4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Sütifutár #2577 Nekem egy akai mpk 49 em van.....
nagyon jó kis cuccc,bátran ajánlom...bár az ára 100rugó volt egy éve -
bigbuzz #2576 Van egy kalapácsmechanikás digitális zingorám, ha nagyon zongoráznom kell, azon tudok, kontroller szempontjából melyik ügyesebb? Abletont használnék, vsti-khez kellene.
Köszi az eddigieket!
Bb -
#2575 Csakis az M-Audio 88...a tekergetők haszontalanok.-A jó bilentyűzet a fontos, hosszú távon mindenképp. -
Ambient #2574 Akkor azt kell megvenni!
Kinek a pap kinek a papné esete..(nekem a papné..)
Csak gondoltam van egy kis zongora tudás a kollégánál (és másnál) de látom ez hanyagolható szempont ebben az esetben. -
#2573 A cél fontos. Ha VST-ket akarsz vezérelni képzeld már el magad, hogy a kalapács-mechanikus cuccon nyomod Tiesto egyik témáját :)))) ... mókás lenne nem ??? Ha viszont zongorázni akarsz akkor feltétlen szükséges. Nekem gagyibb van. E-MU Xboard 49. Nekem nincs szükségem jobbra. Az hogy funkcióikban melyik mit nyújt, neked kell eldöntened, hogy mire van szükség. Szerintem kevesen tudnának tanácsot adni, hogy mire van szükséged. :) -
Bagoly81 #2572 én ezt vitatnám.
lehet hogy jobb a bilentyűje de a novationnak ottvan az automapja. gondolom nemismered.
anyi a lényeg hogy nemkell programozni a vsti ket azzonnal kiirja lehet tekergetni, abletonban azonnal müködnek a line sávok , nézzetek meg egy videot rola televan tutoriállal. durván jó az a kontroller
ha nemcsak"zongorázásra" kell -
Ambient #2571 Mivel árban kb. ugyanannyi mindkettő, mindenképpen az M-Audio a jobb választás!! A controller funkcioi sem maradnak el a Novation mellett, viszont a billentyűzete mérföldekkel jobb, hosszútávon sokkal jobb választás. A zónázhatóságról már nem is beszélve!!!!!! -
bigbuzz #2570 Üdv!
Melyiket ajánlanátok, M-Audio Keystation 88 Pro vagy
Novation Remote 49 SL MKII? Igazából nem olyan fontos a kalapácsmechanika, melyik jobb cotroller, van valakinek bármi tapasztalata?
Köszi!
Bb -
bigbuzz #2569 M-Audio Keystation 88 Pro -val van valakinek tapasztalata? -
benoeke #2568 NI Kontakthoz vannak eleg jo cuccok basszusokra.En most a Trilian-t huzom,az nagyon zuzos. -
bigbuzz #2567 Üdv!
Milyen basszus/bőgő vsti-ket használtok?
Acid Jazz, Ambient, de rock irány is kellene.
köszi!
Bb -
benoeke #2566 Aha,sajna valami pozitivabb valaszra vartam titkon,de megprobalok leszallni a foldre,mert szamitottam ra.Koszi! :)Tudom,mi a kulombseg a Mesa Boogie full csoves fej es mondjuk a Marshall Valvestate csak elofokaban csoves fos kozott.
Sugarzokkal nem allok rosszul,mert egy B&W CDM1-es parom van,ami azert nem olyan rossz kutyu.
Asszem tapasztalat szempontjabol veszek egy E-Mu-t vagy valami hasonszoru nepkartyat,aztan ,majd a penztarcam meg a fuleim tovabbfejlesztenek remelhetoleg.
Thanx mindenkinek! -
#2565 Ha ütős hangszíneket szeretnél akkor felejtős a VST .... bocs ha igazán jó dolgokat akarsz akkor minimum egy Nord Lead 2 "vas" ennek az analóg hangját meg profi kártyával tudod rögzíteni csak. Arról nem is beszélve ha igazán dinamikus végeredményt akarsz "master" ahhoz is kell egy komoly kompresszor (nem szoftver). Master szempontjából ha a PC-ből sikerül kihozni a maximumot, feltéve ha sokéves masterelő tapasztalatod van, még akkor is egy külsős analóg kompresszor alapbeállítása is dinamikusabbá teszi. Tiesto, Deadmaus, Armin Van Buuren, Tomas Gold és még sorolhatnám... Ők tudják, hogy ezek nélkül nem tudnának igényes produktumot felmutatni. De neten utána lehet nézni csomó dolognak.
