Ötletes találmányok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Egy 4szögjelgenerátor kellene, ami 50%-os (vagy kisebb, de precízen állítható) kitöltési tényezõjû jelet tud elõállítani, ainek a tetején szinuszhullámok vannak, ami szintén állítható. Külön-külön a kettõ megvan, de nem tudom összerakni, a cél egy ilyen jelalak lenne:
(4szögjel :1-100KHz között, a színuszjel :1-1KHz között)
(aki képes rá, annak el tudom küldeni a 2 különálló rajzot, csak össze kellene a kettõt hoznia valahogy, bónusz megegyezés szerint)
ESETLEG a JOBB FELSÕ SAROKBAN LÁTHATÓ JELALAK IS JÓ LENNE, magában, vagy szintén egy 4szögjel tetején, erre is van 1-2 rajz:

A te általad felsorolt 3 lehetõség közül szerintem egynek lenne reális haszna, a másik kettõnek nem.
Mégpedig annak, ha egy kutatóbázist hozunk létre a gyûrûn, és ott helyben az elfogyasztja az áramot.
Az akkumulátorokkal az a baj, hogy túl sokat kellene túl sokszor szállítani, amihez a jelenlegi fejlettségünk nem elég.
A gyûrû-Föld közötti drót pedig kissé groteszk ötlet, elõször is szükségünk lenne olyan erõs drótra, ami kibírja azt, hogy a föld keringésével együtt húzza magával azt a nagy gyûrût. Aztán olyan épületre, ami kibírja, hogy a dróttal együtt a Föld húzza magával a nagy gyûrût.
Ekkor viszont kialakulna az a helyzet, hogy a mágneses térrel együtt forogna a gyûrû, vagyis áramot nem igazán termel.
Szerintem jobban járnánk elõször a "napkollektorokat a sivatagba!" felkiáltás megvalósításával.
Mindezek ellenére ez a gyûrûs dolog szerintem nem rossz ötlet, nem szerepelt ez már valaha valamilyen sci-fi regényben vagy filmben? :)
Vagy ha fejlettebb jobb energiamegtartásu akumlátorok leszenk akor ez is egy modja.
De akár az ûrálomások méretét is jelentõsen meg lehet növelni enyi plusz energiával.
Szóval a felhasználásra és az oda juttatására az anergiának ahova kell szinte végtelen lehetõség nyilik.
ezt a "lefûzõdés"-nek hívott jelenséget úgy oldottam meg, h 3 üveglapot használtam a kisérlethez. 2 db normál téglalap formájú volt, 1 db -nak pedig az egyik függõleges oldala alacsonyabb volt. a folyadék emelkedési magasságát úgy állítottam be az üveglapok egymáshoz közelítésével, h a középsõ üveglap ferde felsõ felületén jött létre az üveglapok között felemelkedett víz lefûzõdési jelensége - azaz vízcseppek képzõdtek a középsõ lap felsõ /ferde/ élén. a vízcseppek pedig ahogy egymáshoz értek, egyesülve lefolytak az alacsonyabbik oldal irányába (mint ahogy az ablaküvegen a páracseppek). Vissza abba a tálkába ahonnan elindultak. <- így lett a kisérlet eredménye körfolyamat :D
lehet hitetlenkedni és otthon kipróbálni. :)
nem csak üveglappal és vízzel müxik...
AMD X2 6000+, Radeon HD6750 1Gb, 2Gb ram.
#64 nem létezik örökmozgó, amit leírsz, pedig ez lenne. A hajszálcsövek esetén is megvan a nyomáskülönbség, ettõl indul meg a folyadék felfelé. Ha a folyadék eléri a csõ tetejét, akkor ott megáll, hiszen a felületi feszültsége hirtelen lecsökken, márpedig a folyadékoszlopot a felületi feszültségbõl származó erõ tartja meg folyadék felszíne és az edény találkozási vonala mentén.
#65 ez nekem kissé zavaros...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
a kisérlet az volt, hogy az 1-ik tekercset kineveztem primer tekercsnek és váltóáramot vezettem bele. a másik két tekercset szekunderként használva rögzítettem a primer tekercstõl egyenlõ távolságra 1 kör alakú karton lapra. a geometriailag = távolság miatt mindkét szekunder tekercsben ugyanakkora feszültség indukálódott. az érdekesség az, hogy közel annyi volt az indukálódott feszkó a szekunder tekercsekben mintha csak egyedül lettek volna a primer tekercsel szemben!!!
a veszteség szerintem a tekercsek anyagi elektromos ellenállása lehetett. a kisérlet számomra azt bizonyította be, hogy 1 indukáló tekercs energiája nem oszlik meg a szekunder tekercsek között, hanem ugyanakkora indukciós energiát fejt ki mindeggyikre.
(nem úgy mint pl.: folyadékok esetében a nyomás)
a cél: folyadékemelõ energiabefektetés nélkül.
az elmélet a hajszálcsövesség alapvetõ tulajdonságait használja ki.
hcs esetén kellõen vékony csõ vagy lapos felületek között folyadék "emelkedik" fel. (nem találtam rá jobb szót)
ha a vcsõ vagy lf-tek rövidebbek vagy alacsonyabbak mint a folyadék emelkedésének a szintje akkor úgy nevezett lefûzõdés jelensége jön létre. azaz csöppek formájában a folyadék összegyûlik a vcsõ v. lf-tek tetején.
ebbõl úgy lesz a folyadékemelõ, hogy 1részt nagyon sok vcsövet v. lf-tet teszünk 1más mellé, másrészt meg kihasználva, hogy 1 folyadékcseppnek is van magassága, az ezen magasságban elhelyezett következõ "szint" tovább emeli a folyadékot.
mint a fák vízhordó sejtjei. lásd növénybiosz.
erre a legegyszerûbb példa a dobozba zárt rotorral ellátott motor.
zárt rendszer energiája állandó. de az erõkarok iránya nem mindegy, hogy milyen irányba hatnak. mert szerintem ha a doboz formája egyszerû kúp akkor: míg a lapos felületre ható felhajtó erõ teljes egésszében kifejti hatását. addig a zárt tér miatt visszaforduló levegõ/gáz a ferde felületre kifejtett ellenereje nem ellentétes a felhajtó erõvel.
ha az eszköz müködik akkor bármely közegben használható. pl: földön, vízen -alatt, levegõben, de még a világürben is. mivel a berendezés mozgásának ténye független az õt körülvevõ közeg milyenségétõl.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nagyon jó a topic...azt hiszem valamelyik projektet kipróbálom:P..
megy a fav-ba:P
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
már a klasszikus 8x8-as sakknak is akkora a játéktere, hogy a legjobb számítógépek se tudják az összes lehetséges mérkõzést lejátszani
és a legjobb sakkmestereknek is sok-sok évet kell gyakorolni és tapasztalni
hát még ezeknél, lehet kipróbálok majd párat...

