11074
  • gyuri12
    Az érve tényleg nem jó,de viszont igaza van.
    Most fog bátyám venni egy boxot,valszeg én is egész nap ott fogok előtte kockulni.
    Nem azért vettük,mert hűdekurvagazdagok vagyunk,hanem mert sokkal jobban megéri,mint a PC.Az nem veszi észre aki vak.
    (Az már más tészta,hogy akinek hájend gépe van nem is akar konzolt venni,őket megértem)
    off vége
  • Dante73
    Tetszik, vagy sem, a konzolosok miatt lett bezárva. Ugyanis mi, pc-sek nem estünk egymásnak...
    Egyébként, miért ne lehetne egy fóruma? Mindenki tudja, hogy lessz! Hogy nem jelentették be, egy dolog. Nem egy olyan topik van, amiről tudjuk, hogy jön, csak azt nem, hogy mikor.
  • bertino
    pc imádat, ekkora érvet :DDDDDDDDDDDDDddddddddddd
  • Istencsászár
    Az a lényeg h mindenki rendelje elő ezt a játékot mert ólcsó, és brutálisan jó.
  • Istencsászár
    Nem a imádat miatt konzolozunk hanem a játékok miatt, ellenben sokan a pécé imádattól nem tudnak elszakadni mint pl teis, és inkább próbálod elhitetni magddal h ez jó.

na off vége:)
  • bertino
    átjöttek gta 4-be, átjöttek millio meg egy másik konzolos gameba, csak azt tudnám mi a bánatot keresnek itt, amikor odavannak a konzoljukért, ezzel van itt a probléma, ebből is látszik ugyanolyan flémfórum lesz, mint az összes többiből, amit bezártak arra hivatkozva, hogy ölik egymást.

de persze én elfogult vagyok :(
  • Istencsászár
    Konzolosok nem csináltak semmit ( mellesleg most is pécézek, csak 7végén konzolozok , akkor most mi vagyok?:D ). Nem azért lett bezárva, hanem azért mert nincs pécére és ez sokaknak fájt, hameg nincs akkor miről akartok beszélni? szerelmi vallomsáokról? vagy miről?
  • bertino
    jaja!

hisz ez köztudott.
    kár, hogy hidegen hagy.
  • Dante73
    Nézz már meg pár pc-s fórumot!
    Tele van azokkal a konzolosokkal, akik csak azért is járnak pc-s forumokra, hogy előadják; be-be-beeee, én nekem ugyanijen a grafikám, én már fél éve végigtoltam...
    Nézz bele a GTA IV pc-s fórumára. Vicc amit ott csináltak a konzolosok. Be is zárták...
  • Sir Quno Jedi
    Főleg, hogy a Mass Effect régi gáma, már tavaly végigtolta, aki tényleg érdekelődött utána, sőt már lehet meg is unta. Mivel tehát nem zsákbamacska, kár warezolni eleve.
  • Istencsászár
    Te magadat járatod le:), de teis tudod h ilyenről szó sincs.
  • Istencsászár
    Ami nem tetszik azzal nem kell játszani, amivel meg játszk az ember, az tetszik neki s ha nem veszi meg akkor az lopás...
  • bertino
    menj be a PCs játékoknak leáldozottba, ami konzolos forumban van PCsek lejáratására, a vak is látja, hogy ez folyik ott.

akkora szánalom vagy te is mint 2 tehén vazze.
  • bélanéni #520
    Ráadásul: a legbosszantóbb az egészben az, hogy az ilyen 12éves Hugyos Jóskák, akik persze nem veszik meg, azok szokták (még a megjelenés előtt) telehányni a játékos fórumokat, hogy milyen gagyi, aztán háromszor is végigjátszák.

Azt gondolom, ha valamit megveszel, azt jobban megbecsülöd. Ha meg tudod venni, valószínűleg nem vagy Hugyos Jóska, persze ettől még alkothatsz negatív kritikát, de biztos nem teszel túl könnyelmű kijelentéseket.

