VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem van egy eladó RME Hammerfall DSP9632 kártyám 12 ki- és 12 bemenete van.... 90 be odaadom 😊 win7+64 alatt 0.7 ms arányleg szépen muzsikál 😊 persze ha komolyabb terhelés alá van kitéve 1,5 és 3 ms-on már elviszi.
Találtam egy Cubase 5 vs. Melodyne videót német sajnos de megnyugvásomra a Cubase lepipálja a Melodyne-nt 😊 legalább is az átdolgozási hangminõségben. Ime a bizonyíték
RME Hammerfall DSP9632
A gondom a következõ szinkronba kellene több helyen felvennem több hangszert.Gitár dob szintik és ének de helyileg ezek más más helyen vannak.Hogyan lehet ezt szinkronba felvenni ?Ne legyenek csúszások ,és ne menjen el az idõm a másodperces pontosítással egymásra szinkronizálással 😞
Jannó
a focusrite kicsit magasabb arszinten (£450 korul) egesz jol teljesit, ugy mint a motu vagy a legkisebb lexicon.
ha nem kell a sok ki-be es mac-ed van, akkor 1ertelmuen apogee.
ha baszottjo hangkarit akarsz, akkor meg gyujtesz sokat es rme vmelyik osszeallitasa.
ha dsp-ero kell, akkor a jo draga uad v steinberg kozul valaszthatsz.
szerintem, ha szoftveren kivul mast is hasznalsz, mindenkeppen kell vmi jobb ADC, amihez eppenseggel jo az E-MU is (0404-tol), de annak meg a szoftvere es egyeb parametere problema (vkinek), tehat muszaj vmi odabaszos hangkari..
persze szubjektiv velemenyt olvastal. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
Apple Logic Pro 9 # PreSonus Studio One
- Az új albumom kb. 2 hét múlva lesz készen, legalábbis úgy tervezem. Még utúmunkák vannak, de az sem megy olyan gyorsan - meg nem csak rajtam múlik, ez is a bibi...
A kérdésemre konkrétan nincs valami okosságod?😊
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
Mi a véleményetek a következõ hangkártyáról: Focusrite Saffire PRO 40
http://www.youtube.com/watch?v=mceD9Ocbi44&feature=related
Annyi kérdésem lenne, hogy ugye van hozzá egy szoftver, amivel mindent be lehet állítani, de ennek a szoftvernek a használata "kötelezõ" és plusz szekvenszer, vagy simán szekvenszer elég a kezeléséhez? (most e-mu 0202 hangkarim van, annak nincs ilyen szoftvere, de eljött az ideje a szintlépésnek)
Esetleg más hangkártyát tud valaki ajánlani hasonló árkategóriában?
Köszi a választ!😊
Azt szeretném kérdezni, van -é már full Presonus StudioOne-otok?
Letöltöttem ennek a szekinek a demoját, és rögtön beleszerettem.. van még mit fejlõdnie, de talán ez az elsõ, amire azt mondom, hogy na ez igen, ezt tényleg zenekockák csinálták zenekockáknak 😊)
LZ forever
Nem fikaztam, bocs ha annak tunt, de NINCS tokeletes program.
Egyebkent nekem is a Cubase a szimpatikus, a cégek kozul is a Steinberg.
Lathattad, hogy az 5osrol nem irtam rosszat se jot, csak az sx3-rol..
Ezeket a videokat mar lattam, tenyleg nem rosszak. Mar elkeszult az 5os?
2 soha nem allitottam, hogy profi vok barmiben is.. nekem ez volt a legnagyobb gondom vele, persze megoldottam, de macerasnak tunt.
3 a cubase "live" kepessegeirol beszeltem, hogy abban pl az ableton leveri..
4 tobb honapja nincs rendes netem, fel eve nem zeneltem (koltozesek miatt), de matol elvileg minden ok. 😊) szal erre vartam!
5 a Logicot nem tudtam kiprobalni.. jo darabig nem is fogom, de azert egy absolute.hu vagy egy hardcore mac forumon tapasztalatokat olvasni csak nem baromsag.. na ott irtak olyanokat, h a Logic 9 pl még le-le fagyogat.
