4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
laaj #2857 sziasztok tudom h nem mostanában feljött téma a masterelés.szóval volna itt egy felvételem amit haverommal csináltam és seítséget kérnék a megmunkálásában. úgy gondoltam h felraknék egy rész és ha gondoljátok bűvészkedhettek vele persze utána esetleg leírva h ki mit csinált vele és hogyan mert engem ez érdekelne igazán h TUDJAK TANULNI BELŐLE!!!
ha érdekelne több embert akkor feltöltöm valahova?????????????????????????????????
-
#2856 Köszönöm a kimerítő válaszokat. Amúgy én is a mercury waves-re gondoltam. -
#2855 A Novation hangkarit nem ismerem, de az Ableton-ban a hangkaribeállitásoknál meg tudod nézni hogy mekkprát késik.- gondolom saját ASIO dreivere van a hangkarinak, erre kell beállítani. Ha a késésed (IN/OUT) mértéke meghaladja a 20 ms-ot, akkor a hangkari ASIO ablakában húzd le a sample értékét 256-ra. -
SebastienRej #2854 Na és még 1 kérdésem lenne. Szóval Abletonon dolgozom. És ha sok sávot megnyitok, akkor ilyen hibák jelennek meg, hogy később indul el a szám, vagy valamelyik hang késik, és odébb kell tolni, hogy jól szóljon. Meg ha összekötöm a reasont az abletonnal akkor is nagyon késik a hang, amit a reasonből engedek. Ez is hangkártya hibája, vagy valami más?? -
SebastienRej #2853 opsz :D azt hittem h muszáj azt is hangkártyába, mivel van rajta midi in...igy akkor olcsóbban kijövök :P ....és mi a véleményed a novation nio-ról? -
#2852 Minek kötnéd össze a hangkártyát a keyboarddal? - A keyboardot a PC-hez kell kötni... -
SebastienRej #2851 Hello
Szeretnék vásárolni hangkártyát 150 euró értékben, ami dj-zésre, és zeneszerkesztésre is jó. Novation Nio 2/4 -et néztem ki magamnak. Szerintetek jó ez a hangkártya?
És még egy fontos kérdés. Van egy E-mu Xboard 49-esem, amihez csak egy USB-s összekötő kábel van, amit a Novation hangkártya nem fogad be. Milyen kábellal tudom összekötni a hangkártyát a MIDI-vel? MIDI kábel az jó? Ha igen, akkor mégis melyik kábel? (elég hülye kérdés ez, de látok itt kábelokat különféle árkategóriában).
Vagy esetleg úgy nem tudom megelőzni a késést, ha csatlakoztatom a hangkártyát , meg ugyanúgy USB kábellal a MIDI billentyűzetet a gépre??? -
#2850 Kár hogy a zenét nem a DSP írja, egyébként egyetértek... -
#2849 A DSP minden szinten jol jon szerintem :)
Az M-Powered Pro Tools-ban pl. nincs Delay Compensation, ami eleg lenyeges, foleg kezdoknel akik ezt nehezen kerulik meg..
Az en velemenyem az, hogy kezdok/csorok hagyjak ki a Pro Tools rendszereket, vannak jobb alternativak, pl az elobb emlitett UAD 2 es vmi kozepes aru hangkari (RME es hasonlok).. -
#2848 Igen, de ki van itt olyan szinten,mind tudásban, mind pedig felszerelségben- hogy ezek a dolgok lényegesek lennének...? -
#2847 Nem akarok vitatkozni veled. Csak eleg megnezni, hogy a HD az DSP-s a tobbi nativ.
A hardverek jel-zaj viszonyai is sokat mondanak, vagy a melle adott Pro Tools szoftver kulonbsege is jelentos.
Egy szo mint szaz, a Pro Tools a profi szegmensben domborit, mashol nem jo.
Sok mas cegnel is igy van. -
#2846 Mondjuk a Waves Mercury pack-ra gondoltam.... :) persze az UAD2 az már más tészta :) -
#2845 Igen, de az UAD 1 gatya.. marmint szoftverszint. A #2835-ben UAD 2rol irtam.
