688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
-
#208 azér azt megnézem, hogy a media playerben hol állítod a feliratokat:D -
#207 Nah mególdódott a probléma. Ezzel kellett volna kezdenem. A sima vistás mediplayer akadás nélkül lejátsza. Nah erre sem gondoltam volna :D -
#206 Egyébként nálam kicsit szaggatnak néha a HD-k.Ez a konfigom:MSI K8T Neo FSR Alaplap,Geforce 6600GT 128Mb videókártya,1gb Ram,AMD Athlon64 3000+ processzor és 400 gigás winchester.
Szerintetek megoldás ha csak a procit cserélem le egy jobbra?
Mondjuk erre:AMD Athlon 64 X2 4200+ AM2 box
-
#205 Nálam a színek kicsit fakóbbak ezen a GomPlayeren mint a KMplayeren pedig nem tűnik rossznak... -
#204 KMplayer a best... -
#203 VLC jó, csak kissé instabil, bár nekem 4%os hiba aránnyal megy, tehát esetek nagyon kevés esetében fagy ki lejátszás közben, amugy nem rossz. -
#202 ez a gép simán megfelel a követelményeknek.
Vista meg semmivel se lassabb, mint az XP olyan gépen, amiben van legalább 1 giga ram.
Persze ahány ember annyi lejátszóprogram, de adok két lehetőséget:
-Én ezt használom:
GomPlayer + CoreAVC (de van a GomPlayernek saját codecje is, az is egész jó).
A GomPlayert azért is ajánlom, mert mapjaing formátumának 99.9%-ával simán elboldogul. Még az flv-t is viszi, mov-ot, simán saját codeccel.
Meg egy könnyen kezelhető, egyszerű lejátszó.
Egyetlen nagyon nagy hibája, hogy magyarul nem tud, de amúgy a kezelése pofonegyszerű.
-Legjob barátom ezt használja: K-Lite codec pack. Feltelepíti magát, felteszi az összes codec-ek, ffdshow-t, és a Media Player Classic-ot, és persze jól be is konfigurálja. Barátom esküszik rá.
(sokan szeretik még a VLC playert is... hát én megnéztem, nekem annyir anem jött be, de azért említem)
Ami biztos: azon a gépen megy a HD simán.
(amit még megnézhetsz, hogy nincs-e valami Nortonos avgy Symantec-es cuccod aktív a gépen. Norton antivirus pl. mérhetetlen erőforrásokat eszik.) -
#201 Én is kiírom DVD-re vagy D DVD-ra ha nagyobb. (8-9 GB)
Innen rendelem: XXL DVD -
#200 Szóval ilyen laptopom van, és szerintem eléggé bírnia kéne a 720p-s filmek lejátszását. De mégis akadnak. Zoom Playert használok és összehoztam a Coreavc codeckel, és mégis szaggat. Lehet inkább Xp-t kéne feltennem, és nem vistát? -
#199 Igen, így már oké, hogyha fel lehet darabolni, mert nem szívesen vennék DL-es lemezt, mert még mindig olcsóbban kijövök, ha kettévágom, és két sima DVD-re írom ki. :D -
#198 én meg megnézem lemezről.
:D -
#197 én kiírtam lemezre őket, aztán ha megakarom nézni akkor visszamásolom -
#196 perzse, a hivatalos matroska oldalról tudod letölteni.
vág, kettészed, audiót igazít stb. -
#195 Nekem sem gond, mert a laptop, és az LCDTV páros, rendben is lenne, és csak gépen nézném meg. Csak kérdés, hogy van-e esetleg egy program, ami teszem azt kettévágja a filmet. Vagy olyan, amivel le tudok venni olyan hangsávot, amire nincsen szükségem. A válaszokat előre is köszi. -
#194 Hát nekem 500gigás vinyóm van úgyhogy a jobb filmeket megtartom a többit törlöm.Egyébként ki lehet írni őket tömörítve de az tény hogy csak gépen lehet megnézni őket mondjuk én rákötöttem a Tv-t a gépre úgyhogy nálam ez sem gond.:) -
#193 Sziasztok. Ti hogy tároljátok ezeket a filmeket? Mert valljuk be elég nagy méretűek ezek az mkv-k, és nem nagyon szeretném ezzel a helyet foglalni, viszotn kiírni sem nagyon tudom, és úgyis csak gépen lehet megnézni. -
#192 elindultak a UPC digitális és nagyfelbontású csatornái -
#191 ezalatt értem azt, hogy Xvid-es HD-ben nem sokat segít a HD-s videokártya... (meg az amúgy is ronda és túlságosan priciigényes... nem hd méretre van kitalálva) -
#190 na utánalestem nektek.
létezik hardware-es támogatás, bizonyos chipekben, van videokártyákon is.
de nem mindenféle HD-hez csak ezekhez:
-VC-1 (wmv),
-MPEG4-AVC / h.264
-MPEG2
vagyis dvd-hez, h.264-hez, illetve wmv(vc-1)-hez.
