11074
  • rotator
    Ez legyen a legnagyobb gondom a játékkal. :)
  • overlocker
    magyarul bocsesz de nem lesz CE PC-re

Ó de kár pedig de szép lett volna Ilyen Kis CE magyarul kár érte mind1 jo lesz a sima is scak jöjjön ki!!!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Nope, sorry there will not be a Collector's Edition of Mass Effect for PC.

Forrás

Erről ennyit, CE-re várni fölösleges, én pedig megkímélhetem magam egy komolyabb kiadástól. Mivel játszani úgysincs sok időm, megveszem majd valamikor a 8k feléért, negyedéért.
  • gyuri12
    Nehéz eset vagy,az egyszer biztos.:D
  • csgj
    Ja, tényleg ott vannak... De nem olyan biztos az, hogy már rég ott vannak. Lényeg, hogy azok a legújabbak, szóval mondhatni újak :P (Csakazértis) :P
  • gyuri12
    Azt már én sem, talán a hivatalos oldalon.:)
  • csgj
    2008. április 23., 09:14 - Hát a Gamestaron új képek, és én most láttam először őket... De nemtom te hol láttad.
  • gyuri12
    Azért túlzás,hogy új,de mindenképp szépek.:)
  • csgj
    Új képek!
  • Zóanagyvarázsló
    Engem is zavar. Egyrészt had választhassak, másrészt a hivatalos fordításokat netes fordítóprogramok végzik - vagy pár csöves az aluljáróból. Nyilván nem gondolom komolyan, de a színvonalból ez jön le. Én tudok angolul, amennyire nekem kell, hallás alapján azért necces lenne játszani (a Blade Runnerbe ezért nem mertem belevágni, a Deus Ex: IW pedig a túl gyors szöveg miatt maradt ki, azóta mondjuk már én is fejlődtem), a felirat viszont jó mankónak.

Egyébként nem kérdeztem rá, hogy csak magyar felirat lesz-e, én ezt már régen tényként könyveltem el, aztán meglátjuk (a bővített angol feliratot elő lehetett csalni a Witcherből is, a simát nem próbáltam). Nem hiszem, hogy nagy művészet lenne kicserélni, és az ilyen jellegű szerzői jogsértés miatt még csak lelkiismeret-furdalásom sem lenne :)
  • rotator
    Az angol filmeket felirat nélkül nézem. Ha Harlemben játszódik, akkor esetleg angol felirattal. :)
  • csgj
    De miért zavar téged a magyar felirat az angol beszéd közben?? Mert akkor ezek szerint te feliratos filmet se szeretsz nézni...
  • rotator
    Csak magyar felirat lesz? Remélem, kompatibilis marad az angollal, hogy 1 fájlcsere után teljesen angol maradjon.
  • Zóanagyvarázsló
    Lehagytam: gyűjtői kiadásról egyelőre nem tudnak, de ez sokáig így volt a Witcher esetében is.

Hivatalos fórumon valaki olvasott már valami biztatót? Régen nézelődtem arra, viszont nem jó jel, hogy állítólag konzolon is elég kis példányszámú LE-n kellett osztozniuk a rajongóknak.
  • Zóanagyvarázsló
    Telefonáltam, és bár elsőre nem értem el őket, voltak oylan rendesek, hogy megcsörgettek, amikor már elérhetőek voltak.

A CD Projekt adja ki a szokásos formában, magygar felirattal, színes kézikönyvvel (nyilván magyar nyelvű lesz ez is, nem kérdeztem rá, mert részletkérdés), várhatóan a worldwide megjelenéssel egyidőben.

A következő részek - ha lesznek PC-re - viszont várhatóan az EA kiadásában jelennek meg idehaza, tehát vélhetően igazam volt abban, hogy egy korábbi megállapodás értelmében jelentetheti meg ezúttal a CD Projekt. (Ebből is látszik, hogy a PC-s verzió már mennyire régóta tervben volt, persze ezt a már régóta tartó munkálatok híréből is tudhattuk.)
  • Zóanagyvarázsló
    Az más téma, az MMO. Mellesleg inkább valami kiegészítőt láthattál, mert nem manapság jelent meg.

