36194
-
#2793 :DDD az már trükkösebb .D -
#2792 Azt is fényképezd le, amikor úgy leülsz. -
#2791 Egyebként kipróbáltam, és belefér a farzsebembe ! :D Ha akarod teszek fel képet, nagyon raj xD -
#2790 nem azért mondtam, nekem tetszik, widgeteket akartam kesziiteni, csak nem vagyok Javas... -
#2789 Tobb CPU-t fog szallitani az Apple-nak mint a sajat mobil diviziojanak... Ez a biznisz emberek, mindenki jol jar. -
Cat 02 #2788 Tudtok valami jó Youtube Downloader progit ? (2.1re).
Leszedtem a TubeMate-t, de eleve nincs is a programok között, meg nem is működik -
#2787 De "a Samsung meg nem is sír emiatt. Miért is tenné, hisz megkapja érte a pénzt rendesen"-állításom még mindig aktív... :D -
#2786 Igazad van, szegényesek a tudásaim a témakörben. :) -
#2785 Maga az arkitektúrája az ARM Cortex A8, aminek semmi köze a Samsunghoz, vagy Apple-höz, ezt az Apple testreszabta, és a Samsunggal gyártatja. A processzor megtervezéséhez semmi köze a Samsungnak, ők csak gyártanak. -
#2784 Rákerestem, de szerintem pletyka... Az A4-es proci is csak egy Samsung 3D gyorsító és egy Samsung proci egybeintegrálása, az Apple meg saját innovációjaként tünteti fel. A Samsung meg nem is sír emiatt. Miért is tenné, hisz megkapja érte a pénzt rendesen. -
#2783 Azt úgy tudom az LG gyártja. Samu az OLED, meg SAMOLED-re feküdt rá :) -
#2782 Már régen kiderült, konkrétan a iPhone 4 megjelenése előtt. Én valami olyasmit hallottam, hogy a retina display-t is a Samsung szállítja az Apple-nek. -
#2781 Komolyan ilyet kérdezel 2011-ben? Kopipészteled a szöveget Gúgliba, és kidobja az oldalt :D
Egyébként az appleblogról, ők meg nem jelölték meg a forrást, de a Computerworld-ön jelent meg eredetileg angolul a cikk. -
#2780 honnan idéztél? -
#2779 Ehh, arra a csavarra csak most lettem figyelmeg, hogy a Samsung egyik legnagyobb megrendelője az Apple :)
"A Korea Times információi szerint az Apple és a Samsung megegyezett a 2011-es processzorok számát illetően, állítólag a 2010-es mennyiség négyszeresét kérték a dél-koreai gyártól. Ezzel pedig az a figyelemreméltó helyzet állt elő, hogy az Apple foglalja le magának a Samsung processzorgyártásának felét.
Az Apple által tervezett A4-es chipet, ami jelenleg az iPhone, iPad, iPod touch és Apple TV készülékekben található, a Samsung gyártja. A dél-koreai gyár készít még kijelzőket és memóriát is az Apple-kütyükbe, és hát vegyük észre, hogy a cupertinói cég egyik legfontosabb beszállítója készíti az iPhone egyik legnagyobb konkurensének tekintett androidos Galaxy-sorozatot is."
És ugye ez egyben azt is jelenti, hogy áttételesen de a Samsung érdekelt az iPhone eladásokban is, mivel minél több foggy belőle annál több procit + alkatrészt fog rendelni tőle az Apple. Érdekesek lehetnek a Samsungon belül a telefonrészleg vs a proci + alktrész gyár közötti viták :) -
Landor #2778 Ezt használtam ezzel.
Bár nekem mindig bennmaradt servicesben, így csak uninstalláltam, majd csak akkor rakom vissza ha megint kell. Ha esetleg találsz jobbat, akkor kérlek majd oszd meg velünk itt! :) -
#2777 azt milyen programmal csináltad mert nekem is vezeték nélküli a billem és kipróbálnám? -
Landor #2776 Na én ezért rendeltem joypadot! :D
Tegnap meg összelőttem a vezetéknélküli billentyűzetemet a telóval és úgy cseteltem skypon :D -
#2775 szarás közben? :D
Én plant vs zombies-el nyomom :D
vagy autókázok :) -
#2774 Jahh, persze, az ilyenek jók, nemrég raktam fel a fruit ninja t, vagymit, arra a 10 percre, ami volt rá, pont elszórakoztatott... :D -
#2773 Speciel az emulált kontrolleres irányítás nekem sem fekszik (de már eléggé megszoktam), viszont a jobb logikai játékok rettentő élvezetesek és kellő interaktivitást nyújtanak tapikijelzőn. :]
Megnéznék egy Infinity Blade-et, vagy egy Zen Bound I-II-őt végre Androidon is, de ezek (és társaik) sajna még sokáig az Apple kuriózumai lesznek. :[ -
#2772 Jelenleg lehet, de fél év múlva más kicsit más lesz a helyzet...