\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A szabadalomrol keszult egy uzleti terv, azt at tudom kuldeni, ha valaki erdeklodik.
Aki barmit tud, kerem ne ide irjon, mert eleg ritkan vagyok fenn, hanem az e-mail cimemre: [email protected] Innen kuldenem az infokat is. Elore is koszonom a segitseget! Gyuri
árulnak manapság C64-et joysticba intergrálva ha azzal együtt használod akkor kész a buszon játszható verzió :) biztos érdekesen néznének az utasok :)
Sosem voltam az FPS játékok rajongója, de ez... :D
elvileg bármilyen fps játék vagy alkalmazás futtatható vele
a gyorsulás lassulás a gömb tehetetlensége miatt nem azonnali, de egy kalandjátékot simán lehetne vele játszani
Virtusphere a cucc neve, ez a weblapja
a gömb görgethetõ egyhelyben, mert alatta több görgõ van

a számítógép webkamerán keresztül "látja" a játékot és az alapján mozgatja az ütõt

usb eszköz (pl egér) adatfolyamába belepiszkálva új funkciót hozhatunk be
elég csak megmozgatnod az kisujjadat és máris halott az ellenfél, gyorsabb mint kattintani az egérrel

annyi a lényege, hogy nevezetes helyszínekre kódolt matricát ragasztanak amit lefényképezve mobillal felismerõ szoftver felismer és az adott wikipedia cikket jeleníti meg a telefonon
kérdéses lehet hogy mûemléknél ez mennyire elõnyös, de mindenesetre érdekes kezdeményezés

hulladékot, kivéve a hasadóanyagokat, energia szempontjából önfenntartó)
http://www.popsci.com/popsci/science/873aae7bf86c0110vgnvcm1000004eecbccdrcrd.html
http://peswiki.com/index.php/Directory:StarTech_Environmental_Corp
http://www.startech.net/