282
Amatőr feltalálók, kreatív megoldások, barkácsolt modding, hack építése
-
#162 egy létra még mindég olcsóbb :) -
blackgamer #161 vizes Jet Pack
a nem vizessel az a gond hogy kevés üzemanyagot tud magával vinni, itt csövön jön a víz
szórakozáson túl lehet még valamire használni?
-
#160 "Ez nekem nem új, még az NBC-n láttam a riportot pár éve, csak jelezném, hogy az iskolában még azt oktatják, hogy CSAK egyenárammal lehet bontani a vizet, ahol a nagy áram és a két elektróda stb. stb. Azóta legalább 3 különböző módszert láttam, és egyik sem az iskolai."
Az iskolában nem mondják hogy csak azzal lehet. Csak azt a legegyszerűbb oktatni. -
OKkultist #159 Ez nekem nem új, még az NBC-n láttam a riportot pár éve, csak jelezném, hogy az iskolában még azt oktatják, hogy CSAK egyenárammal lehet bontani a vizet, ahol a nagy áram és a két elektróda stb. stb. Azóta legalább 3 különböző módszert láttam, és egyik sem az iskolai. Egyébként Kanziusnak van egy rák elleni gyógymódja is, abból indult az egész, nyilván egyikre sem fog lecsapni a PIAC! (nincs rá igény, nincs bennük perspektíva, nem elég drága, és nem az a típusú, hogy életed végéig fizetsz érte. Tudtad, hogy az AIDS is gyógyítható? 100$-okat kell péppé zúzni, és intravénásan beadni! És hat! Hiába a piac tud valamit.) -
uwu #158 Látom nem értitek.
A fizikusok koboldok, és sárkányok irányítása alatt állnak, és az a munkájuk, hogy félrevezessék az emberiséget.
Most majdnem lebuktak, de mivel az ufók beavatkoztak a földi élet rezgéseibe, megint nem fog fény derülni a nagy igazságra.
Tudatlanok maradtok, az a pár ember aki erre rájött, az meg el lesz nyomva, mint a mi szegény OKkultistunk -
Nuki #157 Igen én se nagyon értem, emiatt miért 'égnének' a fizikusok... -
mrzool #156 A fizikusok nem égnek, csak te (már megint). Ajánlom próbáld meg érzelmezni a leírtakat:
A laboratóriumokban új és új megoldásokat keresnek a víz bontására, hidrogénre és oxigénre történő szétválasztására. Katalizátorokkal, fénnyel, kis energiájú sugárzásokkal próbálkoznak. Kanzius a rádiófrekvenciás besugárzásban találta meg a megoldást. Polarizált, 13,56 megahertzes elektromágneses sugárzás hatására a sós víz szobahőmérsékleten disszociált, vagyis a víz szétvált összetevőire. -
OKkultist #155 Ég a víz, égnek a fizikusok!!! (már megint)
-
Albertus #154 Szia!
Valóban érdekes a videó. Persze nagy kérdés, hogy mennyire valós.
A CO2 kibocsájtás ellen jól jönne ha valós lenne. -
Albertus #153 Szia!
Egely visszavágna? Ilyen szempontból még nem gondoltam erre.
Az valóban tény, hogy Egely már évtizedekkel ez elött ismerte a szimmetria nem megmaradásáról szóló publikációkat, de akkoriban
nem tartották igazoltnak a kisérleti eredményeket. Így Egely-nek
ott tettek keresztbe ahol tudtak.
Az érdekes kérdés, hogy mi lesz most, amikor olyanért osztottak ki Nobelkét, amiért Egely-t meghurcolták. Kétlem, hogy a tudományunk vezető tekintélyei bármiféle bűnbánatot gyakorolnának és megkövetnék.
Pedig az lenne az egyetlen tisztességes eljárás.
