VST-hangszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stef555
A KontaktPlayer - Peter Siedlaczek String Essencial (5 DVD)-s hanganyagról van valakinek valamilyen tapasztalata, véleménye?

Apple Logic Pro 9 # PreSonus Studio One

Tetsuo
Azt nemhiszem h lemossa, pl hangminosegben biztos nem, amugy 1 ceg a 2 kartya..
A Creative cegnek a premiumkategoriaja az E-MU ill a profi zenesz kategoria.
A hangminosege pl az AD konvertrnek egesz jo.. a lejatszas sem olyan rossz.
Viszont a szoftvere atomszar, soxor kifagy a hardver is..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

ViniSoundz
Pedig én teljesen meg voltam bizonyosodva arról, hogy ez egy igenfasza hangkártya. Kiábrándító, hogy egy sb live szinte lemossa a 30ezer ft-os emu0404-et.

Amúgy nekem is szarakodik az emu, sokszor lefagyott, aztán rájöttem, hogy ezt csak 44.1khz-en csinálja. 48-on mûköik és nem megy el a hangja ha éppen úgy támad kedve.
Stef555
Minden E-MU totálkár, aki még nem vett hangkarit,az ezt a márkát jobb ha kerüli.<#smile>

Tetsuo
az usb-s 0404nek meg nincs patchbay-e.. amugy ugyanaz az ADC. viszont a kontroller szoftvere kataszrofalis.. pl mertekegyseg nelkuli potenciometerek vannak..

erik10
Emu1212 m hangkari asio-ját.(Gyári,nem letöltött,gondolom már van ennél jobb is.)Ez a 0404 tesója nemtom mennyivel másabb.Szerintem ugyanaz nagyjából.Viszont nekem meg ez a hangkari akad meg hangilag ha túlterhelem vst szintikkel +több audió sáv effektezve -fullra.De ez már megvolt nuendo-nál is.Eléggé bosszantó.Csak ujraindítás segít.

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

Tetsuo
jaja az elegge szopathatja az embert..
Alap, hogy elso bekacsnal minden beallitast vegigbongeszunk, kulonosen a hangakri beallitasait.. mar en is szivtam emiatt.
remeljuk igy megoldodik a probl.

ViniSoundz
Milyen asiot használsz? Én az EMU0404-es kártya asio-ját. Akkor lehet ez a hiba csak ennél a kártyánál van?
azért elteszem a progit, ki tudja, mit hoz a jövõ..<#hehe>

Szép-szép meg látom sok új funkció is van benne az sx3-hoz képest de engem valahogy "nem üt meg" úgy mint sokakat..
Kinek a pap, stb.
Szerintem marhára meghatározó, hogy ki mit próbált ki elõször, nálam ez a Sonar volt és a Live, valszeg ez lehet az oka, hogy nem lettem cubase fan.<#wave>

Tetsuo
? :S

Na sebaj, közben felhajítottam a gépre, hááát õszintén..?
Inkább nem mondok semmit.

Bakker nem letölteni akarom megint...<#guluszem1>

cubase5
Továbbra is csak ezt tudom írni <#integet2>
www.cubase5.freeweb.hu

RME Hammerfall DSP9632

erik10
Nálam minden ok.Nemtudtam ezt a hibajelenséget produkáltatni szélsõséges esetekben sem.Szerintem tényleg az lehet hogy nálad valami nem tetszik neki.

Help please!
Letöltöttem a Cubase 5.1-et!
A kérdésem az volna, hogy mit hagyjak meg és mit dobjak ki mert ez így 6,37 gb, gondolom ez nem kell mind?<#nemtudom>

erik10
Megnézem az Én gépemen is ezt a bejátszás dolgot.Lehet nálam is ez van?Eddig nem nagyon játszottam be dolgokat,inkább meglévõ projekteket futtattam.Én sem hallottam még ilyentet.A kutyafáját.<#fejvakaras>A dolog bonyolultabb úgy néz ki.Írok mi a pálya.Csõ

Stef555
Ez elég érdekes hiba, én soha nem tapasztaltam, sem az SX3-nál, sem a Nuendo-nál.A Cubase5 meg még precizebb cucc.-Beállítási hibára gondoltam szintén, mert ha nagyon gyenge hangkarival dolgozol is, akkor sem szabadna a midi részének eltolódást mutatni.

