4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
larzz #2697 Mindenesetre a régi AIWA 990-esem nem veri az Akai. Tudom, lerontom a bizniszt, de ez tény. Kár, hogy azt 10 éve eladtam... akkor kb 1 havi fizetésemért. Mechanikája már kopott volt, de olyan elektronikát senki nem csinált akkor a Nakamichin kívül! Respect ezeknek a régi cuccoknak!!
:) -
larzz #2696 Van egy GX65-MKII 3 fejes Akai deckem. Ha kell valakinek, elboltolhatjuk. Ékszíjat cseréltem rajta kb 3 éve, azóta 3-szor volt bekapcsolva kb.
Asszem ez is "üvegfejes". Legalábbis nem kopott. Nem tudom hogy csinálták ezt, mert nem mai darab a magnó. -
Ambient #2695 Ezek csemegék..??? Ugye csak viccelsz? -
MidiRendszer #2694 Nos az AKAI szériái között van az üvegfejes verzió !Csodákat lehet vele tenni Akai GX-4000D a típusa :)Én használtam csodás analóg hangot csiholtam ki belőle :)
MidiRendszer -
larzz #2693 Nincs meg a digikábele, így 15.000. De most jött a füles, hogy lehet elviszik... meg az is lehet hogy meglett a digi kábele. Majd jövök még ezzel sztem :) Egyelőre nincs több infóm. -
#2692 mennyi az annyi? lehet kellene egy ismerősömnek. én is 0404-et hazsnálok amúgy -
larzz #2691 Nem kell valakinek egy E-Mu 0404? Feleslegessé válik... -
queensryche #2690 Thx! -
MidiRendszer #2689 Tisztelt Mindenki !
Egy kis csemege : http://www.vst4free.com/
http://www.freeweb.hu/rpee/vsti.php
jó böngészést :)
MidiRendszer -
#2688 Na ez kemény :) sajok a szívem :)))) -
#2687 :)... nem... ez nem az a kategória :) szerintem 4mm vagy max 6mm.
csak hogy értsd A ló másik oldala csak ne essünk át rajta. videó Celine Dion hangmérnöke magyar származású és ilyen magnóra rögzítik Celin-t. 50 mm szalagot használ a magnó és kb 15000 dollárba kerül. Szal érted nagyjából??? 150000 HUF alatt nem lehet megoldani használtat sem. A másik nagy probléma, hogy magyaroszágon nem lehet hozzá szerezni szalagot. Ha mákod van találsz valami csillivilli kereskedőt aki kb ugyanannyiért mint a magnó ára, hoz neked szalagot. Amúgy egyik haveromnak van egy Otari MX5050 8mm szalag. 180e. Hobbiból vehetsz AKAI-t de sokkal nem lesz jobb mint egy DECK felvétel. -
#2686 Ezt lesd meg
Ezt találtam, ami nem is olyan drága. Egy iylet érdemes lenne beszerezni? Akkor kazi masterelésre felejtős, még ha megszűröm gépen, akkoris?
