11074
-
Zóanagyvarázsló #574 Érdekes módon az igazi mesterművek kurva jól fogynak PC-n is, warez ide vagy oda.
Tehát jelenleg csak a WoW és a Sims számít igazi mesterműnek?
Mellesleg mestermű != jó eladás, tudnék mondani bukott kiválóságokat - akár konzolról is. -
#573 Egy kérdés. Mikor lesz vége ennek,hogy csak vistán hajlandóak elindulni a játékok? Menyivel nyújt többet egy játék vista alatt mint más oprendszer alatt? Ha jól gondolom csak annyival amennyit a programozók engednek neki pl:élsimítás csak Vista alatt. Ha rosszul gondolom akkor egy kiegészítés,vélemény,javítás érdekelne mert márt kezd zavani a vista "eröltetése" (nem vagyok vista ellenes,még nemis próbáltam,tehát nemtudnék rá rosszat mondani, ugyanúgy ahogyan jót sem)
köszönöm -
#572 "kurva jól fogynak PC-n" több millo? vagy mi számít ennek? -
#571 De ha nem lenne warez akkor az igazai mesterművek mégjobban fogynának és nem az lenne hogy elfordulnak a pc-s fejlesztéstől kevés bevétel miatt. -
MrAndree #570 Na igen. De az, hogy egy játék siker-e vagy bukás nagyon sok tényezőn múlik és ezek közül a warez csak egy és még nem is a legfontosabb. Még akkor se ha a készítők folyton ezt hozzák fel indoknak mert akkor nem kell szembenézniük a ténnyel, hogy a játék amit készítettek egyszerűen átlagos vagy szar. Igen még a Crysis is ami a grafikán felül semmi olyat nem tartalmazott ami miatt újra kedvem lenne végigvinni. Érdekes módon az igazi mesterművek kurva jól fogynak PC-n is, warez ide vagy oda. Szóval annyira azért nem féltem a Mass Effect-et. -
#569 "...és már csak azért is drukkolok a scene csapatoknak, hogy hamar törjék fel, a BW meg essen pofára..."
Csak sajnos nem a BW fog pofára esni, hanem mi, ha a 2. rész már nem jön ki, esetleg stornózzák a Dragon Age-t is. -
MrAndree #568 Mondtam, hogy hülye vagyok. :) Egyébként meg valamiért zavar ha angolul hallom a szöveget közben meg magyarul olvasom lent. A fordítások nagy része meg amúgy is igénytelen. Nem csak játékokban de a filmeknél is. -
adammmmmmm #567 Az mért gond hogy magyar? Én örülök hogy végre adnak ki játékokat magyarul. Egyépként szerintem biztos hogy át lehet majd állítani a magyar feliratot. -
gyuri12 #566 Mass Effect
(31 új üzenet)
:O -
#565 Ezért érdekes az emberi lény. Örülünk, hogy nem vagyunk egyformák, mégis meg akarjuk változtatni a másik véleményét, a sajátunkra. Sokszor én is beleesem ebbe a hibába, de most azthiszem, inkább abbahagyom. Egyrészt, ne offoljunk, másrészt bár a véleményünk nem azonos, azért akad egy-két hasonlónak nevezhető pont. És ez nekem elég. Tisztelem azt is aki konzolon tolja, azt is aki pc-n. Aki warezol, bár megtehetné, hogy nem teszi, az meg szüljön sünt. -
#564 az igen!megint milyen vita :)
nem tudom volt-e már:állítólag az lesz,hogy x hónappal a megjelenés után kiadnak majd egy patchet,ami "kukába dobja" ezt az egész aktivizációs védelmet,elkerülvén a gondokat (pl. szerver végleges leállítása) -
MrAndree #563 Szerintem az, hogy magyarul inkább hátrány. De én hülye vagyok. :) Azért remélem az angol felirat is benne marad -
csgj #562 Tényleg, ezt kihagytam! :D -
Zóanagyvarázsló #561 Kezelni kell tudni a vitát, a kritikát, ez az ottani közönségnek nem ment. Mindegy miért megy a fröcsögés, ha "vendettáról"* van is szó - nem kizárólag az egyik félen állt a vásár.
De ezt talán nem itt kellene kitárgyalni, pont olvasgattam egyéb napi teendőim során az ottani vagdalkozást (végre volt egy kis uzsonnaszünetben olvasandó matinéflém...), s megvolt a - jóllehet tiédtől eltérő - véleményem róla.
*gyerekes visszavágásról? -
#560 nem beszélve, hogy magyarul!! -
csgj #559 #537 -
#558 Már bocsi, de nézz már szét konzolos fórumokban! Hány pc-s "veri ott a nyálát"? Szerintem nem sok... Ott meg csak a dedós be-be-beee.... ment!
