282
Amatőr feltalálók, kreatív megoldások, barkácsolt modding, hack építése
-
#202 Fokozzuk még?:P
A bonyolult néhaságok ötletesen találmányosak. -
#201 Hozzászólások csípnak! -
loghboy #200 és a bonyolultságos ötletek néha találmányosak -
#199 és a találmányos bonyolultságok néha ötletek -
#198 és a bonyolult ötletességek néha találmányok -
Nuki #197 és a bonyolult találményok néha ötletesek -
#196 az otletes talalmanyok neha bonyolultak.. -
#195 ezért mondtad hogy bonyolult lenne elmondani miért akarnád:) -
#194 A dolog túl bonyolult ahhoz h leírjam....... -
#193 semmi baj. nekem is bonyolult volt leírni -
#192 Gondoltam h jön vmi hasonló komment,de kicsit bonyolult elmondani mért akarnám:) -
#191 sokkal egyszerűbb három szó:
írsz
neki
emailt... -
#190 Igaz nem(egészen) találmány,de valaki csinálhatna 1 olyan progit az msn hez,h ha nem vagyok fent,akk küldene 1 sms-t akkor ha feljön az a valaki akit korábban megjelöltem (mert mondjuk ritkán van fent) -
#189 A lézeres Zippo is mennyire komoly!! Ilyen kell!! -
#188 Omg, most nézek be először ebbe a topicba, de ez nagyon beteg. xDDDD Half-life lézer puska :D -
#187 "heggeszteni" :DD -
#186 eh, széftörő
-
#185 SMS-t küldhet a szomjas fikusz -
#184 Valaki tud IV. vagy XII. ker-ben olyan lakatost,aki tervrajz alapján elkészít pár dolgot?Konkrétan hajlítani és heggeszteni kell csak. -
#183 -
#182 ezek nagyon jók, valami hasonlót kéne építeni
persze van aki átesik az "elvan a gyerek ha játszik" kategóriába
-
#181 nem rossz :)
pár kattintásra voltak tőle ezek, de jók má xD
-
blackgamer #180 egér kifut a házból ha meglátja
link -
blackgamer #179 ezek nagyon betegek szegény macska -
OKkultist #178 Ugyanez IPARI-KATONAI kivitelben, a Raytheon-tól -
OKkultist #177 Mikrohullámú fegyver, mikrosütőből -
OKkultist #176 Ha már ilyen vicces irányba megy a topik, akkor:
Mikrohullámú fegyver, házilag, mikrosütőből:
-
#175 mielőtt írtam volna, hogy minek ez, elolvastam mégegyszer a topic címét ami ötletes és nem használható találmányok :) -
Nuki #174 Hát ez hatalmas! :D -
#173 Van benne navigációs rendszer is? Pl. jobb felső négyest kérném tisztára mosni..... -
#172 nézd a száguldó sörtét, mingyár megelőzi a fogszuvasodást xD -
blackgamer #171 azt majd a köv. prototipus :)
ez a fogkefe robot nagyon poénos
-
#170 és most rázza is össze xD -
blackgamer #169 mixer robot
-
blackgamer #168 lézer öngyújtó -
OKkultist #167 De elég: EGYENÁRAMMAL megy az egész (a táp) ott mérik a feszt meg az áramot. A kimeneten meg a GÁZMENNYISÉGET mérik, mondjuk 1percig, ebből 8általánossal kiszámítható a bemenő energia, és kimenő.(Joule-ban) Namost ez egy jobb rendszernél TÖBB, mint a Faraday általi, akkor ez azt jelenti, hogy ez nem Faraday féle vízbontás.(nem azt, hogy ez örökmozgó:)
Dave Lawton (atomfizikus) is összedobott egyet, az övé is többszörös Faraday mennyiséget tud.
http://h2o0il.com/ -
#166 " A méréshez pedig elég 8általános: bemegy X mennyiségű energia, kijön Y mennyiségű gáz,"
Speciális jelalakok vannak - itt nem elég az U*I....
"meg amúgysem keletkezik hő sem (csak minimális), "
Ha minimális is, de nem elhanyagolható.
Lásd: csatolt ingás kísérletnél a csatolási tényező nem hagyható el. -
OKkultist #165 Marhaság, Naudin fizikus, ne nézd már hülyének. A méréshez pedig elég 8általános: bemegy X mennyiségű energia, kijön Y mennyiségű gáz, namost ez T idő alatt több, mint a Faraday elektrolízis, akkor ez nem lehet Faraday elektrolízis, meg amúgysem keletkezik hő sem (csak minimális), és a gáz is H2 és O2 keveréke, nem külön-külön, mint a hagyományos elektrolízisnél. (meg az egyébként is egyenáram, sok hő, az valami kémiai reakció, ez meg nem az, itt a résztvevő elemek kémiai állapota nem változik, Faraday-nél az elektródák átalakulnak)
Itt valahogy a kovalens kötés bomlik fel, a hogyan és a miért még kérdéses, aki pontosan tudja, mehet átvenni a Nobel-díjat. -
#164 "Ez nem elektrolízis, és nem is termolízis, hanem valami más"
Ez elektrolízis, csak magas feszültségű specializált formája. A specializált forma pedig specializált mérési metódust igényelne.
"NEM OKTATJÁK, nehogy a nebulókat összezavarják"
Általános- és középiskolában nem oktatnak mindent. Nincs rá idő, a nebulókat pedig nem lehet mindenre megtanítani - a tananyag igen nagy, és ezen intézmények nem a specializálódásra jöttek létre, hanem az alapok megtanítására. -
OKkultist #163 Ez nem elektrolízis, és nem is termolízis, hanem valami más. NEM OKTATJÁK, nehogy a nebulókat összezavarják, egyszerűbb elhallgatni. (még a végén valaki kitalál valamit az olaj helyett)
Vízbontás , nagyfrekv. árammal, de nem akárhogy. Mérési jegyzőkönyvek mellékelve!