Voyage Century Online / Bounty Bay Online

Oldal 1 / 15Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Traiding Points Cardért mit kell tenni?
A hun_sailors még létezik, bár csak pár -ám annál erõsebb- játékossal. Soha nem gondoltam volna, de még mindig övék Athén, grat nekik!. Ha jól számolom, durván negyedik éve uralja a várost😊))

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

hoppa bocs Hathory 😄
Csao ahogy a felszolalasokat nezem ( januar ) nem sok eselyt latok arra hogy talalunk valami magyar kozosseget 😄
Enis most kezdtem el jatszani vele ossze vissza nyomkodok mindent kb 😛
ha gondolod keress meg jatekon belul bar en meg azt se tudom baratokat hol lehet felvenni.... a nevem : Hathorx
mccrit
Sziasztok. Merre találok a játékban magyar közösséget? Kellene egy kis segítség, tanácsadás, hogy mikre kellene rámenni elõször, mibõl lehet pénzt szerezni stb... Kellene egy guild is.

Az utolsó patch amúgy eléggé megbolondította a játékot, a kezdõknek nagyon könnyû dolguk lett. 3 db 10-es hajóval kezdenek, 5 db ability gold-al aminek a segítségével 5 tetszõleges skillt lehet felvinni 100-as szintre. Kapnak 500.000 reputációs pontot, az össz skill számától függõen pedig green/white/black armor és fegyver szetet.

Egy kis trükkel meg lehet oldani, hogy ne csak a maximális 8 skillt vigyenek a kettes fázisba, hanem akár 13-at (eddig csak az item mall segítségével lehetett). Ingyen 115 szintû profession fegyvereket kapnak egy küldetésbõl, ráadásul guild küldetésekkel napi 200 millió profession xp-vel húzd õket.

LOLXD: amikor börtönbe kerülsz, kiirja mennyi idõ után engednek ki, egyszerûen ki kell várnod (gondolom megtörtént <#wink>). A padlón futkározó patkányok (egerek?) dobhatnak fogat aminek a segítségével ki lehet hamarabb is jutni de nem érdemes, mert utána az elsõ õr bedutyiz ismét aki meglát.

Pordycus: szerintem kezdj másik típust... elenyészõ számú treasure hunter van a játékban, egyetlen jó tulajdonságról tudok, ha puska van a kezében nincs defensive vesztés. Jó a tengeri harcban, de nem olyan jó mint a royal armed, a mobok ellen pedig haszontalan, pont mert nincsenek fegyver bónuszai, csak a puska.

Pordycus
Sziasztok!
Látom elég sok magyar játszik 😊
én nemrég kezdtem, tresure huntert tudtok nekem néhány jó tanáccsal szolgálni?

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Újabb gondom akadt.
Hüvösre tettek és nem tudom, hogy juthatok ki :S
Valaki nincs valami tippje ?

Ezt írja ki a lehetséges kijáratnál: The berrier is rusted already. Using the teeth of a big mouse may open a gap. Then maybe we can escape from the prison.

Xfire: 1tomee5

Kartal te vagy az? 😄
Oslo védelme

Nehéz érzékeltetni a méreteket... de ezek dupla akkorák mint a 12.es hajók <#awink>

13-as felfedezõhajó

Ugyanaz 3d-ben

13-as csatahajó (térkép nézetben)

"Hiba történt a file másolása közben" frissítési hiba. A játék a 0,87-es verziónál jár, a letöltésnél rögtön ez jön le, semmilyen patch nem kell, csak akkor ha korábbi verziójú játékod van és azt frissítenéd. A tippem az hogy a feleslegesen feltelepített patch kavart be.

letöltõlink: Voyage Century Online

üdv
Nem tudnátok meg mondani, hogy le töltöm a játékot a honlapról és meg csinálom a karaktert rá nyomok a startra és ki lép.
A honlapon lévõ pach-et is fel telepítettem és úgy próbáltam legelsõnek.
Rá mentem a frissítésre és a végén.
An error occurs while updating files to be copied.
Ezt írja.

Xfire: 1tomee5

Létre kell hozni egy igg-s accountot amivel be tudsz lépni... A honlapunk még mindig aktív (a guild is), szeretettel várunk minden régi és új játékost. A kapcsolatfelvételt a honlapon keresztül vagy a játékban intézzük.

