VST-hangszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

basszus lehet hogy ez a baja az alesisnek is...😄 reggel még csinálta, kb 20 fok lehetett a szobában, aztán azóta semmi baja, már lehet rajta érezni hogy egy kicsit át van melegedve😄
Tetsuo
Az E-MU 0404 amit en hasznalok, homerseklet fuggo. Tenyleg.
Ha nincs eleg meleg kb 21C, addig le van "fagyva", vagyis fagyva. 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Hackerman
Hali emberek
Valaki tud nekem dobni egy használható poizone vst-t mert szedtem le a pluginaudióról de nincsenek benne presettek vagy ,hogy kell ehhez lehúzni presetteket? Köszi elõre is

Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi

Stef555
Az E-MU -nál nem meglepõ, mindenkinek panasza van rá.A másik esetben lehet procigyengeség vagy a RAM kevés, de ezek inkább akkor jelentkezhetnek ha sok sávon dolgozol, vagy több effect plugin is meg van nyitva egyszerre.

Apple Logic Pro 9 # PreSonus Studio One

Stef555
Az SX3 a Nuendo3 mellet simán ment XP-vel.-és látták egymás projectfájljait is.-Az újabb verziókról nem tudok nyilatkozni...

köszi😊, lenne még egy technikai kérdésem: most már két külsõ hangkártyánál is észleltem ezt a jelenséget. Annó az emu 0202 usb-s kártya azt csinálta hogy néha csak úgy szimplán megállt és nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, egy idõ után magától megjavult (legújabb driver volt fent)... Most pedig az Alesis io26-nál is tapasztalom ezt (firewire cucc,legújabb driverrel), hogy kényére kedvére csak úgy megáll vagy beszaggat, aztán meg magától vagy restart után helyreáll. Szerintetek miért lehet ez? (laptoppal dolgozom: két magos intel proci, 2 giga ram, 320 giga hdd, geforce 7600 go videókárya, xp sp3)
cubase5
Hali
Mondjuk ha Cubase meg Nuendo is van fent az már alapból halott ügy. Az én gépemen nem volt még Nuendo tehát mások véleményére alapozok, illetve nagyon sokan panaszkodtak már ismeretségi köreimben is hogy együtt a kettõ nem megy egy rendszeren. elvileg ha Nuendoba ment akkor Cubasebe is kell hogy menjen ugyanúgy. Gondolom nincs mind a a kettõ fent és lehet hogy vokóder telepítésekor nem pipáltad ki a vst telepítõt csak az dx-et.

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Általában minden annyit ér amennyi az ára. A Sanford egy olcsó kategória, tele van free cuccokkal is tehát nem egy nagy valami. A T-Racks-nak mindenképp csak jelenthet. -Delayben én a PSP Audioware -PSP84-et használom, de van nagyon sok jó.

Üdv, Sanford vst effektekrõl mi a véleményetek? T-Racks-hez képest mit tud? + tudtok ajánlani valami jó delay effektet? Köszi!<#vigyor4>
cubase5
Abszolút használható. Átváltod Drum Map-ra és csak "pöttyöket" raksz le. Átlátható és könnyen szerkeszthetõ.

RME Hammerfall DSP9632

a cubase midi szerkesztõje mennyire "használható"? dobot akarok vele szerkeszteni, amit addictive drums alá vinnék be...

Tetsuo
thx

cubase5
A Cubase 5 compressorai és limiterei ... hát hogy is mondjam 😊 nem rosszak minõségben legalább is. csak gyenguszok. (számomra használhatatlanok) UAD ugye kifejezetten effekt masina tehát nem is kell összehasonlítani a cubase beépített cuccaival mert egyértelmû hogy az UAD jön ki gyõztesen. Wave plugin pack az rendben van.... ahhoz képest hogy szoftver. Viszont a Cubase 5 REVerence reverbje bejön. nehéz a megfelelõ hangszínekhez megfelelõ beállítást találni (manuális beállítás) de ha sikerül... párját ritkítja. Pl hangminta alapján számolja a reverbet. Betöltöd pl egy drum-ot és bass emelt fürdõszoba feeling. vagy ha hosszan lecsengõ cint teszel be akkor üres parkolóház feeling. szal mókás dolgokat lehet vele csinálni 😊)) van benne sok jó cucc és sok használhatatlan is. Gyári VSTi modern elektronikus hangszínekkel van tele😊 viszont jóminõségû hangszinek az kétségtelen 😊

