• freemanone
    Feltettem a vistát egy próbakörre 1hétig használtam is (Gép config az aláírásomban). Elszörnyedve tapasztaltam amikor adminként nem engedett hozzáférni a C meghajtóhoz... közölte velem h lépjek kapcsolatba az adminnal (Később a security meghekkelésével sikerült ezt kiküszöbölni, de egy kicsit nonszensz, valamint nem volt teljesen kompatibilis az XP Extended Security részével, így át kellett vennem a többi meghajtón is az ownership-et minden file felett... NC). Az meg hogy az alap oprendszer az install után 14giga helyet foglaljon egyszerűen nonszensz. Ráadásul ebben nem is igen találsz értelmes alkalmazást (pl: LINUX 4-5 giga de abban van már mindened. Video codek office stb. XP 1,5-2GB SP3-al pár aprósággal kevesebbet nyújt mint a vista), amivel bármit is lehetne kezdeni. Az M$ Intézőnek nevezett izéje amit egyes helyeken file kezelőnek csúfolnak, sosem volt normálisan működőképes. Valamint az hogy a passziánszhoz PX Shader 2.0 támogatás kelljen, már ne is haragudjatok, de talán joggal mondom hogy röhelyes (XP elindult 1MB-s oldschool vidkarival, lényegében mind1 volt hogy mid van nem kell min DX9 támogatásos kari... manapság már nem drága 1-1 darab belőle, de még nem mindenkinek van). Nem az XP-t védem nem is a kölünfajta Unix-okat tény hogy az XP elavult és le kéne váltani. Aki szeret otthon szórakozni vele használjon Linuxot, ő át tud térni. Viszont a vista egy nagyon "szétszórtan" megírt OPSYS. Nincs rendesen optimalizálva, sok felesleges dolgot csinál. Mint pl a cashelés is, meg a "felhasználói szokások megismerése". Hány olyan ember van a világon aki úgy használja a számítógépet, hogy: 8:00 mozilla, 12:00 Film, 14:00 Quake3, 17:00 COD4, stb...
    Nincs senki óraműre kapcsolva és mindenki RANDOM módon használja. Annyi memót meg nem tudsz betenni a gépedbe hogy minden elférjen benne full tele chaselve. Valamint ezért van a vinyó.... a SATA2-es vinyók olvasási sebessége és késleltetési ideje már nagyon jó. Az meg hogy ha véletlenül épp eltalálta az oprendszer hogy én most pl használom az Word-öt és 3mp-vel gyorsabban betöltött igazán elhanyagolható. Valamint bocs az első commentért. Innentől kezdve szóljon csak be aki amit akar.