710
Kalozos MMORPG - http://www.voyagecenturyonline.com
-
#630 Nem tudtok valami trükköt, hogy hogyan tudok sokpénzt szerezni? -
#629 Kösz az infót! ;) -
#628 Börtönből való szökés esetén a noti megmarad, úgyhogy hülyeség megszökni, mert úgyis elkapnak(Jó esetben az NPCk rosszabb esetben a PCk).
Vagy letöltöd az idődet, vagy a börtönben található fazonnal játszol, ez utóbbi veszélyes is lehet, mivel a tét 1nap(ingame), úgyhogy ha vesztesz +1napot kell bent lenned, de ha nyersz 1nappal hamarabb szabadulhatsz. No persze megoldható, hogy mindig nyerj :) -
#627 Hogyan lehet megszökni a börtönből? -
Baluka03 #626 Nah már átmentem a Magellánra meg is van a 100as szint felett.
Már régóta játszok de kincset még csak mostanába kezdtem el keresni és az Authenti izével volt a gond -
Wolwerine #625 Szintén részlet a Hunsailors weboldaláról
Van térképem, tudom, hol van a kincs, mihez kezdjek?
El kell hajózni a városba, ahol találod. Ha a jobb egérgombbal rákattintasz a térképre, megmutatja hogy a kincset a suburbban vagy a városban találod-e meg. Néhány tereptárgy látszik, a nagy térképre kinyitva meg lehet saccolni, a kincs hol van elásva. Az Interaction menüben (a game options menü felett) találsz egy nagyítóval jelzett ikont, el kell helyezni a gyorsindító paneleden, innentől onnan is eléred. Az ikont aktiválva tudsz kincset keresni. Beállítod a karaktert a kincs feltételezett helyére úgy, hogy északi irányba nézzen, majd rákattintasz a nagyítóra. Ha a kincsnél vagy, belehelyezi az inventory-ba, ha nem, akkor kiírja, merre kell keresned (east,west,north,south). Abba az irányba lépsz, amit kiír és idővel megtalálod a kincset. Minden kattintás 20 sp-t fogyaszt, tehát érdemes potion-t vinne magaddal. Egyes kincsek veszélyes helyen vannak vagy őrzik őket, ha alacsony szintű játékos vagy, érdemes megkérned valakit hogy kísérjen el (Madagaszkár,Congó,Osló, a Piramis jó példa erre).
Ha megvan a kincs, irány Lissabonban a Dagama nevű NPC (a kikötőben álldogál), vagy Athénban Pascal. Dagama azért szimpatikusabb, mert mindig megtalálod, míg Pascal éjszakára eltűnik, csak nappal jön elő. A felismertetésük után pénzt és komoly mennyiségű reputációs pontot kapsz.
-----------------------------------------------------------------------
Szerintem egyszerűbb új karit indítanod a Magellánon, és jelentkezni egy működő közösségbe mint önálló guildot alapítani a Columbuson. Több mint egy éve működünk, nálunk kaphatsz segítséget, tanácsokat, gyorsabban tudsz fejlődni... A kérdésedből úgy gondolom, a tapasztalatod sincs még meg egy guild alapításához. Ezzel nem elbátortalanítani akarlak, de egy guildot fenntartani komoly feladat, komoly költségekkel is jár, amit valahogy fedezni kell... -
Baluka03 #624 Ha valaki játszik a Columbuson az irjon már mert alapitani szeretnék egy magyar guildot de nincsenek jelentkezők.
És valaki tudja hogy lehet a kincset kiásni mert nekem nem sikerült
Előre is köszi -
Wolwerine #623 Részlet a Hunsailors weboldaláról......
----------------------------------------------------------------------
Csupán egy nagyon rövid összefoglalóra vállalkozom, a többi szükséges információ a www.voyagecentury.hu weboldalon, valamint a hivatalos weboldalon, a www.igg.com oldalon található meg. A segédletek, publikus írások egyébként a guild weboldalán belépés és regisztráció nélkül is elérhetők.