RME Hammerfall DSP9632

Tetsuo
A Cubase 5 kompresszorai milyen minoseguek, vasarolhato VSt-kkel osszehasonlitva ill egy UAD plug-in-nel osszemerheto?
A konvolucios zengetoje egesz jonak tunik.. csak ehhez sincs viszonyitasi alapom.

erik10
Kösz!megnézem mindenképpen.Elsõ kérdésemre nincs valami megoldásod?<#worship>

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

cubase5

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Feltelepíted a Cubase 5-t >>> importálsz mondjuk egy acapellát >>> kétszer rákattintasz az acapellára >>>> aztán ha megnyilt az ablak bal oldalt megnyitod a VariAudiót >>>> Pitch & Warmp ikonra rákattintassz >>> analizálja a hangmintás és kirajzolja a hangmagasságot. ha tudod kezelni a melodyne progit akkor ezt is tudod ... 😊

RME Hammerfall DSP9632

erik10
Jah meg azon a freewebes linken ami van C5.Tartalmazza a melodyne cuccot??Mert nem találom.A pitch correction az megvan.Az lenne az?A melodyne az komolyabb szerintem ugyhogy az nem lehet.De akkor hol van??Rosszat telepítettem?

erik10
Hello Mindenki!Cubase 5:Miért nemtom az Orange vocodert meghajtani midivel?Egyszerûen nemtok rájönni.Nuendoba audiosávba beinzertáltam effektként azt egy midisávot kiválasztottam ami az orange vocodert hajtotta azt kész.De C5-ben egyszerûen nem választható midieszközként az O.Vocoder pedig az audiosávon már mûködik azaz átmegy rajt az audiojel.Biztos van valami magyarázat.Please help!<#circling>

cubase5
Nyilván ha egy olyan programról van szó ami jóval több szolgáltatást nyújt mint egy gyengébb program (legyen az bármilyen jellegû program független Cubasetõl és Vegastól) mindenképp bonyolultabbnak fog tûnni. De ha valakiben kellõképp vannak ambíciók... <#vigyor2> ... szal itt vagyunk és segítünk amiben tudunk. És szerintem vagyunk itt páran akik ugyanezen véleményen vannak. 😊 Cubaseben viszonylag képben vagyok abban tudok segíteni. Csak pötyögni kell 😊

RME Hammerfall DSP9632

Megvan az oktató, végig is néztem már 1-szer, igaz nem figyeltem oda teljes aggyal. Ami nekem abból kitûnt az az, hogy elsõre jóval bonyolultabbnak tûnt a használata. Amire nekem kell, az a vágás, igazítás, keverés és effektezés. És semmi több! Ezt a vegasban nagyon felhasználóbarát környezetben lehet csinálni, jóval átláthatóbb /nekem/ mint a Cubase. Ezért gondoltam, hogyha nem muszáj, akkor nem váltanék. Viszont a hangminõség természetesen az elsõdleges szempont, úgyhogy hallgatni fogok rátok.
Rááldozok pár napot a meleg szobában, és belemászok mélyebben ebbe az 5-ös Cubase-be és megnézem a Wavelabot és a Samplitude-ot is. Ha tényleg annyival jobbak, mint ahogy állítjátok, akkor nincs vesztenivalóm 😊
Köszi a segítséget, majd késõbb jövök véleményezni 😊

cubase5
Hali
Hát nem tom 😊)) A Cubase 5 ben megfelelõ nagyítási mélységben ceruzával rajzolhatom a wave hullámot.... Tehát pl bakelitrõl digitalizált zene lemezrecsegését tökéletesen javíthatom de szó szerint 100% ban... és nem szûröket rakok rá hogy szétbassza a hangját.... aszem ezzel mindent elárultam a wave szerkesztõjével kapcsolatosan. Ha már a bakelitnél tartunk, a sebesség ingadozást is tökéletesre lehet javítani, vagy larzz... élõ dobot vagy gitár ritmikai hibáit szintén tökéletesen lehet javítani. Pl. egy Melodyne cucc is van benne ami ráadásul több szolgáltatást nyújt mint maga a Melodyne program és nem utolsósorban jobb hangminõségben. ha letöltöd az oldalamról a Cubase5-t vagy akár a 4est és importálj bármilyen audió cuccot... vagy a vst-ddel írj valami groovet és hallgasd meg. Orbitális hangminõség különbséget fogsz tapasztalni.. Ha mégsem.. akkor tényleg jó neked a Vegas 😊 Amúgy javaslom a #2006 hozzászólásom (abban van oktató anyag Cubase5 meg sx3 ról szóló tutorial link) arról nem is beszélve ha megszereznéd az sx3 hoz való magyar oktató anyagot változna a véleményed... 1000% 😊

RME Hammerfall DSP9632

Swissman
A Sony Vegas aztán egyáltalán nem arra van kitalálva hogy a gitársáv audioját piszkáld vele",,,ami igazán neked való az a ProTools, vagy a digital performer, de ha windows alatt dolgozol akkor még ott van a Samplitude is ami azért igen nagy tudusásu program, még ha nincs is annyira felkapva.

