688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
-
#128 hát nekem laptop, 1,6 Ghz, 1 giga rammal tudok 720p-s filmeket nézni (igaz vistán már döcögősen, de xpán, nagyon is jók voltak az alien filmek:D -
Hobot #127 A gép nem gond, Core 2 duo E6750, GF8600GT 512MB, 2G ram. -
#126 és egy jó VGA se árt, nekem P4 3G, 1 giga am, 9600Pro-val 1080p akad, 720p elmegy -
#125 Igaz.
CoreAVC -val vagy KMPlayer -el egy 2.3Ghz -en futó proci + 1GB ram + 256MB -os vidkari elkell még egy 720p felbontású filmhez is.
1080p -hez már min. 2.6 - 2.8 Ghz kell.
Ezek saját tapasztalatok.
Hobot: Az 1920×1080 felbontás az azt jelenti, hogy az a max amit megtud jeleníteni valósan. A DVD -t ugyan olyan felbontásban fogja megjeleníteni mint egy mezei TV. -
#124 egy akadály azért van, ha gyenge a pc-je... :) -
Hobot #123 ok, kössz, de azt még mindig nemtudom, hogy a DVD-t jó minőségben-e tudom rajta nézni, mivelhogy a full HD felbontása több,mint kétszer akkora, mint a DVD-é.
Nem akarok kidobni ezer dvdt.
És kössz a márkára vonatkozó infót, az LG még olcsóbb is. -
#122 pajer: mkv kiterjesztésű x264 -es kódolt HDDVD és Bluray rippeket egyetlen egy lejátszón sem fogsz lejátszani (: Még HD lejátszón se mivel azok is csak a komplett HDDVD és Bluray lemez szabványokat ismerik. De biztosra veszem, hogy később lesznek olyan lejászók amik kezelni tudják az x264 -et és az mkv -t ahogy most is vannak DivX lejátszók. Ennyi.
Legközelebb mielőtt műszaki dolgot veszel olvass utána a témának.
Hobot: Mindenképp érdemes olyan LCD TV -t venni ami ismeri az 1920×1080 felbontást. Azon a legélvezetesebb HD filmet nézni.
És igen. Ha összekötsz egy HDReady TV -t a PCddel semmi akadálya, hogy megtudj rajta nézni egy HD filmet.
Amúgy én jobban ajánlom az Sony vagy LG TVket. Igaz lehet, hogy drágábban is :D
Amúgy a TV nem lejátsza hanem megjeleníti :P -
Hobot #121 Szevasztok, lenne egy kérdésem, ami valószinűleg nem ide tartozik, de a hardware fórumban nem találtam ilyen topikot. Naszóval:
LCD TV-t akarok venni, és az érdekelne, hogy érdemes-e 1080p-set megvenni.
(egy Samsungot néztem ki, konkrétam nem tudom melyik)
Van olyan probléma, hogy hogy a DVD-t szar minőségben játssza le?
Tudok rajta 720p-s filmet is nézni?(PC-t rákötve, persze)
Vagy az egyszerűbb TV is lejátssza az 1080 p-t?
Előre is kössz -
#120 nem, amúgy kereső -
#119 dehogynem
HD torrent -
Rena11 #118 valaki nem tud valami jó torrent oldalt ahonnan szedhetnék hd filmeket jah és persze seedelnek rendesen -
#117 Filmnézésre :) HDMI az egy kimenet az asztalin, így amit lejátszol rajta azt küldöd ki a tvre.. Semmi extrára nem tudod használni, azt hiszem elég annyi, hogy HDMI vel legszebb a kép a digitális mivolta miatt, nem? :) -
pajer #116 Már csak egy kérdésem lenne hozzád (SHELTEM)! Most már nem viszem vissza az biztos ! Csak azt áruld még el hogy akkor mire tudom igy használni a HDMI csatlakozót ? Köszi .Péter -
#115 Igazán nincs mit. -
pajer #114 Köszönöm szépen hogy normálisan elmagyaráztad ! Péter -
#113 Ja és riportok. -
#112 Én ezt ismerem ami ingyenes:
Itt klippek/demók/előzetesek vannak HDban illetve FullHDban. -
tomato33 #111 hello
tudtok jó hd-s letöltő oldalakat? -
#110 A következő asztali amire váltok nekemis olyan lesz ami alapból nyomja a WMV-HD és mkv HD/fullhd fileokat, de mire egy ilyen blueray asztali elérhető árban lesz, mondjuk 100k körül...(ráadásul én azokat favorizálom amikben beépített dts/ddigital dekóder van).
