Sins of a Solar Empire
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Telepítés után még a textúrákat elkell rendezni, hogy mûködjenek. 2 lehetõség van erre.
Az elsõ és amit sok lökött annyira protezsál.
Másoldd be a játék könyvtárában lévõ textures könyvtár tartalmat a MOD ugyan ilyen nevû könyvtárjába, de ne írj felül semmit. Így a mod több, mint 1.3 GB-os zabál le a C partriciódból (mondom, hogy hülye ötlet)
A második és egyben sokkal ellegánsabb és helytakarékosabb megoldás.
Az elsõ megfordítása. A MODban lévõ TEXTURES könyvtár alatt lévõ összes fájlt helyezdd át a játék hasonló könyvtárjába és írj felül mindent. Utánna a mod könyvtárjában TEXTURES könyvtárat töröld ki.
A hivatalos fórumon lévõ topikomban megtalálható a biztonsági mentés az eredeti textúrákról, de valójában nem lényeges, mivel, ha nem használod a modot, akkor azokat a változtatásokat a program figyelmen hadja.
Distant Stars Mod oldal
Distant Stars 1.0 Public Beta Updated
Ha valaki kipróbálta és találkozott bármilyen hibával, vagy esetleg javaslata/ötlete van nyugodtan ossza meg velem.
Most is a modom béta verziójában az okozott gyakran összeomlást, hogy néhány fájl végén nem ütöttem le ismér enter, hogy legyen az utolsó bekezdés alatt egy üres sor.
A halál csupán a kezdet...
Melllesleg, hogy próbáltál multizni? LAN, Hamachi vagy a központi szerveren át?
A miniDump meg csak egy fájlt jelent, ahova lementi a memória aktuális tartalmát, amikor kifagy a program.
Magam is gyakran szembesülök kifagyásokkal, pláne így a mod készítés miatt.
A Battlecruiser AD az tényleg megcélozta azt amit droidika álmodik, de sajnos egy kis cég hegesztette (néhány ember ha jól emlékszem, kiadókkal állandóan össze is kaptak, aztán azt hiszem ingyenes is lett), igy belátható idõn belül csak egy bugokkal teli valami lett belõle, ami se FPSnek, se szimulátornak nem jó. És tényleg nagyon üreeeess...
Amúgy droidikának ajánlom figyelmébe a BATLECRUISER sorozatot, ami ingyenes és lehetsz benne mezei gyalogos egy kolónián, vadászpilóta, légköri és mélyûri, vagy akár parancsnokává válhatsz egy hatalmas ûrhajónak, ahol felûgyelned kell a reaktor üzemanyagot, a hajó fõbb rendszereinek mûkõdését, sõt, még a legénységi beosztást is.
Jómagam szoktam néha szórakozni vele, csak elmegyek egy rendszerbe, fogok egy csapatszállítót, belepakolok 1 kis felderítõ terepjárót, kiválasztok egy helyet a bolygón, leszállo,k majd kocsikázom picit gyalog, mikor eszembe jutott, hogy Mohamed nem megy a hegyhez, hanem inkább fordítva. Parancsot adtam a hordozómnak, hogy térjen le az orbitális pályáról és szedjen fel. Asszem az utolsó verzó 100 rendszer és 250 bolygót tartalmaz.
Ha érdekel a csili-vili grafika, akkor inkább ne szedd le, mert eléggé régi.
Van 1 újabb verziója, az UNIVERSAL COMBAT. Ott sikerült sok bugot kijavítani, de sajnos a kreált világ eléggé üres.
Egy másik program ami kissé hasonló a STARSHATTER nevet viseli. Ebben egyszerû vadász pilótaként kezded a karriered, majd ahogy mászol felfele a ranglétrán, lehetõséged lesz frigattok, rombolók és církálók írányítására, illetve a legvégén egész hordozó köteléknek parancsolsz. Persze admirálisként is bepattanhatsz egy bombázóba, hogy az ellen kolóniáját szétlõhesdd. Ez a program rendelkezik egy egész jó, több részes, NEM LINEÁRIS kampányal is. Így nem árt oda figyenli mit csinálsz. Mivel, ha az a flotta feladata, hogy biztosítson egy rendszert, akkor az addig tart, amíg vagy a te flottád, vagy az ellenségé nem szenved olyan súlyos veszteségeket, hogy vissza kelljen vonulnia. Ergo... ha kilõsz egy rombolót, akkor az biztos, hogy többet nem fog a következõ küldetésnél megint ott olálkodni. A hadjáratok teljessen valósidõben folynak, csak a küldetés befejezésnél van asszem 90 percnyi ugrás. A küldetések automatikusan generálodnak, de ha te a vagy a flotta parancsnok, akkor van lehetõséged egyéni küldetéseket csinálni.