A pc-sek nagy része konzol ellenes, érthető okokból. (konzol-exkluzivitás, ugye) Ha még bejön egy-két konzolos, húzni az idegeket, mire lehet számitani? Persze hogy ment a konzol fikázása!
Ez már hamar átcsap egymás hülyézésébe, amiből én is kivettem a részem, (melyik az olcsóbb alkategória).
Az viszont tény, hogy béke lett volna ottis, ha a konzolosok nem kezdik el a dedót... -
csgj #557 Hát persze, a Mass Effect egy zseniális játék volt már boxon is, nem? Meg aztán 8ezerért bőőőőven megéri. Egyedül ez az új védelem ami most jól "felpofozott", de attól még simán megveszem. Akinek meg nincs pénze rá (nekem se nagyon lenne, csak spóroltam rá), vagy várja meg, amíg olcsó lesz, vagy ha nagyon warezolni akar, tegye meg csendben, ne szétoffolva vele a topicot. -
#556 Az már lényegtelen, de ha utána keményen elkezd purcogni, akkor banhammer. A többi már az ő nyomora. Vagy fel tudja dolgozni, vagy sem... -
Zóanagyvarázsló #555 Az autós összehasonlitás azért rossz, mert nem 100 ból 1 jó, hanem fordítva....
Azért az, ha egy játék alapvetően élvezhetetlen vagy problémás, lejön a háttérinformációkból is. Ami kevésbé jó vagy nem elég meggyőző az megy "a talán budget áron, ha nem lesz jobb dolgom" kategóriába. Válogatós vagyok, de még mindig több remek játékot találok, mint szabadidőt hozzájuk. -
#554 Sajnos, hiába vagyunk mi ketten a legokosabbak, szerintem max ötleteink lehetnek a megoldásra... Ehhez kevesek vagyunk.
Persze azt még mindig nem látom, hogyan lehetne ebből a csapdából szoftveres védelemmel kikerülni. Egyszerüen értelmetlen szélmalomharcnak érzem.
Egyébként persze, hogy utánna lehet járni a dolognak. De azért nem nehéz még így sem mellényúlni. Nekem számít az a 10 ropi is. És bármennyire is utánajárok, kockázat van.... Persze mindenben. De amennyire lehet, minimalizálom. Az autós összehasonlitás azért rossz, mert nem 100 ból 1 jó, hanem fordítva.... -
MrAndree #553 Tökmindegy, a nagy része akkor se fogja észrevenni. :) -
MrAndree #552 Az jó lesz. Mert azt még megértem ha valaki letölti /én is szoktam/ de, hogy még ahhoz is hülye legyen, hogy megtalálja magának az azért durva. -
#551 Akkor már most írd ki a fejlécbe a szokásos pirosnagybetűs mandalát, mert jobb ha előre szokják! Tudod! :D -
Zóanagyvarázsló #550 Helyes -
#549 te, hallod, amikor a COD4 topikba ilyet látok: "megjelenéstől tolom multiba, de sztem nem veszem meg, mert nem frissítik"
vagy Turok -ba, vagy a Rainbow Six: "de jó játék ez, örülök, hogy letöltöttem"
...ha még itt is elkezdik egy alapvetően zseniális játékkal,..nem fogom vissza magam az tuti,. -
Zóanagyvarázsló #548 Hivatalos fórumon kategorikusan kijelentették, hogy nem lesz Vista-exkluzív.
Ez az aktiválós rész csúnya húzás, de gyakorlatban talán kiküszöbölhwető lesz azzal, ha rárak egy törést az ember, esetleg beszerzi az eredeti mellé a nemhivatalos verziót. -
Zóanagyvarázsló #547 Nézz bele a GTA IV pc-s fórumára. Vicc amit ott csináltak a konzolosok. Be is zárták...
Ment ám ott bőven konzolfikázás is, akkor is, amikor partner sem volt hozzá. -
#546 Ejnye, mi van itt?! :D Csak nem terjed errefelé is a drákói szigorrr... Mintha ezt láttam vón már valahol??!?!? :D -
#545 Ja, én is lehagytam a lényeget: aki teheti, vegye meg a Mass Effect-et!!! -
#544 zárva biztos nem lesz, de egy jó erős warez írtás lesz, még csak látni se akarok olyat, hogy "szedem", meg "melyik verziót töltsem?" stb. stb. -
#543 Na most azért én is habozóba estem, mert ezt is be akartam szerválni a zikszes mellé megjelnéskor, hamár, kell a gyűjtibe és harmadszor is végigtolnám szívesen, de ez az online izélgetős baszakodás engem is eltántorít kissé... Majd meglátjuk mik vele a tapasztalatok...
