A Microsoft nem aggódik az SP1 miatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
This is an architectural question. What about the news saying is an other one. The IT section at the world anywhere, knows what they can do and where is they maximum limit. There is exiting an another section the Developers. They both don't like them 😊 This was started at the beginning and always will. hehe 😊
So i just like to say everyone: leave this, use OS what u like and don't care on it. All the same, got errors and differences. "$One" better in something than the "$Other". But, the "$Other" is got something better as well than the "$One."
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Bár én jól érzem magamat így és próbálom erre felhívni a figyelmet, de nem mindíg jön össze. Elsõre nem lehet megérteni sok dolgot, de mi "hülye IT(Infós)-s/ok akik semmit nem tudnak megcsinálni egy rendszert úgy, hogy az ne menjen tönkre soha és mindíg jól mûködjön amíg élünk." - mondja a manager! (aki nem tudott kicserélni egy villanykörtét a koleszban, mert az kiégett... ehelyett õ mit tett? lement a portára és bejelentette...
Nah szal nem képesek átlátni a rendszert. (Tisztelet a kivételnek, mert akad! De ritka... sajnos.)
Mi pedíg tudjuk, hogy egy-egy ilyen rendszer mennyire instabil. Persze ki más? A hülye IT-s.
Részemrõl ez a téma OFF-os.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Itt kifejezetten biztatnak erre
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Továbbá az X360 VGA-ja egy Ati 48 shaderprocival, semmi extra.
Egy csöppet el vagy tájolva. Nem írják nulláról újra a Windows 7-et, sõt még a kernelét sem. A miniwin-t pedig akár a Vista kernelével is összehozod és nem fog 40 MB-ot enni, hanem sokkal kevesebbet.
Ergonómiai szempontból hasonlítottam csak össze õket, úgy lehet. Különben meg több dimenziós rendszerek a matematikusok szerint nem összehasonlíthatóak. Szerintük az összehaosnlításhoz át kell transformálnod (akár veszteségesen is) egyszerû valós (nem jó a complex sem) számok halmazára és ott összehonlíthatod õket.
Ha a lehetõségek szerint nézzük a Windowsos (nem power shell, wmi-t sem használok, sem WHS-t, sõt a Server2003 pláne nem a 2008 illetve a Vista prancsosrát sem használom), akkor valóban borzasztóan gyenge egy Unix-éhoz képest, de ha a projectciós transzformácót átállítjuk az ergonómiára, akkor már fordúl egyet a helyzet, igaz hogy a windowsé is megszeg szábolyokat (mondjuk a dir, vagy a copy, xcopy, diskcopy trió) de nem annyít és nem annyíra.
viszont nem vagyok benne biztos, hogy jó az álláspontom ezzel kapcsban de:
http://www.gamespot.com/features/6125087/index.html?type=tech
ez alapján nekem PS3 erõsebbnek tûnik márcsak azért is mert az xbox 512mb ramja shared-ként mûködik a GPU és CPU között. Abban viszont szintén nem vagyok biztos hogy CELL vs IBM PPC közül ki nyerne.
Neked meg szúrja a pofád, hogy nincs mindenki megelégedve a vistával? Tipikus ms fanboy szokás, hogy ha valami neki mûködik, akkor azt feltételezi, hogy másnál is mûködik, ellenkezõ esetben a felhasználó az idióta. Én viszont linux párti vagyok, de ellentétben a ms fanboyokkal, én legalább tisztában vagyok linux gyengeségeivel, és nagyon jól tudom, hogy nem megy mindenkinél tökéletesen.
"az álatad használt XP is szar"
Hol írtam én olyat, hogy xp-t használok? Mondjuk véletlenül ráhibáztál, mert most pl xp alól írok, de egyébként linuxot használok az esetek 90%-ában.
"lásd a Win9x-es szériát, ami a DOS-ból származott, és a végén már csak egy toldozgatott-foltozgatott sz*rkupac lett belõle"
Pont mint a vista... És ezt mondtam én is, hogy az ms elismeri hogy egy összegányolt szar a vista, és a windows 7-el kilöki a kukába az egészet. Örülök hogy ebben egyetértünk😊))
"Az, hogy fájlokat is listáz, hatalmas nagy bûn, már csak ezért be kellett volna tiltani az MS-DOS-t."