A régieknek: a Magellan és a Marco Polo szervert összevonták, így aki újrakezdené a játékot, mindkét régi szerveren használt karakterrel tud jelentkezni hozzánk. Komoly szándék esetén át tudunk hozni egy-egy embert más szerverrõl is.

Athént a szerverösszevonás ellenére -kisebb kitérõkkel- több mint egy éve de tartjuk, elég gyilkos csaták vannak<#hamm>. Ha lesz idõm, teszek fel képet a 13.as hajókról...

sziasztok.
Megtudja nekeme valaki mondani h h kell bejelentkezni miután felraktam a játékot?? Mert nemn tudom megcsinálni csak addig hogy feltelepítem....Leírja valaki h h kell tovább csinálni a játékig?

Valószínû rájöttél a megoldásra -vagy meguntad a próbálkozást- de azért válaszolok. Amit beillesztettél, az a bejelentkezõ képernyõ képe, visít hogy nem jó az account vagy a jelszó. Ha IGG-s az acc, mennie kellene a belépésnek....

Hogy lehet ebben hajózni?
REPS0L
a kép lemaradt, bocsi

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

REPS0L
elég bosszantó, nem tudok belépni... ide az IGG-s account ID és password kellene? nagyon régen játszottam már a játékkal, ezzel a névvel és jelszóval a honlapra sikerült belépnem, viszont a játékba nem :/

REPS0L
és azt a "felfedezõknek" linket hol találom? 😊

Itt a guildunk honlapjának a linkje, rengeteg anyag van a játékról a segédletek, írások menüpont alatt amit érdemes átnézni. Fõként az "Újoncoknak" szólót érdemes elolvasni, valamint a "Skillek kiosztása (karakterfejlõdés)" címû cikket.

honlap

Elvétve minden szerveren vannak magyarok, de a magellán szerveren vannak a legtöbben és a miénk a játék egyetlen magyar guildja... 2006 decembere, a játék indulása óta aktív.

Sziasztok!
Melyik szerveren van több magyar játékos? Most ismerkedek a játékkal és hátha kell 1 kis segítség
Ahet
Köszönöm a választ.

Átmentem. 😉

The gods have disconnected you ...

Gyere át<#circling> Valószínû az a baj, hogy a kezdõ hajón nem látszik a festés. Igazából a 12-es hajóknál is így van... ha majd átépíted, látszani fog.

Ahet
Halihó!

Bár elég régen irtatok ide, talán valakitõl választ kapok.
Én az EU verzióval - Bounty Bay - kezdtem játszani (mûkedvelõ módon). Így lvl 28 környékén, úgy gondoltam ideje átfesteni a hajóm. Összeszedtem a szükséges alapanyagokat, de a mûvelet után, én biza nem láttam változást.
Én csináltam valamit rosszul, kezdõ hajót nem lehet festeni, vagy program hiba?

The gods have disconnected you ...

Rakok majd fel még képeket kedvcsinálónak... A hunsailors továbbra is várja a jelentkezõket. A magellan szerveren vagyunk, a jelentkezés ügyében a játékban Kartal-t, Bmarko-t, Zoley-t, Hungaricus-t, hun.hun-t, Tengerész-t és tóth-ot lehet keresni.

A héten indult az Atlantis patch.

Kézikönyv a tengeri hadviseléshez 1.

Kell egy hajó… De milyen? Alapvetõen két hajótípus van, amely alkalmas a tengeri harcra. A csatahajók (battleship), valamint a felfedezõhajók (adventure ship). Elég sok híve van mindkét típusnak, mindenki a saját álláspontját védi, pedig fölösleges versenyeztetni õket. Mindkét típust más taktikára találták ki, eléggé kiegyensúlyozottak az erõviszonyok. Ráadásul a csatahajók húzásához elengedhetetlen a felfedezõhajó, másképp nem tudod megszerezni a szükséges voyage-t.

