22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Skill #2532 értelmes lányok! bocs nem neked szántam.
"Szerinem csak szimplán erre az egy dologra nem figyel...(mert nem érdekli)
fórumokon meg főleg...engem sem nagyon szokott érdelni túlzottan, hogy most jól írtam-e valamit vagy sem,
Egy levélben, legyen az szerelmes, baráti, vagy hivatalos, olyan mindegy, kétszer, hanem többször is átolvassa az ember, mielőtt feladná...
Túlreagáljátok (szerintem)"
most komolyan arra gizdázol, hogy tudsz tökéletesen magyarul irni?
mást is tudsz ? -
#2531 Nem hinném, hogy hivatalos,(vagy mindegy, lényeg, hogy fontos) levelet, vagy bármilyen irományt ugyanabban a stílusban, vagy helyesírással írná az ember,mint pl. itt a fórumokon a hozzászolásokat...
ez a nagy előítélet...,--> valaki a fórumokon nem ír teljesen helyesen, mert lesz.rja(úgy gondolja (jóhiszeműen), hogy nem lényeges mindenre odafigyelni) és máris igénytelen...
bravó -
#2530 Értelmesek figyelem!!!!!!!!!!!!!!!
Nem csak a párkapcsolatban és annak folyamán, azaz a levelezéskor fontos a helyesírás! Az élet számtalan más területén szükséges írni!
Vagy akinek ez nem fontos, az így ír le egy esetleges hivatalos levelet?
Mert az elég ciki!
De nekem biztos, hogy nem kell egy olyan pali, aki szarvas hibákat ejt bármilyen témában is ír, mivel ez tényleg az igénytelenség BIZTOS jele! -
#2529 az előfordul mással is,
valamilyen szinten lehet következtetni a másik ember személyiségére, csak sokszor félrevezethet...(saját tapasztalat)
a valóságos beszélgetések teljesen különböznek az itteniektől -
#2528 a vérpistiség meg a helytelen írás szerintem két teljesen különböző dolog -
Skill #2527
az utolsó mondat igazán tetszik :)
bár én korlátolt vagyok mert pár embert a komentjei után már meg sem akarok ismerni. :( -
#2526 Szerintem se. De nem mindegy, hogy ránézel az egyik fórumra, ahol mindenki igénytelenül ír, és kapásból vérpistikéknek fogod őket tartani, holott lehet mégsem igaz. -
Skill #2525 ide nem csajozni jár az ember szerintem . -
#2524 Szerintem meg túlságosan a végletekben gondolkoztok...
Aki nem ír le helyesen pár szót, az máris igénytelen?
Szerinem csak szimplán erre az egy dologra nem figyel...(mert nem érdekli)
fórumokon meg főleg...engem sem nagyon szokott érdelni túlzottan, hogy most jól írtam-e valamit vagy sem,
Egy levélben, legyen az szerelmes, baráti, vagy hivatalos, olyan mindegy, kétszer, hanem többször is átolvassa az ember, mielőtt feladná...
Túlreagáljátok (szerintem)
Ja és fórumokról nem fog soha senki megismerni valakit igazán. -
#2523 A "vidéki" szót pedig nem a vidéken élő emberekre értem, hanem a bunkó parasztokra, akikből Pesten is van szép számmal.
Én pesti vagyok, de rengeteg ember van itt is, aki nem tud helyesen írni.
Utólag is elnézést a vidéken élő értelmesektől. -
#2522 Nem vagyok túliskolázott, "csak" egy középiskolám van, de nem akarom magam ismételni, Nohab /2515/ leírta helyettem is a lényeget. -
Skill #2521 ha hozád hasonló a túliskolázott nő , akkor nekem biz buta liba kell :D -
#2520 Már azon se lepődnék meg, ha a LOL is szerepelne már a Helyesírási szótárban...:) -
#2519 Nem vagyok aluliskolázott mégsem tudok "echte" helyesen írni. Szerintem a szándék a fontos :)) -
#2518 Nem tudom, amikor erről beszéltünk, akkor ő példaként a "-suk-sük-ölést" hozta fel(felszólító mód, pl.: szeressük, lássuk), mert vidéken sokan mondják kijelentő módban is így.
Először a beszédben terjed el nagyon, írásban nehezebben. -
#2517 Pesten csak az "alacsony IQ val rendelkező emberek használják úgy" Én legalább mondhatom, hogy vidéki paraszt mivoltom miatt :) -
#2516 Akkor a muszájból muszály lesz? -
#2515 A helyesírás azért fontos - főleg a fórumokon - mert csak az írásából ismered meg a másikat. Az igényesség pedig a helyesírásban tükröződik.
Mivel senkisem akar egy saját magát, munkáját elhanyagoló emberrel élni vagy társalogni. Párválasztásnak meg az a lényege, hogy a lehető legjobbat választod ki magadnak. Nem fognak - főként a lányok - egy igénytelen embert választani. -
#2514 Egyébként nem kell felzúdulni nagyon semmin, régebben nyelvtan tanárom mondta, hogy ami ma helytelen, pár év és helyes lesz, mert annyian használják helytelenül.(bár ez ritka eset) -
#2513 :DDD
[nem pesti, de ő is j-vel mondja :DD] -
#2512 en is pesti vagyok oszt megis j-vel mondom :D -
#2511 paraszt vidékiek vagyunk akkor... nevetséges, szinte biztos, hogy mindkét változat helyes, csak ugye éljen Butapest -
#2510 Amúgy nem tudom, miért kell fennakadni ilyen hibákon, tényleg fontos a helyesírás, de senki nem lehet tökéletes, mindenki másban jó...