Maga a játék: az alaphangulata nagyban hasonlít a Pirates of the Caribbean című játékra. A 17-ik században játszódó szerepjátékról van szó, amelyben termelni, gyártani, kereskedni, kalózkodni, felfedezni, küldetéseket elvállalni egyaránt lehet.
Szerepjáték, tehát a karakter fejlődésének nagy szerepe van. A maximumra fejleszthető skillek száma korlátozott (7+1), így jól meg kell gondolni, milyen karaktert fejlesztünk. Később lehetőség van az összes skill felfejlesztésére, de csak az Item Mall /a játék fizetős része/ segítségével, amely komoly pénzbe kerül. Item Mallos könyveket, felszereléseket egyébként a játékban azoktól a játékosoktól is meg lehet venni, akik befektettek rá, de éppen ezért a játékbeli pénzben /Silver Coin/ mérve is igen drágák.
A játékosok többsége férfi karaktert választ, kevés a női karakter, így a női felszerelések, ruhák iránti kereslet alacsony. Nehezebb őket beszerezni, azonban furcsa módon az áruk jóval alacsonyabb. Érdemes Athénban kezdeni, a város fekvése miatt. A kezdő városban kapod meg az első raktárházad (warehouse), fontos hogy jó helyen legyen. Athénban van a VCO második legnépszerűbb piaca, a városhoz több kezdő küldetés is kötődik.
A karakternek 17 képessége van: Voyage (Navigation), Eloquence, Sea Battle, Medicine, Bare-handed Fighting, Falchion-playing, Sword-playing, Axe- playing, Shooting, Mining, Timber-felling, Planting, Fishing, Foundry, Sewing, Alchemy, Ship Building.
Minden skill-nek több állapota van: egy kezdeti, egy második fázis, és lesz majd egy harmadik, a 100-as skill elérése után. A megtanult képességeket csak a 31-es szintig tudod növelni /Phase 1/, majd fel kell frissítened a második fázisba /Phase 2/, hogy tovább fejlődhessen. Ha nem frissíted, akkor a képesség megreked a 31-es szinten és a további tapasztalati pontok elvesznek. Új karaktered kezdetben már rendelkezik egy második szintű skill-el, ez a Voyage (Navigation), valamint van még 3 megtanult képességed: Eloquence, Sea Battle, Bare-handed Fighting. A többi képességet a "Skill Tutor"-tól tanulhatod meg. Mindegyiket megtanulhatod, használhatod, de a 31-es szint fölé csak 7 db-ot tudsz növelni. (A hétbe nem számít bele a Voyage skill)
Látható, hogy minden képességet egyszerre nem tudsz a maximumra fejleszteni. A gyakorlott játékosok ezért minimum két karaktert futtatnak egyszerre. Az egyszerre futtatható karakterek számát egyébként csak a gépigény korlátozza.
A főkarakter tulajdonságait a harcra kell kihegyezni, míg a mellékkarakter mintegy kiszolgálja a főkaraktert, nyersanyagot termel, kereskedik. A főkarakternek szüksége van a Voyage (Navigació), Eloquence (Kereskedelem), Sea Battle (Tengeri csata), Bare-handed Fighting (Harckészség) tulajdonságokra. Az utóbbi három rendkívül fontos a játék későbbi szakaszában elérhető dragon, főnix fegyverek és páncélok használatához. Szükséges még a Medicine (Gyógyítás) a gyógyító italok használatához, valamint a Ship Building (Hajóépítés), a hajófelszerelések, pajzsok készítése és javítása miatt. Ki kell választani a használni kívánt fegyvert, a Falchion-playing(Szablya), Sword-playing(Kard), Axe- playing(Fejsze), Shooting(Lőfegyver) négyesből. Nagy különbség nincsen, amelyik szimpatikus. A játékosok többsége a szablyát favorizálja, azonban éppen ez miatt az áruk a kereslet miatt magas. Igazán élessé a különbség a dragon fegyverektől kezd válni, ugyanis a szablyák ára a többinek akár 6-8 szorosa is lehet. A lőfegyver egyik komoly hátránya, hogy a lőszert is vinni kell hozzá, amely idővel elfogy.
