1632
-
Mivel elég sokat eszik az a led, érdemes 2 elemmel hajtani. És a 3.3ohm ledenként kell, és az 2 elemre van kiszámolva. És lehet nem is világítana rendesen 1,25V-al.
Bár átszámolhatod:
"Tehát ha 250 mA akarok 2,4 voltból úgy hogy a leden eső feszültségem 1,55 V akkor 2,4-1,55 =0,85 V na ennyi ből kell az ellenállásnak 250 mA csinálni. Tehát 0,85V/0,25A (250mA)= 3,4 ohm. na ezen folyik át nekem 250 mA és esik rajta 0,85 V tehát az 0,21 W hát az még épp 0,25 alatt van. (negyed wattos az ellenállásom)"
-
a ledhez amit ajánlasz mennyi elem kell? (megnéztem a honlapot, elég drága, de ha jól működik akkor veszek)
2db cerka +az ellenállás ha jól értem
egy elemmel nem menne?
köszi
bocs a láma kérdésekért:) -
vx 1000-est már kapsz 5e -ért
és az jobb talán a leírások alapján (?)bár én nem akarokk belepofázni
vx1000 -
3500 ért van akcióban a teccsóban Creative Vista IM webkamera. Szerintetek meg merjem venni? -
köszi
azért ha vki tud kamerát ajánlani, ne tartsa vissza:O)
microfos vx1000 occsó, de sokat kell vacakolni vele (legalábbis úgy tűnik)
Pointer, légyszi írj, hogy a haverod mire jutott vele
köszi -
Üdv!
Sajna a webcam részéhez én egyáltalán nem értek, mivel egy Trust wb1400t webcamom van, egyáltalán nem jó, nem tudom ajánlani, ilyet ne vegyél! Hogy más mit tud gőzöm nincs.
Ellenállás az egy elektromosságban használt kis valami, olyan mintha egy slagot leszűkítenél. Nem folyik utána akkora áram, nekünk erre a célra kell. Ne várj tőlem pontos meghatározást, én sem vagyok profi. Wikipédia hoz rá nagyon tudományos magyarázatokat, egy kukkot nem értek belőle :) Najó mondjuk értem, de ez most mind1 :)
De hogy megértsd mit akarunk csinálni, olvasd el EZT az oldalt, nagyjából jól beszél és a lényeg le van írva, hogy kell összeforrasztani az alkatrészeket, stb. Ja igen, kelleni fog egy valamilyen forrasztó páka és cin. Én olyat használok amiben a forrasztózsír benne van.
További kérdéseidre szívesen válaszolok itt, amint időm engedi! -
Egy progi, amiben ki kell választanod a webkamerádat. Ő is felinstallál egy drivert, és azt adaja tovább amit kiválasztasz benne, csak azzal a trükkel, hogy akár 30 program is használhatja 1xre. Nem írja ki semmi, hogy a webcam már használatban van.
Viszont cserébe jótékony hatással van a beállításokra, és kileht választani mennyi fps-en tartsa a webcamot pl.
Sajna nem elég 1x beállítani neki, el is kell indítani, csak ennyi a bajom vele. -
gsg16 #185 mi az a splitcamera?mire jó? -
Ha van még pár napod, akkor lehet én inkább a Microsoftot ajánlanám. Barátom is nekilátott, neki ez van, csak az IR szűrőt szedi még ki.
Az a "baj" a Genuis-al, hogy rendben tartja a 30 fps-t, és nem nő a jitter, csak a driver-e buta. Csak úgy tudtam "kikapcsolni" az exposuret-t, hogy elkell indítnom ezt a progit : splitcamera .
Na most ha a Microsoft tudja a 30 fps-t e nélkül akkor jobban néz ki a dolog. -
hali
Gyöször!
látom te vagy itt a guru:)
végigolvastam a topikot, egyre homályosabb minden
(én műszaki analfabéta vagyok)
szal, légyszi ajánlj egy olcsó és jó webkamerát freetrackhez
micro vx1000-esen gondolkodom, vagy genius slim321-esen (inkább ez utóbbi)
a ledet már leírtátok, oké
1 ledes kütyüt akarok (2dof, il2-höz)
de mi az az ellenálás? meg mekkora kell? mekkora elem kell hozzá?
