688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • akyyy
    Mikor lesznek már olcsóak a hd lejátszók?:D
  • Inquisitor
    Hangosítani? Ha ilyenre van szükség, akkor vagy nem real 5.1-ben halgatod, vagy valami el van szabva. AC3 filter progi beállításokkal nem lenne egyszerűbb?
  • Lbaxta
    itt olvashatod hogy kell használni --> eac3
  • hispan2
    Leszedtem, van benne egy exe. Azt elindítom, felvillan egy DOS ablak és kész. Hogyan kell használni?
  • Lbaxta
    Eac3to letölthető innen : eac3to
  • hispan2
    Olyan kérdésem volna, hogy HD felvételről, melynek formátuma mkv, le szeretném szedni az 5.1-es hangot (ac3-ban van, abban kéne leszedni is) (hogy hangosítsak rajta, de innentől már megy, meg visszarakni is tudom, csak leszedni nem). Milyen program kellhet ehhez?
  • jefferson83
    "Nekem is az a problémám, hogy az 1080p-s film akadozik (mondjuk csak egy sample-t néztem eddig), a 720p-s tökéletes. Hallottam, hogy sok függ a lejátszótól és a kodekektől is. Azt is hallottam,hogy a terhelés egy részét át lehet vinni a videókarira (nem értek hozzá). Legalább is NVidiánál állítólag működik. Észrevételeket várok."

Nekem is 2,8-as Intel HT-s procim van + 1 GB ram + Ati 9800

Ezt másik topikból idéztem. Szóval semmi esélyem? :(
  • Inquisitor
    Ha H264-ben vannak, akkor ezeket a VGA-kat is kenheti a hajára, akkor vagy brutál (legalább kétmgos, legalább közepes) CPU kell, vagy egy ATI HD2400/2600, mert azok igaziból tudják HW gyorsítással.
  • InfectedMann
    "és ha a kiterjesztést átírjátok avi-ra és úgy próbáljátok meg vmi divx-es lejátszón?"

• Met
    Megcsináltam mindent úgy ahogy a http://hdkalauz.extra.hu/-n van írva. Még mindíg megakad/előreugrik a kép de mostmár legalább nincs szétesve :)
  • bcrics
    szerintem már ahhoz az 1080p-hez kevés az ati9600pro!!!!
    legaláb kéne hozzá egy 1600xt vagy legalább vele megegyező kártya pl:7600gs hogy faszán menjen!!!
  • bcrics
    asztali lejátszókon akkor nem lehet lejátszani a hdfilmeket???
    van 1-2 mkv.kiterjesztésű filmem és akkor ne is próbálkozzak az otthoni dvd-lejátszómon //ugyanis adatként írtam ki a lemezt nem gondoltam az asztali lejátszóra//

panasonic sa-ht870 típusú a hometheater!!
    és ha a kiterjesztést átírjátok avi-ra és úgy próbáljátok meg vmi divx-es lejátszón?

nekem simplicity van fent a gépen és a vele eggyütt feltelepült kodekekkel simán fut a movie!
    -bsplayer
    -powerdvd
    -klite codecpack
    -ac3
    1bgram 3000+sempron 7600gt256
  • Met
    Azzal is. BS, VLC, WMP egyikkel sem jó
  • quack
    128at írnak inkább, windows.com-on is, szerintem elég ez a konfig, talán egy kicsit erősebb cpu kéne
    media player classiccal nézed?
  • Met
    Olvasgattam a rendszer követelményeket és mennyire igaz az, hogy 256MB Ram-os vga kell a 1080p-s filmnek?
    Ugyanis meg akarok nézni egy filmet de késik a hang és meg megakad a kép.
    3G P4, 2x512MB RAM, 9600Pro 128MB RAM
    CoreAVC.H264.Video.Decoder.v1.3.0.0, Haali Splitter van fent, de ha kevés neki a vas akkor nem kísérletezek.
  • espio
    Hello!
    Ivitt vavan evegy klavasz tovorevent travackever ovoldaval avamivin HD fivilmevek vavannavak. Movost nivincs reveg. deve évérdevemeves fivigyevelnivi.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://tvrip.ath.cx/login.php

• Gerygrey
    Én élből írtózom mindentől ami Quicktime, de így vagyok a codec pakkokkal is, úgyhogy ezt ha lehet hanyagolnám. Az én gépemen (A64 3500+ 1GB RAM Gf7600GT, WinXP) az mPlayer Classic tökéletesen bevált HD lejátszásra, quicktime HD release-t meg még eddig nem nagyon láttam, úgyhogy minek?