A hetedik és nyolcadik rész viszont a bugajikról és az igénytelen portolásról várt híressé, így a Square meg is érdemelte, hogy a nagyérdemű nem volt vevő rá. Persze a wareznek is lehetett ebben szerepe, de a tény akkor is az, hogy nyugati RPG-kből többszörösét vásárolták ezekben az időkben PC-n.
  • rotator
    Aha, és most látom, hogy 5 napja jelent meg PC-re a XI.
  • Istencsászár
    "Final Fantasy konzolos IP, egyáltalán volt belőle valaha normális PC port?"

FF7 - pc, FF8 - pc ( ami a polcon pihen a szépségeses dobozában )
  • rotator
    Epic Games? CliffyB nyilatkozatása gondolsz, amit másnap megcáfolt a főnöke azzal, hogy "CliffyB egy f@sz, aki évek óta konzolokkal játszik, és már azt se tudja, mi fán terem a PC"? :)
    Final Fantasy konzolos IP, egyáltalán volt belőle valaha normális PC port? Egyébként sem érdekelnek nagyon senkit ezek a mangás rpg-k, remélem is, hogy amennyiben adnak ki ilyet PC-re, az úgy megbukik, hogy többet nem is próbálkoznak vele.
    Az Assassin's Creed 1 hét alatt behozta a büdzsé felét? Az nagyon jó, akkor simán nyereséges lesz! :P
  • Zóanagyvarázsló
    Így máris meggyőzőbb, főleg a cseh és lenygel oldaluk alapján. Persze pár dolog még piszkálja a csőrömet (pl. adnak ki egy halom olyan a térségben, melyek nálunk nem hozzájuk tartoznak, és nem említik a cikkben sem konkrétan, hogy nálunk ők adják ki - legalábbis átfutás alapján), a Gamestar pedig a vendégláóti nevét sem képes leírni, de ezt már megszokhattuk. Na meg a 8k-s ár miatt az EA szinte tényleg kizárható...

Azt hiszem holnap felhívom őket, és rákérdezek a tényállásra, eddig is mindig naprakészebbek voltak az alkalmazottak, mint a honlapjuk. Viszont továbbra is tartok tőle, hogy a Mass Effect következő két epizódját már az EA jelenteti meg nálunk is, de én sem örülnék ennek.
  • ProGabe #393
    nem azzal van gond a gs esetében,hogy leírják a pletykákat,hanem az,hogy hírek és más oldalak/újságok leírásai alapján írtak (vagy írnak,nem tudom hogy van most) beszámolókat!érezni lehetett rajtuk,hogy maximum a játék demojával játszott a kedves cikkíró
  • Kandurex
  • csgj
    Na jó, sztem már most elég volt ebből... Nem kéne szétoffolni a topicot. Ott van a Pc-nek leáldozott topic, ott mehet a sok baromság, meg a hülye vita erről a témáról! Amúgy meg a konzolnak és a PC-nek is megvannak az előnyeik, és hátrányaik.
  • Kandurex
    ahhoz képest szépen fordulnak el tőle, lsd. epic games,...mindenkit nem tudnak megfizetni a hardware gyártók,..gondolj bele, ha mondjuk a ...hasamracsapok, a final fantasy legújabb részéből elfogy az első héten 3 milla,..mennyi pénzt kellene oda rakni nekik, hogy fejlesszenek PC -re? Vagy pl, az Assasin Creed ami konzolon tarolt, PC -n a büdzs felét se hozta, persze ez elég szélsősséges, de mint példázat jó...mindattól függetlenül, hogy sajnos nem lesz ff PC -n :( és valószínűleg assassin creed 2 se,...(éljenek a huszárok akik megjelenés előtt már egy hónappal töltötték)
  • lwb
    A PC-s játékipart már régóta a hardware-lobbi tartja életben. Ez az oka annak, hogy mindig is lesz PC-re játék, az eladásoktól függetlenül.
    Ha nincs Crysis (pl.), akkor nem kell 8800 GTO sem. Office elmegy integrált szarral is.
  • bertino
    VGA gyártóknak messze többet számít, mennyit pengetsz ki nekik... de mindegyik hardverelemnél ugyanez van.

konzoloknál szintén.