légyszi ebben segíts(etek)
köszi
-
elviekben akkor jónak kell lennie, ha tényleg 3,3 ohmos ellenállást adtak a boltban. Mert én többfélét vettem, rámértem, de pont 3,3 nem volt köztük :) A színkódjukat meg nem is látom, de megfejteni sem álltam neki. Ezért ajánlottam, hogy mérj áramot, az a tuti. Ja meg én általában a fényképezőgépből kihulló 2, lemerülőfélben lévő elemmel használom, ezek biztosan 1,2 Voltosak vagy kevesebb. ha feltöltöd és egyből beteszed, akkor 1,5öt is tud a tölthető, ha üresjáratban rámérek (Ahogy elviekben nem kéne) -
Jaa, ahogy ajánlottad. 3,3ohm 0.25W az ellenállások is melegednek, meg a ledek is, de bírják. Lehetnek olyan 45 fok förül mert melegnek tűnik ha hozzáérek. -
'azé vízhűtést csak ne kelljen már eszkábálni ezeknek a ledeknek, kis szivattyúval, hűtővel meg kis ventillátorral :D Lényeg hogy max 350 mA de inkább csak 250. (én annyival hajtom) -
nézzétek first person nézetbe, az sokkal jobb próbálgatni a freetrackot :)
Tudom hogy nem lehet heli szimekbe full hátranézni, de nekem a normál olcsó ledekkel még rendesen oldalra sem nézett, és abszolút koncentrélni kellett rá, hogy ne vessze el a ledet. Szaggatott ugrált, mert hol volt jel hol nem. A percept meg egy csapásra megoldotta ezeket a problémákat :)
Pointer: mostanában semmit nem játszom mert bekrepált a joystickom. De maúgy órákat nyomattam és nem emléxem, hogy fűtött volna. Mindjárt bekapcsolom a sapit fél órára és megmondom mi lett vele.
De ha van egy digit multimétered ami tud mérni min 2 ampert (vagy többet), akkor azt ajánlom mérj rá. Valahol szakítsd meg az áramkört és tedd be a multimétert (sorosan) áram mérésre beállítva és úgyis dugd bele a mérőzsinórokat! (ha áramot akarsz mérni és voltmérőre dugva felejted akkor azonnal rövidzár..) -
Jaa, azokat már matattam, csak sose tudom melyik mit jelent, mindig vissza kell kászálódnom és megnéznem mit nem enged a koponyának ha letiltom :D -
gsg16 #177 freetrack-curves-rotation.ott a "Yaw"-"Pitch"-"Roll" diagrammokon a kis fekete négyzeteket kihúzni jobbra,a 180 fok felé.minél jobban kihúzod,annál jobban fordítja a koponyát az adott tengelyeken. -
Igen, rFactorban sem.
Melyik beállítást is kell állítgatni hogy a feje mögé nézzen ? :)
Esténként csak 10-10 percem van játszadozni vele, és ha lírod, akkor a fele időt megspórolod nekem :D -
gsg16 #175 így most ezekkel a beálításokkal,jobban látja a LED-eket.amúgy meg beálítottam úgy a freetrack-et,hogy minél jobban fordítsa ki a koponyát,a fejmozdításomra,és ez melett pedig az érzékenységét visszavettem.így aztán amikor fordítom a fejem,akkor nem oldalra kapja a pilóta a fejét,hanem normál tempóban fordúl,és hátranéz,amennyire csak lehet a kabinban,miközben én folyamatosan látom a monitort.de sem a lock on-ban,sem a helikopter szimulátorokban nem néz teljesen a háta mögé a pilóta,alapbeálításokkal. -
Már hogy távolodni ? Vagy kifordítani a fejemet ? Mert távolodni tök jól megy, és annyira eltudom fordítani a fejem, hogy már csak az 1ik szememmel lássam a moncsit, de a pöttyöket még látja.
Azon parázok, hogy nenkéne-e hűteni a ledeket. Az alja azért fém, hogy az valami bordára másszon rá. De nekem most csak lebeg. Nálad mi a helyzet? Mennyit használtad 1huzamban maxx ? -
és hátra tudsz nézni azokkal a ledekkel? -
Nem a fényerejével volt a baj.
Hanem hogy egy átlag led fényszórása maxxx 30°.Ha meg elfordulsz kieshet a látókörből.
Ennek meg 100°
-
gsg16 #171 nekem nem kellet nagy fényerejű LED.én pont ma kínlódtam azzal,hogy a freetrack alig "látja" a LED-eket.aztán elkezdtem álítgatni a freetrack-ben a kamera tulajdonságait,illetve azon belül az "exposure"-menüpontot.ki volt véve a pipa a kis négyzetből,úgy kezdtem,hogy visszatettem.erre az addig alig látható LED fények a freetrack-ben olyan erővel kezdtek el világítani,hogy a "threshold" csúszkát szinte teljesen jobbra kellet húznom,hogy ne kettőnek lássa a program a LED-eket.addig is jól működött,de most nem kell közel űlnöm a géphez,és kényelmesen tudok repkedni. -
Igen, teljesen tökéletes!