-
#152 a párnahatás lefelé nyomja az egészet -
hematit1976 #151 Talán ide is írtam azt a megvalósításra váró ötletet, hogy kúp alakú zárt térben, rögzített properreles motor megemelheti az egész rendszert. A motor az aksi és a kúp már megvan csak össze kell majd raknom. Ha kész belinkelem ide a videóját :) Már ha tényleg müködik. -
Pares #150 Idézem a videóból: "Lehet hogy nem is egy uj találmány volt, csak felfedte azt, amit a kormány már rég tudott, csak nem akarta a nagy közönség elé tárni."
Egyébként az is érdekes, hogy ez után a Hutchinson után se nem az akadémiák professzorai érdeklődnek, hanem a hadsereg mókusai... Ha vajon mé? -
Pares #149 Joesph Newman!!! És nem Joseph! :P -
OKkultist #148 Itt egy másik érdekes találmány , szintén a mágnesekkel ügyeskedik + a BACK EMF-et is felhasználja, ezért aztán nem is melegszik a cucc, viszont mivel "túl jól" működik, nem hajlandók bejegyezni a szabadalmat már 25éve, ezért nem lehet kapni a boltban, nem azért mert 40szakértő is bevizsgálta, és jónak találta, ill. számtalan független tesztelésen átment, mindig sikerrel. A feltalálónak is van egy atomszerkezet modellje: szerinte minden elemi részecske 1-1 kis giroszkóp, és ezek energiájából működnek a "szabadenergiás" cuccok.
Joseph Newman és a f*szkalap találmányi hivatal -
OKkultist #147 EGELY visszavág? Ezt a szimmetria-energia összehasonlítást már vagy 10-15éve leírta a Tiltott találmányokban, gondolom nem ő találta ki, de ha igaz (most már az, amikor ő írta, akkor még nem volt az) akkor az ELMÉLET alapján meg lehet-e valósítani egy GRAVITÁCIÓS GÉPET? (Bessler Wheel, egy középkori barkácsoló egyelőre jobb, mint a ami Nobel-díjasok, mert ő -Orffyreus- elmélet nélkül megoldotta) -
Albertus #146 Nagyon szívesen.
Egyben hangsúlyozom, hogy a szokványos folyamatokban, gyakorlatilag érvényesek a megmaradási törvények.
Csak olyan folyamatokban vesztik értelmüket, amelyek valamilyen
trükkel megkerülik vagy a zárt rendszer fogalmát, vagy a szimmetria megmaradást.
Ilyen pl. a Gézoo-féle potenciálalagút-hatás, ill. a szimmetrikus asszimetriák esetei is.
Az első megoldásnál az potenciálalagút a szimmetria megmaradás "alatt bújik" át. (Hogy stílusosan jelezzem.)
A szimmetrikus asszimetriák elvében benne van a lényeg. Azaz hogy
helyi aszimmetriák létrehozhatók szimmetrikusan, (időbeni ill. térbeni aszimmetriák külön-külön is) és az így kapott aszimmetrikus jellemzők átalakítása más jellemzőkké ,pl. egyenes vonlú mozgás-körmozgássá, az átalakítások eredményeként időlegesen felborulnak a megmaradási tételek.
Ezzel a megfelelő irányítottság mellett feloldható a szimmetria megmaradás is.
-
Nuki #145 Köszönöm, erről a 2008-as felfedezésről még nem is hallottam. -
Albertus #144 A lentebbi amcsi motor-generátor elemzésével arra az eredményre jutottam, hogy ha nincs valamiféle trükk a szerkezetben, azaz se potenciál alagutat, se dinamikus mágneses tér kiegyenlítést nem alkalmaznak, akkor a szerkezet a felvázolt formájában nem termelhet plussz energiát.
Ugyanis az ábrákon, egy szimpla három nyugalmi állapotú mágneses lépcső elrendezést láthatunk, amelyben a mágneses erőhatás minden esetben parabola mentén csökken ill. növekszik, az átlépésekkor, csak
az a baja, hogy a távolodásnál a mágnesek távolságainak eredője a parabolák szárain feljebb helyezkednek el, mint az ugyanazon szögértékhez tartozó túloldal.
