Fura hatszög a Szaturnuszon

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különbenis, a szaturnusz gyûrûje (-i) jóindulattal sem nevezhetõ körülmetélésnek. Glóriaként még elmegy.

Kara kánként folytatom tanításom.

hülyeség.
vmi banális term. jelenség lesz mögötte.

Az a bizonyos D betüs arc nem svájci véletlenül?

Tisztelt Ismeretlenek!
(Nem akartam alieneket írni, bocs)
Egy csiga matematikai tudása alighanem magasan az enyém fölött áll. De ez se engem, se a csigát nem zavarja. Csakhogy a fizikai, fizikokémiai és egyéb dolgokkal még rosszabb a helyzet, de az vigasztal, hogy én vagyok a nagyobb.

Ennyit a bemutatkozásról. Ezt is csak azért írtam le, mert azt gyanítom, hogy ezt a valóban egyedülálló képzõdményt a Szaturnusz holdjainak és/illetve a bolygó forgásának, esetleges tömeg-eloszlás egyenetlenségeinek köszönhetjük. Mindenesetre elképzelhetõ, (ha így van), hogy tartósabb a jelenség 20 évnél.)

Ám mindezekrõl elég keveset tudunk. Csakhogy nem is ez az érdekes.
Én már húsz éve röhögök a saját viccemen, ami úgy hangzik, hogy i.e. 2000. körül azért tekintették a Szaturnuszt a zsidó nép "csillagának", mert ez az egyetlen KÖRÜLMETÉLT csillag. Eddig csak nevettem ezen, hiszen úgy gondoltam, hogy a Szaturnusz gyûrûit szabad szemmel nem látta senki. Most azonban kezdek félni. Kicsit túl nagy "véletlen", hogy pont a Szaturnuszon jelenik meg Dávid király jelvényének lényege, még akkor is, ha ezt a holdak és a bolygó kölcsönhatása hozta létre. (A "Dávid csillag" egyszerre tartalmazza azt az információt is, hogy itt egy "hatszögû" csillagról van szó, azért hosszabbították meg a szárakat. Külön érdekesség lenne, ha tudnám, nem fordult-e elõ "véletlenül", hogy X ezer évvel ezelõtt majdnem merõlegesen látszott a Szaturnusz a Földrõl, s mit tesz Isten, pont az északi sarka...)

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy (hûûû!) istenbizonyítékot találtak. (Egy frászt.) De az, hogy a "hetedik bolyongó csillag" körül ennyi bibliai szimbólum van, óhatatlanul kikényszeríti azt a feltételezést, hogy valaki mégiscsak csinált távcsövet Galilei elõtt. (Hetedik nap=hatszög, ugyanis a hetedik a középpont, hetedik csillag=Szaturnusz, gyûrû=körülmetélés)

Erre a távcsõre van-e valakinek ötlete?

Milõtt azt hinnétek, egy bizonyos német elvtárs vagyok, akinek D-vel kezdõdik, és aenikenre végzõdik a neve:
tisztelettel:

Katona László

optikai csalodas

ha kör alakú lenne akkor még talán lehetne is, de egy tökéletes hatszögrõl van szó

olvasgattam a találgatásokat, de nekem van egy ötletem hogy mi lehetett ez.
Mi van ha belecsapódott egy meteor, és a szaturnusz bolygót alkotó gáztömeg, így reagált rá?
Mert ugye bár a jupiteren, van egy nagy folt, ami egy meteor miatt lehet, állítólag.

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

vagy az agyaddal

igen, és ezt ki kérdõjelezte meg?

Lehet hogy tele van mézzel.
Nem ez a hatszög ami érdekes és az sem, hány éve van ott ahol hanem az, hogy a kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége! Na ezen lehet elmélkedni! :-))

A kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége.

Pentagramma nem ötszög, hanem öt ágú csillag a közepén egy ötszöggel (pentagon), legalább is a DOOM-okban az volt.

Nem lehet hogy egy óriási ki kristályosodott sziráld CO2, CH4, NH3 alkotja.

Lehet, hogy egy hatszögletû gyémántmag van alatta.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Ha valami idegen lét kezenyoma lenne könnyebben el tudnám fogadni, de akkor minek hoznának létre ekkora valamit ami körül így örvénylik a légkör. <#alien2>
Fel kellene küldeni az ûrsiklóval Bruce Willist hátha ezt is meg tudja fúrni!
Mindenesetre különös a hatszögletes forma, hiszen a természetben inkább a körforgás, tölcsér és a sprirális alakzatok alakulnak ki folyadékok és gázok örvénylései közben. Ha a patakban a kövek éleit gömbölyûre csiszolja a természet, akkor a Szaturnuszon ez a légköri jelenség miért lehet szögletes, ráadásul szinte szabályosan szögletes? Körülötte viszont érdekes módon kör alakú koncentrikus köröket látok. Vagy csak képzelem? <#wink>
Lol, egy hatszög.... naés? Én már nem lepõdök meg semmin...
<#beka2>
Hú baker ha már eszetek nincs legalább humorotok lenne...

jaja ez egy kacsalábo forgó Pentagon
Fõleg hogy ajupiter foltja már ott sincs! 😄
Sanyix
Vagy 30000? Mittudomain.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

NeverwinterKING
az a vicc lényege h sátánt 5 szöggel lehet idézni
a hexagramma 6 szög

\"You are fucking crazy people!\"

Na igen pont ez az ami nemlehet ahhoz fel kéne darabolnod.

