5 évig használtam Xp-t, augusztusban, egy gépcsere alkalmával átálltam a Vistára. A magam részéről, egy sokkal stabilabb, megbízhatóbb oprendszert ismertem meg benne, mint az elődjében. Xp alatt nem egyszer előfordult, hogyha kifagyott valami, vitte magával a gépet. Vistán ez egyszer esett meg. A játékok TÖKÉLETESEN futnak, igaz, nem pakoltam tele a gépet mindenféle kodekpakkal, fentvan egy FF-dshow, és a VLC, Kmplayer. Mindent visznek. Hogy a memória felét megeszi üresben? Kit izgat? Cserébe a programok kicsit gyorsabban indulnak, (eleve be vannak töltve a memóriába!) és amikor KELL, felszabaditja a szükséges memória mennyiséget. Az Xp, bár párszor ujra lett rakva az 5 év alatt, fél év után mindig elkezdett belefagyni az intézőbe. Mindig. Hogy miért, fogalmam sincs, Vista még egyszer sem tette, és sorolhatnám. A Vista-val egy gond van. Vas kell alá. Nem is értem, miért ragaszkodnak a laptopokon való forgalmazáshoz, ill értem, de az más kérdés.
Röviden a véleményem; Egy mai, kétmagos rendszer alá, Vista KELL, hacsak nem használ valaki olyan eszközt, amihez nincs megfelelő driver. Le lehet szarozni, pistázni, akkor is, egy sokkal fejlettebb, stabilabb, normálisabb oprendszer, mint az Xp.