138
  • temes69
    biztosan szaddam titkos katonai központja:)
  • Inquisitor
    Pentagon meg pentagramma is ötszög alapú ... :)

Eszembe jut az anekdóta, mikor a bukásra álló tanuló megidézi az ördögöt.
    Ördög meg kérdezi:
    - Mit akarsz?
    - Hát kéne egy kis segítség, nem állok valami jól geometriából és matekból ...
    - Tudom! - mondja az ördög és átlépte a HEXAGRAMMÁT.
  • King of Roads
  • prot82
    jah szép nagy elcseszett pentagont építettek
  • ension
    Nézd meg a 3. "képet" mozzzooog :)
  • ension
    "Örvény .... HATszögletű .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek."
    http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMEM5T4LZE_1.html#subhead2
  • Pluskast
    Az nem objektum, hanem ojektum és 300.000
  • mogyi925
    Ha fejreállsz, a terület, mint mérték akkor is négyszeresen aránylik.
  • brueni
    objektum????????????????????????????????????????????????????????
  • Inquisitor
    Na jah, de a Jupiter foltjai egyrészt halál nem ennyire "szabályos" geometriai alakzatok, másrészt azért változnak is.
  • Stiff
    Az idegenek megmutatják, hogy kell rendes 'pentagont'építeni!
  • greg971
    Örvény .... HATszögletű .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek.

...
  • norbre
    hát szerintem a szabályos 6szög éppen annyira különös..
    a Jupiter foltja sem két napja van ott..
  • Inquisitor
    Nem az a fő érdekessége, hogy viszonylag szabályos hatszög alakzat, hanem az, hogy 26 éve ott van. Azért ez egy légköri örvényhez képest, már többszörösen érdekes infóhalmaz. :)
  • norbre
    igenigen.. közben rájöttem énis.. utánaszámoltam és nem értettem miért 8szög jön ki a képlet alapján 65.442,23km átmérővel.. de így már ok..
  • Prof William
    Amatőr! Kifelejtetted a Slezvik-Hostein együthatót nem is beszélve a Baumgártner féle anigaravitációs állandóról!
  • norbre
    szerintem pedig a légköri nyomás miatt kialakuló Zappersky féle formális herfenziáról van szó, ugyanis ezeknek sajátossága hogy a 12.00567e-2 ppc/Fni feletti szubmerzionális elemi molekulák (Qnd*Trd/Epm)*5.4 szerinti képlet alapján rendeződnek, ami azt eredményezi hogy minden Fb*Qn-xB^d/[(f-fd)*Epm*pi*(Hk-vp)] molekulacsoport szabályos alakzatot mutat Wdb*Pq*Qnd*pi*(f-fd) méretben..
    na .. emiatt hatszög
  • Rapid
    Egy földönkívüli megfigyelőállomás elrejtve a Szaturnusz légkörében.
  • Su0my
    amúgy meg felesleges nyelvtanilag elemezni ezt a rohadt szöveget(pl amúgy sem értem, hogy miért nem döglik éhen az összes bölcsész, amikor tök felesleges a munkájuk[na ezért már látom hányan fogtok leanyázni, hogy jajdesuttyó etc]), SG.hu-n már megszokhattuk, hogy nem túl pontosak a cikkek, viszont érdekesek. Ez a jelenség is érdekes. Hagyjuk meg a tudósoknak, hátha valami elméletet kitalálnak a dologra->aztán mindez szépen meg fog dőlni, amikor kiderül, hogy a lidércek lezuhantak a kaptárhajójukkal és a szerelőcsarnokuk ilyen alakú...
  • Lyan Kyj
    "...hasonlít a Föld ...., csak éppen a Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel"
  • Su0my
    de a kozmikus stopptábla nem!
  • norbre
    aha.. na erre nem emlékeztem már
  • Epikurosz
    Az Ürodüsszeiában nem csak a monolitról van szó, hanem furcsa alakzatok megjelenéséről is a Jupiter felszínén, amelyek beindítják a nukláris láncreakciót, és megszületik a naprendszerünk második napja. Így az Európa tök lakható bolygó lesz, sok vízzel, és az idegenek óva intik a földieket, hogy ne egyenek a tiltott gyümiből.
  • norbre
    bocs az elírásokért..
  • norbre
    alakzattal hogy hogy nem definiálsz területet?.. egy zárt lakzatnak van területe..
    amúgy meg nem tudom én elsőre is értettem hogy mit akar írni a cikk..
    ne mprecíz matematikai tétellel bebizonyítani hogy pontosan négyszer fér bele..
    ez már csak kötözködés amit csináltok.. akinek nem inge..
  • Akuma
    Egyrészt nem így van leírva a cíkkben, másrészt az alakzattal nem deffiniálsz sem terültet sem térfogatot... legfőbbképp nem átmérőt. Az ármérővel már lehet deffiniálni kört, ott viszont félreérthető a cikk. A Föld mellesleg nem kör alakú. Mint ahogy a szaturnuszi jelenség is tuti nem tökéletes hatszög alakzat, így átmérője sem lehet deffiniálva, csak bizonyos igen széles határok között a legnagyobb szélessége és a legkisebb szélessége...
  • uniu
    Fantasztikus semmitmondo, faszsag volt, gratulalok!
    MAs: erdekes a 6szogletu szupercella dolog!
  • norbre
    Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel - szemben a földi körrel, emellett átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer - amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele.