Látható, hogy a főkarakter lehetséges tulajdonságaiból elhasználtunk 6-ot. Egy lehetőség maradt, kinek-kinek ízlése szerint kell választania a három gyártási Foundry(Kovács), Sewing(Szabó), Alchemy(Alkimista) képességből, melyiket viszi tovább. A kovács fegyvereket, ágyúkat készít, a szabó ruhákat, kalapokat varr, az alkimista gyógyító italokat kotyvaszt.
A mellékkarakterre maradt a Mining(Bányászat), Timber-felling (Favágás), Planting (Kertészkedés), Fishing (Halászat), valamint a maradék két, ki nem választott gyártási képesség. Érdemes még az Eloquence (Kereskedelem) képességére időt fordítani, hogy tudja kezelni a kereskedelmi hajókat és minél nagyobb mennyiségű árut tudjon eladni. A játék úgy szokott működni, hogy míg a főkarakterrel játszik a játékos, a mellékkarakter fát vág, bányászik, vagy a boltját megnyitva árulja az árucikkeket. Egyébként majdnem minden eladható, a játékosoktól megvehető, szinte mindennel kereskedni lehet.
Minden új játékos gondja, mihez kezdjen, amikor először megjelenik a játékban. Rendelkezik egy Dragonnal /ez a kezdő hajó neve/, a karakter inventory-ja tele van tárgyakkal. Van benne két Recruit gyűrű, egy nyaklánc és egy amulett. Nos, ezeket fel kell venni. Jobb egér gomb és már fent is vannak. Mindegyik ad plusz támadó, védelmi, célzó és életerő értéket, később majd jobbakat is be lehet szerezni. A felszerelések között van egy Land Star, a kezdő ruha, szintén fel kell venni. A kezdő hajó rakterében van egy Navigation Star nevű orrdísz, ezt fel kell helyezni a hajóra. Komoly pluszt ad a sebességre, hajótestre, ágyúkapacitásra, valamint a teherbírásra is.
Nálad van egy European Male/Female nevű ruha, erre semmi szükség, csak dísz, el lehet dobni. Négyfajta Recruit fegyver (szablya, kard, fejsze, lőfegyver) van a felszerelések között, ezek közül kell kiválasztani a szimpatikusat. Hogy egyik újonc sem tud futni, annak az az oka, hogy a nem használt három fegyver súlya nagy, lelassítja a karaktert. A legtöbben eldobják, jobb őket a hajóban elhelyezni. A kikötőben állva a karakter inventory-ját meg kell nyitni, meg kell fogni az egérrel az áthelyezni kívánt tárgyat, meg kell nyitni a hajóét is és már bele lehet pakolni.
Nos, a kikötőben álldogál egy „Langer” nevű NPC, némi beszélgetés után átnyújt 8000 Silvert. Ha később újból beszélsz vele, felajánlja hogy állja a hajód átépítésének költségeit, azonban nem érdemes igénybe venni. A kezdő felszerelések és a kezdő hajó meglepően jó, a Recruit nyakláncokat és gyűrűket nagyon sokáig fogod használni. A fegyvert és a ruhát is csak a 3-as nemesi szintet elérve (addigra feltehetően már jelentkezhetsz a HunSailorsba) érdemes lecserélni, addig teljesen megfelelnek. A hajót pedig felesleges átépíteni. Olcsón javítható, erős és gyors is. Egy patch óta sokkal jobbak a tulajdonságai, mint a magasabb szintű társaié… A Navigation Star segítségével 74 ágyú fér fel rá. Csatahajóvá csak az 5-ös szintet, Adventure-é a 6. szintet, Kereskedelmi hajóvá a 3-as szintet elérve érdemes átépíteni.
