1632
-
Ja éééééértem :D -
Mert a Wiimote a webkamera HELYETT van, ugyanis van benne egy 100 FPS-es infrakamera :) -
Miért kell a wiimote, ha vannak ledjeid ? -
Nos, jelentem gyönyörűen működik a 6DOF Freetrack-el DCS Black Skark alatt.
Wiimote + 3 ledes bézbólsapka + Freetrack.
Úgy néz ki a jitter nem sokat zavar be, nem is törődök vele, Freetrack fórumon is írták, hogy Wiimote-al magas a jitter, de nem számít semmit.
Az érzékelés jó, finoman követi a cucc a fejmozgást, már csak finomhangolni kell ... -
Basszus, mindig elfelejtek valamit, a VIP-em meg lejárt ...
Szóval majd csinálok fotókat rólla holnap ... -
Ja, és olyan 6-8k körül mennek a neten, de figyelni kell, hogy eredeti legyen tutira ... van egy kínai oldal a freetrack fórumon ahol ottvan mire kell figyelni ...
Elvileg a világosabbszürke feliratos Wiimote-ok a jók ... -
Wiimote-ot a neten találtam ... valamelyik hirdetőoldalon ... Elvileg a srác lehet tud még szerezni... Majd megkérdezem ...
BlurTooth cucc kell még hozzá, telefonok miatt van itthon USB-s bluetooth dongle, meg leszedtem a legutolsó BlueSoleil drivert a netről ...
Aztán rákerestem a guglin, és itt egy leírás:
Wiiporjects.org
Miután ez megvolt, Freetarck elindít, Wii kiválasz, örül ... (3 távirányítóval lepróbáltam tud-e 3 jelet követni .. tud ... mégjobbanörül ...) -
mennyibe fájt a wiimote csak külön és honnan szerezted? és hogy tudtad osszehozni a pcvel? -
Egy kis infó ...
Wiimote + Blusoleil driver + Freetrack 2.2 + gyertya (Itt a környéken bármit megkaphatsz ... infra led az nincs sajna sehol ...)
Párom kicsit hülyén nézett rám ahogy gyertyával a kezemben csápolok a gép előtt :)
96 FPS, jitter 40 és 60 között, még majd finomítani kell, kicsit kényelmetlen, mert a viaszt állandóan az ölembe borítottam, ettől függetlenül ment mint a kisangyal ...
Amint lesznek LED-jeim is, kipróbálom a DCS-t vele :)
-
gsg16 #343 olvass vissza picit,akkor megtalálod azt a linket,ahonnan a nagylátószögű LED-et megrendelheted. -
Sziasztok!
Érdekelne a dolog és azt szeretném megkérdezni hogy milyen ledet tudtok ajánlani? Pl. távirányítóbol vagy lámpábol...stb. És még vmi leszedtem a 2.1 progit de amikor elindítom vmi hibaüzivel kilép! Ezt csinálja másnál is vagy csak nálam? És van értelme a led fényerejének változtatása potméterre gondolok?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Ok, köszönöm a segítséget!
Üdv! -
Annál még nem hallottam jobb és cserébe pénztárcakímélőbb megoldásról. -
Üdv mindenkinek! ajánljatok nekem valamilyen bevált kamerát Freetrack-hez, ami már bizonyított ...
Olvasgattam ezt a fórumot id és a freetrack sajátját is ... a Speedlinken gonolkodom vagy a VX1000-esen ...
Ahogy itt olvasom a VX1000 az bevált ... érdemes azt megvenni?
Előre is köszi!
DummyBoy -
És a biztonsági övet is be szoktad kapcsolni?