Amúgy én is ki szoktam írni DVD-re a HD filmeket, de csak a vinyó-helymegtakarítás és archiválás végett.
  • berlinboy6329
    Kipróbáltam,eleinte örültem,de most már megint lefele görbül a szájam.Egy cseppet nem lett jobb.Na jó,annyiban jobb lett,hogy az 1024-eseket lejátsza,de az igazi 720p-st nem.Ugyanúgy akad a hang.Megnéztem 1 DIRT ingame HD Trailrt a GS oldaláról,és megnéztem a frissen kiadott Jericho Trailert 720p-ben Render videó,és csalódottan hallom,hogy szaggat a hang. :(
  • Cmdr
    Én úgy mondanám, hogy te vagy az egyetlen ilyen hülye!
  • InfectedMann
    korr.:
    múgy biztos csak én vagyok az egyetlen aki kiírja az letöltött HD filmeket és nem töröl le csak úgy 4-8 gigákat vinyójáról :)
  • InfectedMann
    Hiába írom ki? :D Végülis az, hogy nem HD filmekből fog állni a vinyóm az tényleg hiába való! Amúgy biztos csak én vagyok az egytlen aki kiírja az letöltött HD filmeket és csak úgy letöröl 4-8 gigákat vinyójáról :)
    Amúgy nehogy azt hidd, hogy egy asztali lejátszó sem fogja lejátszani. Szerintem nem kell sokat várni és megjelennek az ilyen lejátszók mint anno a DivX lejátszók.
    Amit én írtam módszer az is tökéletes.
    hd.tx.hu -n is a media player classic -ot ajánlják igaz ott nem ffdshow -al hanem CoreAVC -vel csak a CoreAVC nem műxik még úgy ahogy kéne Vista alatt (ezt már mások is megerősítették itt-ott).
    Millió módszer van rá, de nekem ez jött be eddig a legjobban. Ennyi. Kész vége. :)
  • Cmdr
    Ez igaz! Viszont, hibába írod ki a mkv filmeket, semmilyen asztali lejátszó nem játsza le, és soha nem is fogja! Mellesleg, egy powerdvd codec+ac3filter+bsplayer tökéletes egy sokkal szarabb gépen is mint a tiéd!
  • InfectedMann
    Miért neked csak az 1080i minőségű filmek számítanak HD -nek?
    720p meg az 1080p már nem is HD hanem valami gagyi szar? HA jól tudom az 1080p még jobb minőségű mint az interlaced, és láttam már nem egy 1080p -s h/x264 HD filmet.
    Egyenlőre még egy 720p -s (főleg egy 8 giga körüli) film is lealáz bármilyen DVD9 -es filmet (Legyen az PAL vagy NTSC).
    Úgyhogy nem vágom az egészet.

Ajánlom olvasásra ezt a leírást: http://www.gaia.hu/load.php?oldal=hd.htm
  • tugyiti

és egy h/x264 megvan 1080i?
  • InfectedMann
    De most a HD DVD -ről meg Blu-Ray -ről beszélsz.
    Én a h/x264 tömörítésű mkv videókról beszélek.
    Sosem láttál még egy HD release -t sem?
    Nagyon képben lehetsz a dolgokkal.
    Amúgy volt neten egy szavazás, hogy melyik a legjobb release team, szal melyik adja a legjobb minőséget:
    ESiR (Thor) 43% (63)
    iLL 32% (46)
    DEFiNiTiON 9% (13)
    REVEiLLE 8% (11)
    DM 5% (7)
    DiR 3% (4)
    HDL 1% (1)
    LsE 0% ()

u.i.: Amúgy egy full tömörítetlen HD film többszöröse a 21 gigának :D A HD DVD és Blu-ray lemezeken található videók is tömörítettek :) Amúgy már 10-20 éve is megvolt a HD technológia csak egyet nem értés meg a technika fejletlensége miatt mostanság kezdett el igazán terjedni.
  • tugyiti
    egy Hd film 21 gB...
  • InfectedMann
    No csináltam gyorsan egy érthetőbb leírást az én módszeremről:

http://hdkalauz.extra.hu/
  • InfectedMann
    Vááá :)
    Egy HD videü 4-8 giga.
    A HDDVD -t azért írtam, hogy jelezzem a film forrását mert nem mindegy, hogy egy videó forrás HDDVD, Blueray vagy HDTV.
  • tugyiti
    5 dvd-n van egy filmed?
  • InfectedMann
    0 Ft.
    Nem HDDVD formátumban írtam ki hanem ahogy volt mkv -ben mivel az én vinyóm sem végleges és nem azért szaron el az arányomat mhol, hogy aztá letörölje 4-8 GB -ot :D
    Szóval rendes DVD lemezekre írtam ki őket. :D
    Amúgy sztem nem kell sokat várni és megjelennek az h/x264 -el kódolt mkv és egyéb formátumú HD videókat támogató asztali lejátszók. :)
  • tugyiti
    Mennyi volt a HD iró?
  • InfectedMann
    Ember... az sem mindegy mivel játszod le a filmeket! Egy erőforrászabáló csili csálé minden szarral telepakolt lejátszóval vagy egyszerűvel ami alig eszik meg a gépedet!
    Simán viszi a HD filmeket! Csak nem KMPlayer -el mert tele van csili csálé meg felesleges dolgokkal :)
    Nem azt írtam, hogy nem viszi a HD filmeket... akkor nem lenne kiírva már egy csomó HD film :D
    Lehet kicsit értelmetlenül meg összevissza írtam le azt amit :)
    Sorry!