Egyszeru Dal

"Tudom! - mondja az ördög és átlépte a HEXAGRAMMÁT."

Szomorú vagyok: nem vágom :-(

Igen de a földrõl van szó nem pedig arról, hogy feldarabolom és beleillesztem...

Egyszeru Dal

szerintem még mindig ez a magyarázata, csak a hülye média felkapta...

http://www.ajax.ehu.es/grupo/2002b.pdf

Szerintem valami szalacsifan csinált egy víztározó ojjektumot. De lehet hogy elértette õ is hogy hány literes😄
pentagon, pentagramma...penta=5
ez hatszög gyerekek, hatszög

Melyik rész?

biztosan szaddam titkos katonai központja😊

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

Pentagon meg pentagramma is ötszög alapú ... 😊

Eszembe jut az anekdóta, mikor a bukásra álló tanuló megidézi az ördögöt.
Ördög meg kérdezi:
- Mit akarsz?
- Hát kéne egy kis segítség, nem állok valami jól geometriából és matekból ...
- Tudom! - mondja az ördög és átlépte a HEXAGRAMMÁT.

King of Roads
<#confused>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

jah szép nagy elcseszett pentagont építettek
Nézd meg a 3. "képet" mozzzooog 😊
"Örvény .... HATszögletû .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek."
http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMEM5T4LZE_1.html#subhead2<#integet2>
Pluskast
Az nem objektum, hanem ojektum és 300.000<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

mogyi925
Ha fejreállsz, a terület, mint mérték akkor is négyszeresen aránylik.

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

objektum????????????????????????????????????????????????????????
Na jah, de a Jupiter foltjai egyrészt halál nem ennyire "szabályos" geometriai alakzatok, másrészt azért változnak is.

Az idegenek<#alien2> megmutatják, hogy kell rendes 'pentagont'építeni!<#vigyor4>
Örvény .... HATszögletû .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek.

<#fejvakaras> ... <#wilting>
norbre
hát szerintem a szabályos 6szög éppen annyira különös..
a Jupiter foltja sem két napja van ott..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Nem az a fõ érdekessége, hogy viszonylag szabályos hatszög alakzat, hanem az, hogy 26 éve ott van. Azért ez egy légköri örvényhez képest, már többszörösen érdekes infóhalmaz. 😊

norbre
igenigen.. közben rájöttem énis.. utánaszámoltam és nem értettem miért 8szög jön ki a képlet alapján 65.442,23km átmérõvel.. de így már ok..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Amatõr! Kifelejtetted a Slezvik-Hostein együthatót nem is beszélve a Baumgártner féle anigaravitációs állandóról!
norbre
szerintem pedig a légköri nyomás miatt kialakuló Zappersky féle formális herfenziáról van szó, ugyanis ezeknek sajátossága hogy a 12.00567e-2 ppc/Fni feletti szubmerzionális elemi molekulák (Qnd*Trd/Epm)*5.4 szerinti képlet alapján rendezõdnek, ami azt eredményezi hogy minden Fb*Qn-xB^d/<(f-fd)*Epm*pi*(Hk-vp)> molekulacsoport szabályos alakzatot mutat Wdb*Pq*Qnd*pi*(f-fd) méretben..
na .. emiatt hatszög<#idiota>

Egy földönkívüli megfigyelõállomás elrejtve a Szaturnusz légkörében.<#vigyor4>
amúgy meg felesleges nyelvtanilag elemezni ezt a rohadt szöveget(pl amúgy sem értem, hogy miért nem döglik éhen az összes bölcsész, amikor tök felesleges a munkájuk), SG.hu-n már megszokhattuk, hogy nem túl pontosak a cikkek, viszont érdekesek. Ez a jelenség is érdekes. Hagyjuk meg a tudósoknak, hátha valami elméletet kitalálnak a dologra->aztán mindez szépen meg fog dõlni, amikor kiderül, hogy a lidércek lezuhantak a kaptárhajójukkal és a szerelõcsarnokuk ilyen alakú...

Blackmail the Universe

"...hasonlít a Föld ...., csak éppen a Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel"<#vigyor>