Mellesleg, realitás kedvelõk akár Newtoni fizikával is játszhatnak.
(a battle zenéket megismertem 😊 de ez nem ugrik be sehonnan... )
Ezek után csak azt tudom javasolni, hibernáltasd magad olyan 15-20 évre, aztán akkor nézd meg milyen a játékfelhozatal. Az ilyen kevert turmix fps/rts/rpg/tbs/anyámkinnya játékok sztem még akkor se lesznek szép számmal, mivel kevés olyan ember van aki mindegyiket szereti ergo kicsi a rajongótábor és a potenciális vevõkör. Másfelõl, minél több komponenst rakunk bele egy játékba, annál nagyobb az esély hogy valamelyik gyenge minõségû lesz, és emiatt mindenki azért fog pampogni hogy minek rakták bele. (pl tök jó a stratégiai rész, de az FPS részt nagyon elcseszték).
Gondolj csak bele abba is, csak egy jó minõségû FPS fejlesztése hány embert és mennyi idõt igényel... na ezt szorozd fel minden összetevõre. Reménytelen....
Meg ha már havidíjas a dolog, én elvárom hogy akkor ott aztán legyen benne bolygóra való leszállás, fps-kommandós rész is meg MINDEN!😊 De olyan MMO, ami nekem is tetszene minden szempontból, valószínüleg egy darabig még biztos nem lesz. 😞
(Bár a Precursors az majd valami hasonló lenne elvileg, csak nem MMO. Most per pillanat ezt várom megváltóként... De ilyen mûfajegyesítõ FPS/RTS/ûrszimulátorokat már ígértek annyit, mint a tenger! Többnyire mindet elszúrták eddig... 😞 )
Nem kéne feltétlen 300 ember egyszerre + az ezzel járó szaggatás😊. Nekem már az is tök poén lenne egy Sins of Solar Empirebe, ha mittudomén' hárman-négyen lennénk egyszerre egy hadseregen belül. És akkor nem szaggatna annyira...
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Droidka, létezik ilyen játék, de az már MMO 😊 Speciel az EVE Online-ra gondolok, igaz ott az ûrhajók vezetése nem szimulátorszerû mint mondjuk a Wing Commanderben, hanem inkább egy RTSre hajazó külsõ nézetes rendszer.
Viszont szó szerint vannak benne kis fregattoktól kezdve ultrabarominagy capital shipekig (Titanok) minden - és igen, minden egyes hajót egyetlen egy ember irányit (esténként 30.000 ember is van fenn egyetlen szerveren, kb 5000 naprendszerben szétszóródva, és néha 100-200-400 fõs flották gyapálják egymást - igaz, olyankor már a 0.1 FPS is jó dolog lenne, ott már nagyon tud lagolni a játék). Van területfoglalás, bázisfoglalás, bányászat, gyártás, kutatás+fejlesztés, politika, ármány, csalás, nagy bukások és nagy gyõzelmek, és ezt mind a játékosok csinálják.
Mondjuk én 1.5 év után eléggé ráuntam, de hát izlásek és pofonok 😊 JA, és legyen bazi sok szabadidõd, mert ide az kell.
Felfedeztem a Distant Star modban egy anomáliát, nem tudom, hogy ez így jó-e vagy bug. Szóval van eléggé sok lehetõség a páncél fejlesztésére, ezek a pontok rááldozásával szépen nõnek is a hajókon bizonyos százalékokban. A probléma az, hogy amikor eléri a fejlesztett szintet és nõ az értéke a hajón akkor az a maximális páncélértékhez adódik, ebbõl következõen az eddig 100%-os páncélú hajó leesik valamennyire és ez még meg sem javíható a javítóállomásokon is. Vagyis néha javul néha nem, én nem nagyon látom át, hogy ennek hogyan kéne mûködnie, de szerintem így nem a legjobb.
Meg az elején még nem lehetne a legnagyobb, legerõsebb hadihajókat gyártani, csak a géptól elfoglani!... És akkor elõször ki kéne lõni a védõvadászokat. Majd a romboló pajzsát, meg a légvédelmi ágyúit, hogy rá lehessen dokkolni, majd belülrõl kéne megtisztítani, s gyorsan lekapcsolni az önpusztító szerkezetet... 😊 És így a vadászgépeket meg a közelharci fregattokat is jobban, többször ki kéne használni!Jobban rá lenne kényszeredve az ember. Mert így enélkül én rögtön marza dreadnoughtokat gyártok, amennyit csak tudok! És nem cobalt fregattokat... Szerintem a fejlõdés érzetét ennek hiánya azért elveszi valamennyire.
(De azért persze így is elég jó kis játék a sins!...)