Sajnos annyira nem lett ütös, mint ígérték(30%), csak 5%-ban tehermentesíti a procit ez a fajta támogatás(ami működik az x264 esetében is)
Akit komolyabban érdekel a dolog, az
ezt a cikket olvasgassa. -
#189 "nincs is erős videókártyám ( HD2600XT )"
heló:D ez felső-középkategória:D mai piacon abszolút játékkártya:D
"Kétmagost ( E8200 ) vagy inkább négymagost ( Q6600 ) ahhoz,hogy probléma mentesen lejátszon bármilyen formátumú és méretű videót?"
Attól függ. ügyes software-ezés mellett igaz, hogy még akár egymagoson is elmegy bármiyen video, de az is, hogy ha béna szoftware-t használsz, akkor bármilyen procin szaggatni fog.
Alapjába véve mondhatjuk, hogy szinte bármilyen kétmagos procin elfut mármilyen HD videó. (példának az előbb hoztam fel a 4200+ -ot, ami a kétmagos kategória alja. (4000+ ot ne vagyetek mert szar, kicsi a cache, meg amúgy is)).
A videokártyának semmi köze nincs a videók lejátszásához. Volt rá utalás, hogy a chipek besegítenek majd a videók kódolásába, de hogy ebből lett-e valami, azt nem tudom.
Saját tesztjeim aapján annyit tudok mondani, hogy régebbi(gf7600-as) illetve újabb(épp 2600XT, az van nekem is:D) kátyák cseréjénél se vettem észre semmi különbséget a proci terheltségében.
Nálam egy viszonylag magasabb bitrate-ű (8 gigás, 2 órás 720p) filmnél 5200+-os procin az említett 2600XT kártyával coreAVc codekkel GomPlayerben a proci terheltsége 35-40%, akciójelenetnél max 45%. Sosem szaggat be.
4200+ os procin gf7600-al ugyanezen playerben ugyanez a film 45-50% között mozgott.
(Vista procimérője, ami az oldalsávon van. aero NINCS kikapcsolva, de mikor kikapcsoltam se láttam változást).
1080p-s filmem speciel épp nincs, de nem hinném, h nézhetetlenül szaggatna:D -
#188 könyörgöm, tudjátok egyáltalán, miről beszéltek?
olyan nincs, hogy h264. az egy standard.(egy kitömörítési elv. minden lejátszó, ami ezt ismeri ki tud tömöríteni minden h264-es videót).
de nincs hozzá software vagy bármilyen codec. hisz csak egy szabvány.
a codec-készítők meg versenyezhetnek egymás között, melyikőjük tud ehhez a szabványhoz a lehető legjobb konkrét codeket készíteni.
az x264 például egy h264 codek. de nics olyan, hogy kimondottam h264 kodek.
Ezen a Wiki oldalon van egy összehasonlítás a jelenlegi használt h264 kodekekről.
ezen az oldalon konkrétam az x264-ről is lehet informálódni.
A jelenlegi h264 codekek között azért népszerű, mert:
-gyors, egyszerű, sok renszeren fut, és igen sokféle olgot támogogat.
-freeware.
És az x64 codec minőségéről meg egy szót se halljak, mert egyrészt a legjobb, másrészt meg talán elfelejtettétek elolvasni a "Predictive Lossless Coding" részt....
és igen... egy 30 gigás, meg egy 4 gigás fimet ha összehasonlítasz(ugyanazzal a kodekkel tömörítve.. mert az x264 sem rosszabb semmivel annál, amit a dvd gyártók használnak), akkor persze, hogy a bitrate a 30 gigás javára dönt.
akármilyen fórumon, akárki egy belinkelt állóképpel ezt tudja igazolni, és ebben senki sem kételkedik.
De az viszont igaz, hogy aki ma szeretne inőségi házimozit csinálni otthon(nem milliókból), annak a dvd-méretű HD ideális választás.
SOKKAL szebb, mint az xvid, vagy akár az mpeg2-es dvd-szabvány.
