1632
-
Én meg 3 srác biztos megvenné előbb utóbb. A többi szerintem nem áldozna ilyenre. -
De õk rohannának a boltba TrackIR-ért, ha ez nem lenne? Mert ha nem, nem veszít rajtuk semmit a NP. -
Nincs kedvem nagyon vacakolni most vele. Se kamerám nincs most.
Ui.: Beszerzési áron veszek kész sapkát, nah?
-
gsg16 #229 az biztos hogy az,főleg amikor éppen a kedvenc szimulátorod előtt űlsz.amúgy meg szerintem a freetrack hivatalos oldalán is,és itt is meg lehet szerezni minden szükséges tudást ahhoz,hogy működőképes legyen az eszközöd.én tudom,mert én is ezen a fórumon okosodtam,illetve a hivatalos oldalon.kell hozzá némi türelem,de a végeredmény mindenért kárpótol. -
nahja, szerintem megfizethetetlen mikor valaki a fejére vesz egy Leddel teli sapkát. :) -

-
50 rugó vagy közel 0 azért nem mindegy. Azt hiszem nem veszek mostanában Track IR-t, meg sokkal komolyabban is néz ki a fejemen ez a csomó drót meg kapcsoló elemekkel, mint az a napkollektorra emlékeztető izé :) -
Hát rajtam nem veszítenek..A freetrack nem sikerült, de akkor sem veszem meg 40-ért + 20 körül van a szállítás.
Freetrackhez meg igérték, hogy a wii controllerét lehet majd használni, szóval ha azt beleteszik, akkor talán megpróbálkozok vele. -
Lehet valaki aki fejlesztette, és összevesztek, majd csak kiszúrásból csinálta :D és ezért nem is tudnák beperelni, mert nem egyértelmű pl és iszonyatosan elhúzódna...., nem ez lenne az első ilyen eset.
Azt hogy veszít rajta a Natural Point, az meg tuti :) Már tudok legalább 8 embert ekitől 1 buznyákot se kapnak, és még az csak baráti kör 1 hónap alatt :D -
Igazatok van, csak én azért gondolom, amit irtam, mivel GNU General Public License alatt adták ki, vagyis valamit csak jelent. Egy lopott dolgot(dll) nem hinném, hogy engedélyeznének kiadni.
Pedig valahol biztos, hogy olvastam régebben, hogy hogy emulálja a TrackIR-t. -
Csak bíróság fogja tudni eldönteni, hogy ez a szoftver maga illegális-e, vagy nem.
Ami viszont ennél érdekesebb, hogy hogy tudták emulálni a TrackIR interfészt. Két megoldás lehetséges: hozzájutni a TrackIR SDK-hoz, amit a NaturalPoint csak fejlesztõknek ad ki, miután õk bemuttattak egy véglegeshez nagyon közeli terméket, amibe bele akarják venni a TrackIR támogatást. A fejlesztõk pedig ezt nem adhatják tovább, szóval akkor honnan tudják FreeTrack-ék, hogy működik?
A másik megoldás, hogy visszafejtették/reverse-engineer-elték az eredeti NPClient.dll-t kódját.
Mindkét módszer erõsen megkérdõjelezhetõ legalitású.
Illetve még egy érdekes pont, hogy GNU GPL alatt adták ki, ami megköveteli a teljes forrás nyilvános voltát, és a FreeTrack-es NPClient.dll forrása nem nyilvános... hogyan is lehetne, hiszen ezzel nyilvánossá tennék a TrackIR interfész működését, amihez a NaturalPoint, a szabvány tulajdonosa nem járult hozzá.
Mondjuk bíróságra biztos nem fogja vinni senki, nem érné meg a hercehurca, nem veszít ezen eleget a NaturalPoint, de azt is kétlem, hogy veszít rajta egyáltalán valamit.