Az egy elorelepes a szoftverekhez kepest, igazi effekttek pedig az UAD 2-hoz kepest.. kinek mekkora a penztarcaja, ill milyen szinten uzi a zenelest. -
SL #2844 mire jó a Slightly? -
#2843 Jóvan már megtaláltam. bocs a sok hsz-ér.
De Itt jó sokminden van
Itt találtam meg a slightly-t is. -
#2842 tud nekem valaki adni egy linket a SlightlyLouderizer nevű vst-hez? nem találom seholsem. -
#2841 a sima waves? a mezei windóz környezetben felrakható vst? -
#2840 Nekem volt UAD 1 Studio pack. Akkor jó volt amikor megjelent. De a Waves cuccok most kenderbe verik. -
#2839 Nem tudom elképzelni hogy az LE vagy M-Powered hangja annyival rosszabb lenne mint HD-nak...Funkcionális tudásban meg egy HD otthoni körülmények között teljesen felesleges, és kihasználatlan maradna.(ha csak nem akar valaki beruházni egy pár millát hardwerekre hozzá...) -
#2838 Bar az a hir jarja, hogy also-kategoriaban nem a legjobbak.. A Pro Tools LE es M-Powered sem.
Ami vitathatatlan az a HD, de az szerintem egyikunknek sem realitas. (Most még) :) -
zsumo1992 #2837 DSP nek az a lényege ,hogy nem terheli le fx műveletekkel a procit -
#2836 Köszönöm a válaszokat! Digidesign-ról már álmodtam :) de még nem sikerült hozzájutnom. Majd talán egyszer...nemsokára... -
#2835 :) Az UAD nem hangkartya, hanem DSP kartya, vagyis plug-ineket futtat, nem is akarmit, hanem amit hozza kapsz, ill megvehetsz pluszba.
Kell melle hangkartya is. Sok profi hasznal UAD 2 plugineket, nativot (PCn futot) nem sok.. Akinek van UAD 2-je mind azt allitja, messze jobb egy sima torrentes plug-in gyujtemenynel.
Igen a 0404 konvertereinek jo a minosege, de jelenleg en is szivok vele.. -
#2834 Ha gitárt akarsz felvenni, meg más külső hangszereket, akkor egy Digidesign M-Box 2-be érdemes beruházni, aztán mehet a ProTools a gépre, -audiofelvételekhez ez igen hálás összeállítás.
Az E-MU 0404 hangkariról nem tudok nyilatkozni, de eddig csak rosszakat hallottam róla... -
#2833 Azt mondjátok meg nekem, hogy ezek az UAD 1 meg UAD 2es karik ezek annyira ku*va komolyak? Ezek mellé nem kell más hangkari igaz? Ezek amguk a hangkártyák csak éppen jobban szimulálják az élő, analóg vasakat?
Csakmer én sosem foglalkoztam ezekkel az áruk miatt, de mostanság egyre többet hallok róluk, utánanéztem és nagyon durva árak vannak. 50ezer alatt nem is nagyon van. Itt már repkednek a százasok rendesen.
Mégegy kérdés. Nekem emu0404 pci van. Sosem hazsnáltam a beépített effektjeit. Érdemes egyáltalán azokat használni? Sokszor eléggé behal tőle a gép, meg csak realtime rendering megy vele, jahmeg csak egyszer tudom emgnyitni az fx ablakát vst-ként.
Azt mondják hogy mennyire jó felvételeket lehet csinálni ezzzel a kártyával az analóg bemenetén. Hát én próbáltam gitárt, de nem nagyon lett jó. Nincs alja, nincs teteje, tompa mint a franc. Próbáltam egy keverővel előerősíteni a gitárt, próbáltam másik keverővel, próbáltam egy külső effektel erősíteni, mindig fos minőségű lett a felvétel.
Pedig annakidején én pont emiatt vettem profibb hangkarit, hogy fel tudjam vennia gitáromat, mikrofonnal, hangokat. -
#2832 Nekem személy szerint annyra nem jönnek be a zenék, de Stef jól mondja, szépen szól :) -
Sütifutár #2831 Köszi Stef
Csak egy volt ebből remix ....:-) -
faradt #2830 Sziasztok!