Kiforgatod a szavaimat. Mondtam én, hogy emiatt be kell tiltani a dos-t? A1274815 azt mondta, hogy szarok a unixos parancsok, mert a nevük nem türözi a funkciójukat. Én meg erre írtam a dir-t, hogy azért van ms vonalon is hasonló. Sõt a dir még rosszabb mert teljesen mást sugall, mint az eredeti funkciója. Mellesleg nevetséges összehasonlítani a windows parancssorát bármelyik unix shellel. Aki kicsit is ért hozzá az max röhög egy jót rajta. A power shell már talán labdába rúghat.
Carmackról meg annyit, hogy bármilyen véleménye is van róla, ugyanúgy pénzbõl él meg, mint az összes többi fejlesztõ, játékok meg fognak jelenni ps3ra, a consumer meg eszi majd.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Na mi van, szúrja a pofád, hogy van, aki meg van elégedve a Vistával? Verd akkor a segged a földhöz, hogy nem mindenki a Nagy Hontalan Honfoglalót bölcsességeit követi. De akkor hagy tegyem hozzá: az álatad használt XP is szar (és lehet itt isteníteni az XP-t; aki azt használja, már vagy ~2002 óta bedõl az MS-nek, sõt, aki egyáltalán MS-DOS-tól kezdve MS terméket használ, az mégrégebb óta), mert nem azt a vonalat folytatják, tehát akkor a szavaidat felhasználva te is csak egy lúzer MS-user vagy.<#levele>#levele>
"Ja meg az is árulkodó, hogy az egész tízenakárhány éves munkájukat kilökik a kukába és teljesen elõrõl írnak meg egy op. rendszert."
Még szép, hogy X év után teljesen újraírnak mindent, lásd a Win9x-es szériát, ami a DOS-ból származott, és a végén már csak egy toldozgatott-foltozgatott sz*rkupac lett belõle (WinME, amivel ráadásul egyesek még mindig elégedettek). Most nem tudom, miért lenne jobb az megint az NT szériával.
"hogy a dir szónak mi köze van a file-ok és könyvtárak listázásához"
A dir a directories rövidítése (még sem lehet msls, vagy myls). Az, hogy fájlokat is listáz, hatalmas nagy bûn, már csak ezért be kellett volna tiltani az MS-DOS-t.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ez nem minden driverre igaz, csak azokra melyek a User Mode Driver Frameworkkel készültek, ilyet még nem láttam. A WDDM pedig kicsit másképpen mûködik.
A DRM-es rémálmok pedig nem igazak. A WDDM drtivernek és az Audio drivernek (ez utobbi Win98) óta csak annyít kell tenni, hogy felhasználja a védett mód lehetõségeit és levédi a buffert, audio driver pedig kikapcsolja a what U hear lehetõséget. Magyarán 0 ellenõrzésbe kerül az egész. WDDM-nél meg tényleg nem nagy kunszt levédeni egy buffert, kondolj bele XPDDM-nél még az egyik szál sem férhetett (ákár OpenGL, akár D3D9) hozzá a másik szál által létrehozott erõforráshoz mely ahoz a render context-hez volt hozzá renderve. Most egyszerûen csak nem adják oda a Képernyõ bufferét ilyenkor.
A1274815: XBOX vs. PS3
hmm... nah vajon meiket is érné meg? az M$ konzol vagy a sony féle...
nehéz a döntés mert 1ik céget sem bírom viszont azt kell mondjam, az, hogy M$-nél pár hónapja arra voltak büszkék, hogy már csak 6ot küldenek vissza 10bõl, mert karcolja a lemezt.... illetve egyéb hiányosságok miatt :S háááát... kicsit siralmas. Teljesítményben is elmarad vetélytársától így szerintem PS3 mellett döntenék 😊 bár nem vagyok egy nagy konzol párti. PC rlZ
Lehet hogy a parancsok nagyrésze már tükrözi a funkciót (bár a grep, rövidítésében nem igazán látom a logikát, findstrregexp jobb lenne) a funkciójukat, de tototál más logikájú minden parancsnak a kapcsolók körüli logikája, arról nem is beszélve, hogy minden programnál ugyan az a kapcsoló mást jelent.
"Azt meg megnézném, hogy egy solarishoz vagy hp-uxhoz mikor ír hozzá minden jöttment. Illetve írhat programokat saját magának de attól még nem fogják beletenni a következõ release-be."