(Meg akkor már puskavégre kéne kapni azt az orosz csávót is, aki már vagy 1 évvel a FreeTrack elõtt írt egy trackir emulátort, bár az messze nem jutott ilyen szintre) -
Azthiszem eldönteni hogy ez a progi warez vagy nem, azt maxx bíróság fogja :D
Ezek után meg semmin sem lepődök meg ..... :
"A hivatalos UbiSoft fórumokban áll a bál, mivel a Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2-n lévő Direct2Drive-hoz használt másolásvédelem újfent túl érzékenyre sikerült, legalábbis sokan panaszkodtak különféle futtatási anomáliákra. Az UBISoft kiadott egy javítást erre a célra, ám idővel kiderült, hogy az egyik hekkercsapat által készített másolásvédelmet megkerülő törést csomagolták be és adják a problémákkal küszködő játékosoknak. Érdekes megoldás, de végülis semmit sem tudnak tenni a hekkerek. Kérdés mi van akkor, ha trójait vagy más huncutságot rejtenek a törésbe és ezt kezdi el terjeszteni a neves francia kiadó." -
Semmi, csak majd akkor jönnek, hogy warez, meg closetopic..
De nem az, szal NP :) -
Na és ha illegális akkó mivan ? :D Nem ez lesz a winyón az első, se az uccsó. :) -
Ömm, szerintem nem illegális, ha jól tudom nem szedtek ki semmit, csak a trackir által támogatott játékok egy dll-t keresnek(legyen most trackir.dll). Hogy a játékokban tudd használni mind a 6 mozgás tengelyt, ezért valahogy úgy kell csinálni, mintha trackir-t használnál.
Ezért csináltak egy trackir.dll-t, amit a játékok ugyanúgy megtalálnak.
Szerintem, én így olvastam, de a lényeg, hogy NEM illegális.
Freetrack Wikipedia
"FreeTrack is a free, general purpose optical motion tracking application for Microsoft Windows, released under the GNU General Public License." -
gsg16 #217 nemtudom,hogy így van-e,mármint hogy kiszedtek valamit a trackir-ből,és ez miatt illegális,de ne aggódj,hallgatni fogunk mint a sír,hogy használod a freetrack-et! -
jaja jól beszél Pointer kolléga, nekem ugyan 2 réteg kellett a filmből, 3al már nem lát semmit, de kettővel tökéletes. Ezt ki kell tapasztalni. Ezért jó ez az egész mert ha összejön akkor büszke lehetsz magadra, hogy csakis te csináltad meg, mert nincsen semmire sem kotta és mégis milyen király lett :) -
Nem, a szűrőt csak akor kell kiszedni, ha egyáltalán, vagy csak nagyon kicsit lát infra fényt. Kipróbálhatod, ha eléraksz egy távirányítót és megnézed látod-e a lámpa fényét ha nyomod a gombot.
A floppylemez nekem nem vállt be, túl sokat szűrt ki az infrából is.
A negatívból meg 4 réteg kellett, hogy egy nappali szobában is jól működjön. -
Amcir #214 Ja éshallotam valmi olyat hogy a trakir-ból lett valami kiszedve és emiatt illegális. Ez igaz? -
gsg16 #213 én próbáltam a kiszedett infraszűrős kamerám elé floppylemezt rakni,de nekem nem működött.bár lehet hogy csak álítgatni kelett volna,nemtudom.nekem az előhívott negatív sem volt jó,mert azon meg rengeteg fény ment még a kamerába.még úgy is,ha sötét volt a szobában. -
Amcir #212 aha de ahoz hogy ezt használjam azt ki kell venni és egy flopilemezdrabkát kell eléteni? -
A nap fényében is van elég nagy tartományban olyan fény amit az emberi szem nem lát, de egy CMOS, vagy CCD vagy akármielyen elektronikai elem igen. Viszont ezek színileg pl elronthatják a kapott képet. Ez a szűrő talán az UV fényre többet szűrhet, de beleszól az infrába is. -
Amcir #210 Csak kérdem minek kel a webkamra infraszürő? -
köszi ezzel tényleg megvan a stabil 30fps 03 jitterrel.nélküle csak változó 25fps és 20 körüli jitter.