Sokan azt hiszik költenek 200e-t "hangberendezésekre" és majd megváltják a világot :).... majd rájönnek (persze ezt globálisan gondolom)És még stúdió hangfalakról nem is beszéltünk. Anélkül hiába van csilivili cuccaid ha nem hallod mit csinálsz. Ráadásul elektronikus zenébe jellemző a drasztikus mély tartományok kihasználása (35-50Hz), amiket 20-25 centis mélyek képesek visszaadni (had ne említsem menyibe kerül egy ilyen kaliberű monitor) élő zenéknél kisebb hangfalak is elegendőek mivel a basszus gitár legmélyebb hangja is 70 Hz...
100 szónak is egy a vége k...vára nem egyszerű a dolog. De fokozatosan fejlődik az ember :))) -
benoeke #2564 Thanx Tetsuo!
Eleg jou felszereltsegu,es elerheto aron.Meg is lepodtem.Ez tenyleg All in One,azaz hangkartya is be van epitve? Nalunk Szlovenszkooban 580 EUR korul mozog. -
#2563 Otthon faszsag millios mikit hasznalni, ugyanis ahhoz mar studio felveteli szoba kell..
Gyakorlas, gyakorlas, gyakorlas.. majd studioberles es felvetel. Igy szoktak, nem ugy, hogy mindenki felepit otthon egy homokagyazott tobbszobas studiot, arany vezetekekkel.. -
#2562 Mackie Onyx 1220i..
Mert ugyis fogsz majd venni szintiket, kulso effektprocit, stb. csak meg nem tudod. ;) -
benoeke #2561 Koszi mindenkinek a tanacsot!Meg utoljara,de tenyleg utoljara probalok e temaban: Nekem az a lenyeg,hogy az alap szoljon,azaz a Vst-s hangszinek kevereke maszterelve durranjon nagyot,Az eneket mashol fel tudnam venni,ha kell,de az alapnak kristalytisztan es dinamikusan kell szolnia.Szoval, szamomra ez a donto.Ehhez keresek un.profi kartyat,es tenyleg nem nyaggatlak tovabb benneteket.
Koszi szepen! -
#2560 Elsősorban azt kell eldönteni, hogy mi a CÉL. Teljesen mindegy milyen kártyát veszel. Egyik ezért jobb másik másért. Ha komoly cuccokat akarsz csinálni, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni (hangkártya, előfok, mikrofon, helyiség). Ellenkező esetben majdnem mindegy mit veszel. Minthogy említetted VST cuccokat akarsz használni, illetve néha vokált rögzíteni. Én azt javaslom vegyél egy olcsóbb kártyát (20-30e) egy kínai csöves előfokot (kb 30e) illetve egy beugró stúdió mikrofont (az is kb 30e) ezekkel a kütyükkel megtudod énekeltetni a csajt is meg a pasit is. Fejlődni meg demókat csinálni esetleg összeállítani nagyjából a hangzást teljesen jó. Ha komoly produkció készül, akkor becipeled a csaj meg a pasit egy komoly stúdióba és pár óra alatt felveszik a cuccot... otthon meg kimókolod. :)))) Tehát egy 100-ból összeraksz egy home stúdiót és az ilyen kaliberű mikrofonokhoz még nem kell csillapított szoba. -
queensryche #2559 Na igen, aki egy kicsit utánaolvas hamar rájön, hogy egy középkat. autó ára egy profi cumó. Na most ELEVE, aki otthon molyol, nem hiszem, hogy ezzel fogja kezdeni. A magam részéről ezt az egészet azért csinálom, hogy ne legyek időhöz és hangmérnökhöz kötve a saját zenei ötleteimmel kapcsolatban. Ha egy mezei zenekari gitáros lennék, már rég feladtam volna, mert az a napnál is világosabb, hogy zenekarnak profi stúdióban kell felvételt csinálnia sok százezerért ( minimum!!!), ha eredményt akar... -
benoeke #2558 Szoval ,akkor meg van egy masik lehetoseg,azaz kinalat:
MOTU 828mkII FireWire.Ez asszem hasonlo kateg,mint az RME.
Hat inkabb 1x vegyek ,de ne szart. -
#2557 Ja... :))) E-MU Xboard 49-em van, és maximálisan megvagyok vele elégedve :) Egyszerre vettünk másik két barátommal ilyet. az egyik eladta 1 hónap után mert nem jött be neki, a másiknak pedig az alsó oktávja elszállt, üzemképtelenné vált. -
#2556 Ha tényleg tanulgatni akarod és nem akarsz szuper felvételeket készíteni akkor egy SB Live! is megteszi egy úgynevezett KX driver-ral (3000HUF)viszont 1616 os E-MU DSP kártyát is tartalmaz amiben van jópár effekt... igazából az kerül "sokba" maga a kártya értéke hangminősége nem sokkal jobb mint olcsóbb társainál. Én ezeket "népkártyák" -nak hívom :)))) de mindenképp egy komoly darab. Az E-MU-ról hallottam hogy nem túl stabilak (itt a kollegák fejtegették a témát) szal nem tudom mennyire stabil. Studió hangfalakba tuti szarok (nem a hangja) kilazúl a csatlakozója, nem érintkezik... stb Egyik barátomnak volt ilyen. 2 hetente hordta garanciába fél évig. Átkozta napot mikor megvette. Az én személyes véleményem, hogy nem túl tartósak. -
benoeke #2555 Kozzz Kjubejsz!