Mondjuk remélem azért méretileg sem mennek nagyon el, a jelenlegiek, esetleg max 4,5", 720-as felbontással bőven elég bármire.
Most aza fajta fejlődés van, hogy minden marad a régi, csak jobb, nagyobb, kisebb, könnyebb, gyorsabb, szebb. Ez az NFC ami újdonság, de mire elterjed a konkrét használata...
Személy szerint játszani nemsokat szoktam, mert valahogy nem tudok rendesen játszani úgy, hogy tapicskolok egy kijelzőt. -
#2771 A növekvő képernyőfelbontásokkal tisztában vagyok, de retina display felbontása fölé (3,5"-ön legalábbis) nem igazán mennek a gyártók, felesleges is lenne jócskán a szem felbontóképessége fölé menni (már a RD is afölé megy)...
Single-core 1 Ghz-en is remekül ki lehet elégíteni az igényeket, főleg ha játékról van szó. Csak a gyártó hozzáállásától függ a dolog. Ha valaki egy mobilon pl. az Infinty Blade-nél látványosabb játékot szeretne jelen generációban, vagy nem tartja kiemelkedőnek, az egy totál barom. -
#2770 Én a video alapján mindenképpen telefonra céloztam, ezek a tabletek nemtudom mire jók, legalábbis én semmi hasznát nem venném, ja de, talán utazgatásnál jobb lenne nagyobb kijelzön olvasni, netezni, de annyit nem ér meg... Ok, hogy tabletekre optimalizálták, de telefonokhoz is igen jól jön majd, dualcore, sokkal nagyobb kijelzöfelbontások... -
#2769 Nos, szvsz a kisebbik Air elegge handheld... -
#2768 Szerintem a handheld kategóriából igencsak kiesik a netbook, már a tabletek is csak épphogy ide sorolhatóak.
Plusz hidegen hagynak az Apple számítógépei, így nem is vagyok naprakész bennük, de amúgy sem róluk esett szó. -
#2767 Meglatjuk hogy szerepel a Honeycomb, direkt a tabletekre gyurt rendszer. Nem allitottam hogy a 2-es nem lesz hajend, eros cucc az is, 2 magos A9 CPU-val.
"Mikor nem volt az új handheld Apple készülékekben valaha?"
Pl. a frissitett MacBook Air (2010). Egy 45nm Q3'08-as Core 2 Duo CPU van benne, holott mar jo ideje piacon vannak az 32 nm-es LGA1156-ok.
-
#2766 *vártnál -
#2765 Van bennem elfogultság. Jóval többet találkoztam iPaddel, ismerősömén szoktam kenegetni, játszani (így a kompaktságról véleményt alkotni nem tudok), a Tabbel viszont csak futólag találkoztam, az felhasználói- és böngészési élmény elmaradt a várnál sajnos. És az sem egy olcsó készülék. -
#2764 Nekem csak akkor kell a tegra, a dualcore, a dualthread és egyéb hiperhangzatos feature, ha a gyártók legalább annyit törődnek az optimalizálással, mint az Apple az iOS készülékein.
Lehet gyengébb lesz, de ha az előzőekből okulunk a 2.gen iPad így is földhözkeni őket, mert homogén a platform. És ezt úgy mondom, hogy inkább evezek az Android felé mint az iOS-hez... És megnyugtatlak, az új iPad-ban is high-end hardver lesz :D. Mikor nem volt az új handheld Apple készülékekben valaha?
