76
Fantasy Wars
-
HaaS #36 Most tudtam megnézni az autosave-eket, valszeg a "madaras" az a Wings of Verson volt, akkor még két küldetés van hátra, nem lesz gondod a 10. szinttel, el fogjak érni:)! -
Was #35 A madaras küldetést újrakezdtem most, hogy mondtad megnéztem és tényleg nem ad határidőt a városba érkezésig az elején. Sikerült is arannyal megcsinálni, és pénzem is elég sok (900) lett csak ebből a küldetésből.
Tegnap még megnéztem a következő pályát a "városvédőset", úgy látom itt jobban át kell gondolni az elején kit hova pakolok le, mert egyből támadni fognak.
Vajon hány küldetés lehet még ebből a kampányból hátra? A hőseim még csak 7-es szintűek és remélem eljutok velük 10-ig a végére. -
HaaS #34 Módosítok... 2316 arany, és a 26-ból 13 egységet tudok indítani a köv küldetésre. -
HaaS #33 Hali Was! Íme a healszabályok:
1. normál heal (camp): ez csak annyi, hogy letáborozik az egység, a sérült (pirossal jelölt) nem effektív egységeket lehet bezöldíteni. Ez az az ikon ott bal lent. A fekete halott, erről később. Heróknál fekete nincs (egy karakter van az egységben), ami _nagyon_ hasznos!
Kempelni csak úgy lehet, ha az egység nem mozgott, és nem támadt még abban a körben. Ha az egység mellett van ellenség, akkor csak random számú pontokat gyógyul az egység (legalább egyet asszem). Igazából én nem használom a kempet, ha van ellen a közelben.
Van azért kivétel. Ez pedig akkor van, ha összefosta magát az egység (-4 attak és defensz). Hiába gyógyítod őket varázslattal, a negatív effektet nem lehet másképp gyógyítani, csak kempeléssel!
Káros varázslatokkal szvsz nem érdemes kempelni, ált 1 kör hatásúak, nem érdemes.
2. varázslat heal: kétféle van.
Az alap az csak sérült egységeket gyógyít, "szétzilált" állapotot nem. Lesz majd mass heal is, az igen érdekes, 7 hexán, akár 14 egységet healel maxra.
A második az a resurrection heal... na ez a nagyon fincsi cucc, a fekete részt is visszanyered, azaz a halottakat feltámasztja, plusz fullra healel. Csak végszükség esetén.
3. városnál reinforce heal: a város mellett (vagy benne) táborozó egységet lehet súlyos _aranyakért_ teljesen felgyógyítani, ekkor a halott egységeket újoncokkal pótolod, így az egység csúnya XP veszteség árán lesz újra 100%. Természetesen szintén nem mozoghatsz vagy támadhatsz, hogy működjön a dolog. Nem lehet melletted ellenséges egység. Nagyon nagyon nem ajánlom... inkább húzza ki az egység 6/15-tel a végéig, ha úgy alakul.
A varázstárgyakat kihagyom, legyen valami "új" is:)!
Pénzzel eddig a kampányok első 3 küldetésénél kellett foglalkozni... onnantól nem volt gondom vele. Most orkoknál Derrik legyakás előtt valami 1200 aranyam van, meg csomó egység amit nem is használok. Szóval igen... nehezebb lesz ha nem tudsz fejleszteni... jóval:/.
Üdv! -
Was #32 Eddig úgy vettem észre, hogy akkor lehet egy egységnek kiadni azt a heal parancsot az adott körben, ha előtte megtámadták. Tegnap még nem volt időm foglalkozni a játékkal, de a madaraknál is így van, ugye?
Az a baj én csak most kezdtem el azzal foglalkozni, hogy lehetőleg arannyal, ezüsttel fejezzek be egy küldetést, remélem később nem bosszúlja meg magát a dolog, vagyis, hogy nem volt elég pénzem egység fejlesztésekre és vásárlásokra. -
HaaS #31 Egyetértek... király lett. Én az orkok végefelé járok. Eddig mind arany, mondjuk egy humán kampányban benne hagytam egy varázstárgyat, nem volt rá idő (water walk orb). Normálon persze. Orkoknál eddig minden quest és tárgy megvan, minden várossal. Azért ez is tanulható játék, az orkokkal sokkal nehezebb lenne, de a humán kampány után már érti az ember mit érdemes mire fejleszteni, jól eltalálták.
Néhány hint:
1. óvatosan a városban a halottak pótlásával, az egység xp-jét rendesen megvágja.
2. lehetőleg mindenki csináljon vmit minden körben (nagyon hasznosak a buffok, ez gyakorlatilag ingyen xp)
3. töltsd ki az időt gold ucsó körig, varázsolj összevissza, lehetőleg hanyagold a maxos egységek használatát, hogy fel tudjon zűrkózni a többi. Az XP minden.
4. water walking, march, order to march _nagyon_ hasznos
5. Legfontosabb: szegmens lépés, hogy vissza tudj lépni az ellen által nem belátott területre. Azokat az egységeket, akik látják az egysége(i)det lehetőleg azonnal öld meg. Figyelj meddig látnak el... néha még megéri zárkóztatni a komplett hadsereget a városok köré, és veszteni egy kört. A lényeg, hogy mindig te támadj. (Kivétel a kőbörös missile protos horse eater troll... na annak aztán tökmindegy.)
