282
Amatőr feltalálók, kreatív megoldások, barkácsolt modding, hack építése
-
blackgamer #42 Beyond Tomorrow adásában láttam járópadra egy alternatívát, egy gömb amiben lépked az ember, vezetéknélküli sisakban
elvileg bármilyen fps játék vagy alkalmazás futtatható vele
a gyorsulás lassulás a gömb tehetetlensége miatt nem azonnali, de egy kalandjátékot simán lehetne vele játszani
Virtusphere a cucc neve, ez a weblapja
a gömb görgethető egyhelyben, mert alatta több görgő van
-
blackgamer #41 pedál bemenet, billentyű helyett -
blackgamer #40 winchesterből készült óra
-
blackgamer #39 webkamerás gépi pong játékos
a számítógép webkamerán keresztül "látja" a játékot és az alapján mozgatja az ütőt
-
blackgamer #38 USB driver hacking
usb eszköz (pl egér) adatfolyamába belepiszkálva új funkciót hozhatunk be
elég csak megmozgatnod az kisujjadat és máris halott az ellenfél, gyorsabb mint kattintani az egérrel
-
blackgamer #37 ötletes találmány a Semapedia
annyi a lényege, hogy nevezetes helyszínekre kódolt matricát ragasztanak amit lefényképezve mobillal felismerő szoftver felismer és az adott wikipedia cikket jeleníti meg a telefonon
kérdéses lehet hogy műemléknél ez mennyire előnyös, de mindenesetre érdekes kezdeményezés
-
WebCsatorna #36 http://webcsatorna.hu/filmek/wamp_070426 -
blackgamer #35 itt írnak róla egy friss cikket -
#34 Plazmával szemétégető (30000 K-en elégeti a szilárd, illetve a folyékony
hulladékot, kivéve a hasadóanyagokat, energia szempontjából önfenntartó)
http://www.popsci.com/popsci/science/873aae7bf86c0110vgnvcm1000004eecbccdrcrd.html
http://peswiki.com/index.php/Directory:StarTech_Environmental_Corp
http://www.startech.net/ -
#33 Csapolt kóla.. Kell ennél klasszabb? :)
-
#32 tökjó:) -
blackgamer #31 ez az ablakon kukkoló szem is nagyon beteg
webkamra figyeli hogy hol van mozgás és oda néz a szem :) félelmetes
-
blackgamer #30 itt a folytatás, nagy bátorság kell hozzá :)
leforrasztani, visszaforrasztani... stb. könnyen kipurcanhatnak a dolgok
de a végeredmény biztos jó
link -
blackgamer #29 ez se egyszerű :) XBOX laptop
link -
Mirk #28 a legötletesebb találmány amit valaha is feltaláltak és még mindig használjuk a kerék:) -
blackgamer #27 magától navigáló robotkocsi (video)
lézeres kulcstartóval és webkamerával kapja meg a "milyen messze a tárgy" kérdésre a választ
lézeres távolságmérő már bármelyik barkácsboltban kapható, talán az egyszerűbb volna (persze csak naívan gondolom)
link ahonnan elindultam, link1, link2 -
#26 ilyen kell! :) -
blackgamer #25 Enigma feelinges billentyűzet
-
blackgamer #24 a járópad kidolgozása foglalkoztat már nagyon régen, a cikk írása óta semmi fejlemény a hivatalos oldalon http://www.cyberwalk-project.org
de gondolom más kutatók is dolgoznak az emberi láb és a computer összekapcsolásával
itt a legnagyobb gond szerintem az ember egyensúlyával lehet, nem tudják csak úgy kihúzni a lába alól a talajat anélkül hogy egyesúlyát vesztené
mekkora szenzáció volt pár éve a pinpong labdát ütögető robot
sajnos az ilyen gravitációs egyensúlyi állapotos dolgok nagyon kezdetlegesek még, a mesterséges intelligencia is csak finomítani tudja
ebben a témában nem ismertek valami alternatív próbálkozást? -
#23 Hopp, valamit elszúrtam.... nem baj, itt a link : szegény ember plazma tévéje
remélem, befog jönni :) -
Szegény ember plazmatévéje.... :) -
blackgamer #21 ez örök téma, van itt is topicja -
#20 BF2 topikból nyertem a linket.
Projektor házilag... -
#19 Sajnos az NG (National Geographic) szerkesztősége nem válaszolt azon kérdésemre hogy anaglyph vagy LC shutteres (szóval két "LCD panel" van a szemüvegben, ami egyszer az egyik, másszor a másik szemet takarja el) megoldást használ. Az utóbbit több média átvette, annak ellenére hogy a bemutatón már anaglyph szemüvegeket láthatunk. Kíváncsi lettem volna az egész okára (a TV2 riportjában végül megtudtuk, hogy a redőnyös szemüveg működött, csak Dani eldurrantotta az LPT portját a gépen).