-
Hihi, nem bírtad pc nélkül ? :)
Nekem volt Genius 321, írták hogy az is milyen jó. Persze nem volt az igazi, azután kipróbáltam VX1000-et, az nekem most a top. Vista alatt is megy jól. Széleslátószögéról annyit, hogy jobbra-balra van 30-40cm helyem még hogy kiessek a látószögből. De én 1,1m-re vagyok a monitortól, amin a kamera van. Napfénynél is jól megy, kikell venni IR szűrő, és elé egy floppy lemez darabja. -
Igen en voltam ,de mivel fel evre eladtam pc-met es nembirtam nelkule , de mar cuccok megvannak kiveve led es kamera, tobbi kellek mar megvan igy ujra kezdem a projektet tobb tapasztalattal! :) Baj?! :) -
Ja, értlek. De akkor nem te vagy aki kb 1 éve azt írogatta, hogy VX1000 lesz és ki fogod venni az IR szűrőt, mert csak erre lesz.. Lehet kavarlak vkivel mind1. Lényeg mivel nincs VXezrem így nem tudok róla semmit. Főleg nem azt, hogy 3 leddel teljesen jó megoldást biztosít-e :) -
Meg nincs , szerinted miert kerdezoskodom unatkozaskepp!? :O -
kipróbálod, megtudod.. neked van olyan webcamod :) -
oks ertem!! Vx 1000 kamera 3 leddel akkor teljesen jo megoldast biztosit? -
én lustaságból meg azért nem csináltam meg a 3 ledest, mert kicsi a webkamerám látószöge és egyből kiesek a képből. Majd egyszer.. -
Akkor nemertem az 1 ledes megoldast, ha siman letudom tiltani ,akkor mar miert ne azt csinalna mas is! :) -
Jajaaa :D -
Mivel en FSX-et is nyomok, igy nekem kizarasos alapon ,akkor 3 ledes megoldas kell! HA epp driftelni tamad kedvem LFS-ben, akkor az oldalra mozgas tengelyet letudom tiltani? -
Arrol nem is beszélve hogy 3 vagy 4 ledes kivitelnél kevesebb az esélye a center elmászásának és nem kell olyan sürün nyomni a center gombot.
Bár a hátránya lehet az hogy lehet kisebb szögben tudod a fejed mozgatni mivel a szélsö ledek igy már takarásba lesznek -
Nem pontosabb, hanem más tengelyeken is tudsz vele "mozogni". Ugye ha közeledsz a monitorhoz meg távolodsz, azt legalább 2 ponnt távolságából tudja kiszámolni, és hogy ne keverje össze az oldalra nézéssel, ahhoz kell egy harmadik. 1 led-el "csak" körbe tudsz nézni, nem tudod eldönteni a fejedet se. Viszont ezekre nincs is szükség, akkor az egy ledes megoldás is tuti.
Nekem pl készen van a hármas, de eddig értelmesen csak a TDU-nál tudtam használni, (kinézni a kereszteződésbe, nem fog-e valaki belémszállni). Verseny közbe csak árt, mert az auto rendellenes mozgásást-csúszását csak úgy tudod érzékelni hogy a látott kasztnit hogy mozdul el az úthoz képest. Na ha elkezdesz körbe nézelődni, ez a támponnt elveszik. Elég nehéz lesz menteni csúszásokat, ugyanis nem hat rád fizikai erő, nem fogod észrevenni.
Ettől függetlenül ajánlom hogy készítsd el, nagyon jópofa! Helikopternél meg repzajnál tuti nagyon jól jön. -
Pedig azzal pontosabbnak kellene lennie nem? -
gsg16 #324 nekem a 3 LED-es megoldás nem jött be.én 1-et használok.+vx1000 -
Nekem melyik megoldas lenne jobb?
A tv-m elegge fenyes tehat elegg tukrozodik. VX1000 kamera es hany ledes megoldassal lenne korrekt ? -
gsg16 #322 +-3 -
gsg16 #321 megcsináltam 1LED-esre a freetrack-emet,és nem tökölök tovább a +LED-es változattal.ha kell valakinek 2 db nagy látószögű infraled,ilyenek,előtéttel együtt,nyáklapra szerelve,akkor szívesen elküldöm ingyenesen,és bérmentesen.akinek kell,priviben küldje el a címét. -
gsg16 #320 ITT
meg azt írják,hogy az asus már gyárt pc-hez a Wii kontrollerhez hasonló cuccot -
gsg16 #319 ITT
is írnak róla. -
gsg16 #318 ott azt írják,hogy elvileg egy driver letöltése után,egy sima USB bluetooth adapterrel működnie kell.ha jól értelmeztem. -
Lehet ennek van köze hozzá. Vagy valami hasonló. Csak driver kérdése, mint ps3 kontrollernél.
Illetve:
(Bluetooth) How to Turn Your Wii Controller Into a Mouse -
gsg16 #316 és hogy lehet a Wii vezérlőt erre használni?gondolom kell a teljes konzol ahhoz,hogy használni tudjam a vezérlőt? -
Ahogy néztem fps-ből 25 is elég lenne. A késése mennyi lehet. -
Frenk #314 A webkamerás megoldás 30fps-t tud. A Wii 100-at. -
Ilyesmi megoldást van fennt az oldalon is, csak bicaj hátsólámpával, bár az bizti drágább.
Arra lennék kíváncsi, hogy wii kontrollerrel mennyit késik pl a mozgás. Mert ledekkel is van egy kicsi idő mire megmozdul, a ps3 kontroller mozgásérzékelése is késik, a wii milyen lehet.