Amit előbb linkeltem az hány mm-es szalagot hasnálhat? -
#2685 Ami orsós és az van ráírva hogy Revox vagy Otari.. bármelyikkel kitűnően lehet masterelni. Ehhez a kettő márkához volt már szerencsém. De van rengeteg márka ami jó. -
#2684 A magnókazetta 4mm-es. Nem tudnak oylan mértékben telítődni a mágneses jelek, hogy az masterelés céljára megfelelő legyen. (Ehet kifejezetten olyan orsós magnő szükséges. minimum 8mm szalaggal vagy 12 és 16 mm) Hallhatóan szebben lágyabban szól a szalag és érezhető a dinamika növekedés is. De ez becsapós mivel ha utánanézel jócskán elmarad a magnószalagra rögzíthető ármarerősség mint CD-re. A kásaságot több dolog is okozhatja. Ha normál szalagra rögzítesz a +3 dB túlvezéreltség olyan mértékben szeretné a magnófej mágnesezni a szalagot, hogy azok már nem tudnak hová elhelyezkedni így mondhatni "áthúznak" ami hallhatóan torz hangzáshoz vezet. Régi használt? :)... felejtős. Krómos kazetta esetén +2dB túlvezéreltség elfogadott. (több "hely" van a szalagon)illetve metál kazinál a +3dB abszolút belefér. Minden kép metál és 60 perceset kazit vegyél pl TDK-t. Na és persze többször nem tudod felhasználni. Kazik és árlista javaslom a TDK MA 60 vagy TDK SA-XS 60. Én ezekkel próbálkoznék "masterelni"
Várom a fejleményeket!!! -
#2683 neeem :) -
queensryche #2682 shaquille o'neal album : de ugye nem ő zenélt? :) -
#2681 HI!
Szereztem egy Akai deck-et. Nagyon felcsigázott az analóg hangrögztéses dolog. Régen mikor még nem volt annyira elterjedt a cd és még kazikkal rohangált mindneki, én úgy vettem fel cd-ről kazettára egy orion deck-el, hogy minidg túlvezéreltem a felvételt jó 3db-el. Annyira brutálisan szóltak hogy hihetetlen. Nem tudtam miért, de mindig így vettem fel. PL volt egy shaquille o'neal album, kazettán nagyon durván szólt.
Úgyhogy most az akai deck-el kísérletezem hogy felveszem a sávokat vagy mondjuk az egész trekket, viszatolom gépre mondjuk 48khze-n 24 biten és tuti dinamikusabbnak kell lennie. Persze mint a régi szép időkben, túlvezérelve picit, úgy rögzítem szalagra.
Próbáltam szerezni hazsnált, régi kazikat, de sajnos nagyon kásásan szólnak. Ezeket tényleg így hallgattuk régen csak nem tűnt fel a kásásság? Vagy az évek múltán amortizálódhatott le a kazi? Én utóbbira gondolok, legalábbis reménykedem.
Holnap veszek új kazit és megpróbálkozozm. Meg ajánlhatnátok valami analóg cuccot, szalagos rögzítőt, analóg kompit, valamit, ami még úgyahogy megfizethető. Imádom ezeket a régi cuccokat, életet lehet vinni ezekbe a műangyag zenékbe. -
#2680 Hát persze.Sokféle módon.Pld.:A mintádból kivágod azt a részt ami kell.(pld sound forge.)Azt olyan formátumban mented amilyent kezel a sampler amit használni akarsz.(pld.wav.)A mintát betöltöd a samplerbe azt használod...(samplert találsz 1 rakással a neten,de majdnem mindegyik proginak van saját mintalejátszója)egy tipp:pld ha a minta rövid és ritmikusan akarod felpakolni akkor érdemes dobgépbe tölteni majd azt meghajtani.Néha érdekes dolgok születnek így....Rock never dies! -
bigbuzz #2679 Tudnátok segíteni, meg lehet azt csinálni (mivel?), hogy egy mp3-ból kivágok egy hangot, és azt használom valamilyen samplerrel?
Köszi!
Bb -
larzz #2678 Na az a bounce meg nekem nem világos, vegyél fel msnre. Címem elküldöm privátban. -
queensryche #2677 Aha, szóval amit a bounce csinált, azt kéne kapnom a te általad leírt módszerrel. Ja, mert gondolom te akkor Vegas-ba hívod be a wav-okat?
