Fura hatszög a Szaturnuszon

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de a kozmikus stopptábla nem!

Blackmail the Universe

norbre
aha.. na erre nem emlékeztem már

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Az Ürodüsszeiában nem csak a monolitról van szó, hanem furcsa alakzatok megjelenésérõl is a Jupiter felszínén, amelyek beindítják a nukláris láncreakciót, és megszületik a naprendszerünk második napja. Így az Európa tök lakható bolygó lesz, sok vízzel, és az idegenek óva intik a földieket, hogy ne egyenek a tiltott gyümibõl.

Kara kánként folytatom tanításom.

norbre
bocs az elírásokért..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
alakzattal hogy hogy nem definiálsz területet?.. egy zárt lakzatnak van területe..
amúgy meg nem tudom én elsõre is értettem hogy mit akar írni a cikk..
ne mprecíz matematikai tétellel bebizonyítani hogy pontosan négyszer fér bele..
ez már csak kötözködés amit csináltok.. akinek nem inge..

Egyrészt nem így van leírva a cíkkben, másrészt az alakzattal nem deffiniálsz sem terültet sem térfogatot... legfõbbképp nem átmérõt. Az ármérõvel már lehet deffiniálni kört, ott viszont félreérthetõ a cikk. A Föld mellesleg nem kör alakú. Mint ahogy a szaturnuszi jelenség is tuti nem tökéletes hatszög alakzat, így átmérõje sem lehet deffiniálva, csak bizonyos igen széles határok között a legnagyobb szélessége és a legkisebb szélessége...

uniu
Fantasztikus semmitmondo, faszsag volt, gratulalok!
MAs: erdekes a 6szogletu szupercella dolog!

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

norbre
Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel - szemben a földi körrel, emellett átmérõje nem kevesebb mint 25 000 kilométer - amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele.

az alakzatba fér bele 4szer, aminek az átmérõje valamekkora..

Mr Csé
jaj jön a monolit 😮

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

"átmérõje nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele."

Az átmérõjébe nem fér bele (mivel ez azt jelentené, hogy vonal mentél el kell férni a négy Föld átmérõnek), nyílván ez okozta a félreértést, az átmérõjével számítható térfogatába viszont már belefér a négy Föld térfogat. Fogalmazási pontatlanság az eredeti cikk által, ami a fordításba is belekerült (nem a fordító tehet róla, sõt! idézetet nem szabad megmásítani )

norbre
bármi lehet.. mert az ember tudása eléggé korlátos a világegyetem törvényeivel kapcsolatosan ahoz, hogy ilyenekrõl kijelentsük hogy nem lehet természetes eredetû..

lehet ekkora böszme nagy méretnél , már szabályos is lehet , szerintem sima természeti jelenség és kész,
mennyél nézegess a boltba csempe mintákat, egyikben biztos meglátod majd egy ufo vagy isten arcát <#wave>

NEm azért de én úgy tudom hogy az ilyen szabályos egyenes dolgok csak kis távolságokban lehetnek ilyen egyenesek a természetben...
nagyobb dolgok inkáb kissé amorf formákat vesznek fel...
Szóval...

Nem gondolja senki hogy ez valami mesterséges?
vagy hogy a fura izé valami mesterséges hatására ilyen szabályos?

Azt hogy mi lehet mögötte ...<#conf>
Davidus
egy pentagram van az alján csak az nem látszik. ez a pokol kapuja egyértelmû.

V9ykn8_TZL0

norbre
jaja.. engem is dettó az Ûrodüsszeára emlékeztetet.. csak itt nem egy fekete kõtömb vagy mi után kell majd kajtatnunk.. 😊

AgentKis
Síkidomot egy testhez hasonlítani érdekes dolog. Mondjuk a "6szög átmérõje kb. 2szerese a föld átmérõjének" megfogalmazás kicsivel pontosabb lenne...

A jupiteren lévõ vörös foltra szokták mondani, hogy akkora mint a föld. Szerintem erre is ezt akarták, pedig valójában az sem akkora, csak a kisebb átmérõje kb. egyezik a földével. Azt, hogy milyen mély nem igazán tudjuk, így azt sem, hogy milyen tömegû.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Wow! Óriásbenzol molekulát szült a Saturn! Csak el ne rákosodjon.

zoozoo
Mennyi okos hozzászólás + nyálverõs matekóra!
Nekem is van elméletem: bolygóközi méhraj hagyta itt (ízelt)lábnyomát, amikor a Csillag Háborúk 10. epizódja forgott. Véder visszatért és napisten lett. Ha leszáll majd egy ûrszonda a hatszögbe, egy bazibazinagy mézes csuprot fog találni, teli intergalaktikus nektárral!
Na, én is tudok az elõttem hozzászólókhoz hasonló (kivéve Xantia) színvonalút írni.
Hehe...