Hiába gondolják azt a fejlesztők, hogy "mi komoly emberek vagyunk, ezekkel a pocskondiázós kisfiúkkal nem foglalkozunk" (mert nagyjából így is van), ha egyszer képesek tömeghisztériát kelteni azok között, akik egyébként tervezték a játék megvásárlását.
  • gyuri12
    Bírom,amikor az elvakult PC-sek szinte undorodva beszélnek a konzolosokról. Konzolost pécésről miért nem látok így beszélni?:(
  • bélanéni #518
    Az igazán ütős alkotásokat valóban megveszik sokan, még ha le is lehetne "valahonnan" tölteni, viszont volt már rá sokszor példa hogy közelítőleg 100x annyian toltak végig egy játékot, mint ahányan megvették. Ha annyira gyenge valami, akkor nem tolnák végig ennyien, tehát ez egy kétélű kard.
  • bélanéni #517
    Azért ennyire nem bízni a készítőkben/kiadóban...
    Tökéletes védelem nem létezik, de próbálják visszaszorítani a warez-olást, ami teljesen érthető: ha nincs a köv. projektre keret, a játékos is qrv@ sz@rul jár, nem csak a "pénzéhes" fejlesztők. Így is lassan mindenki kiáll a PC-re fejlesztők sorából (Blizzard, meg még 1-2 kreatív banda kivételével), én személy szerint örülök a nehezebben feltörhető védelemnek: ha valakit nem érdekel a játék, ne vegye meg, ha igen, csengessen érte. Elnézést kérek azoktól, akik havonta 4-5 játékot is kivégeznek, azok tényleg nehezen tehetik ezt meg (vagy sehogy).

Visszakanyarodva az elejéhez: szerintem nyugodtan rábízhatjuk magunkat a kiadóra, valószínűleg nem akar saját magának egy olyan tömeges elégedetlenséget a védelemmel kapcsolatban, ami csak rontaná az eladásokat.
  • Dante73
    Az persze tény, hogy a warez károkat okoz, nem is keveset. Más kérdés, hogy szerintem messze el van túlozva. Én biztos vagyok benne, hogy ez a típusú védelem sokakat elriaszt a vásárlástól.
    Amiben nincs igazad, az az, hogy a neten utánna lehet nézni. Nekem ez nagyon soxor ne jön be. Ott az említett Witcher. Rengetegen lehúzzák a szinkron miatt. Nekem bejön. A hangok jók, igaz nem tökéletes, de messze többet ad az, hogy magyarul szólal meg, mint amit elvesznek az apróbb hibák. Vagy ott van a Crysis. Sokaknak nem tetszik, nekem igen. Én nem is értem, mi ez a techno blabla körülötte. Igaz a hangulat alapját a grafika adja, de ettől még nem rossz, hiába bugyuta a történet. Egyébként az is érdekes, mennyire sokaknál bugzik, nálam ugyanis abszolúte nem. Ha fejbelöbóvök valakit, az meghal.
    Aki pedig leszed egy játékot, tetszik neki, majd jön fórumokra kérdezgetni, hogy hol vannak a tört szerverek, pedig akár meg is vehetné, az nálam a no komment kategóriába tartozik. Szüljön sünt az ilyen... De az a tag valószinüleg a boxát is chipeltetni fogja....
    Az utsó mondatod, ami a hullámeffektusra utal, pedig nagyon igaz.
    Ha egy kocsival megcsúszok, akkor a kormányt már rángathatom, egyre inkább ki fog lengeni a kocsi, a vége pedig az árok lessz. Valakinek le kell lassítania, aztán a megfelelő pillanatban visszaváltani, gázt adni, hogy kihozza a kocsit a ringásból.
    Sajnos a fejlesztők, kiadók nem jönnek rá, (egyenlőre) hogy ezt csak ők tudják megoldani, ugyanis a warez létezik, és nincs az a technika, amivel meg lehet állítani. És nem is lessz!
    Egy kiút van. Igényes, normális játékokat kell késziteni, elfogadható áron. Nem évente kiadni ugyanazt, amit tavaly, felfrissített grafikával...
  • MrAndree
    Nem is neked szántam a "köcsög warezos" dolgot, csak vannak itt olyanok akik majd úgyis így reagálnak. Lemondással pedig igenis jár mert végre egyszer komolyan el voltam szánva hogy megveszek egy játékot a megjelenésekor. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Nem hiszem, hogy "leköcsögwarezolósztalak", csak megjegyeztem, hogy könnyebb "elvhűnek" lenni, ha az nem jár semmiféle lemondással. Viszont attól tartok, hogy fél év múlva is létezik még az aktiváció, de ne legyen igazam!
  • GrimReaper78
    Igazad van, Zoli, én néztem be, másik hsz-t olvastam. Tehát 1 kulccsal 3 telepítés. LMAO.
  • MrAndree
    Nem önigazolásnak szántam. Csak közöltem, hogy aktivációs szart nem veszek de fél évet meg nem akarok várni, hogy játszhassak vele. Ha ettől köcsög warezoló vagyok akkor ez van. Túlélem.
  • Zóanagyvarázsló
    Érthető, ha valaki elvből nem veszi meg a védelem miatt, de azért ebből levezetni a warezben való végigjátszás jogát kissé felemás önigazolás.
    Ha fel lesz törve, akkor úgyis elég lesz az indítófájlt lecserélni.
  • MrAndree
    Én is terveztem de most már nem tudom. Lehet beszerzem a "nem hivatalos" verziót, végigjátszom, aztán amikor fél év múlva úgyis kedvem támad megint végigvinni akkor megveszem. Olcsóbb is lesz meg addigra úgyis leveszik erről is az aktivációs baromságot.
  • csgj
    Jah... És pont ezt a játékot veszem meg :P
  • MrAndree
    Na ez az. És a BioShockot is feltörték szóval ez megint olyasmi aminél a becsületes vásárló jobban szív mint a warezoló. Zseniális.
  • csgj
    Hehh... ekkora baromságot! És ha újra kell vmiért telepíteni a windows-t? Vagy új vinyót veszek? Nem marad a gépen örökké egy 12 gigás játék. Viszont több, mint valószínű, hogy utána újra előveszem.