Nekem például annó nagyon bejött a Battlezone1-2... az elsõ részt még Pentium 1 200MMX-en toltam, a 2-t viszont azt hiszem alig 2 éve szereztem meg 😊 Igaz, az se mai darab, tehát lehet hogy egy mai szem már bazi rondának fogja találni.
Ha nem ragaszkodsz a scifihez, akkor talán még az Operation Flashpoint is bejöhet, igaz az már inkább FPS mint stratégia. A folytatása (Armed Assault) az még frissebb, de csak sejtem hogy szintén nem egy agyatlan FPS - nem próbáltam ki.
-Ja, nekem is pont az a nehéz, hogy egyszerre figyelj 125 ezer egység re , közben még gyárts, meg kutass, meg három fronton harcolj... 😊 Én szeretem nem magára hagyni a flottámat amennyire csak lehet, és kevésbé a gyártást felügyelni, de akkor meg az van, hogy termelõdik egy csomó pénz, meg nyersanyag felhasználatlanul, ha jobban belefeledkezik az ember a harcba... Ezért kéne az hogy legyen egy hadseregen belül több ember is! Egyik a gyártást,kutatást, a többi meg a harcot felügyelné... Szépen megosztva a feladatokat... (Aztán másik körben meg csere.)
Vagy legalább olyan, hogy lennének elõre megadott sémák, mind a flotta felépítésére, mind a gyártásra vonatkozóan... Megadnám a játék kezdete elõtt hogy építsen x darab ilyen-olyan egységet, és akkor ha megvan minden, akkor arra törekedjen a gép, hogy ezek veszteségeit pótolja, amíg én mást nem mondok...
Igazán a fajok között nem látok jelentõs különbségeket, mindenkinek lényegében ugyanazok a hajók/épületek állnak rendelkezésre, legfeljebb más a nevük (most az hogy plazmát lõnek vagy rakétát, a látványon kivül a jól láttam mást nem befolyásol). Elsõ blikkre a TEC a legszimpatikusabb, mivel az õ support cruiserük képes elég hatékonyan javitani a hajók páncélzatát - én meg afféle teknõs vagyok, nem szeretek hajót veszteni úgyhogy majd minden flottámban van 2-3 ilyen.
Gyakorlatilag a Capital hajók mellé is rakok be ezekbõl.
Ezért a TEC fekszik nekem legjoban.
Az Adventék támogató hajója ebbõl a szempontból teljesen használhatatlanak tûnt (benyeli a sebzést a többi hajó helyett).
Most már nem nagyon zavar az elszaladgáló ellenfél, hadd pattogjon a bolygók közt ha jólesik neki - elõbb utóbb úgyis elkapom 😊 A bolygóim védelmének kulcsa a két egymás mellé telepitett repair station (hogy egymást is tudják javitani), közvetlen mellettük 1-2 fighter bay, megerõsitve 4-5 ágyúval. Ezek igy marha sokáig elbirják az ellent, fõleg ha nem a javitó állomásokat lövi a gép.
A grafikát összehasonlítani, pláne az X sorozatéval egyszerûen hülyeség, az X-3 szimulátor, itt meg már egyesek csináltak olyan pályát ahol 80 naprendszer és közel 1000 bolygó van. És még azon is be tud akadni qgy quad proci 8800 GTX-el 4 Gb DDR2-vel. Legalábbis az egyik tesztelõmnek van ilyen konfigja és õ inkább csak diavetíttésként jellemezte azt a meccset úgy 30 óra játék után.
(A grafikára térve: ennél volt már szebb játék is szerintem, pl: az X-3 Reunion az azért állatabbul nézett ki... Itt egyedül csak a csillagok tetszenek.De azért az tényleg atom, hogy szépen ki lehet nagyítani a térképrõl az egész naprendszerre, töltögetés nélkül.)
Kíváncsi vagyok, hogy ki milyen flottákat preferál?! Gondolom az a lényeg, hogy minél több dread+ sok bombázó, és vhogy ezeket megvédeni... Nem?
A nagy anyahajót per pillanat nem kedvelem annyira, mert a precheron könnyû hordozókból mintha hamarább össze lehetne állítani egy nagyobb bombázóflottát, semmint hogy megvárni amíg az eléri, kifejleszti a max. cipelhetõ bombázókat. Meg hogy ugye maximalizálva van a nagy hajók száma. A kisebb hordozó nem is veszi el a ''legénységi helyet'', s így a nagyobbik helyett akkor építhetek marza dreadnoughtot...
Amikor (ha) többjátékosban nyomultok, akkor gondolom már az a lényeg, hogy minél gyorsabban pótold a veszteségeket, nem?
Vajon hogyha nem kötök szövetséget egyik birodalommal sem, akkor elõbb-utóbb mindenféleképpen összeállnak ellenem? Nem lesz olyan, hogy egymást öljék a végéig anélkül is, hogy én lefizetném bármelyiket is???