Van valami halovany ralatasom a dolgokra,de ilyen tapasztalt kommentekre van szuksegem,mert eddig csak gitaroskent nyomultam.Ott a csucskateg a Mesa,Soldano...Szerettem mindig ha ugy szol a cucc,h "meglengesse a paraszt gatyajat",ahogy egy oreg dobos baratom szokta vala mondani.
Elszallva nem vagyok anyagilag,de az RME kartya beleferne,max. az eneket mashol kene felvenni.Vagy egy masik ajanlott verziokent vennek egy E-Mu 1616-ot es amig bele nem tanulok a dolgokba,allitolag az se szol rosszul.Mi a velemenyed? -
#2554 RME hangkártyán nincs mikrofon bemenet... de erre ti is rájöttetek. :) Szerintem nem is kell. Az RME gyártócég úgy gondolja, ha valakinek RME-re van pénze, annak van pénze profi stúdió kondenzátormikrofonra. Ahhoz meg úgy is kell fantomtáp. Ha meg van fantomtápod... akkor meg van line kimeneted is :))). Ehhez kell egy profi mikrofon előfok, ami lehet csöves. 100e-nél indul. Egyetlen "profi" hangkártyán sincs mikrofon bemenet. Ettől függetlenül hallottam már szép felvételeket E-MU kártyával is. Mindezektől függetlenül amikor megszólal egy férfi hang csöves előfokon keresztül, és a fejhallgató leszáll a fejedről a dinamikától... azt egy szimpla mikrofonbemenetes hangkártya nem tudja produkálni :)... de ez is igénytől függ. Ha igazán jó minőségű mikrofonos felvételt akarunk készíteni, (európai szintűt) alsó hangon 600-700 e nél indul. Ellenkező esetben beleolvad a sok gagyi magyar szarok közé. És persze az utomunka az ami nagyon sokad dob rajta.
A legnagyobb baj általában, hogy nincs összehasonlítási alapja az embereknek. Annó én is úgy gondoltam, hogy majd 50e forintos hangkarival meg 100e forintos mikrofonnal megváltom a "világot". Amikor megvettem ezeket örültem neki mint majom a farkának :) Aztán Európában sikerült bejutnom egy komoly stúdióba ahol megmutatták hogyan szól egy 1 millás mikrofon 1 millás előfokkal meg 1 millás kompresszoron átküldve. Konkrétan könnybe lábadt a szemem és mondtam, hogy felgyújtom a szaromat amiről azt gondoltam, hogy milyen fasza.
Bocs a hosszú kommentért :) ezt csak azért írtam le, mert ha van rá keret, akkor minden kép érdemes rákölteni, 1. azért mert hihetetlen élményt nyújt a munka során, 2. ha tényleg komolyan gondolja az ember és eljut a dal a kiadókhoz, az ottani szakemberek egyből levágják ha gagyi cuccon lett rögzítve (akár ének vagy élő hangszer). 3. később rá fog jönni az ember, hogy kidobott pénz volt.
Ha ez a cél akkor egy hangkáragya alsó hangon 100e-nél indul, ellenkező esetben lehet gyártani a gagyi szarokat, vagy otthoni bohóckodásra teljesen jó :). -
benoeke #2553 Koszi!En is pont ezt az E-MU kartyat bamulgattam. :) -
elnofx #2552 Tudtok mondani nekem valami igazán jó szintetizátor VST-t?:) köszi! -
queensryche #2551 Ha mikrofonelőfok is kell, akkor alapvetően 2 irány van: Ha igazán jót akarsz, akkor inged-gatyád rámegy, ugyanis akkor többnyire nem kompakt kártyát veszel, hanem külön miki előfokot és interface-t.
Ha a kompakt megoldás érdekel, akkor 100 ezertől vannak olyan kártyák, melyek DSP-vel ellátottak ( ha nagyon kell, mert ahogy fórumon olvasgatom, sok probléma van velük, de erről majd ír olyan, akinek DSP-s karija van. ), valamint tartalmaznak MIDI be/kimenetet, mikrofon előfokot, füles kimenetet és egyéb kimeneteket.