szted a 15-16k-s árból mennyi megy a microsoftnak és sonynak ?
  • Kandurex
    szted mennyire érdeli a bioware -t, hogy kipengetsz a kingston -nak mondjuk még 10k -t, hogy jobban fusson a massziáliseffektó? :)
  • rotator
    Valóban! A cseh oldal egy "picit" jobban pörög, úgy látom. Hát kíváncsi leszek akkor, mivel rukkolnak elő, mert nagyon hallgatnak!
  • csgj
    Nem csúsznak hónapokat... Európában mindenhol június 6-án jelenik meg a játék. Egyébként a cseh oldalukon ki van írva a Mass Effect lokalizált megjelenés. Csak vmiért a magyarra nem került még ki.
  • rotator
    Én nem irigykedek a konzolosokra, a teljes nextgen exkluzív felhozatalból csak a GTA IV és a Fable 2 érdekel, és ezek bármelyike erősen sanszos lehet még PC-re.
  • rotator
    4 napos hír, és senki nem linkelte. :) (Én nem látogatom azt az oldalt...)
    Csak azt nem értem, hogy egy ilyen volumenű cuccról miért nincs abszolút említés sem a CD Projekt oldalán. Nekem teljesen jó, ha ők adják ki, amennyiben nem csúsznak hónapokat a lokalizálással, és lesz opcionális angol felirat (nem szeretem, ha az írott és beszélt nyelv különbözik).
  • Sir Quno Jedi
    Én saját magamra irígykedek... :D
  • csgj
    Csakhogy a PC-seknek a folyamatos gépfejlesztésre kell sokat költeniük. De ez már eléggé agyoncsépelt téma... A PC-sek a konzolosokra irigykednek, a konzolosok meg a PC-sekre.
  • Kandurex
    7.990? nebasz picsán,...ilyenkor tudok irigykedni a PC -re, de gondolom ez a jó képességű huszárokat hidegen hagyja..
  • csgj
    Hát ez valóban érdekes, főleg, hogy az egyik kép ugyanaz mind2 oldalon :P De sztem a PCguru-s és Gamestar-os kolléga is tényleg kint volt Varsóban, simán meghívhatták mind2őjüket... Btw, van egy-egy olyan kép a magazinok oldalán, melyen a két meghívott újságíró egy olyan "tojás"-szerű székben ül. Sztem nem kéne mindig így rászállni a Gamestar-osokra, hogy folyton kamuznak... Persze, berakják a pletyka híreket is mindig, de legalább azokról is tudunk, és nem mondják, hogy ez a pletyka nem pletyka, hanem 100%-ig biztos hír.
  • bélanéni #378
    Kár, hogy 1-1 PCguru-s és Gamestar-os kolléga is kint járt Varsóban, a CDProjekt hadiszálláson, mert meghívták őket a Mass Effect bemutatóra. GS látogatás Tehát mi is kamu?
  • Zóanagyvarázsló
    A CD Projekt egyetlen esetben lehet idehaza a kiadó, ha már a Microsofttal régen aláírtak volna szerződés a PC-s verzió kiadásáról, lévén az ő játékaikat ők forgalmazzák idehaza.

Ugyanakkor még a CD Projekttől utalást sem hallhattunk, addig az EA maygar honlapján szerpel a játék: Mass Effect PC. Persze rá lehet erre még fogni, hogy az angol oldalt fordították le, és a magyarországi kiadást nem érinti az infó - valamint a korábban magyarul is közzétett közlemény sem arról, hogy a játékot az EA adja ki...
  • Zóanagyvarázsló
    Én is megvárom még a CE/LE előrendelhetőségét. Ha nem lesz ilyen kiadás PC-re akkor viszont szerintem én még egy évet várok vele, időm úgyis alig van, gépem pedig necces hozzá, elfutni nem fog. Úgyis a Jade Empire is a sorára vár még.
  • rotator
    A CD Projektes hírt szerintem nyugodtan elkönyvelhetjük kamunak.
  • csgj
    Még mindig vannak 12ezer ft-os játékok... Csakhogy nálunk elvileg a cdprojekt adja majd ki a Mass Effect-et. És a cdprojekt mindig ilyen olcsón adja a gameket. Mondjuk az érdekes, hogy az oldalukon nincs info a Mass Effect-ről, és a borítóképen is az EA szerepel...