minden).
3) "röhelyes" - eléggé.
4) "XP elavult" - ki mondta ezt? A Win98 sem elavult, régi gépekben tökéletesen üzemel. Szal attól is függ, mihez képest nézzük.
5) "XP elindult 1MB-s oldschool vidkarival" - hmmm, ezt muszáj kipróbálnom, mert nem hiszem el (azért a Win98 is szaggatott mellette, mint a nagymami). :)
6) "Nincs rendesen optimalizálva, sok felesleges dolgot csinál." - system management luxus? Jó, persze egy mezei user nem érthet mindnehez, de ha már azt tapasztalja, hogy vmi nincs rendjén, nem kell félni a Google-tõl, vagy kérdezni olyan emberektõl, akikrõl tudjuk, hogy többet értenek hozzá, mint mi. Én is így tanultam meg egy jópár dolgot, és nem szégyellem magam.
Egyébként szerintem félreértetted a "felhasználói szokások megismerése"-t (vagy csak én keverem most valamivel). Nem azt nézi, hogy mikor mit indítasz el, hanem hogy mit milyen gyakorisággal.
Amúgy jó géped van (és lesz*rom, hogy nem C2D), az enyémnél legalábbis jobb. :)
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ha ezzel állítom szembe a vistát, akkor az nekem csalódás.
Mellette egy nyúlfarknyi (nojó kicsit nagyobb) partícióban ott van egy XP játékra, de erre már egyre kevesebb idõm van, meg engem is beszippant a konzolpiac.
Az idõ eldönti h mennyire fogyasztható egy átlagember számára, bár leginkább ez az ordasmarketing az ellefele.
Elöbb utóbb a rendszerkövetelmnyek részben Vista fog szerepelni,xp nem...El fog tûnni,mint a win95,95,stb....
Winzipre nc,a sidebar-t kapásból kikapcsoltam,nem érdekel,amúgy nem láttam még ráfagyni asztalra...A teljesitményérõl meg csak annyit (plusz helyfoglalásról),hogy a nemrég ezenahonlapon is bemutatott progival kb 3 gb-os installt csináltam a vistának,egy rakás amúgy tökfelesleges funkciót kikapcsoltam,és amellett hogy teljes pompájában tündököl a vista elértem hogy a crysis kb 2-3 fps-el legyen lassabb mint xp-n...2-3 fps meg kb behozható lenne ha a vista kinézetéhez is hozzányúlnék,de nemteszem mert 2-3 fps már vicc...
A memóriahasználatról...Mindenki csak pampog miatta de utánnanézni,mirt eszik ennyit,luxus.:)
Superfetch...Másnéven elõtöltõ szolgáltatás...Eredetileg sebességnövelés céljából tették bele a vistába,zabálja a memóriát,a lényege hogy a gyakran használt progikat letárolja,igy gyorsabban indithatóak...nyugodtan ki lehet kapcsolni,mert szart sem ér...És hopp,láss csodát hovatünt a hires memóriazabálás????:)
Nincs senki óramûre kapcsolva és mindenki RANDOM módon használja. Annyi memót meg nem tudsz betenni a gépedbe hogy minden elférjen benne full tele chaselve. Valamint ezért van a vinyó.... a SATA2-es vinyók olvasási sebessége és késleltetési ideje már nagyon jó. Az meg hogy ha véletlenül épp eltalálta az oprendszer hogy én most pl használom az Word-öt és 3mp-vel gyorsabban betöltött igazán elhanyagolható. Valamint bocs az elsõ commentért. Innentõl kezdve szóljon csak be aki amit akar.
Vistának semmi keresnivalója notin. Max valami félmilkás, High-End cuccon.
De ez nem változtat az alapvetõ véleményemen, miszerint JOBB oprendszer a Vista, mint az Xp. Egy év múlva azok, akik itt fikázzák is átállnak majd, max aztmondják; mostmár jó. Aztán 2013,-14-ben pedig majd az utódot szidják, és a Vistát éltetik.