ViniSoundz
Gondolom van egy kis késése. Ha sok vst-t hazsnálsz, nem bírja a hangkari asio-ja 2ms-el, jóval feljebb kell állítani, hogy ne recsegjen vagy ne akadjon be a hang. Ráadásul automatizálások is vannak dögivel.

Ha feljebb rakom a latency-t, akkor ez megszûnik. Valószínû a cubase kompenzálni akarja a dolgot, de rosszul, ezért kerül elõrébb. Reason-ben ha késik, akkor késik, de nem kompenzál, ráadásul a program megnyitásától ahogy telik az idõ, egyre nagyobb a pontatlanság.

Vágom a quantize-t. Hazsnálom is néha, de egy nem sablonos dallam feljátszásakor, nem használhatod, mivel átritmizálja - ez ugye a quantize-tól függ 8ad 16od 32re rakja ha véletlenül a kettõ közé ütöd be a hangot - úgyhogy nem ez a problem. A quantize jó dolog, de ennek a hibának nem ez az oka. De köszi, hogy megpróbáltál segíteni.

Üdv!
erik10
Én csak erre reagáltam amit írtál(idézem):"Csak a midi felvétel ne lenne pontatlan, mert mindig elõrébb rakja le a note-ot minthogy én lenyomom a bellentyût a keyboardon."Szóval szerintem ez csak akkor fordulhat elõ ha nagyobb értékre van állítva a quantize.Amúgy lehetetlen.Hátrébb még érthetõ lenne a késés miatt de elõrébb???<#wilting>Szóval azért gondoltam hogy nézz utána ennek a beállításnak.Üdv.

Sziasztok! Körvonalazódik lassan hogy milyen interfészt fogok venni és kíváncsi lennék a véleményetekre😊 Szóval Alesis io26 vs Focusrite Saffire Pro 40? Melyik a jobb szerintetek? Esetleg valaki használta már valamelyiket, és akkor tudna mondani pár hasznos dolgot?😊 Köszi elõre is!
Kösz a gyors választ! Titkon valami ilyesmit reméltem.😊
ViniSoundz
Jah, ezt tudom, csak akkor mindig behúzza és 16odra nem rak le note-ot 32edrõl nem is beszélve. Teljesen más lesz a ritmizálása.
erik10
Nem akarok okoskodni de ha automatikus pontosításon vagy(quantize),akkor az aktuális beállított értékre húzza bejátszás alatt a hangokat.1/8-ados pontosítás esetén pld. ez elég drasztikusnak tûnhet.Feltételezem hogy ez a gond.Ha mégsem akkor sorry.(Egyébként a zenédet hallgatva feltételezem ezt tudod.)
.<#nemtudom>

ViniSoundz
Köszi a válaszokat! Tényleg jó ez a VST Expresion, kár, hogy a Miroslav Philharmonic-al nem müxik. De hát nem lehet mindent egyszerre 😊

5ös warp funkcióját még nem próbáltam, majd holnap 😊 A sávonkénti kimentegetés nagyon hasznos, az jól jött most.

Csak a midi felvétel ne lenne pontatlan, mert mindig elõrébb rakja le a note-ot minthogy én lenyomom a bellentyût a keyboardon. Max lehet a hétvégén felrakom a 64bites win7et.
Helló mindenkinek !

KAR,GM vagy XG midi editort keresnék.