Btw, sajnos ez lesz a trend, legalábbis az EA-nél. A Spore lesz a követező ilyen game.
  • Zóanagyvarázsló
    Én csak beleolvasgattam a topikba, az elején az alábbiakat találtam (talán van frissebb információ):

I believe that the SecuROM settings are for up to 3 activations.

There is no banning or such if you go beyond the 3 activations, it just won't activate. If you run into any issues with this, you will be able to contact EA tech support and they will help you resolve any problems you have getting your game to run, including issues with SecuROM.

Én sem örülök enenk a védelemnek, plána ha trend lesz belőle. Feltörni úgyis feltörik, az esetleges gyakorlati problémák pedig majd kiderülnek megjelenés után. Személy szerint annyira már nem izgat, hiszen úgyis halasztottam a Mass Effectet év végére, jövőre.
  • GrimReaper78
    Egyetlen CD kulccsal 5x telepíthető a játék, a hivatalos fórumon írták, ugyanabban a topikban, mint amiben a védelemről/aktiválásról esik szó.

Amúgy egy másik weboldalon már leírtam, de ide is: baromság ez a védelem, és már csak azért is drukkolok a scene csapatoknak, hogy hamar törjék fel, a BW meg essen pofára.
  • Zóanagyvarázsló
    Valóban sikertörténet a Witcher, de egyrészt egy egészséges méretű reklámot kapott (rengeteg angol nyelvű oldalon futottam bele), másrészt keleten tarolt, ahol ismerik Sapkowskit, nyugaton elég közepesen szerepelt. (Érdekes lesz e szempontból a Mass Effect is, Európában ugyanis elég gyenge eladásokat produkált konzolon, csak Észak-Amerikában villogott, ott viszont PC nem is létezik...)

A Crysis "bukása" is elég vegyes történet, egyes EA jeleentések szerint 1 millió körül járhatnak az eladások, és többször elégedettségüket fejezték ki. A CryTeknél már kevésbé, lévén nagyon drága volt a projekt, és a vele együtt kifejlesztett motor jóformán a kutyát sem érdekli. Megjegyzem, nem értem milyen eladásokra számítottak a játékuknál, persze én már a Far Cry többmilliós eladásait sem értettem, biztos tudhat valamit, de nem éreztem a marketing szempontból egetrengető koncepciót.

Szomorúnak tartom, ha nem készítenek egy játékhoz demót. Ettől függetlenül a netkorszakban annyi játékemenetet bemutató videó, annyi fórum, egész egyszerűen annyi információ áll rendelkezésre, hogy különösebben sok utánajárás nélkül is kellően hitlees képet kaphatunk a kiszemeltről. Aki rajongó és előrendel, az logikusan így cselekszik, egyébként pedig bármit is vásárlunk, komolyabb utánajárás nélkül nem lehetünk biztosak a termék viselt dolgaiban, a VGA, a TV vagy a családi autó kiválasztása sem mehet hasraütéses alapon.