az alakzatba fér bele 4szer, aminek az átmérője valamekkora..
  • Mr Csé
    jaj jön a monolit :O
  • Akuma
    "átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele."

Az átmérőjébe nem fér bele (mivel ez azt jelentené, hogy vonal mentél el kell férni a négy Föld átmérőnek), nyílván ez okozta a félreértést, az átmérőjével számítható térfogatába viszont már belefér a négy Föld térfogat. Fogalmazási pontatlanság az eredeti cikk által, ami a fordításba is belekerült (nem a fordító tehet róla, sőt! idézetet nem szabad megmásítani [de nem ártana idézőjelbe tenni + hivatkozás])
  • norbre
    bármi lehet.. mert az ember tudása eléggé korlátos a világegyetem törvényeivel kapcsolatosan ahoz, hogy ilyenekről kijelentsük hogy nem lehet természetes eredetű..
  • BCs design
    lehet ekkora böszme nagy méretnél , már szabályos is lehet , szerintem sima természeti jelenség és kész,
    mennyél nézegess a boltba csempe mintákat, egyikben biztos meglátod majd egy ufo vagy isten arcát
  • Duncan Idaho
    NEm azért de én úgy tudom hogy az ilyen szabályos egyenes dolgok csak kis távolságokban lehetnek ilyen egyenesek a természetben...
    nagyobb dolgok inkáb kissé amorf formákat vesznek fel...
    Szóval...

Nem gondolja senki hogy ez valami mesterséges?
    vagy hogy a fura izé valami mesterséges hatására ilyen szabályos?

Azt hogy mi lehet mögötte ...
  • Davidus
    egy pentagram van az alján csak az nem látszik. ez a pokol kapuja egyértelmű.
  • fako
  • norbre
    jaja.. engem is dettó az Űrodüsszeára emlékeztetet.. csak itt nem egy fekete kőtömb vagy mi után kell majd kajtatnunk.. :)
  • AgentKis
    Síkidomot egy testhez hasonlítani érdekes dolog. Mondjuk a "6szög átmérője kb. 2szerese a föld átmérőjének" megfogalmazás kicsivel pontosabb lenne...

A jupiteren lévő vörös foltra szokták mondani, hogy akkora mint a föld. Szerintem erre is ezt akarták, pedig valójában az sem akkora, csak a kisebb átmérője kb. egyezik a földével. Azt, hogy milyen mély nem igazán tudjuk, így azt sem, hogy milyen tömegű.
  • longobard
    Wow! Óriásbenzol molekulát szült a Saturn! Csak el ne rákosodjon.
  • zoozoo
    Mennyi okos hozzászólás + nyálverős matekóra!
    Nekem is van elméletem: bolygóközi méhraj hagyta itt (ízelt)lábnyomát, amikor a Csillag Háborúk 10. epizódja forgott. Véder visszatért és napisten lett. Ha leszáll majd egy űrszonda a hatszögbe, egy bazibazinagy mézes csuprot fog találni, teli intergalaktikus nektárral!
    Na, én is tudok az előttem hozzászólókhoz hasonló (kivéve Xantia) színvonalút írni.
    Hehe...
  • T0nk
    Őőőő... A Stoptábla nyolcszögletű.