Õõõõ... A Stoptábla nyolcszögletû.

0Speed0
Ez jó... <#idiota><#nyes>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

Ne a Föld felszínével, hanem egy Föld sugarú körlap területével számolj!

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Loose
Most már értem hogy gondolta a cikk írója, vissza vonok mindent!

Kivéve ezt "gömb felszíne(területe) az A=4*pi*r^2" de ez nem a ciknek hanem a vitatkozo párosnak szol itt lentebb!

Loose
nem kukacoskodásból de
"Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérõje R, akkor a föld területe TF=R^2*PI" A1274815 idézve
gömb felszíne(területe) az A=4*pi*r^2

egyébként az alapmondat meg értelemtlen, gömb átmérõjét egy majdnem hatszög átmérõhõz hasonlítani! még ha csak a méreteket probálták volna elképzelhetöbbé tenni akkor is (25000km/12756km=2), akkor is csak 2 körül van

ha meg a területüket nézzük akkor a földé kb.506707479km^2
ezé a hatszögé meg 405949408km^2

Nekem errõl az Ürodüszeia 2001 jutott eszembe.

Kara kánként folytatom tanításom.

Tetsuo
hm.. végre egy értelmes hozzászólás, thx.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

De egyzserûsítek vegyél egy tetszõleges négyzetet. Most vegyél egy kétszer akkora oldalakkal renderkezõ négyzetet és számold meg hány darab fog elférni a kisebbõl a nagyobbon, pontosan 4.

"Te minek kötsz belém?
Végülis a hozzászólásodnak értelme nem volt.

Te írtad:"Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérõje R""

Istenem véletlenül elírtam.

Tudod egyszeruseg kedveert nagyvonaluan mert ugye akkor a terulete is nagyobb lesz, vehetjuk most a hatszoget is kornek szal egy 25/12=~2 az neked majdnem negy tok jo...

Nem négy de 25^2*PI~4*12^2*PI. Tudod a hatványozás csodája.

Te minek kötsz belém?
Végülis a hozzászólásodnak értelme nem volt.

Te írtad:"Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérõje R"

1: az átmérõ az a D(diameter), a sugár az meg r(radius) szal alap matematikai fogalmak tudod kit oktass...
2: a ketto az nem majdnem negy lol például: te van majdnem egy kocsim mondhatnám és közben meg biciklivel járok tudod 2 kerék meg 4 kerék...kicsi különbség.
Tudod egyszeruseg kedveert nagyvonaluan mert ugye akkor a terulete is nagyobb lesz, vehetjuk most a hatszoget is kornek szal egy 25/12=~2 az neked majdnem negy tok jo...

Egyszeru Dal

Két vízszintes üveglap között is ilyen hatszögletû szupercellák jönnek létre, ha például az alsó üveglap alatti tér melegebb. A melegebb alsó üveglapról a levegõ felfelé száll, lehülve a felsõ üveglapon lefelé megy. Ha nem zavarjuk a rendszert, akkor hatszögletû alakzatok jelennek meg. Persze a széleken ez összeomlik.
A Szombat-bolygón kialakul hatszögnek az az érdekessége, hogy a görbület miatt nem szabadna hatszögletûnek lennie, inkább tölcsérnek.
Jól van az írva, a hivatalos sajtóközleményben is ez szerepel.

"The hexagon is nearly 25 000 kilometres across. Nearly four Earths could fit inside it."

http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMEM5T4LZE_0.html

"Ez van a cikkben írva:
"átmérõje nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele"
Khm... a föld átmérõje ~12,756.1 km
Kérlek áruljátok el nekem, hogyan is fér bele 4szer?"

Terület számítás?
Tudod T=r^2*PI, azaz ha a föld átmérõje R, akkor a föld területe TF=R^2*PI, na most 25000km/12756.1km ~ 2, azaz legyen az objektum átmérõje Ro=2*R. Ekkor az objektum területe To=Ro^2*PI=(2*R)^2*PI=2^2*R^2*PI=4*R^2*PI=4*TF. Mineki jól tudja hogy 25000km/12756.1km!=2 csak 25000km/12756.1km ~ 2, de ott a szövegben a "majdnem" szó.

Így most te mibe is kötsz bele?

Nethyrrea
halálcsillag, valaki? 😄

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Szûkösen! 😊

Ez van a cikkben írva:
"átmérõje nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele"
Khm... a föld átmérõje ~12,756.1 km
Kérlek áruljátok el nekem, hogyan is fér bele 4szer?

Egyszeru Dal

FragStaR
Nyilván <#vigyor4>

püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetőleg)

Az egy bolygóközi óriásoknak tervezett UFC ketrec, sztem teljesen egyértelmû. <#boxer>
← ElőzőOldal 3 / 3