A képernyő alján található nyomógombokból fontos a „Force Attack” –a kiválasztott játékos megtámadása, a „Make Team””Leave Team” –csapat létrehozása, kilépés a csapatból, az „Exchange” –csere a játékosok között, a „Repair” –javítás, „Rest” –pihenés, és legfőképp a „Both” –bolt nyitása. A képernyő bal felső sarkára kattintva megjelenik a térkép. A belváros bejárata (city), a városkörnyék bejárata (suburb), a hajóépítő (shipyard), valamint a kikötői munkás (docker) látható rajta.
A suburb területén lehet bányászni, fát vágni, vadállatokat ölni, a madárijesztővel jelzett helyen kertészkedni, valamint növényeket gyűjteni. A shipyard javítja a hajót és a pajzsokat, nála lehet ágyút és ágyúgolyókat venni. A dockernél lehet elhagyni a várost, legénységet felfogadni, provisiont (élelmiszer a legénységnek) venni. A város elhagyásánál lehet választani a High Sea (nyílt tenger) és Offshore (öböl) lehetőség között. A városkapun (city) belépve a kapu mögött áll a Skill Tutor (tanító), nála lehet a képességeket megtanulni. Mögötte sorrendben a házak előtt a Bank Clerk (bankár, a bankszámlát vezeti), Warehouse (raktáros, nála férsz hozzá a raktáradhoz), majd leghátul a városvezető, akinél a nemesi rangokat lehet elfogadni/megvenni. A térképen látszik valamennyi fontos NPC helye, mint például az Adventurer, Ares, Merchant guild küldetést adó NPC-k, valamint a Guild House és a Trader. Róluk érdemes megnézni a www.voyagecentury.hu weboldalt, részletes leírás van fent. A térképen nem látszik, de leghátul, az Adventurer küldetéseket adó NPC mögötti lépcsőn álldogál Pascal, aki majd a felfedezések, kincsek azonosítását végzi.
Amit érdemes tudni, a magasabb szintű felszerelések használatához a skillek megfelelő szintje szükséges. Mindegyik mást követel meg, ez a tulajdonságaik között látható. A játékban a legjobb fegyverek, ruhák használatához nemesi rang (egyre magasabb) kell. A nemesi rangot a városvezető adja, ha megvan hozzá a megfelelő elismertség (reputacion) és az állammal a jó viszony (amity). A jó viszonyt növelni kalózok irtásával, küldetések elvállalásával lehet. A reputációt jobbára felfedezésekkel, valamint kincsek (treasures) Pascalnál történő bemutatásával lehet növelni.
Hogyan szerezzünk pénzt a játék elején? Fontos kérdés, a kapott 8000 Silver semmire nem elég. Először is, a suburb-ban talált állatokat le lehet ölni, mindegyik ad kisebb-nagyobb összeget. Az összegyűjtött növényeket (Athénban linen, jute, stb.), a kibányászott fémet, fát üzlet (Both) nyitásával jó áron el lehet adni. Jön majd egy játékos, aki meg fogja venni. A felesleges Recruit fegyvereket sokan eldobálták az elején… Ha indítasz egy új karaktert, melyet később nem kívánsz használni, akár el is veheted tőle a fegyvereit, gyűrűit, orrdíszét, ruháját… Kelendő cikk mindegyik. Mielőtt bármit eladsz, érdemes az árak miatt körülnézni Athénban.
Némi pénzmag szerzése után (kell a pénz provisionra), a nyílt tengerre kihajózva elveszett ládákat (Drifters) és úszkáló hajóroncsokat (Wrecking Drifters) lehet találni. A ládákban távcsövek, pajzsok, ágyúk, lőszer van, ezeket a shipyardnál el tudod adni. A hajóroncsok jóval ritkábbak, de bennük térképdarabok (Map pieces) vannak, kis szerencsével 5-6 vagy több is, ezek ára a piacra kirakva 70-100.000 Silver között mozog. Kezdetben érdemes körbejárni a Földközi tengert, valamennyit felszedve.