Valami ilyesmit XD Mastering Studio 1.3
:http://www.qweas.com/download/audio_mp3/midi_tools/xd_mastering_studio.htm

Torve vagy seriállal 😊

Köszi
Jannó

Tetsuo
jaja mar en is nyuzom 😉 eddig semmi gond.
C5 forever! Vagyis a 6-osig. 😄

erik10
Hello!Nuendoztam eddig de cubase 5 nagyon bejön.Ajánlom!4et nem ismerem.Bocs

cubase5
Hali
Csap egy párat említenék. 😊 Pl van benne egy komplett Malodyne funkció ami nem vst. Flatten funkcióval a realtimeba szerkesztett Time Stretch-et meg hangmagasság korrekciót átszámoltathatjuk egy szintén tovább fejlesztett MPEX4-es algoritmussal. VST Expression ez egy új felfogású szerkesztés mód.Ezzel pl sokkal jobban lehet élõ dolgokat modellezni. Steinberg oldalán lehet letölteni hozzá demó project fájlt. Van benne virtuális keyboard azoknak akiknek nincs midi kontroller. Egy Signature Track, ezzel pl lehet beszúrni, elvenni, másolni bárokat.Audió exportáló ablak kiegészült egy másik ablakkal amiben szelektálhatsz hogy melyik sávokat akarod exportálni. egy kattintással akár az össze sávot külön fájlba mentheted. Ezek csak azok amik hirtelen eszembe jutottak.. na meg csomó apróság van még. A motorjához szerintem nem nyúltak, de talán a fülem alapján egy picivel mintha szebben szólna az 5-s. De lehet azért hallom mert 5-s 😊)

RME Hammerfall DSP9632

Hackerman
Hi
Asszem ide is kirakom. Az uj zenémre szeretnék egy pár remixet is kíváncsi vagyok a ti ízlésetekre ,hogyan és miként milyen hangszínekkel tudjátok átírni a dalomat. Tehát aki szeret remixelni és van hozzá egykis türelme az nyugottan vágjon bele én nagyon fogok neki örülni. a stílus kötetlen sött annak még jobban örülnék ,hogyha valamien más zenei stílusban hallhatnám a trance jellegü számomat. Köszönöm az észrevételt.
Akit érdekel jelezze és küldöm priviben a remixhez szükséges fájlokat.

Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi

ViniSoundz
Van valamilyen lényeges különbség a Cuabse 4 és 5 között? Mármint a vst-ket leszámítva. Máshogy rendereli ki a zenéket? Vagy más a hangleképzése? Vgay mi? Én nem vettem észre szinte semmit. Ugyanúgy szól, de lehet a fülemmel van a baj 😊 Cubase 4 stabilabb nálam. 5ös volt mikor kifagyott.
Stef555
1.-Tedd fel a windows7-et, -simán megy vele a Cubase 5.
( audionews.-Steinberg.Cubase.v5.1.DVDR-AiRISO )
2.-Az XP-t, az SX3al együtt vágd ki a kukába!
3.-Enjoy!<#vigyor4>

Üdv! Stef, lenne 2 kérdésem gyorsba.

1, Cubase SX3 Windows 7 alatt.
Lehetséges? ( a jobb memóriakihasználtság miatt jó lenne és nem kéne 2 op.rendszer a gépre ( az xp most csak a cubase miatt van fenn))

2, Cubase SX3 vs. újabb Cubase verziók ( 4-5)
Nyár eleje óta kizárólag gitárfelvételre használtam, az 'okosság' része háttérbe szorult, amit most megint használni kéne (alapok) és a windows 7 miatt felmerült egy kézenfekvõ kérdés: Érdemes új verziót használnom és ha igen, melyiket javaslod?

Több szempontból is jó lenne váltani a win7-re...

Köszöntem!
Bocsi, ez nem ide szólt!!!!
Másik dolog! Van valakinek mûködö Halion Symphonic Orchestra, mert letöltöttem ugyan, de nem tudom használni!
Stef555
A 64 bit-es Cubase nem fog felmenni a 32 bites rendszeredre. Fordítva igen, mert a windows lefelé lát, és készít egy "Program Files x86-os mappát, de 32 bites op.rendszeren soha nem fogsz tudni 64 bites programot futtatni.<#felkialtas>