Városok körül néha megéri kicsalni az ellent (hogy hídra vagy folyópartra álljon), erre egy izmos egység, nem belátott város esetén summoned monszta a legmegfelelőbb.
Was, a három madarat össze lehet vonni egymás mellé, és mivel az idő úgyse telik, meg az archerek két lépésre megállnak, healelni lehet őket minden körben. Én léptem velük 2-3 szintet mire beértem a városba, ahova kell, takarítottunk egy kicsit, így a gold sima volt... szegment move rúlZ... -
Was #30 Tényleg nagyon jó játék. Az elején én is tartottam az időlimittől, de most már az a véleményem kifejezetten jó, hogy benne van, mert így sikerült dinamikussá tenni az amúgy körökre osztott játékmenetet. És a nehézsége is elég jó lett így, legalábbis a normál fokozaton.
Most kezdtem el azt a pályát, ahol 3 "sassal" indítok: 8-10-szer újrakezdtem mire sikerült mindhárom madarat megtartani, de nem akartam elveszteni egyet sem. :)
Egyébként kicsit hasonlít az -egyébként szerintem szintén jólsikerült- Ascension to the throne-ra. -
Zóanagyvarázsló #29 Némi infót találtam a játék hivatalos fórumán: a hivatalos megjelenés október 26-án várható, lesz kiegészítő és folytatás is. -
opeca #28 Igaz, jó játék, úgy az első hat küldetésig, utána viszont..., áááá, már 20x-ra restrartolom easy-n.
Az ilyen típusú játékokban az a gond, hogy olyan mint a sakk. Elég egyetlen egy lépést elbaltáznod, és vesztettél.
Csak, ha sakkozni akarok, akkor sakk-progival fogok játszani.
Sőt, ha az elején nem gyűjtesz be sok lóvét, akkor bizony szívás lesz, de nagyon. Ezért ajánlom mindnekinek - mert amúgy tényleg jó játék -, hogy az első 3-4 küldetésben annyit lóvét és tárgyat szerezzen, amennyit csak tud, mert bizony sajnos ahogy haladsz, bizony kell. -
Köszi -
Szeszmester #26 Minimum:
Processor: Intel® Pentium® IV 1,5 GHz or AMD® 2000+ (single core)
RAM: 512 MB
Graphic card: nVidia® GeForce® FX 5700 or ATI® Radeon® 9600
Ajánlott:
Processor: Intel Pentium IV 2,4 GHz or AMD 3500+ (single core)
RAM: 1 GB
Graphic card: nVidia GeForce 6800 or ATI Radeon X850XT -
Nem találtam sehol se a gépigényét,valaki tudja mégis mennyi lehet? -
Szeszmester #24 Köszönjük, h ezt leírtad nekünk.
Ha béna vagy hozzá, ne játssz vele. -
kokos #23 Hát!.....emberek !!!!honnan lesz lovém egységekre?Esélyem nem volt!Szeretem az ilyen játékot ..esélyem sincs.....tipikus kezd el 10 x játék..........ÁÁÁÁ megint egy full bonyolitot játék!!!!!!!Nem kell! -
Szeszmester #22 Megcsináltam az 5. pályát is aranyra :)
Innen kezd el durvulni, most kaptam keményebb egységeket, a hőseim meg egyre több varázslatot ismernek.
Nagyon jó játék, majd ha mélyebben kitapasztalom, mehet a multi :) -
Panzerel nem játszottam sose, FantasyGeneralal viszont nagyon sokat és bár nem ma volt én úgy emlékszek, hogy ott sose figyeltem ilyen mértékben arra, hogy mire mennyi idő van, hanem szinte mindig megtehettem azt, hogy a számomra legideálisabb pozíciókba lépjek. De ahogy már volt róla szó tulképp itt is megtehetem legfeljebb egy két dologtól elesek. -
Zóanagyvarázsló #20 Én nem tudom, hogy mennyire lett rohanós, még csak a demót próbáltam. De gondolom, annak számára, aki nem rendelkezik tapasztalattal a Panzer Generalból vagy a Fantasy Generalból, jóval szorosabbnak tűnhet az időlimit. -
Szeszmester #19 Annyira nem rohanós szerintem.
Az első misszió az az, nem is sikerült aranyra, de a 2. és 3. igen.
Komolyan taktikáztam, inkább azt vettem észre, hogy egy folyamatos offenzívára sarkall ez az időlimit. De nincs tragédia, ha esetleg nem jönni össze aranyra, egy varázstárggyal kevesebb, nem azon múlik a hadjárat fényes sikere.
