688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • Kratos86
    Hali! Olyan problémám van hogy szeretnék HD felbontású videókat csinálni és megfelelő képminőséggel persze! Olyan programot már találtam amivel konvertálok HD felbontásra de a képminőség nem jo!Régebbi klippekből szeretnék HD felbontást csinálni! Van olyan program esetleg amivel lehet konvertálni és a képminőség is tökéletes lesz utána?
  • takysoft
    amit nem, azt általában azért nem, mert valahol hibás a film.
    ezzel persze nem sokat segítek neked, de hát... ez van

Lovagregényt pl én újratömörítettem, az megoldotta(meg így már ráfér 4.5 gigára)
  • tremore
    [moderálva]
  • Csacsi
    Akkor mkvtoolnix. Sok vilmnél egyszerűen leáll hibával, és nem tudom miért. Van amit kettévág, de van amit sajnos nem :(
  • takysoft
    mi van rajta?

mellesleg még mindig mkvtoolnix-nek hívják... az csak a GUI, amiről te beszélsz...
  • Csacsi
    Az mkvmerge progin van még valami, amivel ketté tudom vágni a filmeket, hogy ráférjen sima dvd-re 1 file?
  • takysoft
    már ha a videokártyádon van valamelyik.
  • takysoft
    hagyd a vga-t a francba.
    normális képhez DVI vagy HDMI kábel kell.
  • tompka
    A KMPlayer-ben melyik a legjobb Videó leképezés HD-nél?
  • boomerangtv
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy:

Van egy ASUS laptopom Nvidia 7300 as vidókarival. A gépen jól mennek a 720p-s filmek (akadásmentes teljesen), de egy 32"-os Sony HDTV-n is jól mutatna? Svideo-RCA kábellel nem sikerült összehozni mert nagyon homályos és színtelen volt a kép. Érdemes lenne beszereznem egy VGA kábelt?
  • ghost face
    - helyesbítenék: egészen pontosan 20%-os proci terheltség (1080p24) !
  • ghost face
    Naaaaa.....!! Gépsárkány kipucolva, hibaellenőrzés, törmentesítés, zoom player prof feltelepítése (minden más codec törlése !) és lássatok csodát !!! Gyönyörűen szalad mindenféle fajta mkv, a 4-től a 12GB-ig (720p-1080p)zökkenőmentesen !!! És most jön a dolog nem mindegy része, hogy mindezt teszi 30%-os processzor használattal (a 80-90% után :)))) !!!!!!!!!!!!!!!

Remélem másnak is segíthetek ezzel a tapasztalattal !
  • tompka
    Hát igen a melegedés. Nekem a procimon rosz a hűtés. Kb 10perc alatt képes felmelegdni 90fokra :D 720p HD-nál csak 89 :) De csak ha hüvös van a szobába. Különben átlépi a 90-et! Eddigi max: cpu dióda(ez maga a proci belső magja) 91fok, cpu(ez az alaplapon van a proci foglalatnál a hőmérő) 59 (60-nál lekapcsol a gép) :D
  • bertino
    na, ez hasznos info volt, ugyanis mostmár így használja KMPlayer a procit, hehe:

• ghost face
    Okés, ha lesz rá időm mindenképp megpróbálom a hibaellenőrzést és a törmentesítést. Egyébként gyanakszom arra is, hogy kb. 1 éve nem pucoltam ki a gépet (bele se merek nézni :) )és talán előfordulhat, hogy túlmelegszik vmilyen alkatrész, proci; winyo; memória, a portól és így nem megfelelően müxik. Meghát egy 200-as és egy 500-as merevedés van a gépbe és szinte mindegyik csordultig tele, azért ez sem egy elhanyagolható szempont(lehet, hogy összebarátkozom még egy TB-s winyoval :) ). Próbálkoztam olyannal is, hogy növeltem a virtuális memót de semmi változás nem történt (csak gondoltam hátha). De köszi nektek a hszt és jelentkezem, ha megoldódott a dolog.
  • tompka
    Esetleg csinálj hibaellenőrzést. Lehet hogy a fájlrendszer kicsit szédült lett :) Az a 8,6GB-os film biztos hogy nem 1080p? :)
    Próbáld meg a töredezetségmentesítőt erőszakolni. Nekem vistán párszor volt hogy 2x egymás után azt mondta hogy oké, de harmadjára már elkezdte és kb 3órig csak dolgozott :)
  • ghost face
    Nem tudom pontosan, hogy érted a defrag-ot. De felkaszaboltam a 8,6 GB-os mkv file-t 3 részre, úgyis akadozott.. Ha a lemez töredezettségére gondolsz, megnéztem azt is de az oprendszer azt válaszolta, hogy a file rendszer teljesítménye jó és nem szükséges a törmentesítés.
  • tompka
    Esetleg defrag? :)
  • me and a monkey
    Nincs tippem, elvileg az, hogy 4,7 GB vagy vagy 7-8 GB,annak nincs jelentősége.
  • ghost face
    Sziasztok !

Egy érdekes kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Mitől lehet az, hogy a 4-6 GB körüli mkv file-okat szépen elviszi a gépem viszont a 8 gb körüli (720p) kiterjesztéssel már nem boldogul ??? Elszalad a hang vagy szaggat a kép és a hang is, esetenként belassul a kép mint állat. A konfigom: vista 64bit, amd dual core 6000+, geforce 8600GTS 512MB (175.16-os driver), dx 10.0, 3gb geil ram. Amiket használtam a lejátszáshoz: KMP, MPC+ffdshow+haali, coreAVC+CCCP, jetaudio. Érdekesség képpen még annyit, hogy mpc-nél 80-90%-ra járatta a procimat, kmp-nél meg olyan 70% körül amit elég soknak tartok.

- hszeket előre is köszi !
  • me and a monkey
    Érdekesség a HD világából. LINK
  • me and a monkey
    Ebben biztos, hogy tévedsz. A progin is múlik, hisz úgyanazon monitoron nézed általában a filmeket. Csak tégy egy próbát.
    Nézz meg egy filmrészletet MPC-kal illetve nézz meg egyet KMPlayer-rel.

Fel sem kell telepítened, van PORTABLE verzió is.
  • InfectedMann
    Az már más kérdés, hogy adott monitoron melyik progival lehet a legjobb képminőséget elérni.
    De előbb a monitort kell jól bekalibrálni.
  • InfectedMann
    Csak messze a MPC eszi a legkevesebbet :)
    Azért ajánlják mindenhol mert gyengébb gépekem is eldöcögnek vele a HD videók.

Amúgy a KMPlayer tényleg jó. De nem a progin fog múlni milyen szép képet látsz hanem a monitorodon.
  • takysoft
    tök nem erről volt szó, de mind1

itt ezt már mindenki tudja... csak a multithreading meg a képminőség nem mind1.
  • desigo
    a HD videók elterjedése előtt én is MP Classicot és FFDshowt használtam és tökéletesen jó volt
    Nem kellett a buta Ace Mega Codec Pack...

De amióta van 720p és főleg 1080p azóta csakis KMPlayer
  • me and a monkey
    Igen, ezt én is így látom. Mindegy, feltettem a KMPlayer legfrisebb verzióját, ez (ahogy látom) jobban kezeli már a 1080-as filmeket.
  • desigo
    Nekem is a KMplayerrel van a legkorrektebb képem...
  • me and a monkey
    Szenvedni nem kell, itt sem, máshol sem.
    Nem azt írtam, hogy nem tudom nézni és HELP !...hanem, hogy miképp tudnám egy adott programmal a legjobb képminőséget kihozni.
    336 hsz. Itt írtam, hogy megy vele minden HD-s videó (MPC + FFDShow) csak nem olyan tűéles a képe mint KMPlayer-rel.
    És ez engem zavar, ha már képes rá a gépem akkor miért ne nézzem a létező legjobb minőségben.
    Egyébként messze a MediaPlayerClassic produkálja a legrosszabb képminőséget, legalábbis 4-5 lejátszó kipróbálása után én így látom.
  • InfectedMann
    Nem tudom mit kell ennyit szenvedni a lejátszással.