Ezzel a négyzetes uttörvényből következően több energia kell a forgás létrehozásához és fenntartásához, mint amennyit a közeledéskor kaphatunk.
Így az ábrákon látható elrendezés vagy csalás, vagy pedig eltitkolták a lényeges elemét. (Szerintem.) -
Albertus #143 Szia!
Feltételezem tudod, hogy az energia megmaradás alapfeltétele a szimmetria megmradási törvény.
Ha nincs érvéyes szimmetria megmaradási törvény, akkor nem lehet érvényes energia megmaradási törvény sem.
A sors iróniája, hogy 2008 évi fizikai Nobel-díjjat három tudós azért kapta, mert bebizonyították a spontán szimmetria megmaradást megsértő folyamatok létét.
Köznyelven: Bebizonyították, (kisérletileg igazolták,) hogy nem feltétlenül megmaradó jellemző a szimmetria, és ezzel egyben azt is bebizonyítottásk, hogy az energia sem feltétlenül megmaradó jellemző.
Persze ettől még ne higgye senkisem, hogy a természetes folyamatainkban felborulna a megszokott energia mérleg.
A tapasztalat az azt mutatja, hogy a primer folyamatokban érvényesülnek a megszokott megmaradási tételek.
Ugyanakkor egyre több olyan folyamatot ismerünk meg, amelyekben
értelmetlen az energia megmaradását keresni.
(A Spectrum TV műsorán láthattuk a szupravezetők hogyan végeznek munkát a gravitációval szemben állandó mágnesek terében. Azaz a szemünk láttára sértették meg az energia megmaradás tételét.) -
Nuki #142 Szívesen hallunk ellenpéldát az energiamegmaradás törvényére. -
OKkultist #141 Ha valamiben mágnesek vannak, akkor az már nem zárt rendszer, mert a mágnesek "mesterséges" elemek a rendszerben. (nem lehet energia nélkül előállítani őket) Tehát az egész energiamegmaradás törvényét rosszul próbálják mindenre ráhúzni. Ráadásul mostanában derült ki, hogy az anyag 95%-a energia, csak a többi anyag, csak egyelőre nem tudjuk ezt kivenni jó hatásfokkal. A kémiai reakciókkal elérhető hatásfok nagyon gyatra. Tehát szerintem működhetnek úgy érdekes berendezések, hogy nem tudja pontosan senki, miért működik. -
Nuki #140 Ez baromi jó :D -
#139 egyetertek...:) -
#138 bocsánat elírtam, egy mágnesnek nem lehet induktivitása, csak mágneses tere, de olyan tekercs nem létezik aminek nincs szórt induktivitása
-
#137 az rendben van, hogy energiaátalakító (ha feszt kapcsolunk rá akkor motorként működik, ha megpörgetjük akkor feszültséget fog indukálni a kivezetéseire), viszont ha nem sérti az energiamegmaradás tőrvényét akkor méginkább nem lehetséges ez az 500%, valami nem tud ötször akkora energiát leadni, mint amekkora energiát beletáplálunk, vagy ha mégis akkor ott már energiatároló is van, amit persze fel is kell valamikor tőlteni előtte, tehát szintén csak annyi energiát tud leadni amennyit előtte beletáplálunk...
egy ilyen villamosgép két féle energia befogadására képes, villamosenergia és mechanikai energia, ez a kettő már a 100%-os hatásfokot is kizárja mivel nem létezik tökéletes mágnes (aminek nincs szórt induktivitása) és nem létezik olyan anyag sem aminek 0 a súrlódási tényezője és villamosgépet lehet belőle
ennél a gépnél napenergiáról nem volt szó
de ha esettleg mégis meg lehetne kerűlni valahogy az energiakérdést, akkor ott van még a Lenz tőrvény, mely kimondja, hogy a létrehozott mágneses tér az indukált feszültség okát (azaz a gép forgását) gyengíteni igyekszik, ellene hat -
uwu #136 Nem gondoltam, hogy ennyire nem érthető.