A VCO másik nagy piaca Sevillában található, magasabb szinten ott érdemes árulni vagy keresgélni. A kezdeti Merchant küldetések teljesítésük után 50-100.000 Silvert is adnak, némi áruszállítás árán, Athén-Bejrút-Isztambul-Alexandria között.
-
Doma #622 A kis ablak fölött van amibe beírtad a hozzászólásod -
levi1989 #621 Vki tudna adni 1 linket ahonnan leszedhetném?
köszi -
lammaer #620 A navy field se mangás :) Igaz, kicsit másfajta mmo mint a többi... -
csgj #619 Jól látom, hogy ez nem mangás? :) Csak mert már régóta keresek vmi olyan ingyenes MMORPG-t, ami nem mangás. (sejthetitek, hogy utálom a mangát, anime-t, stb japán style cuccokat) De eddig egyet sem találtam, ami feletébb idegesítő... Az Archlord-ot próbáltam, de azon is full látszik ez a stílus, kifejezetten a hold elfeknél. :S -
Turan7 #618 Köszi szépen de lenne még valami:
1.Hogyan tudok új ruhákat szerezni pl: level 5 sailor uniform?
Az még értem hogy 5-ös szinten de az öltözködést is fejleszteni kell?!
2.Hogyan tudok új rangot kapni?
Köszönöm!:D
-
lammaer #617 Erre gondoltál?
http://vc.igg.com/forum/viewthread.php?tid=11280 -
lammaer #616 Mindegyikre ugyanaz a válasz - játszol.
Amelyik skillt használod (kardozol, lősz, hajókázol, tengeri csatát vivsz), az automatikusan kapja az XPt (folyamatosan látod hogy minden egyes ütés/lövés után kapsz XPt) és ha elér egy bizonyos szintet, akkor szintet lép az adott skill. Skilleket a városban kell megvenni.
A karakternek nincs szintje, csak a skilleknek van. Hajóknál van szint: a hajóknak is vannak statjai (structure level, battle -asszem - level), és ha ezek elérik a 10-20-30-40-es szintet akkor lehet a hajókat a shipyard bossnál némi pénzért és nyersanyagért cserébe fejleszteni (rebuild).
A dolog viszont úgy áll, hogy a kezdőknek adott sárkányos hajó (dragonhead boat) elég űberbrutál dolog, például nem érdemes átépiteni csak level 5-ös csatahajóra, mivel az alacsonyabb szintű csatahajók statjai rosszabbak vagy nem jelentősen jobbak mint a kezdő hajóé. Kereskedő hajóknál is a level2 még alig bir el többet mint a sárkányos, cserébe jóval lassabb és fegyverzetileg össze sem hasonlitható. -
Turan7 #615 Hy all! 3 napja gamelek és teccik csak lenne néhány apró kérdésem!
1.Hogyan lehetek Warrior?
2.Hogy léphetek szintet?
3.Hogyan tehetek szert új nagyobb jobb hajókra?
tudom noob kérdések dehát noob vok :D pls help!!!
-
Bull #614 Udv mindenkinek.
Egy kerdesem lenne.A Task guide-ot meg lehet meg talalni valahol a neten mert a hivatalos oldal es hivatalos forum linkjen nem mukodik.:(
Hosszu ido utan ujrakezdtem a jatekot es jo lenne tudni a kuldetesekrol pontosan. -
lammaer #613 No, mégegy kérdés: Bank
Ha jól értettem, ez olyan lenne mint a warehouse, csak ez mindenhonnan elérhető, nincs csak egyetlen városra korlátozva mint a warehouse (az világos hogy bárhol nyithatok új warehouse-t, csak hát a cumót azt cipelni kell köztük, mig a bankban nem).
