688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • Met
    az integrált VGA-t kifogásolta nem a procit...
  • takysoft
    ne írjál már hülyeségeket.
    4 magos procin hogyne futna már a HD?

Normális lejátszóprogramot kell használni. GomPlayer, KMPlayer vagy VLC playert szokák ajánlani(én az elsőt javaslom, de ha nem jön be próbálkozz a többivel)
  • stonesour
    nem, nem kell valami erős vas alá, nekem is csak egy gyengécske gépem van(1 gb ram, ati 1600, amd 3200+), azon simán elfut a 720p
    DE, HA FELIRAT IS VAN, CSAK AKKOR, HA VLC VIDEOPLAYERT HASZNÁLOK!
    http://www.chip.de/downloads/VLC-media-player_13005928.html

Remélem segít
  • DarkSector
    Integrált VGA-val tutkóra nem fog menni.
    Csak HD videókártyákkal.
    Asszem 8-as széria nvidia-ba és ati-ban meg értelemszerűen HD2xxx felett.
  • Mayer
    Sziasztok,

Valami oknál fogva 1080p-s HDt szaggatva játszik le a gépem és be is fagy álltalában. Nem tudom milyen hardware-es háttér kell ennek de nekem egy 4magos AMDm van meg 4GB közpinti memória. Mondjuk elég gyenge integrált VGAm van mindehhez a kombinációhoz, nem tudom ez lehet-e a gond. Valaki please világosítson fel :)

köszi
    M
  • petofer
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, remélem tudtok nekem tanácsot adni. Nemrég vettem egy plazma tv-t 42" max. felbontás 1024x768, amit egyébként nem értek hogy hogy lehet, ha 16:9-nek kellene lennie az aránynak.

De a kérdésem az lenne, hogy van egy notebookom amin s-video illetve d-sub kimenet van. A tv-n nincs d-sub csak hdmi illetve composite. Hogy tudnám a legegyszerűbben összekötni őket, illetve ezekkel a lehetőségekkel hogy tudom a legszebb képet összehozni?

Válaszaitokat, tanácsaitokat előre is köszönöm.

Üdv
    Feri
  • me and a monkey
    Tessék.
  • takysoft
    az az nem hd, de vmi dvd legalább:D
  • takysoft
    aranyos.
    Fifty Percent a legjobb.(bár mindet nem láttam)
    kösz a linket, szereztél nekem pár kellemes percet.
    a delivery nagyon tetszett. mindenképp kell a 720p, megszerzem vhonnét:D
  • DarkSector
    EZ valóban a legdurvább!Szerintem valami környezetvédelmis készíthette!
  • gombabácsi
    Elnézést: elírtam, főleg hd-k a filmek, nem mindegyik az.
  • desigo
    párat ismertem xD
    jó kis oldal grat
  • gombabácsi
    Sziasztok,
    Csináltam egy blogot hd kisfilmeknek, méghozzá legálisan és ingyen letölthetőeknek. Főleg scifi, de van más is.
    Itt van: http://kisfilmek.blog.hu/
  • DarkSector
    Faxa a pach után még be sem tudom olvastatni, még a hibaüzenetig sem jutok el.
    Olyan mintha visszaállna alapra.

Kéne naon sűrgőssen valami megoldás!!!!!!
  • DarkSector
    Igen.
    már kiderítettem, hogy nagyon is más változat kell, méghozzá az ULTRA.
    De mivelhogy a 8-as még nem elérhető, ezért a 7-essel próbálkoztam.
    Viszont az HDD-ről indítás esetén hibát jelez, amit hamar kiderítettem egy angol fórumról, hogy egy olyan hiba, amire egy pach-et kell letölteni, és állítólag úgy menni fog.
    na hát én most ezt a pachet töltöm.
    Vagyis kell a :
    Cyberlink PowerDVD Ultra és EZ a pach.
    Majd visszajelzek, ha sikerül.
  • DarkSector
    Szóval a CD az egy külön technológia.
    A DVD is más, a HDDVD is és a Bluray is.
    Ezeket nem lehet keverni.
    DVD lejátszók csak visszafelé kompatibillissek.
  • w77d
    sziasztok! nagyon amatőr kérdés lesz, de tényleg nem értek hozzá: Bluray lemezt sima asztali DVD lejátszóval le tudok játszani??? (nem röhög :) )
  • InfectedMann
    Power DVD Bluray -es verziójával
  • DarkSector
    Hy remélem tudtok segíteni.
    Van egy Bluray lemezem, amin sok fájl van, és hogy tudnám ezt pc-n lejátszani, hogy minden működjön, a menütöl kezdve az utolsó pixelig minden.
    Mert a MPclassic csak egyenként nyitja meg az m2ts fájlokat, csakhogy így magyar hangot nem tudok váltani, se a benüben bóklászni.
    Help Me!!!
  • bertino
    már sikerült belőni vagy 37 perces szenvedéssel, de azért thx :D
  • InfectedMann
    Ha KMPlayerrel nem megy rendesen a hang akkor használad ezt a módszert HD film lejátszásához:
    htt://hdkalauz.extra.hu/
  • bertino
    hogy a pöcsbe lehet belőni a KMPlayert egy Soundbl. X-fi xtrememusic-hoz ?

már belőttem, hogy a hangkimenethez az ac3 filtert használja az 5.1es hangú filmeknél, de még mindig messze nem olyan, mintha VLCben játszanám le (ott ugyanis minden csatorna ismeri a saját hangszóróját, km-ben viszont még a centerből is a R/L szól pluszban a duma mellett)

ötlet ?

ha valaki tudna helpet, megköszönném.
  • Csacsi
    Esetleg nincsen másik program?
  • Csacsi
    De az a szomorú hogy csak két filmnél csinálja, a többit simán vágja.
  • takysoft
    ejj...
    ez vagy programhiba, vagy talán valami memóriagondod lehet...
  • Csacsi
    mi lehet a gond. Ezzel az mkvmerge programmal nem tudom kettévágni a filmet. eddig mindet sikerült, de most kettőnél nem csinálja meg. Újratelepítettem a programot. Kérdés, hogy van-e más mód?