A csatahajók fejlesztéséhez tengeri csatákra van szükség. Gyorsan fel lehet rántani, az új kezdõhajó, a Caraoelle Sailboat kimondottan erõs. A sztorivonal küldetéseit végrehajtva hozzá lehet jutni olyan kavicsokhoz, melyekkel a Navigator Start (orrdísz) fel tudod tuningolni, +100 ágyú, +500 sailors, +5000 hull, sail, +500 load, +3 oar propulsion megdobja nagyon… A sztorivonal rengeteg profession ponthoz juttat, így fel tudod venni a Voyagers Times nevû könyvben található küldetéseket is. Van több is ami olyan hajós ékszerekhez juttat, amik hajó dodge-t (elkerülés), accuracy-t (célzás) és critical-t (kritikus találat) adnak. Ha megvannak a jó ékszereid, a feltuningolt orrdíszed, irány valamelyik magasabb szintû battlefield, például Aden, China, Ryukyu. Lehet csinálgatni ability küldetéseket, de a Quanzhou-i küldetés is ad naponta 10m seabattle xp-t. Amikor a kezdõhajó military-ja eléri az 50-es szintet, a profession szinted pedig a 61-et, fel kell venni a Voyagers Times-ból elõbb a Captain’s Test nevû küldit, majd a Ship Rebuild-et. A Ship Rebuild lényege, hogy át kell építened a hajód 6-os csatahajóvá, a jutalmad 100 db Lightning Buckshot Cannon… Fel kell húzni a military-t 60-ra és már lehet is építeni a 7-es csatahajót. Kb egy hónap alatt összejön új karakterrel. Itt lépnek be a felfedezõhajók, ahhoz hogy bele tudj ülni egy 7-es csatahajóba, minimum 61-es szinten kell lennie a voyage-nek. Egyetlen ismert módja van a megszerzésének, ha a tengeren afk-zol egy felfedezõhajóban ülve. Vagy kölcsönkérsz valakitõl, vagy magad fejlesztesz egyet, esetleg veszel. A következõ feladat, elérni a 10-es csatahajót. Nem olyan nehéz feladat, csak rá kell készülni. Fel kell fejleszteni a voyage-t (91-es szintig) és dupla xp scrollokat kell szerezni. Vagy a piacról (ez drága), vagy pedig a guild hallból kell kivenni. Naponta egyszer lehet, 1000 contribution pont az ára. Van idõnként dupla xp event, esetleg hétvége. Ilyenkor mindenre dupla xp-t kapsz amit csinálsz, ebbõl lesz 4-szeres ha elhasználod a scrollokat. Teamben pár emberrel irány a fekete-tengeri battlefield (10-es kalózok), és hajrá. Egy dupla xp hétvégén fel lehet húzni a military-t 60-ról 90-ig………..

A felfedezõhajók fejlesztéséhez fel kell fedezni. A weblapunkon van több link (pl. Linkek/Felfedezõk/Felfedezõknek) ahol le van írva, melyik felfedezés hol van. A lényeg hogy kell egy megfelelõ szintû távcsõ, felrakod a karakteredre, aztán odamész a megadott koordinátákra. Ha meglátod a csillogást, ráállsz és kiküldesz néhány tengerészt a „Discovery” gomb segítségével. Néhány sailor meghal, néha kapsz pár itemet is, de ha jó helyre álltál, kis idõ elteltével kapsz egy könyvet. Ha nem álltál pont rá, érdemes kicsit arrébb próbálkozni. Ezeket a könyveket be kell mutatni egy evaluation master-nek (Pascal, Dagama, Shakespeare), ekkor kapod meg a hajóra manõver pontokat. Egy szintlépéshez kb 100-120 felfedezés kell, ha a lista alapján mész (sorrendbe vannak rakva a felfedezések), gyorsan megy. Érdemes üres hajóval menni felfedezni, aztán ha van 20-30 könyved, csak akkor mutatod be. Ha a vitorlákat félig be vannak húzva, a kaja dupla annyi ideig elég, úgyis csak álldogálsz egy helyben. A városokban az Adventure Master-eket is érdemes megkeresni ha már megvan jópár felfedezés, reputációs pontokat, silvert, stb adnak értük. Elõfordul hogy nem találsz meg néhány felfedezést, úgyhogy lehet hiányozni fog pár xp a következõ szinthez… Erre a megoldás egy alt, akinek átadod a hajót és az õ felfedezéseit is felhasználod.

Mi a különbség a kétfajta hajó között?