Sajnos az új Honeycomb-készülékek ára ugyan olyan lesz mint az Apple tabletének. Ismétlem: Drága lesz a hardver, mert inkább erre mennek a gyártók, ahelyett, hogy optimalizálnának. -
#2763 Ja, bar nem igazan ertem hogy ez kerdes-e, az apple-fanok ertelmesebb peldanyai se kerdojelezik ezt meg, egymas konkurensei, amellett hogy mas felhasznalo teruletet fednek le: a Tab kisebb, lehet hogy valamivel lassabb, kevesbe korlatolt, mobilisabb cucc. -
#2762 A Tab, mint rivális?... -
#2761 Egyetertenek, ha talalkoztam volna barmifele laggal. Minden gordulekenyen ment rajta (flash-t nem probaltam, azzal nyilvan docoghet), 2.2-vel is tokeletesen hasznalhato, nem mondanam hogy felkesz. Szoval masok a tapasztalataim. Jobb erzes hasznalni az iPad utan, a joval kisebb sulya miatt (azt alatamasztom hogy elobbin ragyogo munkat vegzett az Apple, nagyon szepen optimalizalt az OS, minden ugy megy mit a karikacsapas). Valoszinuleg a 2.3-ra lehet frissiteni max, a 3.0-hoz elvileg mar a 2 magos CPU a rendszerkovetelmeny. -
#2760 Én pont tegnap próbáltam ki a Galaxy Tabot, és vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban:
Egyrészt az Apple hülye, szerintem igenis van létjogosultsága a 7" kijelzőjű tabletnek. Kabát zsebében elfér, nem kell táskában cipelni (mint a 10"-os gépeket), egy okostelefontól viszont pont annyival nagyobb a kijelzője, hogy már sokkal kényelmesebb legyen olvasni rajta.
10" táblagépnek is van értelme, szerintem mindkét kijelzőméret be fog futni, csak más-más igényeket fognak kielégíteni.
Szóval 7" rulez, a Galaxy Tab viszont egy félkész termék, mégpedig a szoftver miatt ami rajta van. 2.2 Froyo volt azon, amit én próbáltam, és a web böngésző akadozott, sokszor nem vette be az érintésemet, laggolt rajta az SW + az UI se volt úgy optimalizálva, hogy kihasználja a megnövekedett kijelzőt. iPad után lehangoló élmény volt kezelni, ordít a 3.0 Honeycomb után a készülék.
-
#2759 van, de azt nem ipad ellen küldték, sokkal kisebb. -
#2758 van már samsungnak is táblája tudtommal -
#2757 Specifikaciok alapjan csak egy fel evet kestek vele... :)
- 7-inch, 1024x600
- Qualcomm Snapdragon MSM8255 (a la Desire HD)
- szokasos, elo-hatlapi kamera.
Ezeket mar reg tudja a Tab.
Kivancsi vagyok mire lesz ez eleg a Tegra 2-s "atomeromuvek" ellen. Az Apple-nak is sok szerencset, hardverben gyengebb lesz a 2-es az elobbieknel... -
#2756 HTC táblája jön nemsoká, az lesz elvileg az első igazi ipad ellenfél. -
#2755 Minden az artol fugg, allitolag $150 korul van, az meg turo. Ha ennyi marad, garantalt a siker.
#2754: link
A Chrome OS nem a mobil szegmenshez lett kifejlesztve, hanem hogy legyen valami Google alternativa a netbook/notebook termekekhez.
"és még az első generációnak sincs valódi, értékelhető Android riválisa"
De, ugy hivjak hogy Galaxy Tab. Nekem sokkal jobban tetszik az iPad-nal, annal joval kecsesebb, konnyebb szerkezet, nem akarom ledobni az asztalra egy perc kezben tartogatas utan.
-
#2754 Nekem ez a kiterjesztett OS dolog kicsit savanyú. Ahelyett, hogy ténylegesen a mobillal foglalkozna a Google, mint platform, elkezdi nyomatni a nagy táblagépekre és a PC-kre optimalizált Android-ot. Nem elég nekünk majd a Chrome OS ha operációs rendszerre fáj a fogunk a Google-től?
Elhiszem, hogy lassan jön az iPad 2, és még az első generációnak sincs valódi, értékelhető Android riválisa, de nem tudom mire kell ez a nagy táblahájp. Szerintem az Android közösség nagy része inkább a mobil rendszertől várna újításokat, javításokat, fejlesztéseket...
Bocs a negatívpunciskodás miatt, ez egy ilyen nap...