Ezt írja ki egyébként : 'die' called: common.cpp/safememdup() called from file src/common/common_memory.h, line 93: malloc() returned NULL for a size of 46609 bytes.
  • me and a monkey
    Az nem lehet gond ha angol nyelvű, mert magyar feliratot manapság 30 mp alatt le lehet tölteni.
    A feliratot én a nyelvtanulás miatt is jobban szeretem.
    Példa egy oldalra: katt
  • takysoft
    Microsoft üzleti politikája teljes siker.
    Sajnos a technológiai nem annyira.
    A wmv konténer nem rossz ugyan, de "házi" berkekben nem szeretik. Inkább a matroska konténere lett sikeres.
    Meg amúgy is jobban szeretik a h264-et, mint a VC-1-et, mert előbbihez sokkal több progi létezik. (példának okáért nem is tudom, egyáltalán létezik-1 linuxos wmv-vc1 tömörítő)

"házi" berkekben a matroska konténert használják az ingyenes x264 codekkel(ingyenes és jó h.264 codec).

Na ilyen filmeket rengeteget találhatsz szerte a neten. Általában torrent vagy smsweb a főbb lelőhelyek. itt pl sok van. itt is pár.
    torrenteket meg te tudod hova vagy regelve:D
    (előbbi site-oket nem ismerem, cska most kerestm 1-2-őt neked:D)

X-Box-ot sajnos nem ismerem, de biztos nem lehetetlen rajta lejátszani ezeket a formátumokat. Elsőre pl ezt találtam. Lesd meg segít-e, ha nem akkor keresek vmi mást. Megoldjuk, mert ha jól tudom ügyes rendszer az xbox, lehet benne sokmindent csinálni:D Mondom, ha nem müxik, akkor írj, és megoldjuk:D
  • gizzda
    Sziasztok..........

Én is csipegetem le a netről innen-onnan a cumókat ...pár filmet meg mesét is leszedtem meg előzeteseket csak hogy kiessen a szemem az lcd tv elött :D...de mind angol...

A kérdésem az hogy , honnan lehetne MAGYARNYELVŰ HD .Wmv filmeket leszedni? Vagy olyanok még nincsenek?

(wmv kéne mert az Xbox360-al nézem őket. 720p vagy 1080p az mindegy mert mindegyiket viszi) Az sem baj ha fizetős.... köszi előre is a segítséget
  • tompka
    Van olyan progi, amivel az 1080p-s filmet lelehet vinni 720p-re? nekem a 720p bőven elég
  • tompka
    ffdshow van fent és Haali. vagy túl magas a bitrate vagy töredezett a vinyó, így 12GB-ot folyamatosan egyenletesen olvasni kicsit nehézkes. sokszor "recseg" a vinyó :) A másik 1080p-s filmnél 1x-2x. 720-asnál meg a legelején egy jónagyot, és onnantól csöndben olvas. :)
  • takysoft
    sokféle módszer és lejátszó van. mindenki másra esküszik, de codecből érdemes a CoreAVC-t használni.

Ha maga a film problémás(vagyis csak megnézn szeretnéd, a minőség nem túlságosan fontos), akkor convertxtodvd-vel letöörítheted dvd-méretre
  • me and a monkey
    Én az ilyen filmeket ZoomPlayer-rel nézem, ott nem akad annyira mint a legszebb képminőséget visszaadó KMPlayer-rel.
    Letöltés és egyéb segédletek: 165 hsz.
  • tompka
    Van vmi megoldás arra hogy az egyik 1080p-s film működjön a gépemen?
    2db filmem van ami 1080p. az egyik 7,9GB amivel semmi bajom, de a másik 12,1GB, ami akad, fagy. A cpu terhelés 95%. ha épp beakad a film akkor lemegy 60-80%-ra.
  • takysoft
    :D
  • REALista
    Ok közben rájöttem hogy Q betűre gondoltál...:D
  • Met
    Én csak KM Player-t használom, háttérben fut a NIS 2007 és nem akad, P4 3.0G (s748-as) 1 giga ram, 9600Pro
  • REALista
    Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?:D
    Mi az a Q Beta?
  • Csacsi
    Nah szóval. Most hogy lejött az első rendes film, mert amiről eddig szó volt, az csak egy kis bemutatóvideó volt. Lehet, hogy az rosszul volt "készítve", mert csak a media player játszotta le akadás nélkül. Most jött le a karib tenger kalózai, és az zoomplayerben tökéletes. Simán bele tudok tekerni, szinte meg sem áll.

Szóval most már nem tudom mi van. Mind1. Most hogy megvolt a teszt. Jöhet a többi :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha valakinek van privátban smsweb címe,vagy eseteg privát ftp, akkor szívesen veszem a megkeresést.
  • takysoft
    nyomj egy Q betát lejátszás közben