Márcsak egy jo kis IR lámpa kell -
Minden kamerának kicsit sajátos beállítási igényei lehetnek. Vedd le a sötétítést a kameráról ha van egyáltalán, és fordítsd világos részre. Ha akkor se megy fel 15 felé akkor esetleg próbáld ezzel : splicam
Ez fel tesz egy új drivert, azt válaszd a freetrackban, a splitcamban válaszd ki a kamerád, és fusson a háttérben.
Az infaraszűrőt gondolom azért vették ki a weblapon, mert ha világosban is akarod használni, és raksz elé negatívot, akkor talán már az infra fényt se látja annyira jól. Valszeg ha kiveszed, érzékenyebb lesz az infrafényre, de az fpshez semmi köze. -
Nem kell tükör elég alufolia vagy a kukás mellényen lévö fényvisszaverö csik.Söt igy kiküszöbölhetö lenne a ledek kicsi világitási szöge, mert ha egy gömböt boritasz be vele vagy ivesre hajlitod akkor mindig látszani fog .És az sem elhanyagolhato hogy sokkal kisebb, könnyebb és egyszerübb szerkezetet kell fabrikálni és nem merül le az eleme.Létezik elemlámpába valo IR izzó, az a pici ?
Egyébként az hogy lehet, hogy van egy logitech quick cam kamerám ,de nekem nem megy 15fps fölé pedig az oldalon azt irják hogy stabil 30-at visz.És le van irva az is hogyan kell az ir szüröt kivenni belöle,de nekem anélkül is látja.Vagy nélküle jobban és több fps-el vinné a progi? -
okos gondolat, nagyon tetszik, de szerintem sokkal egyszerűbb megépíteni a satyekot. Egyébként az IR visszaverő felület az mi? Csak az IR-t veri vissza? Mert az IR visszaverés nem egy nagy művészet, hiszen a sima tükör is pont úgy visszaveri mint a látható fényt. Ha csinálsz egy infra fényárt a fejedre és teszel a sapira 3 kis tükröt akkor elvileg ugyanott vagy. de szerintem visszaverve nagyon kicsi már az infra fény. túl nagy tökröt meg nem tehetsz a fejedre, mert akkor egy tükröt sok pontnak érzékel.
A köv probi a tükörrel, hogy ugye a bejövő és kilépő fénysugár szöget zár ba, így a visszavert fény közel nem a kamerába megy.
Nekem teljesen jó ez így. Lehet meg kéne csinálni bukósisakra a ledeket, még nagyobb lenne a feeling :) -
Van egy a freetrack oldalán, a webcamerák között, meg a forumokban is volt valaki, aki úgy használta/ja.
Működhet, mert a TrackIr is így működik. -
Probálta már valaki akinek olyan webcamja van amin beépitett ir ledek vannak, hogy hogyan müködik a progi ha csak IR visszaverö felületeket tesz a sapira?