Gondolom tipikus a problema: a Steinberg SX-et hamarabb installaltam mint a hangkartyat es nem latja a hangkartyaval installalt vst plugint (mas, kesobb installalt progik latjak). A uninstall-install nem segit, lehet hogy valami file-okat kezzel kellene torolni (XP)? Tudtok segiteni?
Koszi! -
#2829 Csak a "holdast" hallgattam meg, mert a remixeket nem szeretem, -az alapján teljesen korrekt a muzsika, gratula hozzá.-- tereket jól kitöltöd még ha nem megy tul sok sáv egyszerre, sztereokép a helyén van, a belépések is el vannak találva, az akkordillesztések is stimmelnek, ..látszik hogy tanult ember vagy, a dalszerkezetet egyénileg oldottad meg, ugye nem a szokásos szonáta formában van , de ehhez a stílushoz ez megengedett.-talán egy kis master reverb ráfért volna még az összegyúráshoz, de így is élvezhető. -
Sütifutár #2828 Nah mostmár tessék engem is kritizálni:-)
Freedom
First Moon Landing
Tátrai-Szűcs - UFO Latino Hammer Remix -
#2827 Nah, erre voltam kiváncsi. Akkor ezek is softtal készültek. Akkor csak én vagypk béna hogy nem bírok ilyet csinálni :)
De a parasztverősöd az a pitbull-os ökörségre hasonlít nem kicsit :DDD
Amúgy köszönöm, örülök, hogy tetszett a hanzása a zenéimnek!! Mostanában nagyon le vagyok eresztve. Nem megy a zeneírás majdnem !!fél éve!! -
#2826 Meghallgattam ViniSoundz #2799 linkelt zenéket. Osztom Stef véleményét. Semmi extra nincs benne. abszolút nem ütés és a teteje olyan kása hogy már sértő. Az arányok sem jók. De kétségtelen hogy ez kell a kluboknak. Raktam fel 2 általam készített zenét és mastert.
1. link : ez igazi parasztveretős diszkóhangzás.
2. link : ez pedig egy külföldi klubokban megfelelő hangzás (ahol nem reflex hangrendszer van) pl ebben a dalban változnak az arányok, ezért is van előtérben az elején a bass.
Egyébként meg sokféle master jónak számít manapság.... és nem kell ahhoz extra dinamikusnak, ütősnek lennie, hogy megállja a helyét a nemzetközi piacon. Nagyon kevés olyan zene van ami jól szól... még is slágerek :) -
tmisi #2825 Igen és emiatt maszterelésnél ezért nem veszi észre az ember a hibákat, mert "megszokta" a füle. Ilyenkor szoktam áttenni egy másik rendszerbe (pl. Hifi, DVD, teló) és egyből kiüt hol a baj. :D
ViniSoundz: ne légy elégedetlen. A héten szedtem le egy trance pakkot, ne abban találtam egy olyan mértékben túlhangosított zenét, ami már túlvezérlést is tartalmazott. És hallgatni sem volt jó, a szintit elnyomta a szarrá torzított hihat (dallamrészt vagy mit alig lehetett hallani, pedig minőségi Sennheiser fülesem van), ráadásul az EQ-zása is idegesítő volt. Szóval manapság a profi=hivatásos, amatőr=hobbista megállapítás egyáltalán nem helyes. Attól hogy valamiért fizetni kell nem feltétlenül minőségi. Elsősorban magadnak kell megfelelni, utána másoknak. -
MidiRendszer #2824 Tisztelt Ambient!