Namost: bank nyitáshoz valami 100 pontot kér a gép az accountomról... ez milyen pont és hogyan szerezhetek? Tán csak nem ezért kell fizetni? :) -
#612 1. Vannak elfoglalható városok, mint pl Athen, Barcelona, CapeTown STB. Ha valakik birtokolnak egy várost, akkor ott és a város alá tartozó(amúgy nem elfoglalható) területeken betudják állítani, hogy PVP terület legyen, ez idővel(má nem emléxem mennyi) magától megszűnik. Ha PVPre állítanak egy várost, azt látod a chat ablakban, ilyenkor számítani kell arra, hogy meghalsz arrafelé.
2. Halászatnál nem a hal az elsődleges célpont, hanem a CI(coldiron) és az EW(eaglewood), ezek szükségesek ágyúk, ruhák, de még hajók elkészítéséhez is és csak halászatból lehet beszerezni vagy halászoktól a piacon.
3. Nem, az is lényeges lehet ilyenkor, hogy a kari megkapja az SBre meg a Landbattlera is az XPt, bár ez nem jelentős igazából. A dolog lényege a kapitány lootja. Ezek hajók szerint változnak, mostmá fejből le nem írok mindent, de pl a smuggling dobhat FH és Shield drawot a raiding INF a navy meg Navy drawokat, de ezek álltalában elég rossz arányban adják a cuccokat. A másik lényeges a Bossok boardolása, őket csak boardolni éri meg, mert szinte mindig dobnak valami hasznosat, tehát itt már jó a drop arány, de persze ezért cserébe egy Boss lényegesen erősebb minden téren mint egy azonos szintű Smuggling, Navy vagy raiding. Végül pedig ott vannak a Flag shippek, ők még a Bossoknal is jobb dolgokat képesek dobni és szintén erősebbek, mint egy velük azonos szintű boss.
4. Ne abajgasd a fehéreket, ha nem akarod, hogy lelőjenek :) Vagy vadássz este Smugglerre vagy járj BF be vagy ha megy, akkor üssél Bossokat, de, ha nem vagy kalóz, akkor most még jobban teszed, ha egyáltalán nem cseszegeted a fehéreket. Azt meg még tudni kell, hogy a raiding és a Boss is csak goodsra jön, vagyis ha nincs nálad áru, akkor nem támadnak, ha akár 1db halacskád is van akkor már igen. -
lammaer #611 Ja és a 4. : naná hogy akkor nem jönnek a fekete hajók, amikor éppen lövöldöznék egy kicsit. Ha megtámadok egy fehér hajót, annak lehet tudni hogy pontosan mi a következménye? Mondjuk ha alexandriai hajót fosztogatok, több egyből nem engednek be a városba, vagy csak a reputációm esik egy kicsit náluk? Jó lenne előre tudni meddig abajgathatok egy városi hajót anélkül hogy kizárjanak onnan.. :) -
lammaer #610 Megint jött fel kérdésem amire nem nagyon találtam választ:
1. Alexandriában születtem és ott is voltam egy ideig, szóval az afféle noob bölcső nálam. Ehhez képest tegnap este valamiért halálra gyilkolta pár genyó portugál az újoncokat a városban és a kikötőben - egy idő múlva feltűnt hogy PvP területté változott a város. Ennek mi a magyarázata? Csak valami hirtelen poén a fejlesztőktől (vmi event mondjuk) vagy ez bármikor megtörténhet ha a játékosok úgy akarják (lenne valami köze az ostromhoz?).
Egy magyar is megkergetett, szerencsére ő egyedül volt és mivel nem ért utol, egy idő múlva feladta. A 3 portugálon pedig csetben áltam bosszút, úgyhogy miután kétszer kinyirtak, addig cikiztem, idegeltem és szekáltam őket - a többi leölt noob nagy örömére - hogy többet nem bántottak (milyen jó hogy a hulla tud beszélni ameddig csak ki nem loggolok :P ).
2. Halászat: tudom ,hogy kell, tegnap ki is próbáltam: de ez tényleg ennyire értelmetlen? Egy szardinia ért vagy 6 ezüstöt a piacon, hát ez még a favágásnál is sokkal kevesebbet hoz...
