34554
-
#32309 Az azért nem kis változtatás, főleg hogy WoL egységet variáltak meg. Mert szerinted ami a HotS bétában folyik az elmúlt 3-4 hónapban az mind apróbb, kis változtatás? Amikor teljes egységeket törölnek ki mert annyira nem tudnak velük mit kezdeni, és többször megvariálják a spellcasterek teljes repertoárját?
Balance változtatás volt amikor a roachot 1-ről 2 food egységgé tették. Amit a mothership core meg az oracle kapcsán látunk az nem az, az csak ilyen találomra adunk nekik valamit hátha most majd jól működik. Az infestor is kicsit ilyen a WoL béta óta, az overseer meg főképp. -
#32308 Itt arról van szó, hogy amit balanszolnak is, azt is szánalmasan csinálják.
Megváltoztatnak valamit, aztán azt még egyszer, majd végül kiveszik a skill-t, mert ők is tudják, hogy elbaszták.
Például Mothership Vortexe, de ott van pl az Oracle, ami már teljesen mást csinál mint pár hónapja.
Ilyen radikális változtatásokra nem volt szükség a WoL-ben, nagyrészt abból állt a balance, hogy dps-t,hp-t és árat módosítottak. -
#32307 oké.
akkor maradjunk annyiban, hogy semmire nem tudsz reagálni, amit írtam, és akkor én se tudok neked, ok?
meddő vitának érzem, nemcsak mellettem beszélsz el, hanem saját magad mellett is ("a többi unit csak kisebb változtatásokat kapott a balance érdekében." vs "pl. siege mód upgrade nélkül" <- ez mi, ha nem kisebb változtatás a balance érdekében?) -
#32306 Nyilván lehet valamennyit állítgatni, de ilyen radikális változásokat már nem kéne... főleg hogy nagyon sok verseny lesz... nem lehet már ilyeneket csinálni. -
#32305 Hányan bétáznak és utána hányan fognak szerinted megjelenés után játszani?
#32304 Meglátjuk mi lesz, én nem bétázok bár van egy kulcsom, annyira nem érdekel, várom a véglegest, akármelyik Blizzard játékot nézzük kiegészítő után mindig unbalanced egy darabig. -
#32304 Ez rendben is volna, de a HotS-nál elszámították magukat. Ettől még persze lehet hogy végül még is jó lesz de eddig nagyon rázós az út. -
#32303 "méginkább élesben"
lol -
#32302 Belső teszteken nem lehet rendesen balanceolni, csak open betaban, méginkább élesben. Pár ezer játékos nem biztos, hogy észrevesz / kitalál olyan dolgokat, amiket pár százezer. -
#32301 A WoL készen állt 2010 elejére. Egyedül az infestor spelljeit variálták a bétában, a többi unit csak kisebb változtatásokat kapott a balance érdekében.
Több mint 1 évvel a WoL megjelenése előtt bejelentették hogy trilógia lesz, vagyis nem hasraütésszerűen fejesztik a HotS-t, hanem előre tudták, mit tartogatnak a WoL után.
Nem tudom hol itt a hülyeség, te nem érted hogyan dolgozik egy akkora cég mint a Blizzard. A HotS ending cinematicja még 2010 végénkiszivárgott.
Ahhoz képest hogy pont 2 hónap múlva jelenik meg a játék, ilyenekkel kísérleteznek, hogy pl. siege mód upgrade nélkül? Komolytalanok, főleg ha úgy nézzük hogy a battle.net 0.2 is még jelenleg is csak egy nyomorék kistestvére pl. a Warcraft 3 felületének WoL-ban. Csak ígérgetik, hogy majd jobb lesz ha jön a HotS.
Ilyenekről hogy Blizzard Dota már szó sem esik, mivel csendben valószínűleg feladták. A HotS béta alapján csak megpróbálnak rögtönözni valamit, amin lehetőleg minél kevesebben háborodnak fel (de természetesen 40 -ért). -
#32300 itt meg a múlt időt nem értem, a tempest sajnos eléggé létező dolog
tempest. 15 range. baszottnagy damage. buffolt phoenix. voidray. (meg a többiek, msc, oracle, stb.)
jön a broodlord + corruptor ezzel szemben. mi lehet a végeredmény? :D
én nem tennék túl sok pénzt az air zergre protossal szemben
(roach+hydra+viper viszont imba) -
#32299 még mindig ott tartunk, hogy csak tovább rontod a saját hülyeségedet ezzel a 3 év dologgal
tessék szépen elszámolni 2010 nyaráig
másrészt mutasd már meg nekem azt a nyilatkozatot / interjút / cikket / akármit, amiben kijelentik, hogy az alapjáték megjelenésének napján szépen nekiültek megcsinálni a kieget (ami amúgy nem csak balance ám, van egy kész kampány, új UI, stb.)
csak hogy még 1 pici ellentmondást kiemeljek:
- köcsögök, mert folyamatosan balance-olnak, megjelenés óta (pontosabban alapjáték béta óta)
- 3 éve a kieget fejlesztik
- ?!
ráadásul nincs mondanivalód sem - béta van, teszteli XY játékos, és változtatják a dolgokat a visszajelzések alapján, pont
ezzel az a bajod... hogy?!
ja hogy egy teljesen pvp alapú játékban folyamatosan van balance-olás? na most mi lesz? ha nem lenne folyamatos balance-olás, szerinted ki hisztizne a leghangosabban? nekem van tippem.
kíváncsi lennék az igazi problémádra, valóságalappal.
van valami egység, amit vártál, és nem olyan lett? terrán vagy és félsz hogy mégjobban elpicsáznak kiegben? unatkozol? -
#32298 És te követed azt amit a blizzard csinál a WoL-lal meg a HotS tempóját?