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1007&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=2072&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1643&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1674&back=4
Én az M-Audio-ról eddig jókat hallottam. -
benoeke #2550 Latod az egyik legfontosabb dolgot meg se neztem,csak a markat figyeltem.Ugy latom a honlapi ismerteton,hogy nincs. :(
Valaki hozzaerto ajanlhatna valami hasonlo minosegu keves bemenetu elofokos kartyat.Csak ne M-Auidio-t,ha lehetseges,mert egyik ismerosnek van asszem Profire,de valami nekem hianyzik a dinamikabol is,meg a tisztasagbol is.Aztan lehet csak a hangmernokkel van a gond. :) -
queensryche #2549 Énekhez - ha nincs külső előfokod/keverőd - mikrofon előfokra lesz szükséged. A Hammerfallban van miki előfok? -
benoeke #2548 Koszi!
A pontos neve RME Hammerfall DSP Multiface.Itt a DSP nem azt jelenti?
Esetleg valami olcsobbat hasonlo minosegut ajanlani?Tobben azt mondtak,hogy nekem felesleges ilyen kartya,a kihasznalas szempontjabol.
A csatornak szama nem igazan lenyeges szamomra,mert max.az eneket veszem fel,mint kulso hangszert,a tobbi VSTi alkalmazas. -
elnofx #2547 úgy néz ki nem az asio4all kavar be, mert letöröltem és ugyanúgy csinálja, sőt felraktam egy másik win7-es partícióra is az alesis drivert és teszteltem azzal a rendszerrel, de azzal is csinálja:S:( pedig az a partíció még nem látott asio4all-t. -
#2546 Akarmekkora a proci, komolyabb projekt kiakaszthatja, realtime VSTi halom, reverb, EQ, egyeb effekt sok savon.. mar akad/recseg is minden.
A newbee kert hozza hangkarit.. -
#2545 DSP-s kártya inkább csak olyan gépekben jelent nagy előnyt amiben alapból gyenge a proci. -Audio alkalmazások futtatásakor a kártya így nem terheli olyan mértékben a gép processzorát. -
#2544 VST-khez valszeg DSP-s kartya kene.. mondjuk a Cubasenek van sajatja. -
#2543 Ja, meg ahhoz meg kell egy interface pluszba, vagy nem? -
#2542 Ha az Alesis-hez van saját ASIO driver, akkor az ASIO4All kavar be, egyszerre kétféle ASIO driver használata nem túl okos dolog, sőt... -
elnofx #2541 ja és anno azt beszéltük, hogy lehet az a probléma hogy még nincs bemelegedve a hangkártya? (mert most hetek óta nem használtam és ma vettem elő) -
elnofx #2540 Sziasztok, egy elég összetett problémával fordulnék hozzátok és bízom benne, hogy tudtok segíteni mivel elég tapasztalt emberkék járnak ide:)
Tehát: van egy Alesis Io26 firewire audio interfészem aminek a problémájáról már írtam ide anno, hogy néha-néha "beszaggat" a hang (1-2 másodpercre elhalkul minden) és aztán megy tovább tökéletesen. Nos régen Xp-n ezt naponta kb 1-2x csinálta, de a héten feltettem a egy win7 ultimate op.rendszert és most rengetegszer csinalja:( asio4all 2.9-et használok és miután történik egy ilyen elhalkulás az output melle x-et tesz és 2 kérdés van:
fut-e más alkalmazás? (szerintem nem, vagy nem tudom mire gondolhat)
be van-e kapcsolva az microsoft gs wavetable?
Az alaplapi hangkártyát le szoktam tiltani, próbáltam már eltávolítani is de a win 7 mindig újrarakja, biosban meg nem lehet eltávolítani (nekem valamiért ott nagyon kevés funkció van). Amúgy meg a Guitar pro 5-ben használtam az ms gs szintit, de már azt is letöröltem és semmi változás:( Az Alesishez a legújabb drivert használom.
Bocsi a hosszú hozzászólás miatt, remélem tudtok mondani valami okosat. Köszi!
-
#2539 Profi kártya, ...csak kár hogy nem megy vele a ProTools -
benoeke #2538 Sziasztok!
Hangartyat szeretnek vasarolni, foleg VST-kel szerkesztett profi elektronikus zenehez ala Sebastien Leger,ha valaki ismeri a hangzast illetoen.Kaptam most egy jo ajanlatot RME Hammerfall 350 EUR-ert termeszetesen hasznaltan.
Kivancsi lennek a velemenyetekre,es ha esetleg tudnatok valami mast/jobbat ajanlani\!
Koszi!