Media Player Classic + CoreAVC vagy ffdshow.
    http://hdkalauz.extra.hu/
    http://www.freeweb.hu/hulyegyereck/viewtopic.php?f=3&t=15
  • takysoft
    a TV-t tuti rá tudod kötni gépre.
    majdnem minden TV-n van vagy hdmi, vagy dvi vagy kompozit(RCA) bemenet.

hdmi-hez meg DVI-hez vannak átalakítók is. pl ha a tv hdmi-s a géped meg dvi-s, akkor asszem van hdmi-dvi átalakító. (rca-t ne használj az ronda analóg)

előfordulhat, hogy talán még vga is van a tv-n, de ezt nem tudom..

a videokártyádom milyen kimenetek vannak? vga, dvi, hdmi?
  • takysoft
    namost, a kmplayert nem ismerem annyira, de valahol a saját kodekjeit kéne kikapcsolni.
    (ha lent a tálcán az óra mellett van egy kis piros ffdshow video ikon, akkor azt használja. beállítani is ott lehet)

ha a prociterheltség videoézés közben 50%(az oldalsávra tudsz tenni terheltségmérőt) akkor bizony te is így jártál.
    Ha régi windowst használsz, akkor a PC Wizard 2008 egy ingyenes progi amit a minap találtam, és magonként is mutatja a terheltséget.
    (és ha a film szaggat, és nem mindkét mag 100%-on van, kb felén, akkor detto.)
  • me and a monkey
    Én KMPlayer-t használok, Core Avc Pro kodeket élesítettem be. De még így is szaggat a 1080-as film.
    Most kipróbáltam az általad ajánlott kodeket de - már ha jól csináltam - még rosszabb mint előtte.
    Két kérdésem lenne:

- melyik menüpontban kell beleapplikálni a KMPlayer-be? (csak, hogy jól csináltam-e...)
    - két magos gép lévén lehetséges, hogy nálam is csak az egyik mag dolgozik, hisz nekem is csúsznak a 1090-as videók.

Ui. MPC programmal nem (+ FFDShow) de itt nem olyan tűéles a kép mint a KMPlayer-ben.
  • me and a monkey
    Köszönöm a részletes és valóban kimerítő választ. :)
    Te egymagad életben tudtád tartani az oldalt. :)
    Igazából LCD-TV már van itthon ( link ) csak éppen nem tud kommunikálni a PC-vel.
    Amikor megvettem még nem volt ez szempont mára már egy csomó HD-s film birtokában jó lenne...
    Ezért kerestem valami alternatív megoldást.
    Az asztalomra túl nagy lenne egy 28"-os monitor, igazából a mostanival is teljesen elégedett vagyok ( link ) csak gondoltam, hogy ha a HannsG monitort tévézésre is rá tudnám bírni akkor váltanék.
    Mindegy, várok, hogy a Digi milyen jellegű set-top-box-ot ad amikor pár hónap múlva indítja a HD-s szolgáltatását.
    Köszi még egyszer!
  • takysoft
    ja és magam is HannsG monitort használok már majdnem másfél éve:D remek képe van:D
    no de már nem írok több postot, mert valaki még megharagszik:D
  • takysoft
    Még annyit kifelejtettem, hogy a monitor 3ms-es válaszideje kimagaslóan jó.
  • takysoft
    ide visszatérve:
    26"-os tv-k kizárólag 1366x768 felbontást ismernek(720p)
    32"-osak nagy része detto.(bár van, ami 1920x1080, de az már 180.000 ft)

szoval... ha nem mész át a szoba másik végébe, és tartod a 2-3 méter távolságot, akkor igen gyönyörű FullHD élményben lehet részed.(persze ahhoz nem árt azért egy hd-s lejátszó, vagy egy PC....