3. Kalózhajó foglalás után (vagy ha szétlövöm és fennmaradt lootot begyűjtöm - bár annak ellenére hogy itt olvastam hogy a foglalás után nagyobb a zsákmány, én nem láttam különbséget) az normális ha alig találok valamit? Nagyjából még a lőszer ára sem jön be a zsákmányből az esetek többségében (kivéve ha esetleg 10-ből egyszer dob valami shieldet az NPC), pláne ha mondjuk 5-6 tengerészt még fel is kell gyógyitani. Ez tényleg ennyire deficites móka?
-
lammaer #609 Szuper, köszönöm. Ki gondolta volna hogy ilyen rendesek a kezdőkhöz.
Cserébe egy tipp: nem adtam fel, hogy nem mozgathatom szabadon az ablakokat a szép nagy kétmonitornyi desktopomon.
Eve onlineból volt egy program (EVE Launcher) ami képes volt arra hogy a klienseket össze vissza pakolja ahogy nekem jólesett. Nos, ennek az irója eredetileg csinált egy általános alkalmazást, ugyanilyen célból (csak később csinált egy EVE specifikusat).
A cucc shiftwindow névre hallgat és itt található: http://grismar.net/shiftwindow/
Teljesen jól működik, szépen elpakolgattam vele mindent ahová akartam :)
Egy tipp: amikor window title alapján keressük ki melyik ablakot szeretnénk mozgatni, a Voyage nevű ablakok elinditási sorrendjükben listázódnak. Lehet igy látatlanban nem világos, de aki kipróbálja a programot annak szerintem érthető lesz.
-
#608 1. Az uccsó patch óta minden kezdő kar DragonHead Gb vel kezd +kap még néhány finomságot(NavigationStar, ékszerek STB). Trükk nincs :) de a Dragont, ha BSnek szánja a tulaj, akkor nem éri meg átépíteni LVL5ig semmiképp. Mivel hajót átlehet adni, így tulképp korlátlan mennyiségü Dragont tudsz beszerezni.
2. Jól láttad rengeteg hajód is lehet, de 3nál többet(minden típusból 1) tartani nem érdemes. A hajócseréért CSAK akkor kell fizetni, ha nem abban a kikötőben akarod felvenni a hajót, ahol hagytad. Valójában nem a cseréért, hanem az átszállításért fizetsz, a fizetendő összeget pedig csak a szállítandó hajó szintje határozza meg. Trükk, magas szintű hajók olcsó költöztetésére: ha pl azt akarod hogy minden hajód Sevillébe legyen: Elviszel 1et, majd Sevben veszel egy alaphajót(1000pénz), azzal visszamész, és ott átülsz a nagy hajóba, amivel érkeztél azt pedig eladod, nagyhajóval irány Seville. -
lammaer #607 hát, sehogy se találtam olyasmit amivel pakolgathatnám a képernyőt...mindegy.
Cserébe 2 kérdés:
1.
a második karimnál tűnt fel, hogy alapból egy dragon head gunboatja van, ami messze jobb statokkal bir mint ha rebuildelném akár level2es battleshippé(64 ágyú, 300 sailor, 10.000 hull). Ez most valami trükk, hogy a kezdő hajó ilyen erős? Valami hátulütő/megkötés biztos van :)
2.
jól láttam hogy egy karakternek több hajója is lehet? Mondjuk a 10.000 silver egy cseréért most még elég sok...
-
Doma #606 Azt soha nem hasznaltam.
Elvileg a core.ini-ben azt is valahogy át lehetett írni. -
#605 Őszintén szolva már nem tudom melyik fájlban láttam ilyesmit, hogy: window place: centre, vagy valami hasonló... de csak véletlen találtam rá. Eredetileg a vitorla animációját próbáltam átírni de ráhagytam:) -
lammaer #604 Hát ez is egy megoldás, de azért ha már van két monitor :)
"csak a felbontást és a játékablak helyét lehet beállítani"
Te figyu, én az ini fájlban csak a felbontást találtam, a játékablak helye alatt mit értesz? -
Doma #603 Anno én 4el is toltam.