Csatahajó: erõs hajótest, átlagos mennyiségû tengerész, átlagos sebesség, rengeteg ágyú, ágyúzásnál bónuszt kap a találatokra. Tudja használni a magas szintû pajzsokat, arra tervezték, hogy az ellenfeleket nyers erõvel, ágyúval intézze el. Lassan fordul, üldözésre nem való, a tengerészek száma mellett ez a hátránya a felfedezõhajókkal szemben. Korábban sailor elleni lõszert használtak ellene, most azonban a Navigation Star-ok miatt érdemesebb a hajótestre ható ágyúgolyókat használni, fõleg mert a hajótest némileg gyengült.

Felfedezõhajó: gyenge hajótest, sok tengerész, nagy sebesség, kevés ágyú. Legnagyobb elõnye a sebesség. Nagy hatótávolságú ágyúkkal érdemes felszerelni, hogy biztonságos távolból lõhess az ellenfélre. Gyorsan fordul, gyorsan menekül el, üldözésre is kiváló. A sok tengerész miatt csáklyázásnál elõnybe kerülsz, kalózoknak jó választás. Mivel gyors, a fõ fegyvere nem az ágyú, hanem a ramm (hajókos). A sebessége miatt el is jut odáig hogy használja… A 10-es szintet elérve fel lehet rá rakni a magas szintû ramproof pajzsokat is. Mivel kevés a hullja, ellene is a hajótestre ható ágyúgolyókat kell használni.

Skillek, stunt-ok. Három skillnek van köze a tengeri harchoz, ez a voyage, seabattle és ship building. A voyage szintje kell a hajók kezeléséhez, de van három ún. „stunt”-ja amire ha pontot raksz, bónuszt ad. A legfontosabb az „Alert”, a használatakor lelassulsz de cserébe a hajótest ellenállása és a tûzerõd jelentõsen megnõ. Battlefieldben nagyon hasznos. A második a „Pursuit”, ki kell választanod a célpontot és aktiválni a stuntot, akkor megnõ a sebességed egy idõre. Üldözésre találták ki, ha utol akarsz érni valakit, de a hajókos hatását is megnöveli. Mindkettõt a maximális 12-es szintre kell felvinni. A harmadik stunt kimondottan menekülésre való „Full Speed”, ha 60% alá kúszik a vitorlád állapota, aktiválás után 10 másodpercig teljes sebességgel tudsz haladni. Kérdéses a használhatósága, erre nem érdemes pontot rakni. A seabattle szintje hatással van a tûzerõdre, de a hajók használatához is kell egy bizonyos szint, hasonlóan mint a voyage. Szintén három stuntja van, a „Cannon Fight”, ez szabja meg hányas ágyút tudsz használni, mekkora a tûzerõd, mindenképpen 12-es szintre kell húzni. A másik két stunt közül választanod kell, melyiket maxolod ki ugyanis nincs elég pont hogy mindkettõ 12-es legyen. Alapvetõen az általad preferált taktikát kell követned, ha felfedezõhajóra gyúrsz, a „Ramm”-ra kell 12. pontot rakni, ha csatahajóra, akkor a „Grappling”-ra. Marad 7 pontod, azt rakd rá a másikra. Van még egy lényeges stunt, a Ship-building nevû skillen belül lehet megtalálni, „Combat Repairing” a neve, minél magasabbra kell vinni, harc közben végezhetsz vele javításokat a hajón. A kasztodhoz (emperor, caribbean pirate, stb) kötödõ bónuszok is vannak, ezekre a cikk végén térek ki a profession szinted fejlõdése során rakhatsz rájuk pontokat, értelemszerûen azokra kell rakni amelyek az általad választott taktikának megfelelnek.

Fegyverek, felszerelések.

A legalapvetõbb fegyver az ágyú. Vannak a sima, NPC-tõl megvehetõ ágyúk, és vannak a játékos által gyártottak. Amelyiket játékos gyártotta, annak nagyobb a lõtávja és a tûzereje is. Amerikában egy patch óta lehet venni 6-7-8 szintû handmade –kézzel gyártott- ágyúkat is, tehát már le se kell gyártani… Vannak altípusok is ezen belül, igazán csak a buckshot és a cannon a jó. A buckshotnak nagy a tûzereje, nagy szögben lõ, a cannon lassabban tölt, kisebb a tûzereje, d e nagy a lõtávja. Általában a buckshotokat használja mindenki.