6 a pro tools le es M-powered direkt le van butitva, pl nem lehet keslelteni a savokat, kulso forras latency-jehez igazodva.
néézétek meg ezt az oldalt megéri szentem!!
Akár pdf akár bármi más ha lehetne ungarise vagyis magyar 😊
MidiRendszer 😊
Akadt egy kis problémám.Több különbözõ hangszert kellene felvennem különbözõ idöben.Mit használjak proginak ?Semplitude progival hogy tudom ezt megoldni ráadásúl szinkronizálva ?
Hel plííííz MidiRendszer !
<#unalmas>#unalmas>
Tetsuo figyelmedbe ajálom a következõ linkeket 😊
Cubase 5 1. rész
Cubase 5 2. rész
Cubase SX3 1. rész
Cubase SX3 2.rész
RME Hammerfall DSP9632
-1. A cubase magyar oktató dvd-je nagyon jó anyag, amit kezdõ szinten tudni kell a progiról azt érthetõen elmagyarázzák benne. Angolul megy alatta a progi tehát csak a segédszöveg magyar.
-2.ez a cubase hangerõ téma nagyon zagyvaság ahogy leírtad, semmi gondja nincs az SX3-nak a hangerõ automatizációval.
-3.a Live 8-as verzója már felveszi mind funkcionalitás mind pedig hangminõség terén a versenyt bármely más "spicc" szerkesztõel- ami nekem görény benne, az a kinézete, de ez egyéni izlés dolga.
-4.-Az 5-ösön mit vársz? -amikor már kb. egy hónapja leszedhetõ (az AIR Team törésével-és full stabil)
-5.A Logicról (ahogy már jobban megismertem)semmilyen rosszat nem tudok elmondani.-Nagyon nay tudásu cucc, csak tudni kell kezelni (azt megtanulni viszont nem olyan egyszerü)- hardwerkövetelménye meg csak annyi hogy Mac-en ft, más semmi.
-6.A ProTools 8 LE, és M-Powered verziói ugyan azzal a motorral késülnek mint a HD, tehát a tehetsége meg van, csak viszont már ezek is hardwerfüggõek- ez bizony szar ügy.-de a hangjuk a legjobb.
-Ezek személyes tapasztalataim! A net-rõl , meg innen-onnen hallott baromságokat soha nem írom le saját véleményként...
<#kacsint>#kacsint>
a cubase-nek van nehany hibaja ami zavart, mar elfelejtettem 😊 de pl. az sx3-ban 1 sav hangerejet vagy 30 fele keppen (kulon potmetereken) allithattad, es ha vhol nem volt megfelelo, akkor hiaba kapcsoltal be barmi automatikat..
a live-kepessegei sem a legjobbak.
ja meg jol jott volna a mediabay, a komolyabb vsti elavultak stb..
az 5os nekem tuti tetszene.. mar alig varom.
a logicrol eleg sok hibat hallani, viszont allitolag kenyelmesebb.. de draga a hardver ala.
a pro tools also szintje felejtos, csak a very high kategoriaban ok, de ott nincs parja.
sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.
RME Hammerfall DSP9632
JM-Studio Apple-Logic9
én világ életemben wav-fileokkal dolgoztam, nem is foglalkoztam mással,
de ezek a vst cuccok megörjítenek. szóval be tudtam hozni a dfh-t, meg az addictive drumsot is acid pro alá, de onnantól kezdve halott a dolog. maga a plugin nem szól, ha behúzok egy sávot, ott meg a dobalap helyett zongoraszó fogad. 😄DD hogy kell ezekkel a midi cuccokkal bánni? 😊
<#nemtudom>#nemtudom>
RME Hammerfall DSP9632
Az a vinnyogó szintihang tutira saját de a dob erõsen hajaz valamelyik loop cd anyagára, bocsesz ha tévedek.<#alien2>#alien2>
sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.