Nem kell nagyon mozgatni az ablakokat.
Termelő karik kis felbontáson mennek a háttérben, főkarakter teljes felbontásban. Bármikor Alt+Tab a kliensek közt... -
#602 Nem hiszem, hogy van olyan aki 2 kliensnél kevesebbel tolja.
Az ini fájlokban csak a felbontást és a játékablak helyét lehet beállítani. Ha rájönnél, hogyan lehet a 2 ablakot elmozdítani szólj:) -
lammaer #601 Gondoltam én is kipróbálom a játékot, olyan kellemes Pirates érzés fogott el a screenshotok alapján.
Lenne egy kérdésem: tolja itt valaki dual klienssel? (azaz egyszerre két accounttal párhuzamosan bejelentkezve).
Ha igen, van arra valami mód hogy két monitorra tolja az ember a két klienst? Akárhogy próbálkoztam, mindig csak a primary monitorra kerül a kép, és az ablak sehogyan sem mozditható. Tipp valaki?
Nekem valahogy az MMO-k olyan unalmasak egy karakterrel, pláne itt amikor órákig kell fátvágni, bányászni meg utazgatni. Két karakterrel sokkal mozgalmasabb az élet :) -
#600 voyage.somkuti.at
voyagecentury.hu -
Petihun #599 Hi all még nagyon új vagyok a game-be addig okés hogy a skilleket kell fejleszteni de nem tudna valaki dobni egy linket ahol magyarul részletesen leirnak mindent?Ja és Boldog Húsvétot mindenkinek -
Wolwerine #598 Annyi a különbség, hogy jóval több cuccot dob, mintha csak elsüllyesztenéd. Tervrajzokat, stb. -
Doma #597 Elsüllyed, a kapitányt kell megölnöd ahhoz hogy megnyerd a csatát. -
Arky #596 Köszi mindenkinek.
a csatához: ha grappling hook-ot használok, majd úgy győzőm le, szintén csak elsüllyed a hajó? vagy ha elfoglalom akkor az enyém? -
#595 Hehe hali leader Úr -
Doma #594 Rofl -
Doma #593 1. felfedezoknek kell, adventurer kuldetesek teljesitesehez
2. grappling hook-kal tudsz csakjazni, a mechanical hook csak lelassitja az ellent ahogy az nalad is tortent
3. valszeg valami event volt -
#592 1. Adventurer ek használják, felfedezésekhez szükséges.
2. Rossz csáklyát használtál, a mechanical hook -tól csak lelassul a hajó, ha megakarod boardolni, akkor Grappling hook kell(álltalában minden olyan boss árul ahol hajót lehet átépíteni, pont akkora szintűt mint amekkora hajót lehet ott építeni), de mind1 mert átálltál görögtűzre :)
Pursuit: gyorsabb sebesség kisebb védelem.
Alert: nagyon lassú sebesség, jóval nagyobb tűzerő és védelem.
3. Event volt. Megtalálod az illetőt megpróbálsz rátradelni az irdatlan tömegben, és ha sikerül kapsz valamit. -
Arky #591 Hello
most kezdtem játszani a játékkal, és lenne egy pár kérdésem:
1. Mire való a távcső amit a roncsokból halásztam ki? van vagy 5 fajta már a raktáramban
2. Hogy lehet közelharcba kerülni a hajócsatában? megcsáklyázom, de csak azt írja ki hogy lelassult az ellen. rossz horgot használtam? mondjuk mindegy mert étélltam görögtűzre azóta. (ja, mi a pursuit és az alert képesség?)
3.Valamelyik nap mikor Athénban voltam jött egy olyan rendszerüzenet, hogy avlaki a városban van, utána, hogy egy nő az, utána a neve is kiderült. Erre mindenki őrült módon rohangálni kezdett. Mi történt?
Köszi