Az elõbbihez még annyit.Nekem Windows 7 32bit van fent, viszont szeretném a 64bit-es verzió elõnyeit kihasználni. Minden adott hozzá, de ha nem megy a C5 64bit-en, akkor sztm fölösleges feltennem! Kinek mi a véleménye errõl?
Sziasztok! Cubase 5.1 64 bit létezik AIR-be? A 32 -es tökéletesen megy.Az 5-ösben benne van a 64 bit telepitõ, de ahhoz nincs patch 5.1.
32 bit C5-öt (az a 18GB, amire azt irták máshol, hogy ha nem veszel licencet, le se töltsd) sikerült 5.1-re frissiteni (PAtch+Aktivator).
Ha tud v.ki 5.1 64- est, vagy patc-ot hozzá, irja meg! köszi elõre is
Stef555
Nem hiszem hogy gond lesz vele, az AIR csinálta meg PC-re, és már MAC-re is elérhetõ az ArCADE Team jóvoltából...<#taps>

Na jól van, úgy néz ki mostanra mégiscsak kijött az Ableton 8.1 törve. Még letöltés alatt, várom már, h mûködik-e.

Vestax QFO@Shure M44-7 & Vestax PDX-3000@Shure M44-G|Vestax PMC-05ProIIIVCA|Audio-Technica ATH-PRO5 MS|TraktorScratch|KorgPadKontrol|MBP5.1 C2D2.8GHz

Hackerman
privi ment

Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi

NEXT LP
Hát sajnos eddig nem találtam hasonlót... 😞

NEXT LP
Ez egy elég régi szám 😊 Köszi az infót, remélem segít, találtam egy-két dolgot Audionews-on, nem sokára meg is tudom mit.

Hackerman
Az efféle hangal jobban a régi szintikben lehet találkozni pl: EMAX, EMulator, Fairlight. ez olyan filmzenés kicsit

Hála és köszönet! <#worship>

LZ forever

NEXT LP
Sziasztok!
Megint a segítségeteket kérném.
Arra volnék kiváncsi, hogy ebben a számrészletben milyen hang az ami a szöveg alatt van, valami choirs hangra hasonlít és egy erõs reverb van rajt? Leginkább az érdekelne hol találok hasonlót, mert próbálgattam már vonósokat, "choirs"-eket, de eléggé elütöttek tõle.
És esetleg meg tudná határozni valaki, milyen dallamon és akkordon van ez a keresett hang a részletben?
Elõre is köszi!

Stef555
MAC-re sak az #Ableton v7.0.14- Dynamics# a legújabb, amihez hozzá lehet jutni. A 8-as verziót még nem törték meg, sem inteles sem pedig PPC-s mac-re.

Sziasztok! A legfrissebb Ableton suite mac Leopard rendszerre okosított példánya vhonnan megszerezhetõ már? Köszönöm, 1 hû olvasótok.

Vestax QFO@Shure M44-7 & Vestax PDX-3000@Shure M44-G|Vestax PMC-05ProIIIVCA|Audio-Technica ATH-PRO5 MS|TraktorScratch|KorgPadKontrol|MBP5.1 C2D2.8GHz

Tetsuo
valszeg azert, hogy sorba tudd kotni a firewire cuccokat, vagyis a pc felé 1db van.. mint ahogy a £700 alatti kartyakban.. de van neki szep kis weboldala.. amit en is lusta vok megnezni 😉

Stef555
Ha jól értem ezek mind audiófelvételek lesznek,mikrofonnal gitárral stb. -Kezded a dobbal, mented a projektet,-aztán arra játszanak rá a zenészek, így mindig csak egy sávot kell igazítanod a meglévõkhöz.-A Cubase5 a legjobb erre,de a Samplitudeban is simán meg lehet oldani az audioquantizációt (tehát hogy a felvett anyag tartsa a projekt ütemét, és szinkronban maradjon az elõzõleg felvett anyaggal).-mondjuk a munkádhoz nagyban hozzájárulnak majd a zenészek ,-hogy azok milyen szintü pontossággal játszanak fel egy egy rész.- de ha lesznek is ütemtévesztések, azokat a hostok audioeditorában könnyen kijavíthatod majd.