Ez csak vicc lett volna, nem lehet ilyet csinálni, csak elvileg lehetséges, de értelme nem sok van.
Ha így akarnál gravitációt csinálni a tárgy megpörgetéséhez az m*c+^2 energiának tekitélyes részét be kéne fektetni, ami sok. Ráadásul a pörgő izé surlódik, és rezonál, túl forró lenne és piszkosul rázna. Ráadásul az anyag szétesne a centrifugális erőtől. De ha ezek közül semmi nem gáz a létrejött tömeg annál inkáb, mert az űrhejó irányíthatatlanná válna a nagy tömeg miatt.
Meg még biztos van pár dolog ami most nem jut eszembe.... -
uwu #135 Azért mert baromság :D
-
#134 Az keves..ERO mentes terek kellenek..tahat ahol az osszes,testre hato ero eredoje= "0"..Legures teret(vacuum) itt is tudunk letrehozni..de a gravitacio(es sok mas ero) hat a testre..nem "0" eredovel(tehat h egymas hatasait annyira lerontsak h ugy tekinthessuk mintha nem hatna ra semmi ero..:)..) -
#133 Nem is tudtam h van ilyen... :))
En belso egesu motorokrol tudok...ha robban akkor mar regen gaz van... -
blackgamer #132 ilyesmiről lehet olvasni kvantummechanika könyvekben is, csak ott henger van ami pörög
nem igazán jött át a lényege -
#131 Nem serti az energiamegmaradasi torvenyeket asszem mert nem zart rendszer...
pl.a napkollektor "0" energiabefektetessel termel energiat...azt kerlek hagyd figyelmen kivul h mennyi munkaba,penzbe kerult(vagyis energia atalkitasrol van szo,olyan igazabol nem is letezik h"energiatermeles"..energiat nem lehet termelni,gyartani,teremteni,csak egyik formalyabol a masikba atalakitani..ettol meg a vilagegyetem ossz energiamennyisege valtozatlan marad,tehat nem serul az e.megmaradas torvenye..)
-
#130 -külső energiaforrás kell, hogy elndítsák? szerintem ez egy szinkrongenerátor aminek nincs indítónyomatéka, ezért nem tud magától elindúlni
-nem termel hőt? ezek szerint nincs benne súrlódási veszteség?? milyen fémből építették ezt a motort, hogy 0 a súrlódési tényezője??
-ha jól gondolom a 100% lenne az az állapot, amikor generátor elindításához és forgásához felhasznált energiát egészében visszaszolgáltatja, azaz egy tökéletes energiaátalakító lenne (valóságban ilyenről soha nem hallottam és szerintem nem is létezik veszteségmentes átalakító), viszont ezek azt állítják, hogy 500% -os az energiatermelése? tehát a befektetett energia ötszörösét szolgáltatja??
megkérdezném tőllük szívesen, hogy hallottak e már az energiamegmaradás és Lenz bácsi tőrvényéről... -
uwu #129 Ez irónia volt ám, bár nem lepődök meg, hogy pont te nem érte -
uwu #128 Ez irónia volt ám, bár nem lepődök meg, hogy pont te nem érted -
uwu #127 Ez irónia volt ám, bár nem lepődök meg, hogy pont te nem érted -
blackgamer #126 párhuzamos parkolás :)
-
Nuki #125 Nem hiszem hogy a mesterséges gravitáció probléma aktuális lenne. -
Szelőd #124 Ha már a mesterséges gravitációnál tartunk az is jó kérdés lehet hogy menyi a még nem veszélyes maximum amit elő lehet állítani? Hisz egy bizonyos gravitációs erőhatás után mint tudjuk létrejön a feketelyuk.
És nem hiszem hogy a földön ennek sok hasznát vesszük.
-
#123 ott a honlap