Hát most már nem, de a 1970-1990-ig terjedõ fejlõdési idõszakban bizony igen, érdemes utánna olvasni. Szerinted miért vannak ugyan azok a parancsok ugyanazzal a logikával majdnem jelen minden egyes Unix distro, izé különbözõ gyártóktól származó változatban?
http://psubuntu.com/
Ezen csak ámulok-bámulok. Beszerzel egy PS3-at, felrakod a cuccost rá, aztán annyi. A Wii után a második legjobb játékplatform, a PC-t meg naná h helyettesíti. (tom volt ps2re is, de ez még ha lehet ütõsebb)
Ja, ha a windóz nyitott lenne, akkor vszeg azt is megpróbálták volna portolni, bár az értelme erõsen a nullához konvergál. VM-ben viszont lehet futtatni 😊
UI: nekem nem szoktak problémáim lenni a TV rákötésével, viszont totál máshogy mûxik ATI és NV kártyák esetében a windóz, eltérõ használatot igényel, nameg sok türelmet a primary display-el való szívás. Sakko ez csak pár dolog volt a mókatárból.
UI2: egy hónapig szelidítettem, majd rájöttem h ebben nem akarok megdögölni. Kb ue vonatkozik az offce2k7re is (a traveszti céda édesanyját az összes designerének, azt... ergonómia).
Ergonómikus parncssor feltételei:
-a parncs neve tükrözi a funkciót, egyértelmû rövidítés
-egy funkciót egy utasítás hajtson végre, azaz ne legyen két majdnem azonos funkció ellátására tervezett parancs
-azonos csoportba tartozó parancsok azonos módon értelmezik az argumentumaikat
-a parancsok kapcsolói ugyan olyan szerkezetûek legyenek, ugyanazt a logikát kövessék
A Windowsos parancsor nagyából teljesíti ezek, igaz hogy nehezen használható, ha csak nem használják a Windows Host Scripttel együtt, illetve a WMI-vel együtt
U.I.: Nekem nem szoktak problémáim lenni a TV-re való rákötéssel.
U.U.I.:Mennyíre probáltad felfedezni a Vistat, én már lassan betakkal együtt 2 éve használom.
A compiz emlékeim szerint néha eljutott 53MBig is de tegyük hozzá, hogy hogy jóval több fícsört (plugint) használok, mint amire az aero képes. Amellett pöccre megy i915ön is, szal optimálisabb is...
Bár nyilvánvalóan az én hibám, windóz alatt sehogyse tudom h mennyi memória van felzabálva, és mennyi van még. Igaz nem használok taskman kiegészítõt/helyettesítõt.
X: korlátozzuk le a felhasználást egy egyfelhasználós szimpla desktoptos egy monitoros esetre, és tán igazad is lesz. De abban a pillanatban h már legalább egy tv-t kötsz rá, kezdõdnek a gondok, szív az ember a gyártó elképzelései miatt, mert nem az OS az úr ezen a ponton már, hanem az eszköz és drivere. Ja mellesleg vehetsz nem tiltott segédeszközöket hozzá jópénzér...
Miért kreténség? Az x server hálózati használatra lett tervezve. Pl futtathatunk x servert egy gépen és távolról tudunk rajta grafikus felületen dolgozni anélkül, hogy ez a server erõforrásiat zabálná, mert a grafikus megjelenítés nem a serveren történik hanem a kliensen. Akkor min is kéne kommunikálnia ha nem a loopback interface-en?
"Különben a Unix tényleg egy ergonomiai katasztrófa parncssorral rendelkezik"
Mert a windows parancssosra az tökéletes? Még viccnek is rossz. És most lehet jönni a power shell-el, de az nem rég jött ki, és az se tökéletes. Ja meg rengeteg parancsot unix-okból vett át😊 Nekem nincs semmi bajom a unixok parancssorával. Meg kell tanulni használni és kész.
"Az már csak extra, hogy egy modern nem xgl-t tartmazó X Server ~100MB-ot eszik. Ugyan ez Windows Vista alatt 3D felülettel együtt 60MB, annélkül pedig <20MB."
Jó akkor beszéjünk arról is, hogy az xp(nem vista) eszik 400+ MB-ot úgy hogy nem fut semmi extra, az ubuntum meg ha fut egy firefox, mplayer, open office writer(ami köztudottan erõforrás zabáló), és még a compiz is be van kapcsolva nagy szó ha átlépi a 300MB-os határt. A vistát meg inkább hagyjuk.
Ezen jót röhögtem. <#vigyor>#vigyor>
1., Az X11 nem ablak kezelõ kb. gdi32.dll színtjét hozza.
2., Lehet hogy az X11 rugalmas, de az attól még kreténség, hogy a loopback interfacen keresztûl kommunikál a lokális grafikus programom, az X11 majd az átszól az ablakzezelõen ugyan ezen interfacen keresztûl, majd az pedig szintén további kommunikációt végez ugyan ezen keresztûl az X Serverrel.
