282
Amatőr feltalálók, kreatív megoldások, barkácsolt modding, hack építése
  • blackgamer
    Beyond Tomorrow adásában láttam járópadra egy alternatívát, egy gömb amiben lépked az ember, vezetéknélküli sisakban
    elvileg bármilyen fps játék vagy alkalmazás futtatható vele
    a gyorsulás lassulás a gömb tehetetlensége miatt nem azonnali, de egy kalandjátékot simán lehetne vele játszani
    Virtusphere a cucc neve, ez a weblapja
    a gömb görgethető egyhelyben, mert alatta több görgő van

• blackgamer
    pedál bemenet, billentyű helyett
  • blackgamer
    winchesterből készült óra

• blackgamer
    webkamerás gépi pong játékos
    a számítógép webkamerán keresztül "látja" a játékot és az alapján mozgatja az ütőt
  • blackgamer
    USB driver hacking
    usb eszköz (pl egér) adatfolyamába belepiszkálva új funkciót hozhatunk be
    elég csak megmozgatnod az kisujjadat és máris halott az ellenfél, gyorsabb mint kattintani az egérrel
  • blackgamer
    ötletes találmány a Semapedia
    annyi a lényege, hogy nevezetes helyszínekre kódolt matricát ragasztanak amit lefényképezve mobillal felismerő szoftver felismer és az adott wikipedia cikket jeleníti meg a telefonon
    kérdéses lehet hogy műemléknél ez mennyire előnyös, de mindenesetre érdekes kezdeményezés
  • WebCsatorna
    http://webcsatorna.hu/filmek/wamp_070426
  • blackgamer
    itt írnak róla egy friss cikket
  • rtfmZoli
    Plazmával szemétégető (30000 K-en elégeti a szilárd, illetve a folyékony
    hulladékot, kivéve a hasadóanyagokat, energia szempontjából önfenntartó)

http://www.popsci.com/popsci/science/873aae7bf86c0110vgnvcm1000004eecbccdrcrd.html
    http://peswiki.com/index.php/Directory:StarTech_Environmental_Corp
    http://www.startech.net/
  • masika
    Csapolt kóla.. Kell ennél klasszabb? :)
  • Aquir
    tökjó:)
  • blackgamer
    ez az ablakon kukkoló szem is nagyon beteg
    webkamra figyeli hogy hol van mozgás és oda néz a szem :) félelmetes

• blackgamer
    itt a folytatás, nagy bátorság kell hozzá :)
    leforrasztani, visszaforrasztani... stb. könnyen kipurcanhatnak a dolgok

de a végeredmény biztos jó

link
  • blackgamer
    ez se egyszerű :) XBOX laptop

link
  • Mirk
    a legötletesebb találmány amit valaha is feltaláltak és még mindig használjuk a kerék:)
  • blackgamer
    magától navigáló robotkocsi (video)

lézeres kulcstartóval és webkamerával kapja meg a "milyen messze a tárgy" kérdésre a választ
    lézeres távolságmérő már bármelyik barkácsboltban kapható, talán az egyszerűbb volna (persze csak naívan gondolom)

link ahonnan elindultam, link1, link2
  • lee86
    ilyen kell! :)
  • blackgamer
    Enigma feelinges billentyűzet
  • blackgamer
    a járópad kidolgozása foglalkoztat már nagyon régen, a cikk írása óta semmi fejlemény a hivatalos oldalon http://www.cyberwalk-project.org

de gondolom más kutatók is dolgoznak az emberi láb és a computer összekapcsolásával
    itt a legnagyobb gond szerintem az ember egyensúlyával lehet, nem tudják csak úgy kihúzni a lába alól a talajat anélkül hogy egyesúlyát vesztené
    mekkora szenzáció volt pár éve a pinpong labdát ütögető robot
    sajnos az ilyen gravitációs egyensúlyi állapotos dolgok nagyon kezdetlegesek még, a mesterséges intelligencia is csak finomítani tudja

ebben a témában nem ismertek valami alternatív próbálkozást?
  • csgery
    Hopp, valamit elszúrtam.... nem baj, itt a link : szegény ember plazma tévéje
    remélem, befog jönni :)
  • csgery

Szegény ember plazmatévéje.... :)
  • blackgamer
    ez örök téma, van itt is topicja
  • JAG1
    BF2 topikból nyertem a linket.

Projektor házilag...
  • Dj Faustus #19
    Sajnos az NG (National Geographic) szerkesztősége nem válaszolt azon kérdésemre hogy anaglyph vagy LC shutteres (szóval két "LCD panel" van a szemüvegben, ami egyszer az egyik, másszor a másik szemet takarja el) megoldást használ. Az utóbbit több média átvette, annak ellenére hogy a bemutatón már anaglyph szemüvegeket láthatunk. Kíváncsi lettem volna az egész okára (a TV2 riportjában végül megtudtuk, hogy a redőnyös szemüveg működött, csak Dani eldurrantotta az LPT portját a gépen).