JM-Studio Apple-Logic9

Tetsuo
En meg, hat ra kell jonnom, tobbet felejtek mint tanulok. <#idiota>
Oregszem, v mi, de melo utan alig van erom koncentralni.. :S 😞

Tetsuo
Ha nem eleg a Cubase audio szerkesztoje, akkor hasznald a Wavelab-ot, annal jobb audio szerkesztorol nem hallottam még.
Persze egyertelmu, h (mivel egy ceg gyartja a 2-t) nem fog minden funkciot a Cubase-ba is belerakni a Steinberg.. de egy Sony Vegas az nem vetelytarsa ezen programoknak.

Tetsuo
"larzz ha ennyire "utálod" a Cubase-t javaslom a Nuendo-t" 😄DD<#eljen><#nyes>

Stef555
Nem sok dologban jobb, csak mindenben....<#buck>-A Cubase 5 audioszerkesztõjével mit nem tudsz megoldani, amit pl. a sony tud, egyébként nagyon jól lehet vele az audio-t manipulálni csak érteni kellene hozzá,-egy két tutoriált szerintem nem ártana megnézned.- Végül is nem akarlak rábeszélni a cubase-ra, de sajnos a hacker-tudomány mai állása szerint winfosra nincs jobb nála.- Én már mindent kipróbáltam ami létezik (megtörve) a piacon, de ha neked tetszik a Vegas akkor csak rajta- de,... "örülni biztosan fogsz neki, de boldog sose leszel vele"<#smile>

Na azé nem utálom, szó nincs errõl... jól lehet vele dobot írni, és szeretem is, de nálam itt ki is merül a használata, mivel mint ugye kiderült, wav fileokkal dolgozom elsõsorban és élõ zenével foglalkozom. Wav file szerkesztésben pedig Ti is bevallhatjátok, hogy a Cubase nem jó, mert nem arra van kitalálva, nem arra készült, hogy pl egy élõ gitársáv wavját piszkáljad vele. No a vegas dolog pedig... alá is tudjátok támasztani, hogy rosszabb a minõsége mint a felsoroltak közül bármelyiknek, vagy ez csak egy olyan vélemény, amely nem tapasztalatra hanem szóbeszédre épül? <#bee1>
Ez most tényleg komolyan érdekelne, mert ha valóban gázos... akkor el kell gondolkodjak a jövõn.
De tényleg nem értem, ha jobb is, akkor miben?

cubase5
Hali
Természetesen cubase 5 ben is lehet midi jelet némitani.. meg sx3 ban is. Csak larzz problémája hogy két kattintással szeretné megoldani, ami nem lehetséges (legalább is nem tudok róla hogy lenne ilyen program)😊)) amit ötletként adtam a könnyû átláthatóság miatt, meg ugye hogy tudja kevergetni külön audió sávonként. Na de ez már azóta világossá vált számomra hogy Vegas fun 😊 Ha meg a VST tudja a többkimenetes cuccot akkor mindenkép Cubase5<#bee1> larzz ha ennyire "utálod" a Cubase-t javaslom a Nuendo-t <#vigyor2>.... Sonar, Pro Tools, Logic 5 (PC), esetleg Ableton 8 Ezek a progik mind magasabb szinten vannak mint a Vegas

RME Hammerfall DSP9632

tigeroo
vst-t keresek, ilyen kürt szerû hangja van😛 technozenékben nyomják vele
nemtudom sajnos a pontos nevét, de
Újra itt ! Ki is írja hogy a hardver telepítése folyamán probléma lépett fel ! Meg hogy új audió eszközt talált a High Definition audio bus-on !
Stef555
Attól hogy a windows felismeri még nem biztos hogy mûködõképes is, az Eszközkezelõben ki kell lennie írva a pontos típusának, ha ott csak mint USB audioeszköz szerepel, akkor könnyen meg van rá az esély hogy nem fog mûködni.-A felsoroltak közül mindenképp a Fatar-t válaszd !<#eljen>

Valószinûleg új midibillt veszek melyik ajánljátok ?

- M -Audio Axiom 61

- Fatar Studiologic 990 XP ( azt mondják jó a kalapács mechanikája)
Az a gond hogy nincs hozzá driver mert a windows magától felismeri 😞 De viszont nem tudom használni ! Valami gubanc van az átviteli sebességgel :S
Tetsuo
nem lehet resetelni, v reinstall?

