Csaba42#25
1) Én Vista Ultimate-t használok (csak a nyelvi tám. miatt tettem fel, de sztem le fogom cserélni egyszer), és 9-10 GB (30-as partin 20 marad). A béta volt 15 GB. Nos, én nem tudom, Te mit próbáltál ki, de ebből le lehet vonni vmi kövit (ami lehet persze téves is).
2) "Elszörnyedve tapasztaltam amikor adminként nem engedett hozzáférni a C meghajtóhoz... " - én meg elszörnyedve olvasom ezt, mert nálam semmi gond. Se adminként, se normál felh-ként (utóbbi esetben megadom az admin jelszót, és máris megy minden).
3) "röhelyes" - eléggé.
4) "XP elavult" - ki mondta ezt? A Win98 sem elavult, régi gépekben tökéletesen üzemel. Szal attól is függ, mihez képest nézzük.
5) "XP elindult 1MB-s oldschool vidkarival" - hmmm, ezt muszáj kipróbálnom, mert nem hiszem el (azért a Win98 is szaggatott mellette, mint a nagymami). :)
6) "Nincs rendesen optimalizálva, sok felesleges dolgot csinál." - system management luxus? Jó, persze egy mezei user nem érthet mindnehez, de ha már azt tapasztalja, hogy vmi nincs rendjén, nem kell félni a Google-től, vagy kérdezni olyan emberektől, akikről tudjuk, hogy többet értenek hozzá, mint mi. Én is így tanultam meg egy jópár dolgot, és nem szégyellem magam.
Egyébként szerintem félreértetted a "felhasználói szokások megismerése"-t (vagy csak én keverem most valamivel). Nem azt nézi, hogy mikor mit indítasz el, hanem hogy mit milyen gyakorisággal.
Amúgy jó géped van (és lesz*rom, hogy nem C2D), az enyémnél legalábbis jobb. :)