u.i.: Leírtam mit kell tenni a tökéletes HD lejátszáshoz, de elküldöm neked priviben is.
  • berlinboy6329
    A minimum követelményeket elnézve pont meg vn a gépem egy 720p-s HD videó lejátszásához,mégis akad mint a szar.Vagy ha nem,akkor a hang akad a kép jó,vagy késik a hang.A gépem:2.4es AMD proci,ATi 9600Pro meg 768 MB RAM.Media player Classickal nyomom,mert más nem viszi)ha MKV a kiterjesztés)Ha Avi,akkor miden lejátszóna van vmi kínja.Van rá megoldaás,hogy nem akadjon/késsen a hang/kép?
  • Cmdr
    Ember!!! Vagy te vagy hülye, vagy a géped(ami az aláírásodban van)szar! Annak a gépnek simán kellene vinnie a legnagyobb HD filmet is!
  • InfectedMann
    még 1-2 HD -vel foglalkozó site:
    http://www.hdready.hu/
    http://x264.nl/

u.i.: Akinek erős vasa van és nem akar codectelepítéssel bajlódni itt egy másik lejátszó: http://thekmplayer.extra.hu/
    Tényleg erős vas kell hozzá, főleg Vista alatt az aláírásomban olvasható konfiggal szaggattak a HD filmek, de drúván (úgy, hogy a vidkarim alapból támomgatja a HD technológiát), és ugyan ezek a filmek az első tippemmel amit írtam simán mentek.
  • InfectedMann
    No akkor én is írok pár sort!
    Látom páran azt sem tudják mi az a H(igh) D(efinition).
    Itt egy nagyon részletes leírás:
    http://www.gaia.hu/load.php?oldal=hd.htm

PC -s lejátszásról:
    Én az ffdshow-t és a QuickTime Alternative -ot ajánlom ami felteszi a Media Player Classic -ot is.
    Először uickTime Alternative -ot telepítsétek, de telepítéskor a CoreAC és CoreAAC elől vegyétek ki a pipát és persze jelöljétek meg, hogy a MPC -nek legyen az asztalon ikonja.
    Aztán jöhet az ffdshow. Telepítési listán, hogy milyen codecet tegyen fel, semmit se változtassatok. A végén a Management of compatibility issues -nál /(VIDEO) és (AUDIO)/ a Do not limit legyen kijelölve.
    Ha ez is megvan akadásmentesen élvezhetetiek a HD filmeket (legyen az HDDVD, Blueray, HDTVRip, amit csak akartok) XP és Vista alatt is (Vista alatt saját magam teszteltem ez a kombinációt és egy 7,78 gigás 720p (x264) HDDVD filmet simán megnéztem akadás nélkül.

Amúgy itt: hd.tx.hu az CoreAVC -t ajánlják. Nemtom, én az ffdshow -t HD codecjével jobban megvagyok elégedve, főleg Vista alatt mert a legújabb CoreAVC 1.3.0.0 -val annak ellenére, hogy Vista támogatottságú eléggé szaggattak a HD filmek Vista alatt. Szóval aki Vista alatt akar HD filmet lejátszani mindenképpen az én tippemet használja.

Amúgy itt jól le van írva, hogy Quicktime Alternative segítségével, hogy kell HD trailereket lejátszani: http://www.freeweb.hu/dchard/leirasok/HD-lejatszas/HD-lejatszas.html

"HOgyan játtszunk le Aplle QuickTime HD trailereket/filmeket a CoreAVC segedelmével:"
  • Gerygrey
    Nem, sehogy sem fogja lejátszani, hacsak át nem konvertálod MPEG2-re és úgy írod ki, de akkor az már nem lesz HD.
  • quack
    ha dvd-re írod ki és berakod a dvdplayerbe akkor az dvd minőségben fogja lejátszani, tehát az szart nem ér kb.
  • Gerygrey
    #48: én a VLC Media Playert ajánlom, de a #7-ben ajánlott Mplayer Classic is jó, mindkettő progi codec nélkül lejátszik mindent, az mplayerben ha külön van szinkron-fájlod azt is be tudja tölteni.

#49: nem hinném hogy van olyan asztali lejátszó ami viszi a HD x264 formátumot (ha tévednék, javítsatok ki mert akkor rögtön veszek egyet) úgyhogy egyelőre a DVI vagy HDMI csatlakozóval a PC-t a tévére kötős megoldással tudsz HD filmet nézni.
  • agyhalál
    Szevasz.
    HD videot hogy nézted meg LCD TV-n? PC-t kötötted össze vele, vagy kiírtad DVD lemezre?