Divat szidni az MS-t, mert Ms suxx.
Linuxról annyit; Szakembereknek való, még mindig. (sokkal inkább, mint akár a Vista, akár az Xp) Ezért nincs róla itt annyi szó, legalábbis szerintem.)
http://www.freetvmaci.info/
Röviden a véleményem; Egy mai, kétmagos rendszer alá, Vista KELL, hacsak nem használ valaki olyan eszközt, amihez nincs megfelelõ driver. Le lehet szarozni, pistázni, akkor is, egy sokkal fejlettebb, stabilabb, normálisabb oprendszer, mint az Xp.
Dante.
http://www.freetvmaci.info/
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
De pl. az akkor is felháborító, hogy veszel OEM 30ezerért (tokos 150ezer) egy software-t és elég sok program (amit munkára is használnék), kb harmad olyan gyorsan fut rajta mint egy XP-n.A játékoknál már kisebb a különbség, ott már nem lehet leszólni, de programoknál még várni kell vele.Másrészt még mindig nincs full dx10-es game..ami már megint kezd kicsit vicckategóriába tartozni.Battlefield 3 lesz az elsõ ugye..de az se most.
Kicsit túlzóak voltak a várakozások a vistával szemben is, node várták az SP1-et is, mint a messiást. Aztán az lett belõle, ami a hype-ok többségébõl: ráébredés h ettõl sem lesz illatosabb a napi extraktum, és ráadásul azokat a problémákat sem oldja meg, amiket okoz.
Számomra már az XP mem kezelése is logikátlan volt, mások melldöngetve védik. Eleve mi a francért áll neki az OS swapelni amíg ezerszer elférne a ram-ban? érdekes módon egy linux hozzá nem ér a swaphez amíg semmi szükség rá, és nagyon jó válaszidõkkel lehet vele dolgozni...
Pl olvasd el a hozzászólást amire válaszolt(#2). Lehet nem láma, simán csak ostoba mint egy lábtörlõ.
"De döntöd el, h ki az és ki nem?"
Igen, mert ez szubjektív, és viszonyítási alap kérdése :)
Camouflage:
Noti gyártók valami érthetetlen okból kifolyólag legendásan fos rendszert szállítanak vistával. A vista home verzióval szállított notebookok kerülendõk mint a lepra. Mind az amit felsoroltál jellemzõje, a hiba nem benned van.
1 ok, ugyan kicsit összetett: Vadi új gép, dx10es config, több mint 3G ram(xp64 ugyan létezik, de igazából nem alternatíva...vista32 és 64 közt nincs akkora különbség, mint xp32 és 64 között, van akinek ez gondot okozthat, kérdés persze ki használ 3Gnél több ramot pillanatnyilag)
Amennyiben ezek összessége adott, úgy érdemes használni, és semmi gond nincs vele. Persze a gyári oem preinstall home verzió mint fentebb írtam kerülendõ...
Te meg éltesd csak a "modern" Visztádat...
Nothing Ever Changes
Még mielõtt nekem is nekem ugranál, nekem most is fent van a pista, és ha lesznek hozzá normális javítások, és rá lesznek optimalizálva a progik.Majd használom még 1 év kb...
http://goo.gl/gd6Zi5
Egy okot mondjon valaki, hogy miert kellene ezt az agyonhypeolt darab szart hasznalnunk, es keszseggel leallok vele vitatkozni.
http://goo.gl/gd6Zi5
Selejtesen kezeli? Miért van DX10-es játék?
Tekintve, hogy ez az egyetlen oprendszer ami DX10-et használ jelenleg, ezért ha egy DX10-es alkalmazás rosszul megy rajta, akkor szvsz nem az OS-sel van baj, hanem az alkalmazással. Mert mire fejlesztették/optimalizálták azt az alkalmazást, ha nem Vistára?