Ha a FullHD meg a felbontás nem annyira izgat, akkor ő a te embered, vagyis TV-d. 720p is igen szép, 32"-os, és a 1:3000 kontraszt miatt akár 4-5 méterről is nézhető.
    ez meg még van is nekik raktáron.(bár a daewoo csak 95 de az csak rendelésre:D)

a döntés a tiéd:D
  • takysoft
    No... amint az kiderült, sok sok utánajárás után, tényleg az a baj, hogy 1 process csak 1 processornyi időt kaphat. ezt hívják thread-nek, és egy SMP nevű protocol felelős érte, hogy ez ne csak 1 procin menjen(vagyis 1 process esetén ettől még csak 1 processzornyi időt kap, de azt szétosztja a cpu-k között... érdekes..)

a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
    mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
    ...
    vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
    jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:

Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszűntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)

Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
    Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebből 1-2-őt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én:D
    Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is érdekes....)

1080p video esetén egész fontos lehet..
  • takysoft
    Sziasztok!
    Kellene egy kis segítség.
    Volna egy filmem, amit nem tudok lejátszani.
    A gond az, hogy szaggat, mert kevés neki a procim. 1080p-s x264-ről volna szó(igazából több ilyen film is volna)

A vicc az hogy lejátszás közben a processzorhasználat szinte állandó jelleggel 50%-on áll.

(a windows oldalsáv mérőkéje, mellette a PC Wizard 2008 mérőkéje)

Ugyanez a bajom igen sok videotömörítő progival is.
    Eleve konstatálná is az ember: egyik magot nem használja...
    node a PC wizard szerint debizony... megy mind a kettő, de mind a kettő csak felegőzzel...
    Megpróbáltam átállítani az affinitást(a feladatkezelőben), és csak 1 processzort adtam meg.
    Eredmény:

Most 1 megy maxon, 1 meg sehogy se... ez összességében így is 50%...
    (ez videotömörítés közben volt, de az mind1 is.)

Két másik teszt:
    Egyszerre két videotömörítés.

Illetve elindítottam ugyanazt a videót 2 külön lejátszóban(1 gomplayer ffdshow codekekkel, meg egy kmplayer)

A vicc az, hogy a két lejátszóban ugyanúgy ment ugyanaz a video.. kicsivel se szaggatott jobban:D

Ergo: a gépem használja rendesen a 2 magot, de 1 processnek egyszerűen nem ad 50%-nál több processzort. (priorítástól, afinitástól függetenül...)
    (a 2 tömörítés, meg a 2 video 2 külön process, így azzal nem volt gond..)

Szóval, mit lehet itt tenni? nem tudtok valami megoldást?
    (erőforrási beállításokat már néztem, meg kipróbáltam több lejátszót is, de mindhiába)

Rendszerem: Vista SP1, AMD 5200+
    Ötlet?
  • takysoft
    Hát.. 70 centis, méretileg egész ok.
    mezei TV-zésre nem fogod tudni használni, mert nincs benne TV dekóder. de analóg de digitális.
    De van benne HDMI(kábel legalábbis, akkor gondolom csatlakozó is:D), így jól elmegy bármilyen olyan eszközzel, ami ezt használja. lehet ez xbox, playstation.
    ha esetleg a tv-szolgáltató ilyen set-top-box -ot ad, akkor lehet vele tv-zni is(de azok még inkább scart-osak vagy rca-sak szoktak lenni.)

digitv-nél lehet érdeklődni, milyen készüléket adnak:D

mint monitor megjelenít mindent, amit hdmi-n vagy dvi-n kap. ennyit tud, erre jó.

Amiben a TV jobb: analóg és/vagy digitális dekóder. (egy komplett set-top-box távirányítóval, meg ami ezzel jár.)

Amiben jobb, mint egy TV: 100e forintért FullHD felbontás... TV-k esetén a fullHD inkább csak 100cm és 200e ft felett kezdődik:D (ennek nemsokára utánanézek azért, mert nem vagyok biztos...)

csak közben nekem is van egy kis gondom, de azt már új postba.