Nekem úgy lenne jó, ha a cubase progin belül dobná ki wavokban. -
queensryche #2676 Na, gyorsan megnéztem. A Mixdown-ig minden világos, onnantól viszont nem értem. Ha a fájl menü/export/audio mixdown-ra gondolsz ( gondolom igen), az nekem simán kiteszi egy sávban az egészet, ahova megadom. Akár Cubase-n belül, akár kívül. Ahogy ugye az korábbi kész mixek mixdownolásakor eddig is. (Bepipáltam amiket mondtál és a stereo out-nál kiszedtem a pipát) Megpróbáltam ezt a bounce funkciót is. Eltartott pár percig míg rájöttem, hogy hogyan működik. (Ez még nem is teljesen világos, de mindegy) Eredmény: minden dobelem kikerült külön wavokban, ahova megadtam, de nem a cubase-be, hanem külső könyvtárba.
Tuti én cseszem el, még nagyon nem vágom ezt az egészet... -
queensryche #2675 Köszi! Így most még nem tudok semmit mondani, de hamarosan megnézem és ha kérdés merül fel, írok. Szerintem lesz. : ) -
larzz #2674 Ahogy ígértem, leírok 1-2 tippet a Metal Foundryval kapcsolatban.
MIDI:
Kimeneti jelszintet a midi channelen 120-ra állítom. 127 a max ugye, de 120 elég.
Foundry tuning: főleg a pergőn érdemes ezt eljátszani, a layerek számát növelni. Ha elég ramod van, akkor érdemes az összeset "clear"-ra tenni. /presets - layer limits/
Nálam a kiegészített dobkészlet, clearben 1669MB ramot emészt fel.
Velocity:
Fontos! Pergőnél 113 és 114-es velocity között durva a különbség. Gyakorlatilag ott a határvonal normál és kávás ütés között, szal a dinamizálásnál erre figyelni kell!
Sajnos a dinamikát kézzel kell megcsinálni a gépiesség elkerülése végett, ütésenként. Humanizer nem elég. Kisérő hangszerek /lábcin és ride/ esetében kötelező! Többinél nem lényeg, de ezeknél mindenképpen! Olyan helyeken, ahol erősebben üt a dobos /pl amikor lábcin egyszerre szól pergővel/ velocity 115 körül, egyéb helyeken 95. Én e 2 érték között mozgok, ride-nál még lejjebb is megyek.
Link:
http://www.elender.hu/~safi/HH-closed.JPG
http://www.elender.hu/~safi/ride.JPG
Humanize: alternate-t kivéve minden bekapcsolva, kivéve a ride-ot, ott azt is bekapcsolom.
Ha kész a dob, mixdown.
Ha más progival akarod a mixelést illetve effektezést csinálni, akkor stereo out helyett a VST Instruments Channelst kell kiválasztani, Channel Batch Export bepipál, és így a Cubase5 szépen kiteszi neked a Foundry mixerén használt channelek szerint sávonként a wavokat.
Nálam így néz ki:
BD - S2-1 - Foundy mixer Out-1
SN - S2-2 - Foundy mixer Out-2
HH - S2-3 - Foundy mixer Out-3
Toms - S2-4 - Foundy mixer Out-4
OH - S2-5 - Foundy mixer Out-5
Room - S2-6 - Foundy mixer Out-6
A Metal Foundry hangmintáit 24bit 48kHz-en rögzítették tudtommal. Ezért érdemes ugyanezekkel a jellemzőkkel csinálni a mixdown-t. Ha ennél többel csinálod, jobb nem igazán lesz, csak több erőforrást fog igényelni a művelet.