Egyébként vannak érdekes újságok is. Például a Make magazin, vagy a Home Power (ez utóbbi inkább alternatív energiaforrásokat használó rendszereket mutat be), vagy az előbb említett Make magazin "női" változata a Craft.
Sajnos a magazinok 50%-ban reklámot tartalmaznak, illetve eléggé a "vedd meg, szedd szét, itt egészítsd ki egy kicsit és kész is"-elvet vallják, tehát nem a "alkatrészenként rakd össze, tanuld meg a szerszámokat használni"-módszert.
Régi Ezermester-számok -
#18 -
blackgamer #17 köszi, örülök hogy megtaláltad a topicot
azóta se jött leveled a feltalálótól?
nekem Egely György volt ilyen, egy sorral lerázott, gondolom ctrl+v megoldással
Frei Tamás se írt vissza, de az más tészta... :) -
#16 Rátai Daninak hívták a srácot és az Intel versenyén nyert egy Leonar3do nevű 3 dimenziós olcsó rajzeszközzel. -
#15 psp ps2 kontrollerrel... bazmeg ez ám az elmés megoldás... a pspnek az a lényege hogy hordozható, egy ekkora kontrollerrel összeépítve megnézem hogy vágod zsebre -
blackgamer #14 lézerrel amúgy lehet jókat hülyülni
ajánlom a következő videót
ez egy ember-számítógép interface, a lényege hogy megtalál téged a lézer és követ, ilyen E.T. ujjad van ha pl. a mutatóujjadat "kapja el" és így a levegőbe rajzolva megjelenik a számítógépen
a ping-pong labda is hatásos, látszik hogy gyorsan reagál a rendszer
ebben nagy lehetőség van és szerintem érdekes is, ráadásul otthon is lehet bütykölni vele
eddig mondjuk csak a videókat néztem :) de valamibe majd belevágok
mostanában a Wii konzol hozott egy kis újítást az irányításba, de ezt még lehet fokozni -
blackgamer #13 gondolom azért jobb ha a minőség magasabb, elvileg webkamera is jó
a rávetülő fényt a program érzékeli, igazából a nagy kontrasztot, és a törés alapján elkészít egy objektumot
magyarok ezt pörgősen készítették el, egy lemezjátszóra szerelték a szkennelendő tárgyat, sajna nem találok róla leírást
fix.tv-ben volt egy srác még régen, szintén nyert valami versenyt, ő azt csinálta hogy webkamera elé fekete szűrőt rakott, olyat mint a floppy disk vagy a napfogyatkozást kukkoló szemüveg
és a fejére felrakott egy "szemüveget" aminek a két szélén két erősen világító led volt
a webkamera csak a fényforrásokat látta, írt hozzá egy progit ami a fejének a fordulásmértékét kiszámolja, repüllőgépszimulátornál és autósoknál hasznos lehet
illetve tudod a levegőben mozgatva irányítani a számítógépet
na ez is egy jó találmány, csak ezt se találom, valaki olvasott erről? -
Dodo55 #12 Ú, ezt a lézeres dolgot már próbálom is ki.
Remélem tud az a progi 3ds-be, vagy x-be exportálni :D -
#11 jó látni,mennyi vicces ember van itt...
valahol olvastam egy nyomás különbségen alapuló,"önműködő" szökőkútról,amit még talán Arkhimédesz talált föl. Ha valakinek van vmi infója róla,lécci segítsen,meg akarom itthon építeni. Előre is kösz. -
#10 hajrá :) -
#9 ez nagy :DDD -
zoolee #8 Én meg csainálok egy ólomkacsát sugárhajtóművel....:DDDD
Amúgy a psp ps2 controlllerrel nagyon zsjr, de az eredeti psp controll jobb...
-
Lyan Kyj #7 :DD -
#6 :D
amugy az a lézeres webkamera szkenner hogy müködik? bármilyen kamera jó hozzá? -
#5 holnap összedobok egy olyant, ami még dorrung is. -
#4 cagivamito mester simsonjára épített lágszóró =), ejj ha ezt a topikor meglátja a mester...=) -
blackgamer #3 Lézer spektrográf (a csillagászatban használt színképelemző berendezés)
amit egy 17 éves lány készített, versenyen 100 000 $-t nyert vele most március 15-én
a teleszkóp is az ő munkája
link