138
-
temes69 #58 biztosan szaddam titkos katonai központja:) -
Inquisitor #57 Pentagon meg pentagramma is ötszög alapú ... :)
Eszembe jut az anekdóta, mikor a bukásra álló tanuló megidézi az ördögöt.
Ördög meg kérdezi:
- Mit akarsz?
- Hát kéne egy kis segítség, nem állok valami jól geometriából és matekból ...
- Tudom! - mondja az ördög és átlépte a HEXAGRAMMÁT.
-
#56 -
prot82 #55 jah szép nagy elcseszett pentagont építettek
-
ension #54 Nézd meg a 3. "képet" mozzzooog :) -
ension #53 "Örvény .... HATszögletű .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek."
http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMEM5T4LZE_1.html#subhead2 -
#52 Az nem objektum, hanem ojektum és 300.000 -
#51 Ha fejreállsz, a terület, mint mérték akkor is négyszeresen aránylik. -
brueni #50 objektum???????????????????????????????????????????????????????? -
Inquisitor #49 Na jah, de a Jupiter foltjai egyrészt halál nem ennyire "szabályos" geometriai alakzatok, másrészt azért változnak is. -
Stiff #48 Az idegenek megmutatják, hogy kell rendes 'pentagont'építeni! -
greg971 #47 Örvény .... HATszögletű .... ilyen cikket talán nem kellene átvenni emberek.
... -
#46 hát szerintem a szabályos 6szög éppen annyira különös..
a Jupiter foltja sem két napja van ott.. -
Inquisitor #45 Nem az a fő érdekessége, hogy viszonylag szabályos hatszög alakzat, hanem az, hogy 26 éve ott van. Azért ez egy légköri örvényhez képest, már többszörösen érdekes infóhalmaz. :) -
#44 igenigen.. közben rájöttem énis.. utánaszámoltam és nem értettem miért 8szög jön ki a képlet alapján 65.442,23km átmérővel.. de így már ok.. -
Prof William #43 Amatőr! Kifelejtetted a Slezvik-Hostein együthatót nem is beszélve a Baumgártner féle anigaravitációs állandóról! -
#42 szerintem pedig a légköri nyomás miatt kialakuló Zappersky féle formális herfenziáról van szó, ugyanis ezeknek sajátossága hogy a 12.00567e-2 ppc/Fni feletti szubmerzionális elemi molekulák (Qnd*Trd/Epm)*5.4 szerinti képlet alapján rendeződnek, ami azt eredményezi hogy minden Fb*Qn-xB^d/[(f-fd)*Epm*pi*(Hk-vp)] molekulacsoport szabályos alakzatot mutat Wdb*Pq*Qnd*pi*(f-fd) méretben..
na .. emiatt hatszög -
Rapid #41 Egy földönkívüli megfigyelőállomás elrejtve a Szaturnusz légkörében. -
Su0my #40 amúgy meg felesleges nyelvtanilag elemezni ezt a rohadt szöveget(pl amúgy sem értem, hogy miért nem döglik éhen az összes bölcsész, amikor tök felesleges a munkájuk[na ezért már látom hányan fogtok leanyázni, hogy jajdesuttyó etc]), SG.hu-n már megszokhattuk, hogy nem túl pontosak a cikkek, viszont érdekesek. Ez a jelenség is érdekes. Hagyjuk meg a tudósoknak, hátha valami elméletet kitalálnak a dologra->aztán mindez szépen meg fog dőlni, amikor kiderül, hogy a lidércek lezuhantak a kaptárhajójukkal és a szerelőcsarnokuk ilyen alakú... -
Lyan Kyj #39 "...hasonlít a Föld ...., csak éppen a Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel" -
Su0my #38 de a kozmikus stopptábla nem! -
#37 aha.. na erre nem emlékeztem már -
Epikurosz #36 Az Ürodüsszeiában nem csak a monolitról van szó, hanem furcsa alakzatok megjelenéséről is a Jupiter felszínén, amelyek beindítják a nukláris láncreakciót, és megszületik a naprendszerünk második napja. Így az Európa tök lakható bolygó lesz, sok vízzel, és az idegenek óva intik a földieket, hogy ne egyenek a tiltott gyümiből. -
#35 bocs az elírásokért.. -
#34 alakzattal hogy hogy nem definiálsz területet?.. egy zárt lakzatnak van területe..