A kész anyagot -6 dB körül renderelem, majd mastering során lesz belőle nullás szint. Mastert T-rackS 2.0-val csinálom.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, remélem hasznos lesz ez a pár tipp... -
#2673 Köszi... :) Az eredetit nem én csináltam :)... Azt Tremendo. Ami a bakeliten megjelent remixeket csináltam. -
#2672 Kb most 2500 forint darabja 200 darabnál. Minél többet gyártatsz annál olcsóbb (evidens). A nyomólemez (mester lemez) elkészítése kerül sokba. Nekünk a kiadó fizette. Még valahol megvan a papír az elszámolásról. (kiadások, bevételek, gyártási költségek, jogdíjjak, royalty) Sokkal többet lehet keresni vele mint magyar kiadványokkal. Csak egy példa: 1 csengőhang letöltése kb 400 forintba kerül. Nekem abból 11 forint jogdíj jár!!! elég vicces. Ez a bakelites történet meg alapból felejtős... senki nem vesz már bakelitet. Annó az volt az igazi dj aki bakelitről játszott. Tehát volt rá kereslet. Most meg az a menő hogy ki tudja jobban használni az mp3-makat. Amilyen hangrendszerek vannak a mostani diszkókban (refleksz) 128 kilós mp3-mak tökéletesen megfelelnek ...de persze sok normális hely is van. www.Beatport.com a menő most. Bár oda annyi kiadó van regizve, hogy a bocibocitarkát visszafelé lejátszva is kiadják :) -
#2671 Hát meghallgattam ezt a Bang Banget nekem tetszik grat a munkához így utólag :)) -
#2670 ÚÚÚHHHH most rákerestem... még mindig fent van csomó külföldi online oldalakon... (bocs 2004 rosszúl emlékeztem) -
#2669 Ja és kölcséges nagyon kb 500 db bakelit legyártása? vagy ez ,hogy működik ,mert nekem az mp3 kiadványomat nem naon veszik. kéne neki egykis marketing :)) -
#2668 Hát igen a lemez a legjobb csak hát nagyon drága és vannak olyan számok amik beszerezhetetlenek bakeliten legyen az nagyon régi vagy nagyon új pl mp3-as kiadványok.
-
#2667 Monoton klubzene volt. 6 európai országban jelent meg a dj-k számára (tehát csak dj lemezboltokban volt kapható) 500 darabot gyártatott a kiadó ami 4 nap alatt fogyott el. Aztán 1500 darab után gyártás az meg aszem 1 hónapig tartott ki. Meg volt 2004 körül is mondjuk az feketén jelent meg :) Tremendo - Bang Bang. Volt még pár... -
#2666 Nekem van Polimer orsós szalagom is. :P
Milyen zened jelent meg bakeliten, ha szabad kerdeznem? Es mennyi volt a peldanyszam? -
#2665 Emlékeszem a polimer kazikat a hangszóró mágnesével "formáztam" ... fosbarna műanyag szalag. -
#2664 Ha tudsz bakelitre rögzíteni szólj... mert érdekel :) 2002 ben jelent meg bakeliten zeném...de már akkor sem értettem hogy a gyártó miért audió cd-n kéri az anyagot :( .... még ilyen gagyi minőségből is rengeteget javult a hangminőség. Persze egy jó lemezjátszón jó tűvel és egy normális RIAA korrektorral és persze erősítő, hangfal. A régi funki zenék minősége is ott van a szeren a mai napig... kérdem én :) mennyit fejlődött a technika az elmut 30 évben? mert ezek a 78-83-mas lemezek sokszor a mai technikákat megkérdőjelezik. (szerintem) -
#2663 Az analog magnesszalag az evek soran folyamatosan veszit a toltes erossegebol pl. a fold magnesessege miatt. Ezt nem lehet kikerulni. Vmelyik 10 ev alatt lesz hallgathatatlan, vmelyik 20 de a folyamat nem megallithato. Sajnos.
A CD az alapanyagtol fuggoen, a levegotol, a melle rakott papirtol, fenytol v ugy onmagaban vegyi bomlas soran ugyancsak 10-20 ev alatt tonkremegy, egyre tobb hibas pit-land sorozat lesz a PCM jelben, amit a CIRC mar nem tud kijavitani.. A DVD es Blu-Ray Disc hasonlo evet "birnak", alapanyagtol fuggoen.