Én megértem, ha valaki előbb kipróbálja a játék "nemhivatalos" verzióját, de a legtöbb esetben a vásárlás még az előzetes hangoztatás ellenére is elmarad, és a játék a pocskondiázása ellenére is végigjátszódik. Nyilván van olyan ember is, aki teljesen elcsábulhat próbálgatás közben az ingyenség felé, ahogy magad is írtad: hardcore warezos lehet belőle. Addig pedig, amíg tényleg rengetegen játszanak a különböző warezverziókkal (vásárlási hajlandóság nélkül), nem csak nem a PC-s install base mérete tűnik csekélynek, de joggal felvetődik, hogy mégiscsak okoz "némi" kárt a warez is. Persze a gyenge portok, optinmalizálatlanság, bugosság valóban idegesítő lehet, de ez oda-vissza alapon működik, kevesebbet költenek a PC-s verzióra, kevésbé becsülik meg azt, ha onnan úgyis kevesebb bevételt várnak.
  • Dante73
    "Gondolom ők is a túlzott warezolás miatt tesznek ilyen drasztikus lépéseket a védelemmel kapcsolatban."
    Ezt azért finomítanám, ha nem gond...
    Én a túlzott warez-hisztire fognám a dolgot. Most úgy őszintén, miért kell csodálkozni azon, hogy csökkennek a PC-s eladások? Hiszen évek óta, egy igen erős pressziónak vetnek minket alá, jelesül, hogy tolnak a konzol felé... Nem kevés sikerrel. Vagy komolyan gondolták, hogy a pc-melett ugyananyian maradnak, miközben a konzolosok száma egyre növekszik? Persze, könnyű sírni a warez miatt, és valóban nem egy megbecsülendő dolog, DE!
    Három fajta ember létezik.
    1; a megjelenés napján szalad a boltba, /előrendel, stb. Az esetek 90%-ában meg pofáraesik. Nem mondok címeket, szerintem mindenki tud álmából felkeltve mondani 30 egykor nagy címet, amit mára tönkretettek.Ez az ember hamar átáll a harmadik, ne adj isten a második táborba...
    2; Hard-core warezos. Akkor sem venne eredetit, ha az élete függne rajta. nincs mit hozzá tenni. Nem veszteség a játékiparnak.
    3; Letölt, megnéz, kipróbál, Ha tetszik vásárol, ha nem, nem. Sajnos a legtöbb cuccnak ma már nincs is demója, ha mégis van, akkor megtévesztő. (MoH:A demója jó volt, de a játékidő, és az überkatonák...) Itt jön a képbe az igazi ok! Ha egy játék JÓ akkor az fogy. Ha nem jó, nem fogy. Nem képviselünk mi pc-sek akkora vásárlóerőt ma már, (konzol elszívta) hogy egy rossz játékot is eltartsunk! Ha mindenáron félkész konzolportokat, pénz hiányában a tevezett játékidő negyedével bíró alkotásokat próbálnak lenyomni a torkunkon, akkor valóban csődbe megy a pc-s játékipar.
    Érdekes, hogy a Witcher sikertörténet. Egy hónappal elöbb volt kint warezon, mint a boltokban. mégis egy millió fogyott, ami egy kis lengyel, ismeretlen cégtől, aki alig reklámozott, és olyan húzónevet használt, amit a játékostársadalom nem ismert... Szerintem, nagyon jó! És ami lényeges, szerintük is. Viszont a Crysis megbukott. Most akkor okoljuk a warezt?
  • Zóanagyvarázsló
    Ez a BS esetében is így ment, szóval ilyen esetben az eladások csökkennek is, nemcsak nőnek, ha ezzel már nyilatkozatokban nem is dicsekednek.

Hozzáteszem, ha ténylegesen is sikeres lenne a védelem (értsd: nem igazán tudják feltörni), és a vásárlókat hátrány nem éri (a Valve supportja például többeki szerint nem is válaszol, ha problémád van, szerencsére azért ez nem általános - remélem), akkor szerintem teljsen érthető és akceptálhatóegy ilyen lépés a kiadótól/fejlesztőtől. Ezzel csak az a baj, hogy tutópiának tűnik.
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk abból biztosan nem lesz gond, ha 2 hétig a játék felé sem nézel, hiszen amíg nem játszol, addig jogosultság sem kell hozzá, következő belépésnél pedig automatikusan ellenőrzi (na ilyenkor probléma lehet, ha a BW szerver éppen pihen, a BS esetében volt rá példa, és ezt fél napig a hivatalos fórumon sem jelezték, pedig külön topik is nyílt neki). Lévén pedig, hogy 5. naptól újrapróbálkozik, rendszeres használat esetén nem aggódni. Viszont legalábbis telepítéskor és 10 naponta kell internetkapcsolat.