Itt jelzem, hogy attól, hogy az x264 codec freeware, még nem biztos hogy rossz. sőt... nagyon sokszor a freeware cuccok még jobbak is, mint bármilyen egyéb fizetős termék.
(legjobb példa erre az (egyébként főleg linuxon ismert, de windowson is létező) (és egyébként magyar fejlesztésű) mPlayer, és a hozzá mellékelt mencoder tömörítő.)
meg úgy az egész linux....
szoval csak ne hasonlítgassunk össze ilyen kifejezéseket, hogy x264, meg h264, ha nem tudjuk, mit is jelentenek. -
#187 "Azért azt sem hiszem, hogy egy közel 20GB (vagy több?) méretű H264 átrenderelve X264-be 5-öt akkora méretbe nem romlik."
jaja, olyan szinten romlik, mint a huzat. -
Inquisitor #186 Semmi bajom az MKV konténerrel. :D
Azért azt sem hiszem, hogy egy közel 20GB (vagy több?) méretű H264 átrenderelve X264-be 5-öt akkora méretbe nem romlik.
X264-et meg végül is tekinthetjük H264-nek, amennyiben kijelenthetjük, hogy Mpeg4 = DivX = Xvid, na most azért ez ennél picit bonyolultabb.
Desigo - p1080-as videót pl. 1.6 Core Duo (nem Core 2Duo!) nem bírta még 100% terhelésnél sem. Most igaziból egy olcsó VGA is tudhat hardveres HD támogatást, de arról nincs infóm, hogy a hivatalosan nem létező X264-hez van e kódek, a H264-hez, VC1-hez, meg Mpeg2 HD-hoz van.
Viszont általad írt procikból a kisebb is bőven elég ilyesmire, feltéve, hogy mást nem akarsz közben futtatni. -
#185 egymagoson is lejátsza bazz :ASD -
#184 nah akkor valóban nem mindegy,hogy hány hangsáv van rárakva egy filmre
Hamarosan új gépet fogok vásárolni és mivel én full nem játszok nincs is erős videókártyám ( HD2600XT )
Milyen processzort érdemes venni? Kétmagost ( E8200 ) vagy inkább négymagost ( Q6600 ) ahhoz,hogy probléma mentesen lejátszon bármilyen formátumú és méretű videót?
Videókártyát érdemes-e komolyabbat vennem?
thx -
#183 típustól és minőségtől függ.
van ugye flac-es(vagy ahhoz hasonló, minőségveszteség nélküli), meg mp3-as.
meg ugye az sem mind1, hogy hány channel. lehet mono, stereo, vay akár 5.1-es is.
sőt, lehet az egész digitális.(vagyis nincsenek sávok, hanem minden hanghoz egy térbeli vektor adja meg, honnét jön) ez hívják dts-nek.
mono-stereo hang mp3-ban 50-80 mega körül van (min a dvdrip filmeknél is), ac3-ban(5.1-es) szép minőségben 200-300 mega de akák 400 is lehet(általában mkv-ban ez van, nem stereo).
dts hangsávot konkrétan nem mértem le, de asszem 5-600 mega körül van. (de lehet simán 7-800 is ha hosszú a film)
itt nincsenek konkrét chanellek, lehet hogy egyik pillanatban épp egy hang sincs, de máskor akár 12 is szól egyszerre más más irányból. -
#182 egy hangsáv mekkora helyet foglal egyébként? -
#181 a CSAK mkv-s dolgokat meg nem kell szidni. otthoni felhasználásra tökéletesen megfelel.
ügyesen tömörítve egy 4.3 gigás mkv-ba ( 2db 5.1 vagy edb dts hanggal) egy másfél órás film tökéletesen jó. (nagyon szép HD-s képpel)
sőt, még 2 órás film is van, aminek gyönyörű a képe.(1 db 5.1-es hanggal)
persze ronda ripek is vannak. némelyiken sok a blur, de ez ritka.
dvd és dvdrip között hatalmas a különbség.(dvdripnek legtöbbször a képe is feleakkora, meg ugye aviban szokták terjeszteni, ami egy rettenetes konténer)
az mkv-re meg nem nagyon lehet panasz. mind a konténer, mint a kezelőrendszere egyszerű és isteni.
a ripelt hd minősége igen jó(majdnem mint az eredeti). annyi hogy nincs meg az extra, és nincs a lemezen 15 szinkron:D -
#180 jelzem, hogy az eredeti nagy bitrate-es HD IS x264 codec-kel van tömörítve tudtommal.