Ha hozzáveszem, hogy lehet, hogy csak Vistán fog futni, khmmm, szal. nem! :D -
Zóanagyvarázsló #542 Ez hozzáállás kérdése, engem nagyon is érdekel a játék, de még éveket is tudnék várni. Nem vagyok elég HC játékosnak, a napjaim csak 24 órából állnak, ez csak egy hobbi. Ettől függetlenül e játékot tkeintve valóban információtengerben úszhat, aki csak akar. -
#541 HA bezárják, akkor szóltok és kinyitom. De amúgy nem fogják szvsz., mert ez egy valóban nemsokára megjelenő játék, így flémmel együtt is maradna, max. röpködnének a büntik... :DDD -
Zóanagyvarázsló #540 Nem áll szándékomban pálcát törni bárki felett egy játék kipróbálásért. (Egyébként sem személyekkel van bajom, hanem maga a jelenség, annak túlzásai izgatnak, na meg persze a melldöngetők és az észosztók.) Nyilván ez a legegyszerűbb és legalaposabb megoldás, helyzettől is függ, hogy mennyire "szükséges". Viszont alapesetben egy friss megejlenésnél én egyáltalán nem érzem megkerülhetetlennek, számos lehetőség van. Ha az ember rutinosabb játékos, és a különböző tmeatikus oldalakon is eltájékozódik, akkor tudja, hogy a feature-ök alapján mire számíthat, le tudja fejteni a PR-elemeket, esetleg tudja, hol talál számára mértékadó véleményaket (nemcsak Gamespot és IGN létezik, vannak tematikus kisebb oldalak - pl. RPGCodex -, lehet ám a sorok között olvasni, netalán adott fórumon is talál hozzá hasonló ízlésű játékosokat). Több játékból meg lehet nézni az első 10-15-20 percet HD minőségben, bár ez talán inkább konzolos címekre jellemző. Ennél gyakran egy demó sem mutat többet, bár nem mi irányítjuk.
Nem tökéletes megoldások ezek, de én egy fél óra utánajárás alapján meg tudom ítélni, hogy mire érdemes, milyen árkategóriában tudom elhelyezni az adott játékot. Tudni kell kiválogatni, feldolgozni az inputokból származó információt. A maradék pedig már lehet titok, ez a "szerelem" szépsége, az újonnan vásárolt kocsink tartogathat meglepetést x kilométer után... Bármit is vásárolunk, kockázat mindig lesz, még akkor sem zárhatjuk ki teljesen, ha korábban már rendelkeztünk vele - előjöhet egy korábban elkerült bug, vagy éppen kifoghattunk egy másik szériából származó terméket.
A Witcher példáját sem érzem teljesen helytállónak. Nem feltétlenül a fórumhozzászólások bújása segít a döntésben, videók is kerültek fel, azok alapján pedig én le tudtam nagyjából szűrni, hogy mire számítsak. Így bár magam is szigorú kritikusa voltam/vagyok, bevállaltam magyar nyelven, nem kellett semmilyen irányban csalódnom. (Az viszont más kérdés, hogy ezek a videók többsége megjelenés után kerültek fel az illetékes helyekre, de az engem érdeklő CE úgyis később jelent meg. Igazán adhatott volna ki a kiadó is egy-két komolyabb mintát, ha már demó csak később jött.)
Egy kiút van. Igényes, normális játékokat kell késziteni, elfogadható áron. Nem évente kiadni ugyanazt, amit tavaly, felfrissített grafikával...
Ezzel egyetértek, csak ez nem olyan egyszerű amai tartalomelőállítási költség mellett, PC-n pedig sokat kell dolgozni azon, hogy ezernyi különböző hardver- és szoftverkörnyezetben egyaránt elvárhatóan teljesítsen. -
#539 -
#538 Csak a játékokról van szó nem előnyökről és hátrányokról:) -
csgj #537 Na jól van srácok, sztem most abba is lehetne hagyni ezt az örökké tartó pc-konzol vitát! Szétoffoljátok teljesen a topicot. Aztán ezt is szépen be fogják zárni :S (Btw, pc-nek is és konzolnak is vannak előnyeik, s hátrányaik. Tök mindegy melyikkel játszol, felesleges vagánykodni is velük) -
#536 K.O.T.O.R.-okat én is PC-n toltam, mert az akkori x nem nyerte el a tetszésemet (PS2 maradt favorit), de ezúttal nem voltam hajlandó várni és nem bántam meg az x360 verziót. Meg amúgy akinek esze van és pénzből is futja, az vesz jóak PC-t és konzolokat is. Magam is ezt tettem mindig is (kivétel z80 korszaktól Amiga korszak végéig nyilván). -
#535 mit érdekel engem, hogy mit vesz a bátyád ?
majd ha RROD-s lesz, akkor érdekelni fog