Múlt csütörtökön írtam levelet nekik, megrendeltem, meg is jött kedden.
beraktam mind1ik elé egy 3,3ohm, 0,25W ellenállást, és hasítanak :D
De szerencsére az ellnállások is kifele néznek, nem a fülemnek, azok is forrók :D -
ja és még annyit, hogy enyém nem vettem észre, hogy melegedne. Biztosan nem több mint 350 mA megy rájuk darabonként? Lemérted? Együtt ugyebár max 1050 miliamper folyhat a körben. Ha nem mérted, mérd le, mert tönkremennek! -
az teljesen attól függ, hogy milyen ledet veszel. meg kell kérdezni a boltban, hogy mi a led tipusa és neten utánanézni. Nekem mondtak a boltban hetet havat rá, köze nem volt egyik értéknek sem a valódihoz amit összehordtak hirtelen IQból. -
naa olyat vettél, mint én? szerintem abszoolút erre találták ki :D -
Nem szép, de rFactorba letesztelve nagyon jóóó :D
A 100° ban látható led, nagyon jól világít :D
Kicsit ugyan 15 perc után forró de jó :D -
Kitudom, de nem tudom, hogy hány mAh-t adsz a LEDeknek, engem meg ez érdekelne:) -
gsg16 #164 a boltban kiszámolják szívesen,már ha nem valami szőke szilikoncsoda az eladó.amúgy az ellenállás értéke a LED paramétereitől függ.de itt te is ki tudod számolni. -
Értem, köszi.
Legfőképp az ellenállásra lettem volna kiváncsi, hogy hány Ohm-os.
Hát, majd egyszer ha lesz időm, megpróbálom..:) -
gsg16 #162 3 darab 5 miliméteres infra LED.én őszintén megmondom,bementem a boltba,mondtam az eladónak,hogy 3db infra LED kell és előtét-ellenállás hozzá,4,5V-os tápegységhez.ő egy pillanat alatt kiszámolta,és adta.kb 700Ft volt az ellenállások,meg a LED-ek összesen.a fém keret,mivel nem volt itthon drót vállfa,amit a hivatalos oldalon tanácsolnak,egy diszperzites vödör fogantyúja.ezután már csak sapka kell,forrsztópáka,gyantás-cin,szigetelő szalag,meg egy kombinált fogó,hajlitgatni a vasat.meg némi türelem. -
Látom, köszi :)
Annyit még, hogy le tudnád irni, hogy miből van?
LEDek, ellenállás(ok), és táp. Gondolkodom, hogy teszek még egy próbát.. :) -
gsg16 #160 na felkínlódtam a galériámba egyet.3 LED-es,és az elsőműködő változat.a jövő héten megcsinálom "normálisan". -
Galériádba tudsz feltölteni, de ha tudod, ide is küldheted:
mark.orkenyi (kukac) gmail (pont) com
Csak kiváncsi vagyok, milyen lett. -
gsg16 #158 ma csináltam délután
-
gsg16 #157 FreeTrack a redviper-ben.itt látható -
gsg16 #156 ja most látom,hogy az 1.02-ő valóban nem támogatja a 6 DOF-ot.az EECH2 támogatja?és hová lehet képeket feltenni,és ide belinkelni,mert a képfeltöltésről nem lehet idelinkelni -
Mintha lenne a lock-onhoz valami program...
Gondolom alap Lock-on, Flaming Cliffs nincs meg? Azthiszem, csak az támogatja a TrackIrben a zoomolást.
Nézd meg a freetrack fórumait, keres rá valahogy, de kell lennie egy programnak.
Esetleg ha ráérsz, csinálnál pár képet nekem a sisakról?:) -
gsg16 #154 még mindíg nemtudok ráközelíteni a műszerekre,3 LED-es változattal. -
gsg16 #153 na sikerül végre működőképessé varázsolnom a szekezetem.mindenek előtt sikeresen frissítettem a 2.0-ás verziómat 2.1.1-re.nemtudom miért,de csak kb.a 8. letöltésre jött le jól a 2.1.1-es telepítő.ennek az enyémhez képest egyik hatalmas előnye,hogy működés közben is lehet a kamerát álítgatni,míg az én 2.0-ás verziómban ehhez ki kelett kapcsolni a kamerát mindíg.nekem most sapkára szerelt 3 LED-es változatom van.és igaza volt itt valamelyik előttem szólónak,meszebb kelett űlnöm picit a kamerától.amúgy a lomac-ban jól működik,viszont pl ha közelebb hajolok a műszerfalhoz,akkor nem zoom-mol.viszont a freetrack program szerint csinálja.úgyhogy most egyenlőre csak forgolódok vele a fülkében,de ez is nagy élmény.köszönök minden eddigi segítséget!