FreeTrack
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Aki úgy érzi LED problémái vannak, ha elfordítja a fejét elveszik a led fénye, az próbálja ki
ERRÕL
az oldalról a GV-IRPB8-4G típusú ledet. Postán kértem le tõlük "pukkasztós" borítékban, átutalásos számlával. Nagyon korrektek. A led tökéletes Free-Trackozni nekem.
Dübörög a 965ös x4
De nem is ez a lényeg, a kamera saját programjával ha látod az infra led fényét már jó, aztán a free trackba addig mozgasd a kamera képe alatt a csúszkát jobbra balra amíg csak az infra pöttyöt látod, semmilyen zavaró tényezõ nem jön be.
FONTOS: a setupban ekkor tedd át 3 ledrõl 1 ledre!!!!
Dübörög a 965ös x4
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Eddigiekhez képest, most 100% jól mözög 2DOF módban, tudok teljesen hátranézni, meg fel-le. Kezdek bizakodni, bár szerintem a 6DOF nem fog olyan jól mûködni mint azt én elterveztem, de hátha kellemeset csalódom benne és majd hamar meg is tudom szokni, hogy ne dûlöngéljek sokat a székben feleslegesen😊
Dübörög a 965ös x4
Dübörög a 965ös x4
Dübörög a 965ös x4
Repvez: látja és 1 leddel 2DOF (?) módban teljesen jól mûködik.. amíg látja. Most nem is idétlenkedek vele, amíg nem lesz egy ilyen jó led a kezemben. Ha tudtok boltot is hozzá szóljatok. Sajna nem pesti vagyok, de kecskeméten és szolnokon már ráálltam az ügyre, bár sok reményt itt nem fûzök hozzá, majd nyaggatom pesti cimbiket is. Tulajdonképpen kiadnék egy 120 fokos ledért egy ezrest, mivelhogy a látószöget leszámítva fullos a cucc. Nekem 13 FPS el megy de nem vettem észre szaggatást, a koponya legalábbis teljesen korrekt, finoman mozog, a játékomban meg a proci miatt szaggat be néha..
Félelemetesen jókat játszottam vele már, pedig még a megszokáshoz közel sem vagyok..
Dübörög a 965ös x4
Nem tudom, lehet-e itthon kapni, valami 500 Ft/db körüli árban van, de gyárilag 180° körül(valamivel kevesebb) világit.
Olvassa még valaki ezt?
Az írásaitok alapján csináltam egy infra ledes sapecot magamnak. 10 mA ra elõtéteztem a ledeket, miután kiderült, hogy 100-150re kéne (utólag tudta megmondani egy arc a boltban az értéket) de ettõl függetlenül mûködik, de határeset. 3 ledet építettem, de még csak 1el próbálkozok, az a baj, hogy csak 22 fokos látószögû annyit bírok kihozni belõle, hogy olyan 80 fokban tudom elfordítani a koponyát, utána elveszti a jelet. (Egyébként tényleg nem látszik utána)
Nos pár kérdés:
Ki merjem szedni az IR szûrõt a webcamomból? Nem akarom tönkretenni... Érdemes nekem ha amúgy jól látja az IR ledjeimet?, 2 réteg elõhívott de üres filmnegatívot raktam a webcam lencséje elé, hogy a látható fényt lefogja. Az IR-t átengedi, kukksötétet csinálok a szobában, akkor teljesen jó.
Node a látószög: Tudtok mondani valami jó led tipust, amit lehet kapni boltokban és kafa ezen a téren? Jó lenne hátra is nézni néha.. Meg így a 6DOF ot meg se merem próbálni. Pedig az lenne a lényeg...
Köszi! Csumi.
Dübörög a 965ös x4
Köszi a segítséget, de esetleg egyéb ötlet?
A sapkám szinte ugyanilyen volt.
Én felhagytam vele.
Szerintem a leghátsó LED-et tedd leghátulra, a fejed közepére(szerintem, mivel az fent van, annak helyben kéne maradni fej fordításkor, máshogy nem lehet eldönteni, hogy oldalra mész, vagy fordulsz.Szerintem)
Ha ez sem megy, takard le az alsó középsõ LED-et, és kapcsold át a progit is 3 LED-es módba. A készítõk szerint semmi elõnyt nem jelent a 3 helyett 4 LED használata, a 4 LED-es módot kizárólag történelmi okokból hagyták bent.
És sztem ne a koponyanézetet használd, az nálam pl. totál hülyeséget mutatott, inkább a belsõ egyes-szám-elsõ-személy nézet.
Nos, összeszedtem minden -csekély- mûszaki tudásomat, hogy megépítsem a saját FreeTrack(TrackIR) sapimat. 4 pontos infraledes, nagyon baba.
Sikerült is, mûködik is, a hardware részével nincs gond. DE...! A szoftvertõl kikészülök. Akár mit is csinálok mindíg minden esetben fejtetõre állítja a képet. Szó szerint. Hiába nyomom be akár az invert pipát, akkor is. Példának okáért:
Kép a freetrack-bõl
Ez egy szimpla elfordított fej. Se döntve, se emelve, semmi. És mégis fejtetõn van. Az alapértelmezett fs2004 profil betöltésével próbálkoztam, aztán condor, aztán LockOn profilokkal. Ugyanez a helyzet. A Setup részben megadtam neki a saját sapim dimenzióit miliméterben, tehát az sincs hogy nem tudja honnan számoljon meddig.
nem értem.
Akinek van ötlete, megköszönönném ha segítene, mert ott tartok, hogy levetem magam a 2. lépcsõfokról... Köszönöm!
Ja, a sapi:
A sapka
Üdv!
😄 😄 😄
Nem tudom, miért kereszteltelek el! 😄
Ne haragudj érte!
A tippeket köszönöm!
Megírom ha sikerül!
Üdv Hont
itt van egy telepítõfájl az fs-hez, de most nem tudom pontosan leírni, mert nem otthon vagyok, és itt nincs fennt a freetrack.
amúgy nem Nándi vagyok😄
Ezután már csak megfelelõen be kell konfigolnod magadnak.
Azoknak mondom, hogy akiknek olyan problémájuk van, mint nekem volt, arra az a megoldás, hogy a webkamera felé egy világító lámpát kell fordítani úgy, hogy a freetrack ne érzékelje azt fényforrásként (tehát ne vegye fel pontként). Így nekem folyamatos 30fps-em van, nélküle 10...
Sajna csak odáig jutottam, hogy a ledeket látja a szoftver, de fogalmam sincs, hogyan tovább!
És az FS2004 tudja használni a TrackIR nevü hardvert? Mert ez azt emulálja.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha üzem szerûen mûkõdik, akkor mennyire terheli a procit? Mert Nekem baromira! Villog is az FPS kijelzõ alatt egy kis piros ikon, amin CPU ! áll!
Továbbá nem tudom az FS2004 re konfigurálni!
Üdv Hont
#ofp.hu@irknet
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)