RME Hammerfall DSP9632
A. Dvorjak Ez kész midibõl készült, újra hangszerelve HALion Symphonic Orchestra VST-vel
Richard Ez pedig The Grand 2 VST kb az elsõ 1 perc aminél b van állítva megfelelõen a velocity
RME Hammerfall DSP9632
RME Hammerfall DSP9632
Saját tapasztalataim alapján meg kell mondjam hogy óriási külömbség van az sx3 és az 5 cubase közt. Úgy érzem kellõképpen fanatikus vagyok Cubase terén hogy ezt kijelentsem 😊 Már ott kezdõdik, hogy teljesen kicserélték a motorját, így azon az elven mûkõdik mint pl a logic vagy a pro tools. Valakinek van füle az hallja a különbséget. Kiélezõdött a groovek és a vokálok kidolgozásához a sample editor. Valósíddjû time stretch, hangmagasság korrekció (melodyne), 2 kattintás és a groove illeszkedik a projekt sebességéhez. Aztán ha ezeke megvannak Mpex4 -el átszámoltathatjuk olyan minõségben az egészet editáló sort, hogy szinte észrevehetetlen hogy belenyultunk. Vagy példáúl midi sávra kirakhatjuk az énekbõl számított dallamot. a kedvecem meg az mikor a Cubase 5 ben szereplõ összes mozgatható paramétert rákonfigurálhatom a midi kontroller bármelyik gombjára ( mondjuk audiósávra rakott reverb mix paraméterét vagy akár saját vagy telepített VST bármelyik potiját). A studió room-ról nem is beszélve 😊. Aztán említhetném az offline processing-et, mikor az audió hangot effektezzük, rászámoltatjuk mint pl Sound Forge-ba és mondjuk megtettük 2-3 effektel, bármikor módosíthatjuk utólag bármelyik effekt bármelyik paraméterét. Persze ezeket mindig átszámolja. nyilván az elõnye hogy ne terlhelje a gépet. Oldalakon keresztül tudnék írni az ujdonságokról. Vagy ott van pl aMediabay. A másik dolog😊 nem azért kell a magyar oktató anyag mert lõvésem sincs az egészhez😊 hanem azért, hogy lássam hogyan látják a paorgramot más szemmel és biztos vagyok benne , hogy tudnak olyat mutatni amivel nem vagyok tisztába 😊 Véleményem az, hogy akár a pro tools vagy logic kevesebbet feljõdött az utobbi idõszakban mint a Cubase. De inkább a jó kifejezés az lenne, hogy utolérte magát a Cubase csapat, felzárkózott a többi vezetõ szoftverek mõgé. (aztán lehet hogy elvakít a cubase fanatizmusom) 😄DDD
RME Hammerfall DSP9632
szóval használtam az fl 5-öt régebben, összepakoltam vele dob loopokat egyszerûen, mélyebben nem mentem bele a szoftverbe, mert
gitáros vagyok, azért kellett a dolog, hogy ne csak metronómra csiszolgassam a riffjeimet,az elektronikus zeneszerkesztés(ha kifejezetten elektronikus zenérõl van szó)nem érdekel, maga a technika persze jöhet, de sajnos mostanában nincs sok idõm hogy beleássam magam a digitális homestudiók világába, de mivel hozzájutottam egy fl 8-hoz, és egy addictive drums-hoz, szeretnék összeprüntyögni valami komolyabb dobalapot itthonra. vágásra/effektekre/megmégtökömtudja a sound forge-t használom. a sávok felvételére egy régebbi acid pro-t, amivel viszont nem tudtam behozni a vst-t.
de utánanéztem ennek a reapernek, és valszeg ezzel operálok majd, mert elég egyszerûnek tûnik. köszi. 😊
Mellesleg végre elértük azt, hogy az alap FL is jó mindenre, nem kötelezõ hozzá egy rakat extrát /VST, hangminták/ még letölteni.
- de aki így áll hozzá, az kb. 1 hét múlva már úgy is elfelejti ezt az egész zeneszerkesztõsdit, ---szerintem egyszerübb ha el se kezded.
JM-Studio Apple-Logic9
leszedtem az fl studio 8-at, alá raktam az addictive drums teljes verziót, be is tudom hozni meg minden, de nem igazán jövök rá hogy kéne saját dobalapot összehozni. ezekbõl a beatekbõl tudok csak összevágni(mondjuk az se ment) vagy hogy a jóéletbe? 😄
köszi