Erdekesseg: a CD-t es a DVD-t, sot azt hiszem a BD-t is, soxorositas kozben nem lezerrel égetik a kis (nagyon kis!!) lyukakat (piteket) hanem préselik egy arany, negativ mesterlemezrol!! Ezek a nyomottak tovabb birjak mint az irottak altalaban de pl egy Tayo Yuden azert odabasz nekik a kb 30 evevel.
A bakelit v hanglemez, ha vigyaz ra az ember, akar 100 evig is megorzi a rogzitett hangot minimalis minosegromlassal. -
#2662 A legujabb Nakamichi meg a Technics RS AZ-7 nem olyan rossz ;) de az en velemenyem szerint maga a technika gyenge. Vagyis a kazettatokban a vekony magnesszalag adatsurusege.. akkor inkabb bakelit. ;) Az az en nagy kedvencem! Igazi ínyencség egy komoly rendszeren.. vki a CDre eskuszik vki a 20bitesre, vki a DATra.. kevesek meg a DVD-Audiora.
Egy biztos, a komoly rendszernek komoly ara van, sajna, barmi is a forras. -
#2661 Nekem egy regiment 60 perces TDK SA van :)
A nyomott CD gyakorlatilag bármeddig eláll véleményem szerint. Az írott CD-k meg max 10 évig. Az adat hordozó felületén roncsolódnak az adatok és lejátszáskor az olvasófej nem tökéletesen tudja leolvasni, illetve javítani(folyamatos hibajavítás zajlik olvasás közben minden esetben) és hallható a hangminőség romlás. Elvileg be lehet grabbelni majdnem eredeti állapotában. Szerintem egy idő után az írott lemezekről teljesen elmúlnak az adatok. Egy csomó lemezem már tönkre ment (napfény, meleg, hideg... stb hatására) A gyárik persze bírják.. mivel az adat a műanyagba van nyomva. -
#2660 Hi
Én használtam régen kazettát sőt decknek nem mondható magnóm is volt de asszem fateromnak volt aiwa deck meg még van egy tesla echóm is; ez nemtom mire jó de sztem szallagos késleltető nem sok mindenre. Na mindegy én próbáltam a digitalizálást ment, de ezt a minőségjavító szallagos megoldást is mindenképpen kipróbálom.
Én bevallom őszintén nagyon szerettem a kazikat és most is szeretem.
1986-tól metal, chromdioxidos kaziaim megfelelő helyen tárolva kifogástalanul szólnak. Nemtom CD-n tárolt zene ki e birna ennyit?
Viszont elég drágák a CD-vel szemben eggyes kazi fajok pl: metal. A kedvenc márkám a BASF meg a TDK volt sajna a BASF már nincs.
-
queensryche #2659 HA az 'eq-k baszogatását' ki lehetne kerülni, nekem már egy lemeznyi kész anyagom lenne. : ) Itt jön be sajnos az a dolog, hogy vagy 'művész' vagy és irány egy zenekar, aztán egy PROFI stúdió, vagy kötélvastag idegeket növesztesz és nekiállsz otthon megoldani 'okosan'. : )
Cubase: Pioneer CT506 : ) -
Ferrer #2658 Ha már feljött az audió technika meg a studiózás, akkor felteszek én is egy (talán hülye) kérdést vele kapcs: van -e hallható különbség az integrált hangkarim és mondjuk egy 0404 között, és ha igen, mekkora. Én nem zenész vagyok, hanem mixelgetni szoktam csak (nem élőben), de tele van a tköm, hogy sokkal több időt vesz igénybe az eq-k b@szogatása (finomítgatása), mint az úgynevezett kreatívkodás.
A másik, hogy ha veszek egy ilyen kártyát, vagy akármilyen mást, amit zenélésre terveztek, megszabadulok-e az Asio4all kényszermegoldásától? És tudok-e az audió kimenetből felvételt csinálni késés nélkül? Win7-en az előbbi instabil, utóbbi nincs nálam egyelőre (pedig az XP-nél volt).
Köszi