Programok : Cubase , Sonar, Ableton szinte mindennel próbáltam plusz rengeteg vst-vel :pl Vanquard, FM8, Pianotech 2.2 Mivel ez egy usb-s interface aminek a másik végén van a két midi csati : a be és kimenet ! És mindkét csatiban van egy led ami villog ! Alap esetben akkor villan hogyha elkezdek használni egy vst-t, leütök egy billt ! Szval nem tudom mi lehet a baja ! Kerestem rá google-ben ,meg a manualjában is írták hogy megváltozik interface transfer speed-je! Hogyha normál állapotba van akkor nem villog de most viszont folyamatosan villog bekapcsolás óta ! Nem értem ! Nem tudom ezt hogy lehet megváltoztatni, meg hogy miért váltott át más mode-ra !
Stef555
"hogy egyszerre nemcsak 1-et, hanem akármennyit kiválasztok, és külön fileokba mixeli le."
-ez szerintem nagyon egyszerü mert a multimbral-nál csak az audio kimeneteket közösíted, amelyiket éppen tetszik, azokat azonos audio csatira küldöd ki,és máris meg van

Szia Stef!
Ugyanezt csináltam amit leírtál. Dobonként szóló mód, majd mixdown. A nem elegánsat meg arra értettem, hogy miért nem lehet ezt 1 gombnyomással elintézni. Ha egy dobsáv teszemazt áll 20 hangszerbõl, akkor ez 20 mixdownt jelent.
Elképzelhetõ, hogy félreérthetõen fogalmaztam egyébként, de eszembe jutott még valami, hátha ez közelebb visz a megoldáshoz:
A vst dobprogi mixerében /is/ van olyan lehetõség, hogy akár minden dobot más outra küldök ki. 16 outot ismer. Cubase-ben a mixdownnál pedig van olyan lehetõség, hogy melyik outot akarom kimenteni. Namármost OTT lenne jó egy ilyen lehetõség, hogy egyszerre nemcsak 1-et, hanem akármennyit kiválasztok, és külön fileokba mixeli le.

A multitimbralról pedig valóban most hallok elõször. De tanulékony vagyok, hallgatlak <#bee1>

Nem lehet egymás alá? Nem értem. Annál precízebb szerkesztési lehetõséget én még nem láttam... Bármit megcsinálok vele akárhány sávon, mikroszekundum pontossággal akár. De ha sztetek ennyire gáz a minõsége, hallgatok rátok és átváltok másra, csak mondjatok egy hasonló többsávos szerkesztõprogit, ami nem Cubase 😊
Egyébként ez:
http://www.elender.hu/~safi/dw/tesztek/Deadwing%20Demo%20-%202009/wavs/
Cubase SX2.2, DFH, Vegas 4.0, T-RackS 2.1-el készült és sztem nem sok probléma van a hangzással, na persze ha hallnék mást, lehet változna a véleményem 😉

Stef555
Ha egy midi sávba irtad a dobot akkor is van lehetõség az ütõsönkénti audioba mentésre, mégpedig úgy hogy a nem kívánt leütések midi jeleit elnémitod,és úgy rendereled ki külön-külön audio sávba- gondolom ezt a Cubase5 is simán tudja- (a Logic-ban mûködik a dolog).Egyébként meg ha "macerás" is a multitimbral berendezés ,akkor is érdemes megcsinálni -az meg hogy "nem is igazán elegáns"....ezt nem tudom mire érted?
-ebbõl csak arra tudok következtetni hogy halvány lila gõzöd sincs a multitimbral-ról...-ha nem így lenne akkor javíts ki <#bee1>

Stef555
Végül is, mit vársz a Sony-tól...?, professzionális szinten sehol nem jegyzik, home-felhasználásra szánt progi, de azért lehet vele dolgozni.Persze a hangmotorja a kommerszek között van, az ACID-al és SoundForge-val egyetemben.-mindezeket figyelmen kívül hagyva viszont jól kezelhetõ, felhasznlóbarát rendszerek, ezért széles körben el is terjedtek.