Mert ugy sokkal egyszerübb a kialakitás.Csak melyik webkamban van IR led ami stabil 30fps-t tud és nem drága? -
gsg16 #203 lehet elemet kapni,4,5V-ossat,szinte bárhol.én 1200Ft-os duracel tartós elemet használok.a 131-es hozzászólásban pointer4 barátunk által belinkelt kis program segítségével lehet az auto exposure-t álíthatóvá tenni. -
Én beküldtem töltés után, bírja jól, még ha 3db ledről is van szó. -
Nemmondod ,hogy 4,5V -os elemet a földön még lehet valahol kapni ? :) -
hali
az auto exposure-t le tudtad tiltani? -
gsg16 #199 nekem az ellenállásokat a boltban számolták ki,a LED-ek adatai alapján.én egy mezei 4,5V-os tartós elemről üzemeltetem már vagy két hete.ehhez is számolták ki az elenállásokat. -
igen ezt megláttam elküldés után, hogy Ohm helyett Wattot írtam, de utána van Ohm is, gondoltam majd levágja mindenki :) Lényeg hogy az elem tölthető legyen, az tök8, hogy hány miliamperórás. Töltés után egyből sem illik berakni. Legjobb a fényképezőgépből már kihullott elemet ebben merítgetni következő töltés előtt. -
"És még annyit, hogy mivel Pointernek a 3,3Wos ellenállással nagyon melegszik a cucc, rakjatok a perceptes led elé 3,9 Ohmot"
Nehogy valaki összezavarodjon, 3,3ohomos 0.25W os ellenállás melegszik, tegyetek helyette 3,9ohmosat. Bár nekem a led is ugyan olyan meleg. :)
Viszont 90C° ig bírnia kell ilyen elemeknek, és alig lehet 50C°. -
Igen, valóban sokat is eszik a perceptes led, de nem is ez a baj, hanem a ledünk nyitófeszültsége 1,55 Volt, ennyi feszültség kell, hogy a dióda elkezdjen vezetni. Ez alatt 'nem nyit ki' és úgy viselkedik mintha szakadás lenne, tehát nemhogy keveset világít mint egy hétköznapi izzó, hanem egyszerűen semmit nem csinál.
Figyelem most jut eszembe!!!! Az ellenállás TÖLTHETŐ NiMH ceruza AKKSIKHOZ van számolva! ugyanis a tölthető elemek 1,2 V-osak míg a sima alkáli teszkós is 1,5 Voltos újkorában! EZ pillanatok alatt kinyírja a ledet, mivel ha a tölthető elem helyett alkálit tesztek be, akkor 500 mA fog folyni a körben!!
ha valaki nem tölthető használ tegyen elé Ledenként 6.8 Ohmot!!
De ekkor már az ellenálláson eső teljesítmény 0,32 W ami meg a kis ellenállásokat teszi tönkre (fűtenek nagyok)
Tehát így ebben a felállásban ledenként kell előtétezni! Lehetne egybe is a 3 led elé tenni egy ellenállást, viszont akkor nagyobb teljesítményű ellenállást kell beszerezni, ami méretben akkora mint egy radír. A 0,25W os ellenállás meg mint egy zsebpiszok.
Ha valaki nem vágja a témát, és nem tetszik neki valami miatt a 1,2 Vos tölthető elem duplán, akkor szóljon kitalálok valamit.
És még annyit, hogy mivel Pointernek a 3,3Wos ellenállással nagyon melegszik a cucc, rakjatok a perceptes led elé 3,9 Ohmot.
Továbbá :) ez csak azokra vonatkozik aki az általunk használt ledet veszi. Ha valaki egyéb led melett dönt, teheti, de azt nagyobb ellenállással kell előtétezni, mert pillanatok alatt elégeti, ha 3,9eset is tesz elé, azok elé jóval nagyobb kell. De ez a led bevált, drága, de nekünk ez a legtökéletesebb. 100 fokos a látószöge, ilyet a világon alig talál a kereső, a legtöbb infra led 20 fokos, mivel a távirányítóba nem lényeg, hogy hátrafelé meg mindenfelé dolgozzon, ha ki akarod kapcsolni a hifit, ösztönösen úgyis arra tartod..
Jó szórakozást :) -
gsg16 #195 igen,stabilan megy.nem akadozik.az viszont jó,ha kevés a fény mögöttem.de nem kell éjjszakai sötét akkor sem a játékhoz.a redőnyöket szoktam 3/4-ig leengedni,és olyankor minden ok. -
Stabil fps? -
gsg16 #193 nekem vx1000-em van.nekem úgy működik,hogy kiszedtem belőle az infraszűrőt,és a lencse elé tettem egy előhívatlan filmet.nekem ennyi kelett,és azóta tökéletesen működik.