Annyi volt a marketing tervük, hogy a HotS-ot majd eladják pár 2000-es évekbeli feature hozzáadásával (cross server, klán rendszer stb.), ehelyett ki let sírva hogy ezek ingyen patchben jöjjenek "majd".
Fogalmuk sincs mihez fogjanak a többivel, az újításaik nagy része nem működik, pontosan ezért is nem finomhangolás folyik a bétában hanem össze vissza változtatnak mindent. És igen, 3 év fejlesztés után ez elég kevés. -
#32297 Annyira nem volt nagy szam. -
#32296 ezek egyáltalán nincsenek ám "kihullva", át lettek néhol alakítva, nevezve, stb.
ti amúgy játszotok HotS-t / olvastok patch notes-t így kommentelés előtt legalább 1x?
a "3 év belső fejlesztés" dolgot meg.. áh, inkább hagyom :) -
#32295 te úgy nézegetted már az airtosst a kiegben? így.. tempest? -
#32294 Hát tényleg szomorú, amikor az élet közbeszól, s nem hagyják játszani szegény embert a bétával.:( Szerintem meg, fél évvel, három hónappal a játék megjelenése előtt nem feltétlen az a feladata blizzadnak, hogy 1.9-ről, 2.1-re növelje a reaper move speedjét... -
#32293 Ha valóban így van, akkor kicsit gáz a helyzet (sajnos nincs béta hozzáférésem a kiegészítőhöz, így nem tudok róla nyilatkozni), mert 2 hónap múlva már a boltok polcain van elvileg a játék... -
#32292 3 év belső fejlesztés után szerintem a bétában már csak az utolsó simitásokat kéne elvégezniük, ehhez képest a HotS béta egy vicc, minden update teljesen felfordítja a játékot. Arról nem is beszélve, hogy a bejelentéskor beharangozott "új" ötleteiknek a fele már így is kihullott, mivel mind haszontalan vagy imba volt (replicant, warhound és még sorolhatnánk..). -
#32291 Végül is, mi másra lenne alkalmas a béta...? :D -
#32290 Új HOTS patch megint csak bizonyítja, hogy már a készítők sem tudnak mit kezdeni a balanceal, vicc megint csak. -
#32289 Miert? Broodlord infestor combo nagyon eros sztem Pvzben -
#32288 a protossnak nem hiszem hogy a broodlord fog problémát jelenteni.. -
#32287 Tempest op :D -
#32286 Terran early gameben sokkal agresszivabb lehet. Siege tank, reaper. Kivancsi leszek mi marad meg majd ezekbol. Reapert nem hiszem hogy valaha is hasznalhatova tudjak majd tenni. A jatek elejen jo, tenyleg jo, utana meg kuka :D
Vortex most akkor igy nincs tobbe? PvZben mit fognak csinalni a protossok? :D nyomjak majd a time warpot hogy lassabban essenek rajuk a broodlingek?:D -
sirdond #32285 lol vortex imba -
#32284 holy shit
-
#32283 :D köszi, eddig észre se vettem a keresőt. :D -
#32282 beírod a keresőbe: micro, micro train, marine micro, stb... -
#32281 LOL!
Szuper, s esetleg mondasz párat? :D -
Zenszkij #32280 van -
#32279 Srácok, van valamilyen adrcade mod, ahol terran mikrót tudom gyakorolni? -
#32278 -
#32277 WoL tippeknél is 3-mat ír, de nem kell vele foglalkozni, nem optimális és kész. Akárhány pro meccset megnéztek, mindig 2 dolgozó dolgozik 1 path-on. -
HUmanHunter #32276 ha jól emlékszem HOTS ban 24+6 dolgozót ír optimálisnak, de ott gyorsabb a játék. -
#32275 Az úgy pont nem lesz jó. 1 mineral path-ra, 2 dolgozó kell, így pont váltják egymást. A 3.-nak már várnia kell a sorára. Tehát ha kijelölöd az összeset (én ctrl+clickel), akkor 2 teljes sor + 4db kell, hogy legyen, ugyanis 8 mineral×2, az 16, +6 a gázon, amiből csak 4 látszik, mert 2 mindig bennt van az extractorban, ez összesen 2 sor + 4db kijelölve, ami valójában 22 dolgozó. Lehet kicsit nyakatekert voltam... :) -
HUmanHunter #32274 más nincs -
#32273 igen, ezt szoktam, de körülményes. :)) -
#32272 nem 10hanem 8 -
#32271 kijelolod az osszeset, 1 sorban 10 scv van -
#32270 félreértettél, vagy rosszul fogalmaztam, ezt értem, az a gondom, hogy nehezen látom át, hogy éppen mennyien dolgoznak. hots bétában ezt már megoldották, mert a cc fölé ki van írva, hogy mennyien bányásznak.