Szóval ez még nem most lesz sajnos. -
#109 ja, jó
azthittem azért van rajta :) -
#108 "mert fel tudja konvertálni a normál dvd képet hd méretűre "
A HDMI csatlakozónak semmi szerepe nincs a felkonvertálásban. A HDMI csak arra való, hogy digitálisan továbbítsa a jelet analóg helyett, így a tvn minden egyes képpont helye pontosan megvan határozva ellentétben az analóg átvitellel ahol soronként megy a kép interlace(váltottsoros) vagy progresszív(2 letapogatás 1 sorra)módban. -
#107 Nem akarlak elkeseríteni, de .mkv fileokat csak nagyon kevés lejátszó(azokból is csak 1-2 blueray) játszik le amikben van Home Media Center szerű szolgáltatás. A HDMI az csak egy csatlakozó(jelenleg a legkorszerűbb), köze nincs a lejátszott fileokhoz. Egy normál asztali lejátszó fizikailag nem lenne képes rá, hiszen a HD és FULLHD anyagokhoz számolni is kell. Elég csak arra gondolnod, hogy FULLHD 1080p anyaghoz 2magos procit ajánlanak minimumnak és 7800gt videókártyát. Ezért aztán magadtól is kitalálhatod, hogy egy 30-40000Ft os asztali attól, hogy HDMI van rajta mire is képes ezen a téren.
Adok egy linket, ez az asztali talán viszi az mkvket is, az ára röpke 350000 Ft. Mkv-ket pcről tudsz lejátszani szépen, ha "normális" géped van, legjobb minőséget DVI-HDMI kábellel érsz el.
-
#106 talán el kellene olvasni a leírását....
amúgy itt foglalkoznak a lejátszóval, 2. hsz-t érdemes tanulmányoznod -
pajer #105 Köszi És ezt autómatikussan megcsinálja vagy be kell állitani valamit ?
-
#104 mert fel tudja konvertálni a normál dvd képet hd méretűre -
pajer #103 Ezt értem de vajon akkor mi célból van rajta a HDMI csatlakozó ? Viccből ? Csak ezt az egyet árulja el valaki ? -
#102 ezen nincs mit ötletelni, a lejátszó nem tudja lejátszani az mkv fileokat, kicserélteted vagy eladod... -
pajer #101 másnak nincs ötlete a problémámra gyerekek ?????????? péter -
#100 Kösd rá a pc-t a plazmára és arról nézd a hd filmeket -
pajer #99 Hát most már értem de még mindig fogalmam sincs mit tegyek ? Péter -
#98 hát nem, a HDMI digitális átviteli szabvány -
pajer #97 Egy digitáli formátum nem ? Nagyobb adatmennyiségből állitelö egy DVD-nél tökéletesebb képminöséget . Ha nem jól mondom ne nevessetek ki mert nem értek hozzá , csak tippelek . Péter -
#96 Tudod egyáltalán mire való a HDMI? -
pajer #95 Akkor mit játszik le miért van rajta a HDMI csatlakozó ? Mit játszik le ? Hiábba vettem , akkor befonom a hajam !!!!! Péter -
#94 úgy nézem, hogy nem játsza le -
pajer #93 De bevittem a lemezt a boltba ahol vettem az asztali DVD-t és kipróbáltunk még 3 HDMI lejátszot is egyik sem játszotta le . Biztos én vagyok a béna ! Péter -
pajer #92 Ennyire nem értek hozzá sajnos ! A tipusa : LG DNX190H Segits légyszives . Péter -
#91 a lejátszó le tudja játszani az mkv fileokat? -
pajer #90 Sziasztok szeretném a segitségeteket kérni ! Péter vagyok. Vettem 1 hete egy HDMI kimenettel ellátott DVD lejátszót és HDMI csatlakozó zsinorral összekötöttem a Plazma TV-vel (LG- mind a kettő). Kiirtam a Alien.vs.Predator.720p.HUNDUB.HDTV.DTS.x264-ESiR -cimü filmet.Adat lemezként UDF DVD formátumban néró-val, de nem játsza le azt irja ki Check the disc nézd meg a lemezt . Fogalmam sincs mit csinállok rosszul Segitsetek légyszives mert még ki sem tudtam próbálni . Segitsetek légyszives mert tanácstalan vagyok . Nagyon köszönöm előre is Péter ! -
#89 majd, előbb semmiképpen :P