Köszönöm a kiegészítést :) -
#2823 Mire elkészül egy zene addig már annyiszor hallota az ember hogy talán már meg is unja, és nem hat ógy mint ha friss élmény lenne.Ezért a saját alkotásaidat sosem fogod olyan jónak hallani mint amit más csinál, ez érdekes, de talán abból fakad hogy az ember mindig többre vágyik. Legjobb valami független zsüri" elé vinni ha kész vagy valamivel, és azokkal szeánszoltatni.Egyébként a te zenéid nekem master szemponjából jobbnak tűnnek mint a Robotakis alkotások. -
#2822 komoly vagy tényleg, hogy ennyi ideje tolod, nem is akartam megkérdőjelezni tapasztalatod és tudásod, mert egyértelmű hogy értesz a zenéhez.
És igazad van, ebben a stíléusban tényelg ez a menő :) bármennyire is vicces iylen... "szar" :)
Igen, és nekem is kásásak a magasaim emg a közepeim, nem iagzán szépek, - nem is tudom a basszushiányos, szétesettet rám is értetted? - de ami sokkal jobban zavar az a basszus és a kick egymás viszonya. Soha nem bírom megcsinálni úgy ahogy szeretném. Ha rős, nem hallom a közepeket, ha gyenge akkor meg gyenge az egész, akkor nulla azene.
A Robotaki zenékben sincs olyan hűűde nagy mély, de valahogy téynleg azt vettem észer hogy hallok benne mindnet, halkan is, hangosan is, mégsincs olyan egyszinten, a trendi kislányoknka biztosan tetszetős :)
De hagyjuk ezt az arcot. A legfontosabb, hogy nem vágom hogyan készülnek az igazán dinamikus zenék. Lehet tényleg valami ütős vas kéne. Valami külső csöves kompresszor, vagy egy durva szalagos rögzítő amit meg lehet küdeni plussz 6db-vel minimum :) -
#2821 Meghallgattam én is a Robotaki muzsikákat, no meg a Vini oldalára is benéztem...hát elmondom hogy szerintem egyáltalán nem kell szégyenkezned, sőt...Amitől úgy el vagytok ájulva az szerintem egy szétesett, basszushiányos hangzás, itt-ott jól megtűzdelve reverbekkel, meg kiemelt magasú EQ-val,a középsáv oly mértékben tolakodó benne hogy 3 perc után már idegesítő hallgatni.A mély tartomány hiányát nem csak a lapos kick-ek, hanem a héttérbe szorult bass-menet is okozza. Nem hogy egyben lenne az egész, hanem ellenkezőleg, a hangszerelés el van cseszve,sokszor olyan érzetem mintha a zene a fürdőszobából szólna,a magasai grízesek,az igazi szép felső tartomány mégis hiányzik belőle.- Mondjuk ezen műfaj hangzásvilágáról nincs sok fogalmam,lehet hogy itt ez a spicc... csak mint ,(kb.30 éve), audiophile füllel zenét hallgató ,már jó sok készülék szeánszát végigülő hifista mondtam véleményt. -
elnofx #2820 Sziasztok, van valakinek tapasztalata ezzel a vassal kapcsolatosan?:
SM PRO TC 01
Megéri a pénzét szerintetek? Köszi!:) -
#2819 Szerintem is ütősek, nem véletlenül kérdeztem a dolgot :) Jó, egyszerűek néhol, meg trendi, meg megszokott, de mutasson itt valaki nekem hasonló minőségűre kigyúrt zenét. Mármint aki itt fórumozik és zenét ír.
Jöhetnek a produktumok, az atomdurva dinamikák, kompresszálások, eq-zási metódusok, nagyon kívánncsian várom...ki milyen alapanyagból dolgozik, milyen minőségűek, lopnak-e, ha igen akkor mit és miylen mértékben....
Én is válaszolok mindenknek bármiylen kérdésére, mármint amit tudok.
Nálam ez a max amit ki tudtam hozni a softból.
Lehet velem van a probléma vagy tehetségtelen vagyok, tényelg nem tudom. Valaki mondja meg! -
#2818 Hali
Amit VinisoundZ linkelt zenéket tényleg ütős minőségüek, vagyis klubba megfelel nagyon is. Ha az UAD kártyák ilyet tudnak és a hozzá való szoftverek érdemes lesz beszerezni egyet. Viszont nem olcsó kategória.
Vagy esetleg UAD effectek mennek más karin is ?