amúgy meg nem tudom én elsőre is értettem hogy mit akar írni a cikk..
ne mprecíz matematikai tétellel bebizonyítani hogy pontosan négyszer fér bele..
ez már csak kötözködés amit csináltok.. akinek nem inge.. -
Akuma #33 Egyrészt nem így van leírva a cíkkben, másrészt az alakzattal nem deffiniálsz sem terültet sem térfogatot... legfőbbképp nem átmérőt. Az ármérővel már lehet deffiniálni kört, ott viszont félreérthető a cikk. A Föld mellesleg nem kör alakú. Mint ahogy a szaturnuszi jelenség is tuti nem tökéletes hatszög alakzat, így átmérője sem lehet deffiniálva, csak bizonyos igen széles határok között a legnagyobb szélessége és a legkisebb szélessége... -
#32 Fantasztikus semmitmondo, faszsag volt, gratulalok!
MAs: erdekes a 6szogletu szupercella dolog! -
#31 Szaturnuszon ez a jelenség valamiért hatszög alakzatot vett fel - szemben a földi körrel, emellett átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer - amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele.
az alakzatba fér bele 4szer, aminek az átmérője valamekkora.. -
#30 jaj jön a monolit :O
-
Akuma #29 "átmérője nem kevesebb mint 25 000 kilométer, amibe bolygónk majdnem négyszer férne bele."
Az átmérőjébe nem fér bele (mivel ez azt jelentené, hogy vonal mentél el kell férni a négy Föld átmérőnek), nyílván ez okozta a félreértést, az átmérőjével számítható térfogatába viszont már belefér a négy Föld térfogat. Fogalmazási pontatlanság az eredeti cikk által, ami a fordításba is belekerült (nem a fordító tehet róla, sőt! idézetet nem szabad megmásítani [de nem ártana idézőjelbe tenni + hivatkozás]) -
#28 bármi lehet.. mert az ember tudása eléggé korlátos a világegyetem törvényeivel kapcsolatosan ahoz, hogy ilyenekről kijelentsük hogy nem lehet természetes eredetű.. -
BCs design #27 lehet ekkora böszme nagy méretnél , már szabályos is lehet , szerintem sima természeti jelenség és kész,
mennyél nézegess a boltba csempe mintákat, egyikben biztos meglátod majd egy ufo vagy isten arcát -
Duncan Idaho #26 NEm azért de én úgy tudom hogy az ilyen szabályos egyenes dolgok csak kis távolságokban lehetnek ilyen egyenesek a természetben...
nagyobb dolgok inkáb kissé amorf formákat vesznek fel...
Szóval...
Nem gondolja senki hogy ez valami mesterséges?
vagy hogy a fura izé valami mesterséges hatására ilyen szabályos?
Azt hogy mi lehet mögötte ... -
#25 egy pentagram van az alján csak az nem látszik. ez a pokol kapuja egyértelmű. -
fako #24 -
#23 jaja.. engem is dettó az Űrodüsszeára emlékeztetet.. csak itt nem egy fekete kőtömb vagy mi után kell majd kajtatnunk.. :) -
#22 Síkidomot egy testhez hasonlítani érdekes dolog. Mondjuk a "6szög átmérője kb. 2szerese a föld átmérőjének" megfogalmazás kicsivel pontosabb lenne...
A jupiteren lévő vörös foltra szokták mondani, hogy akkora mint a föld. Szerintem erre is ezt akarták, pedig valójában az sem akkora, csak a kisebb átmérője kb. egyezik a földével. Azt, hogy milyen mély nem igazán tudjuk, így azt sem, hogy milyen tömegű. -
longobard #21 Wow! Óriásbenzol molekulát szült a Saturn! Csak el ne rákosodjon. -
#20 Mennyi okos hozzászólás + nyálverős matekóra!
Nekem is van elméletem: bolygóközi méhraj hagyta itt (ízelt)lábnyomát, amikor a Csillag Háborúk 10. epizódja forgott. Véder visszatért és napisten lett. Ha leszáll majd egy űrszonda a hatszögbe, egy bazibazinagy mézes csuprot fog találni, teli intergalaktikus nektárral!
Na, én is tudok az előttem hozzászólókhoz hasonló (kivéve Xantia) színvonalút írni.
Hehe... -
T0nk #19 Őőőő... A Stoptábla nyolcszögletű.