Egyébként vannak érdekes újságok is. Például a Make magazin, vagy a Home Power (ez utóbbi inkább alternatív energiaforrásokat használó rendszereket mutat be), vagy az előbb említett Make magazin "női" változata a Craft.
    Sajnos a magazinok 50%-ban reklámot tartalmaznak, illetve eléggé a "vedd meg, szedd szét, itt egészítsd ki egy kicsit és kész is"-elvet vallják, tehát nem a "alkatrészenként rakd össze, tanuld meg a szerszámokat használni"-módszert.

Régi Ezermester-számok
  • Palinko
  • blackgamer
    köszi, örülök hogy megtaláltad a topicot
    azóta se jött leveled a feltalálótól?
    nekem Egely György volt ilyen, egy sorral lerázott, gondolom ctrl+v megoldással
    Frei Tamás se írt vissza, de az más tészta... :)
  • Dj Faustus #16
    Rátai Daninak hívták a srácot és az Intel versenyén nyert egy Leonar3do nevű 3 dimenziós olcsó rajzeszközzel.
  • cement
    psp ps2 kontrollerrel... bazmeg ez ám az elmés megoldás... a pspnek az a lényege hogy hordozható, egy ekkora kontrollerrel összeépítve megnézem hogy vágod zsebre
  • blackgamer
    lézerrel amúgy lehet jókat hülyülni

ajánlom a következő videót
    ez egy ember-számítógép interface, a lényege hogy megtalál téged a lézer és követ, ilyen E.T. ujjad van ha pl. a mutatóujjadat "kapja el" és így a levegőbe rajzolva megjelenik a számítógépen

a ping-pong labda is hatásos, látszik hogy gyorsan reagál a rendszer

ebben nagy lehetőség van és szerintem érdekes is, ráadásul otthon is lehet bütykölni vele
    eddig mondjuk csak a videókat néztem :) de valamibe majd belevágok

mostanában a Wii konzol hozott egy kis újítást az irányításba, de ezt még lehet fokozni
  • blackgamer
    gondolom azért jobb ha a minőség magasabb, elvileg webkamera is jó
    a rávetülő fényt a program érzékeli, igazából a nagy kontrasztot, és a törés alapján elkészít egy objektumot

magyarok ezt pörgősen készítették el, egy lemezjátszóra szerelték a szkennelendő tárgyat, sajna nem találok róla leírást

fix.tv-ben volt egy srác még régen, szintén nyert valami versenyt, ő azt csinálta hogy webkamera elé fekete szűrőt rakott, olyat mint a floppy disk vagy a napfogyatkozást kukkoló szemüveg
    és a fejére felrakott egy "szemüveget" aminek a két szélén két erősen világító led volt
    a webkamera csak a fényforrásokat látta, írt hozzá egy progit ami a fejének a fordulásmértékét kiszámolja, repüllőgépszimulátornál és autósoknál hasznos lehet
    illetve tudod a levegőben mozgatva irányítani a számítógépet
    na ez is egy jó találmány, csak ezt se találom, valaki olvasott erről?
  • Dodo55
    Ú, ezt a lézeres dolgot már próbálom is ki.
    Remélem tud az a progi 3ds-be, vagy x-be exportálni :D
  • Guilty01
    jó látni,mennyi vicces ember van itt...
    valahol olvastam egy nyomás különbségen alapuló,"önműködő" szökőkútról,amit még talán Arkhimédesz talált föl. Ha valakinek van vmi infója róla,lécci segítsen,meg akarom itthon építeni. Előre is kösz.
  • Drephis
    hajrá :)
  • Drephis
    ez nagy :DDD
  • zoolee
    Én meg csainálok egy ólomkacsát sugárhajtóművel....:DDDD
    Amúgy a psp ps2 controlllerrel nagyon zsjr, de az eredeti psp controll jobb...

• Lyan Kyj
    :DD
  • akyyy
    :D

amugy az a lézeres webkamera szkenner hogy müködik? bármilyen kamera jó hozzá?
  • passatgt
    holnap összedobok egy olyant, ami még dorrung is.
  • kas123
    cagivamito mester simsonjára épített lágszóró =), ejj ha ezt a topikor meglátja a mester...=)
  • blackgamer
    Lézer spektrográf (a csillagászatban használt színképelemző berendezés)
    amit egy 17 éves lány készített, versenyen 100 000 $-t nyert vele most március 15-én
    a teleszkóp is az ő munkája

link