(mindenkinek másban van jobb képessége) -
#2509 alapmuveltseg mi?:P (lasd #2507):)) -
#2508 felnőttkorban már nem kell annyit írni,max ha levelet írsz valakinek,vagy ha msnezel,szóval fiatalabbkorban cinkesebb,amikor iskolában nem tudsz helyesen írni.
de amúgy nem szarvashibákra gondoltam én itt az előbb,hanem csak kisebb hibákra :) persze igazad van,a helyesírás az alapműveltséghez tartozik(vagy tartoznia kéne),csak ha mondjuk - esetemben - van egy feleségem,akkor úgysem tudom,hogy tud-e helyesen írni,mert mindig élőszóban beszélünk.mondjuk,ha már ott is hibák vannak,akkor az tényleg gáz...
régen teljesen megszokott volt,hogy mindenki tud helyesen írni,most meg már inkább az a megszokott,hogy csak kevesen tudnak helyesen írni :( -
#2507 akkor ez nem helyes?
2.4.2.1.6.-es pont? -
#2506 Csak vidéken használják a "j"-t!
nyelvtanuk, telefonuk!!!!!!!!!
Kételkedőknek ajánlom a helyesírási szótár használatát. -
#2505 a nyelvtanjuk tényleg rossz? elgondolkodtam egy kicsit ezen...
pl. telefon, telefonjuk?...mindegy, én sem voltam jó nyelvtanból -
#2504 Az alapműveltséghez szerintem hozzátartozik a helyesírás! Ez az alap!
Az általános iskolában már illik tudni helyesen írni, tehát még mindig azt mondom, akinek ilyen hiányosságai vannak, az sürgősen iratkozzon be újra! -
#2503 Az jó!!!!!!!!!!! -
#2502 neeem,persze,hogy nem egy aluliskolázott lánnyal képzelem el az életemet... :) de ha rendes,hűséges,és igazán tud szeretni,akkor nem annyira fontos,hogy az alapműveltségnél többet tudjon.
persze,ha lehet választani,akkor egyértelműen legyen okos is,ne csak szép :) -
#2501 én négyes voltam magyarbol. az jo vagy rossz? néha becsuszott egy hármas... :))) -
#2500 Persze, hogy lehet rendes lány. De, ha valakinek az intelligencia is fontos, hát márpedig szerintem egy értelmes pasinak fontos, akkor biztos nem fog szóba állni egy olyan lánnyal, akiről a levelei alapján kiderül, hogy 8 osztályt végzett, hatszor az elsőt, kétszer a másodikat.:)
Azért gondolkodjunk reálisan!
Szerintem te sem egy aluliskolázott lánnyal képzeled el az életedet. Vagy igen? Bár lehet, hogy a zsák keresi a foltját.........:):):)
Vagy fordítva?:):):) -
#2499 én úgy vagyok ezzel,hogy attól még,hogy valaki nem tud helyesen írni,lehet kedves,aranyos és hűséges.a szerelemben nem az a fontos,hogy ki milyen helyesen ír :) az már mondjuk gázabb,ha nem tud helyesen beszélni valaki,de még ez sem mérvadó.attól még az illető lehet rendes lány. -
#2498 A helyesírás alapvető!!!!!!!
Az még nem is baj, ha egy-két hosszú vagy rövid ékezetet eltéveszt az ember, /velem is megesik néha/, de amilyen hibákat te ejtesz Skill, az már nagyon GÁZ!
A matekozzunk kettő Z!, beszélgessünk kettő S!, a "j" betüt meg csak az alacsony IQ szintüek rakják oda még szóban is, ahova nem kell!!!!!
nyelvtanuk, nem nyelvtanjuk!!!!!!!!
Mondjuk ilyet már láttam mástól is: anyué helyett anyujé!!!!!!!!!!!!!!
És ezt még le is írta az illető! -
Skill #2497 persze! hozá tartozik! nektek :)
nekem az a lényeg , hogy spárgázni tudjon a párom . persze közben fejben meg tudjon oldani egyenleteket. :) -
Jacky #2496 Nem nyelvtanár kell, hanem egy normális ember, aki meg tudja különböztetni az ly-t a j-től.
Akár indíthatunk vitatémát is erről, hogy a rendességhez ez is hozzátartozik-e. -
Skill #2495 nálad én már sose leszek jó XD
remélem mind megtaláljátok a nyelvtan tanárotokat a párotokban :) -
Jacky #2494 Ebben egyetértek Ritával. -
Jacky #2493 Nem árt a jó helyesírás! Egy bizonyos szintet mutat. Én is elvárom mástól is, hogy helyesen tudjon írni. Ha nem tud, már csökken is az értéke a szememben.