Meg vmilyen szinten a történetbe is beleillik. -
Zóanagyvarázsló #18 Én sme szeretem játékokban az időre menő küldetéseket, de ennek a műfajnak ez a lényege. A nayg elődökben is az volt a fealadat, hogy a csapatainkra vigyázva, minél gyorsabban nyomuljunk előre, s ne állóháborúba keveredéssel törjük meg a hadjárat lendületét. -
No sikerült beröffenteni nekem is, sokat még nem foglalkoztam vele, de egyenlőre aranyosnak tűnik. Egyedül ez a még X kör van eddig, meg addig nem tetszik benne, ettől olyan rohanóssá válik az egész. Nincs idő arra, hogy vezér elállja a hidat archerek mögé stb dolognak, mert rohanni kell előre a szűkös idő miatt és ez gyakran azt eredményezte nálam, hogy távolról sem a legjobb felállásban támadok, mivel igyekezni kell minél gyorsabban minél nagyobb távot megtenni. -
Hamachira jönne valaki?
-
Szeszmester #15 Nem értem. -
ricsa008 #14 az a 4.4 GB az valós vagy csak az mds-mdf kettős miatt full dvd-s az image? -
Aki esetleg nem "torrentkedik" annak ide feldobtam: FW mds :) -
Respect, végre telepíthetem mds-powa 

-
Szeszmester #11 Eszméletlen jó ez a játék, most fejeztem abba.
A nehézség szerintem el van találva, hard fokozaton nyomom az emberekkel, az első missziót második próbálkozásra sem siekrült aranyra megcsinálni :) Azt hagytam is. Egyébként érdemes, nem csak több aranyat, de egységeket vagy varázstárgyakat is lehet így szerezni. A második misszió tök jól ment, elsőre sikerült az arany! A harmadik már keményebb dió, 3 kör után már jöhetett a restart.
A pályákon el vannak szórva kissebb faluk, barlangok stb. Ezeket felkutatva aranyhoz vagy egységekhez (vagy varázstárgyakhoz :)) jutunk, szerintem ez tök jó, mindig döntéshelyzetet eredményez. Hány egységgel érdemes kincseket keresni, h a fősereg még időben (arany) tudja teljesíteni a feladatokat? Meg ugye sokszor kell visszatölteni, hehe :)
A zenék nagyon jók, illik a játékhoz.
A sereg managelése könnyen kezelhető és átlátható (ez ugye nem volt a demóban), erre szükség is van, ugyanis elég sok időt fogunk itt szöszmötölni :)
Szóval a rövid, 3 órás játék után nagyon megfogott és nem ereszt.
Holnap du. majd feltöltöm vhova a cuccot, aki nem akar addig várni és tudja kezelni a torrentet, az nézzel körül itt. -
Valóban szívás, úgyhogy ha bárhova feltöltöd, ahonnan le lehet szedni, akkor azt megköszönném
-
Szeszmester #9 A procyon törésből hiányzik az mds file, ami elég szívás.
Hova tölthetem fel? -
Szeszmester #8 Kijött, most kezdem tölteni.
Este teszt, nagyon kíváncsi vagyok :) -
Zóanagyvarázsló #7 Nekem aztán mindegy, de mégiscsak az az eredeti topik, egyszerűen csak át kellene nevezni.
Egyébként itt is van néhány kép.
Szerintem játék közben sokkal szimpatikusabb a látványvilág, mint képek alapján.
Képeket pedig fel lehet tölteni például ide. -
Szeszmester #6 De a játék neve megváltozott, annak a topiknak már nincs létjogosultsága.
Képeket hova lehet feltölteni? -
1 katt az egérrel...
-
Zóanagyvarázsló #4 Valóban nagyon kellemes a demó, de már van topikja.
Igaz, még a játék régi nevén (Mythic Wars) lett nyitva. -
az jó lenne -
ingame screenshotokat mutatsz? -
Szeszmester #1 Most próbáltam ki a játék demóját (a teljes pár hét múlva jelenik meg), érdemesnek találtatott topiknyitásra!
TBS (turn based strategy), hexagonális pályán. Szeretem ^_^
Első ránézésre a Fantasy General nevű játék ugrott be, ami elég jó közelítés.
A rendszer kicsit más, mint a Heroes, itt nincs építgetés, csak taktika. Összességében egyszerűbb, de ennek ellenére itt is sok lehetőségünk van.
Minden egység fejlődik, ha szintet lép, új skillt választhatunk neki. Amennyit láttam ebből, hogy hasznos képzettségek, de nem minden tereptípuson ad aktívan bónuszt, szóval jelentősen befolyásolják az adott egységgel követendő harcmodort.
A grafika egész pofás és nagy gép sem kell hozzá. Mondjuk nagy felbontásnál annyira apró a kezelő felület, hogy alig látni belőle valamit...
Ha madártávolból nézzük a terepet, a seregeinket 1-1 egység jelképezi, de ha rájuk zoomolunk, egyenként látjuk az adott egységen belüli közkatonákat. A harcokat így is végignézhetjük, szerintem látványosra és változatosra sikerültek. A modellek és az animációk nagyon jók, megnyerő a képi világ. A hangok szintén el vannak találva.
A demó alapján (annak, aki szereti a stílust) mászthev kategória!
Ez csak egy rövid kedvcsináló volt a demóhoz, amiben 2 pálya van és csak 355 mega, érdemes megnézni!
demó