cubase5
ha 1 midisávban van az összes hangszin akkor nem lehet... sött... azt semmivel nem lehet kimenteni. csak ha manuálisan külön kirakod minden szekciót.tehát külön 1 midi sáv dob, 1 midi sáv clap, 1 midi sáv cin.
csúszásra visszatérve... rendereléskor uygan azt kapod amit hallasz. lejátszáskor nem csúszik, exportáláskor meg igen.... ez fizikailag nem összeegyeztethetõ. próbáld meg exportálás után a Cubasebe importálni az audió sávokat. Biztos hogy azt fogod hallani mint a szerkesztett formáját. A Vegas-t ismerve baromi jó videó szerkesztõ. De az audió része az .... Nálam ott megbukott hogy nem lehet pontosan egymás alá rakni a hangokat 😊 csak ahogyan õ gondolja ... a hangminõségérõl ne is beszéljünk 😊

RME Hammerfall DSP9632

Szia, és köszi a választ!
A vstre értettem igen 😊 A cubase mixerét illetve wav kezelését nem tudom megszokni, marad erre a vegas, abban teljesen otthonosan mozgok.
A csúszás pedig tényleg valós volt. Hozzá sem nyúltam ugyanis a lokátorokhoz, meg semmihez sem. Nagyon kicsi volt ez a csúszás, az elsõ pár még nem is igazán vehetõ észre /takkjelhez már igen/, de szám végére elég sok ilyet produkált és halmozva ezeket, a végére már zavaró volt. Én valami órajel szinkronizálási hibára gyanakodtam, persze vst probléma is lehet. Akkor még DFH-val dolgoztam. Na de nem is ez a lényeg!
A válaszért pedig tényleg hálás vagyok 😊
Átállok 5-ösre akkor, feltéve, hogy a sávonkénti mentést úgy értetted, hogy 1 midi fileról van szó és az abban levõ dobokat/cineket akarom külön letenni wavba. 😊

Stef555
A midi billentyüzet önmagában természetesen nem ad hangot. Milyen szerkesztõvel használod?-milyen VST hangszerekkel? vagy -Miyen standalone programokat hajtassz meg vele?-ezek ismeretében tovább tudunk lépni...

cubase5
Szia larzz.

Elõször is az sx3 felejtõs 😊 sx3 ban nincs lehetõséged csoportosan sávonkénti mentésre. Mint ahogyan említetted sávonként solo és mixdown, úgy lehet. Az hogy silány az effektezés és a mixer szar, gondolom a vst hangszerre értetted amit használsz. Ha a Cubasera értetted akkor a "láma" szindróma áll fent 😊)). A renderelt cuccok elcsúszásáért 100% ban te vagy felelõs. Fizikai képtelenség, hogy csúszás legyen ha minden exportáláskor a lokátorok azonosan vannak beállítva, vagy a VST szar. Javaslom a Cubase 5-t . Abban pl 1x exportálsz és egy kattintással minden sávot külön fájlba mneti. Ha kell monóba, sztereóban vagy külön jobb és baloldal. Aztán a Cubaseben audió sávonként faszán lehet effektelni meg kevergetni 😊

RME Hammerfall DSP9632

Hello! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Miditech Midistar 3 billentyûzetem amihez vásároltam egy CME u2midi interfacet! Összecsatlakoztatom és felismeri a windows de hangot nem tudok kicsalni belõle! A midi interfac bemenetén mûködik egy led ami gyorsan villog és ez kapcsolatba van az átviteli sebességével ! Nemrég mikor használtam csak akkor villogott ha lenyomtam egy billentyût , azóta nem mûködik csak folyamatosan villog 😞 Segítsetek lécci !
Alap kérdésben /remélem/ kérnék egy kis segítséget.
SX3-ban kreált dob-midi mixdownnál keresnék egy olyan lehetõséget, hogy a mixdown dobonként külön tegye le a hangszereket. Láb, pergõ stb, külön sávon legyenek. Ennek oka csak annyi, hogy nem akarom a dob vst beépített mixerét használni, mivel vannak ugye erre sokkal profibb progik és effektezés területén is silány... Egyenként mûködik a dolog persze, /a dobokat solo módban egyesével mixdown/ de ez elég macera, nem is igazán elegáns, továbbá hajlamosak néha kissé elcsúszni a külön renderelt cuccok egymáshoz képest. Furcsának találnám, ha nem lenne erre megoldás, nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen aki sávonként szeretne egy dobcuccot kezelni, max láma vagyok, hogy az istennek sem találom ezt a fajta opciót 😊 Örülnék nagyon, ha valaki fel tudna világosítani! 😊

Stef555
Ja,..még jó hogy nem vettem olyat<#buck>

Tetsuo
Az uj nagy (27"-os) iMac-eket visszahivja az Apple, a videokartya es a kepernyo hibai miatt..

Tetsuo
Sok friss info, meg nehany free letolteni valo..
Midi.blog.hu

Itt is vannak erdekes cikkek, bar inkabb hardver:
Ménemszól.hu