Nem szimpatikus megoldás, de ha normálisan megoldják, akkor nem okoz kényelmet, mint egy multiorientált játéknál az online lobby-ra való belépés. Csak ez ugye single. Egyébként hivatalosan hány gépre lehet telepíteni egyszerre? A BS esetében ezt 2-ről 5-re emelték, persze itt erre nincs is akkora szükség, ha nem köti magát hardverhez a kulcs. (Persze EULA szerint eleve csak egy gépre lehe telepíteni a legtöbb a játékot, a KotOR esetében pedig a lemeznek is benne kellene lenni játék közben a meghajtóban. Nem mintha a HoMM 2-n kívül más játékot több gépen is fenntartanék egyszerre, a Mass Effect talán el sem indulna a P100-as laptopon, tudniillik azon Win 98 van :)

Midnenesetre az, hogy nem kér lemezt, elég pozitív, az pedig a gyakorlatban elválik, hogy mennyi kellemetlenséget okoz ez a rendszer, a Gothic 3 lemezgyilkos védelménél azért elfodadhatóbb.
  • csgj
    Hivatalos fórumon már sokan le is mondtak róla, hogy megveszik a gamet. :S Hát ha ez kellett a BioWare-nek... Én persze megveszem, de ez azért elég nagy tökönrúgás volt.
  • csgj
    Hát, tényleg baromság. És ha mondjuk tönkremegy a modemem? Vagy vmi baj van a net szolgáltatónál, és egy időre elmegy a net? Vagy egyszerűen csak nem vagyok otthon?? És mondjuk pont akkor jönne az újabb ellenőrzés. Meg aztán, mi a faxnak vállalják be ezt a BioWare-esek, hogy minden vásárlónak 10 naponta ellenőrzik a cd kulcsát?? És valóban, úgyis fel fogják törni, és csak mi fogunk szívni. Nem hittem volna, hogy a BioWare ilyet fog csinálni... Gondolom ők is a túlzott warezolás miatt tesznek ilyen drasztikus lépéseket a védelemmel kapcsolatban. Csakhogy ez már a vásárlókat sérti! Mintha vmi bűnözők lennénk, hogy folyamatosan figyelgetni kell minket. LOL!
  • MrAndree
    Hát szvsz ez az aktivációs védelem a legnagyobb baromság amit kitalálhattak. Úgyis fel lesz törve és onnantól majd megint azok szívnak nagyobbat akik eredetit vettek, mert a másolónak nem kell attól félnie, hogy valami hiba üt be az aktiválásnál és utána még ő könyöröghet, hogy javítsák ki...
  • rotator
    ...a háttérben a játék...
  • rotator
    Ezt valamelyik BS fejlesztő nyilatkozta, és arról is szó volt, hogy egy idő után lesz olyan patch, ami már nem igényli ezt a fajta aktiválást.
    Egyébként nekem az idézett szövegből nem esett le elsőre, de most olvasom a hivatalos fórumon, hogy 10 naponként kell aktiválni, pontosabban minden sikeres aktiválás lenullázza a 10 napos számlálót, és az 5. naptól kezd próbálkozni a háttérben a szerver. Egyébként ugyanez a védelem lesz a Spore-on is, ha beválik. Meglátjuk...
  • Zóanagyvarázsló
    Legalábbis a Bioshocknál állítólag megérte a hercehurca.

A GalCiv 2 és az Oblivion esetében pedig éppen a védelem hiányának sikerességét kommunikálták le... Igazság szerint a BioShockból aligha fogyhatott 150 ezer példánynál több a törésig, de ez semmiképpen nem olyan kiugró, hogy a védelem átmeneti kitartása miatti kényszerből vásárlók táborát néhány 10 ezernél többre lehessen értékelni. Érthető, hogy tartanak a PC-s eladásoktól, de én nem díjazom az ehhez hasonló kényelmetlenségeket.

A BioShock esetében manapság már semmi nem indokolja a szerverek fenntartását, és a legális vásárlók nyűglődésre kárhoztatását, lévén már ezer éve találtak megoldást a crackerek. Tanulság: hosszabb távon az eredetit vásárlót éri csak kényelmetlenség. Nem örülök, ha elkövetik ugyanezt a hibát.
  • MrAndree
    Én is tervezem megvételét. De azt tudja valaki, az angol felirat is rajta lesz? Mert tudom, hogy van magyar felirat de engem irritál ha mást hallok mint amit olvasok.