A modomból felkerült az este a Publokus béta. még sok baj van amit orvosolni kell, de ez is mûködik. Itt van 2 link, ahonnan letöltetheted.
Torrent <10 Mbit>10 Mbit>
http://thepiratebay.org/tor/4052779/Sins_of_a_Solar_Empire_-_Distant_Stars_MOD_1.0_Public_beta
HTTP
http://www.blacklotushq.com/sins/distant_stars_1.0_public_beta.rar
Na szóval a lényeg, hogy nagyon komolyan ki kell nyalni a seggét a gépi játékosnak, hogy szövetségeseket is szerezz. Így csak egy-kettõ ellen kell harcolni egyszerre, ráadásul segít a baráti birodalom is.
Van valami fejlemény a Distant Star végleges változatáról?
Be lehet cumiztatni néha a gépet, ha elõször csalit küldesz neki, amire ráharap.. Ha túlerõben vagy, akkor többnyire menekül.
Felsorakoztatod a flottád ugrásra készen, elküldesz egy hajót a másik szektorba, vársz mittudomén'10-15 másodpercet, kijelölöd a többinek hogy group phase jump. Az elsõként elindított hajhónak meg mondod, hogy forduljon vissza a flotta kilépési pontja felé, és ha jön utána az ellenséges romboló, akkor szevasz... 😊
Ezt persze csak akkor lehet eljátszani, ha túlerõben vagy. De van TEC-nél Akkán csatacirkáló. Azon van (fejlesztés után)ionágyú, az megbénítja az ellen seggét(fegyvereket is lekapcsolja pár másodpercig)!
De a cobalt könnyûfregattokat kutatással fel lehet fejleszteni. Asszem' az is bénít, vagy mit csinál? Hirtelen nem tom'.
Meg a dunov cirkáló a legkirályabb támogató!! Amellett, hogy tölti a saját hajók pajzsát, mint állat, amellett még le is szedi az ellenét,s elszívja az antianyagát! (És külön még bénít is valami pluszt asszem'?)
Vagy építs olcsó cirkálókat, amik bombázót gyártanak! Ez darabonként olcsó viszonylag csak kell belõle vagy (mittudomén) 25, mert egyszerre csak egyet visz magával...
Rázavarsz 30 bombázót, hamar odaér, azt jól megszedi. Persze ha van (még)légvédelme nyilván nehezebb lesz, de asszem újra legyártja a hordozó, ha megsemmisült... (Vagy nem?)
Vagy ezeket a cirkálókat amik a bombázókat szállítják(hirtelen nem tom' a nevét) elõre beküldöd (más szektorokból indulva) a lehetséges menekülési útvonala mögé.Ha azok odaértek, a másik szektorból, másik irányból bezavarod a csillagromboló flottával eléjük... (Na meg ha tiéd a bolygó, akkor a várható kilépési pontjához rakhatsz ágyúkat is, stb.)
Én egyébként még nem nagyon játszottam stratégiai játékokkal, de ez rohadtul tetszik!

Addig azért hogy ne csüggedjenek a nem SW rajongók sem. Készül Star Trek RC is, jelenleg a modelleiket csinálják, és probálják kikerülni a kódolási korlátokat, mellette Warhammer 40.000 TC is készül, egész pofás hajókkal.
És lesz Battlestar Galactica TC is. De már jelentettek be, Freelancer, Freespace, Wing Comannder Modokat. Ha valaki több infót akar az nézzen fel a hivatalos honlap fórumára, MODDING pont alatt.
Sins of a Solar Empire Fórum
Egyébként építhetõ ugrás zavaró is van, ami a kifelé tartó hajót késlelteti. Amíg ott nézeget kifelé prímán szét lehet lõni.
ÓÓ dehogynem! <#vigyor>#vigyor> Régi szép idok... <#rinya>#rinya>
BladeW - nem vitatom hogyha gyengébben állnék énis menekülnék - csak ha már akkkoraaa flottám van, hiányolok vmi elfogási lehetõséget. Valami interdictort 😛
Most nézem, nem gyapáltuk mi egymást Space Empires 4ben? 😊 (szabfer)
A masik meg ha gyengebben allsz te is menekulnel amig birsz. Az AI is ezt teszi. Az mas kerdes, hogy emiatt gyakran kulcsfontossagu bolygokat is otthagy neked szabadon.
Láttam van vmi épület, ami a hiperhajtómûvek feltöltõdését lassitja, más módszer nincs? Vmi hajó esetleg ilyen speckóval?
Hogy lehet elfoglalni a magányos bányákat?
Többször is találtam ilyet, ahol azt írja, hogy meghódítható, de nem tudom mi kell hozzá.