Visszatérve a könyvhöz, valóban szubjektív, de te sem vagy a megtestesült objektivitás, sõt Richie sem az. Ugyan akkor ha a szubjektivitást eldobjuk marad tényleges negetív kritikája, sõt néha építõ jellegû. Megjegyzem a szerzõ késöbb került az MS-hez.
Különben a Unix tényleg egy ergonomiai katasztrófa parncssorral rendelkezik, és itt is ugyan az az ok miatt ami a Linuxokban is jelen van: bóldog-bóldogtalan hozzáír, kibõvíti. A parancs nevének alig vagy semmi köze nincs a funkciójához. A termcap fájl marhasága, stb.
az egész msdn site arról szól <#wave>#wave>
Ritchie lehet h büszke ember, de asszem letett vmit az asztalra, és mint írta is nem a kritikával van baj, hanem a módjával. (jahh és a mikorszofttól ingyé töltheted le, gratula)
Hamár egyébként ezeknél a problémáknál tartunk, a filenevekkel, jogosultságokkal a korabeli és mostani windózok használata során csak problémák voltak/vannak, vajon miért is van ez a trend h egyre inkább a unix-os irányba mozdul az xp/vista. Az ablakkezelõrõl meg inkább ne is szólj, mert ami a windóznak van, az labdába sem rúg az x11 hatékonysága/rugalmassága mellett.
Parancssor? Hogy fog azzal elboldogulni az egységsugarú user?
(Közben meg linux alatt egyre jobban elboldogul az említett usertipus parancssor nélkül. (Csak mert sokan ezt hánytorgatják fel.))"
Egyszerû user jobb is ha nem szórakozik a linkekkel, könnyû katasztrófát csinálni velük (fõleg a könyvtárra mutató symlinkek esetén, nekem majdnem sikerült), ezért is parancsoros ez a lehetõség az NT vonal kezdete óta.
Különben ha végig olvasod meglepõdnél, hogy ahhozképest hogy a 70-94-es Unix-ok hülyeségeirõl írnak, nagyon spk még a modern Linux-okra is igaz. Pl.: a shell joker karakter kibontása (fájlnév, mint kapcsoló), setuid attributummal való visszaélés, X Server kreténsége, stb.
Mi az hogy egy 100-200eftos laptop szar egy oprencerhez. Tudtommal egy efféle oprencer feladata az h egy hullaáltalános hardveren szolgálja ki az alkalmazásokat, nyújtva a maximális teljesítményt.
Ezt állandóan felróják a linuxnak, h ilyen-olyan spéci cuccal nehezen lehet belõni, erre most meg az a mondás h GAGYI A HARDVER A VISTÁHOZ!!! nebasszamá...
még annyit hozzá: ha neked jó hogy a notid teljesítményének kb 40%-a foglalt mert OP SYS által HASZNÁLT arra hogy fusson... nekem erre nincs szükségem, ráadásul mivel a GPU dolgozik mint állat folyamatosan a fogyasztás is megint megugrik...
Ha kell adon print screent is róla: Telepítés után friss rendszer elindult ram: 890mb foglalt...
A másik, hogy nekem nem mind1, hogy van fent 10gigányi szemét és 4giga adat. A lakásomba sem tárolok szemetet. Ott is csak a lényegre van szükség. Holott mért ne tárolnám? Hisz csak megveszem a szomszéd lakását is aztán máris több a helyem 😉
Látom te még az 1bites gondolkodás módot követed és kapod a kraftot az M$ agymosójából!
PFf Na meg fusson már szerencsétlen Vista 128 mega rammal, mert olyan mocskosul drága a RAM. Persze az már más kérsés, hogy nem a Vista követeli meg a sok memóriát. Maga a rendszer 5-600 megát eszik, mindez XP-nél 3-400 között volt, ez mindössze 1.5x-ös többletigény.
Ha tutira akarsz menni, csak úgy tudsz Windows-sal teljesen anonim lenni, ha a telepítés után kizárólag nem a saját neveden futó Wlan internetekre csatlakozol és innen intézed a privát levelezéseidet a saját nevedet SOHA nem leírva. Persze minden éppen futó Windows XP-t lehetetlen egyidejûleg vizsgálni, de a 100%-os anonimitás csak a fent leírt módszerrel lehetséges.
Ki nem szarja le a Visztát?
És mindent megveszel amire a tv-ben azt mondják vedd meg?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)