138
  • 0Speed0
    Ez jó...
  • Caro
    Ne a Föld felszínével, hanem egy Föld sugarú körlap területével számolj!
  • Loose
    Most már értem hogy gondolta a cikk írója, vissza vonok mindent!

Kivéve ezt "gömb felszíne(területe) az A=4*pi*r^2" de ez nem a ciknek hanem a vitatkozo párosnak szol itt lentebb!
  • Loose
    nem kukacoskodásból de
    "Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérője R, akkor a föld területe TF=R^2*PI" A1274815 idézve
    gömb felszíne(területe) az A=4*pi*r^2

egyébként az alapmondat meg értelemtlen, gömb átmérőjét egy majdnem hatszög átmérőhőz hasonlítani! még ha csak a méreteket probálták volna elképzelhetöbbé tenni akkor is (25000km/12756km=2), akkor is csak 2 körül van

ha meg a területüket nézzük akkor a földé kb.506707479km^2
    ezé a hatszögé meg 405949408km^2

• Lyan Kyj
  • Epikurosz
    Nekem erről az Ürodüszeia 2001 jutott eszembe.
  • Tetsuo
    hm.. végre egy értelmes hozzászólás, thx.
  • A1274815
    De egyzserűsítek vegyél egy tetszőleges négyzetet. Most vegyél egy kétszer akkora oldalakkal renderkező négyzetet és számold meg hány darab fog elférni a kisebből a nagyobbon, pontosan 4.
  • A1274815
    "Te minek kötsz belém?
    Végülis a hozzászólásodnak értelme nem volt.

Te írtad:"Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérője R""

Istenem véletlenül elírtam.

Tudod egyszeruseg kedveert nagyvonaluan mert ugye akkor a terulete is nagyobb lesz, vehetjuk most a hatszoget is kornek szal egy 25/12=~2 az neked majdnem negy tok jo...

Nem négy de 25^2*PI~4*12^2*PI. Tudod a hatványozás csodája.
  • loga
    Te minek kötsz belém?
    Végülis a hozzászólásodnak értelme nem volt.

Te írtad:"Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérője R"

1: az átmérő az a D(diameter), a sugár az meg r(radius) szal alap matematikai fogalmak tudod kit oktass...
    2: a ketto az nem majdnem negy lol például: te van majdnem egy kocsim mondhatnám és közben meg biciklivel járok tudod 2 kerék meg 4 kerék...kicsi különbség.
    Tudod egyszeruseg kedveert nagyvonaluan mert ugye akkor a terulete is nagyobb lesz, vehetjuk most a hatszoget is kornek szal egy 25/12=~2 az neked majdnem negy tok jo...
  • Xantia
    Két vízszintes üveglap között is ilyen hatszögletű szupercellák jönnek létre, ha például az alsó üveglap alatti tér melegebb. A melegebb alsó üveglapról a levegő felfelé száll, lehülve a felső üveglapon lefelé megy. Ha nem zavarjuk a rendszert, akkor hatszögletű alakzatok jelennek meg. Persze a széleken ez összeomlik.
    A Szombat-bolygón kialakul hatszögnek az az érdekessége, hogy a görbület miatt nem szabadna hatszögletűnek lennie, inkább tölcsérnek.
  • Cat #7
    Jól van az írva, a hivatalos sajtóközleményben is ez szerepel.

"The hexagon is nearly 25 000 kilometres across. Nearly four Earths could fit inside it."

http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMEM5T4LZE_0.html
  • A1274815
    "Ez van a cikkben írva:
    "átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele"
    Khm... a föld átmérője ~12,756.1 km
    Kérlek áruljátok el nekem, hogyan is fér bele 4szer?"

Terület számítás?
    Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérője R, akkor a föld területe TF=R^2*PI, na most 25000km/12756.1km ~ 2, azaz legyen az objektum átmérője Ro=2*R. Ekkor az objektum területe To=Ro^2*PI=(2*R)^2*PI=2^2*R^2*PI=4*R^2*PI=4*TF. Mineki jól tudja hogy 25000km/12756.1km!=2 csak 25000km/12756.1km ~ 2, de ott a szövegben a "majdnem" szó.

Így most te mibe is kötsz bele?
  • Nethyrrea
    halálcsillag, valaki? :D
  • dez
    Szűkösen! :)
  • loga
    Ez van a cikkben írva:
    "átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele"
    Khm... a föld átmérője ~12,756.1 km
    Kérlek áruljátok el nekem, hogyan is fér bele 4szer?
  • FragStaR
    Nyilván
  • Lordboxi
    Az egy bolygóközi óriásoknak tervezett UFC ketrec, sztem teljesen egyértelmű.