A nagy bitrate meg nem proci kérdése. inkább azon múlik milyen gyorsan olvas a meghajtó.
-
Inquisitor #179 Mondjuk a megadott procin egy normális (nem gagyított HD rip!) HD motyó 1080p-ben halál biztos nem fut le normálisan, de a megadott videokártya elég jó HW lejátszást tud, csak nehézkes ennek beállítása.
Amennyiben a szénné tömörített, alacsony bitrates, MKV-ba csomagolt, lopott X264 kódolású videókról van CSAK szó, akkor nem szóltam ;) -
#178 normális lejátszó elve kikapcsolja az aero-t. oldalsávot meg maga a windows kapcsolgatja aszerint, h látszik e.
a "mi bírja a HD-t" témát meg úsztassuk már mert kezd unalmassá válni. Minden normális mai konfigon úgyis fut. (boltbn már nem nagyon lehet olyan procit kapni, amin nem... bár vannak még sempronok meg celeronok régebbről, de már 10e ft.ért kapni normális procit.
Példakonfig:
Athlon X2 64 4200+ - 13980 ft.
Asrock nforce6-os alaplap integráli geforce videokarival 12100 ft. (de van 20 másik alaplap is 10 ft körül, ezt a videokari miatt mutattam csak)
2 giga memória 8-9 ezer ft.(1 db 1 gigás 9 ezer, 1 db 2 gigás meg 8, de abból is kettő érdemes dual channel miatt.)
videokari az választható... 20 ezerért lehet már kapni ati 3450-est ami már dx10.1-es. de ha ez ráér, akkor vegyél integráltat:D filmhez elég:D
(már ha pcie-e-es videokarid még nincs.)
alaplap proci memória kb 25 ezerből cserélhető(ezeket általában így egyben szokták), tökéletesen HD-képes konfig(barátnőmnek pont ezt vettem és sokat hd-zünk a gépén). nem drága, és ha a régi cuccokat el tudod nyomni valahol(vatera, teszvesz) mondjuk 10-15-ért, akkor olcsó csere volt.
10-15 meg csak van rá... -
Inquisitor #177 Apple TV egy sima MacMini amiben Core Duo helyett Core Solo proci volt, simán meg lehet hackelni és onnantól bármit lejátszik ... amit bír. Mondjuk nagy bitrate értékű HD videót azt speciel nem. -
tompka #176 Hoho
Ma néztem 3 filmet a gépen, az utolsó néha-néha beakadt, de alig lehetett észre venni. a Végén láttam hogy az 1080p-s film volt. :D
A HD filmeket egy külön "HD" nevű felh.fiókban nézem, ahol nem fut semmi.
pl oldalsáv,aero..stb.
720p mpc-al kb. 60-70-80%-al megy.
1080p 80-90% ha gyors mozgás van benne akkor sajna felmegy 100%-ra is
-
dbox #175 Üdvözlet mindenkinek!
Olvasgattam a fórumot mivel én is a HD rabja lettem.KMP playert meg media player classic-ot használok .Szerintem ezzel a kettővel minden lejátszható.A soha el nem avuló HD-player problémáját pedig a következőképpen oldottam meg:http://web.tvnetwork.hu/lazarbibi
szép napot
-
#174 Szerintem nem drága ennyiért, bár ha már ennyi, lehetne benne egy DVD olvasó, hogy a DVD-re írt MKV filmjeimet ne kelljen másolgatni. De örvendetes hogy már haladunk az asztali MKV lejátszók felé.
(ha azt nézem hogy az Apple TV 90 ropi, és az nem tud se MKV-t se DivX-et, szerintem kifejezetten olcsó) -
#173 vegye meg a halál:D
nincs nekem ennyim:D -
#172 Vedd meg !!! :) -
#171 amúgy ugyanaz a chip van benne, mint a Dvico TWiX-ben, ami jó jel.
(dvico bizonyos feliratokat nem szeretett, remélem ennek már azzal sincs baja.) -
#170 Aztapi***
"3. Torrent letöltő állomás"
filmet nézek, ÉS seedelek:D -
#169 KMPlayer nekem is nagyon bevált, de a 165 hsz-ben linkelt ZoomPlayer még jobban.
Ami esetleg szaggatott a koreai lejátszónál az ennél nem.
De ha erősebb géped van, akkor ideális megoldás a KMPlayer.
Még egy hír a lejátszók világából.
Már 60ezer forintért lehet kapni HD-s tartalmakkal (mkv,stb...) is megbirkózó asztali lejátszót.
link