Hajókos (ramm). A felfedezõhajók fõ fegyvere, kijelölöd a célt, aktiválod a skillt és gyakorlatilag felökleled az ellenfelet. A hatását a sebességed határozza meg (ezért jó a pursuit), kis szerencsével az ellenfél süllyed is. Alkalmazásához hely kell, neki kell futni hogy hatásos legyen. Egyetlen hátránya, hogy úgy viselkedik mintha területre ható fegyver lenne. Ha közel van valaki más (akár haver), elõfordul hogy a kiszemelt célpont helyett õt sebzi. Ráadásul a csatatérre belépõket a program elõszeretettel dobja be olyan valaki elé, aki éppen rammol…

Grappling (csáklya). Meghatározott távolságon belül kell kerülnöd az ellenfélhez, aktiválod és ha sikerül (néha fail lesz) akkor az ellenfél fedélzetére kerülsz. Itt megölheted kézifegyverekkel, szétverheted a kormányát, azoknak jó akik amúgy landban erõsebbek.

Görögtûz. Távolsági fegyver, a grappling megfelelõ szintje kell hozzá. Felgyújtod vele az ellenfél hajóját. Ha a grapplingot húztad a maximális szintre, kötelezõ darab.

Pajzsok. Ramproof (hajókos ellen véd), cannonproof (ágyú ellen véd), sailproof (a vitorlát védi) van belõlük, csatahajóra cannonproof-ot szokás rakni. Vannak speciális fajták is, ezek sokkal erõsebbek mint az alap pajzsok, cserébe sokkal drágábbak. Igazán csak 10-es hajóra érdemes felrakni.

Orrdísz(figurehead). Megszabja, hány sailor, ágyú lesz a hajódon, milyen erõs a hajótest, mekkora a vitorla… A feltuningolt Navigation Star tökéletes.

Hajó charmok. Delfin illetve cápa alakú charmok, felhelyezve elrejtik a hajódat, így senki se tudja mivel közlekedsz épp. A delfin charmot partközelben állva nehezen jeleníti meg a játék, rengeteg helyen egyszerûen láthatatlan vagy….

Ágyúgolyók. Három alapvetõ fajtájuk van, a sailort, hajótestet, illetve a vitorlát sebzõk

Taktikák.

Jó tengeri ékszerek kellenek (lehetõleg teljes szet), pajzs, ruha. Az ékszerek a hajó dodge (elkerülés), accuracy (célzás) és critical (kritikus találat) miatt fontosak. Elegendõ dodge mellett el sem találnak az NPC hajók, de a játékosok is sokkal kevesebbet sebeznek. A pajzs szintén csökkenti a találatokat, amíg a durability-je (van neki is hullja) tart. Megfelelõ ruha kell, olyan ami védi a tengerészeket. Kezdetben elegendõ a nemesi ruha amit szintlépésnél kapsz, 91-es voyage-nél fel lehet venni a Honorable Navigator Dress-t, ami magas szinten is elegendõ védelmet nyújt. Dragon armorosok a White Dragon ruhát használhatják, a tengerészeket ugyanannyira védi mint a dress, viszont az armor skillje +35 hajó dodge-t, a sapkáé +tûzerõt ad.

A taktikádat a hajó típusának megfelelõen kell megválasztani. Maga a csata úgy kezdõdik hogy vagy te támadsz -„Force Attack” nyomógomb-, vagy téged támadnak meg. Ilyenkor a tengerfelszínre kerülsz, a program véletlenszerû helyre dob be. Két csatahajó küzdelme általában úgy néz ki, hogy mindkettõ lõtávon belülre lavírozik és tüzet nyitnak. Aktiválják az „Alert”-et, a ruha skilljét, a profession skilleket és gyõz az erõsebb. A gyengébbik megpróbálja megcsáklyázni a másikat, vagy közelebb megy hogy felgyújtja. Egy-egy elleni küzdelemben ez megjárja, azonban ha több ellenféllel harcolsz, az Alert (lecsökkent sebesség) hátrányba hozhat. Felfedezõhajóval általában rögtön rammolnak, vagy megrohanják az ellenfelet hogy megcsáklyázzák, a taktikusabbak megpróbálnak nagy hatótávolságú ágyúkkal operálni. Csáklyázásnál rögtön át kell váltani az eddig használsz tengeri cuccokról landra (ALT-2 gyorsbillentyû), ugyanis itt már úgy harcolsz, mintha a szárazföldön lennél.

Több ellenfél… Ritkán fordul elõ, hogy elsüllyesztetted a másik hajót és nyugodtan üldögélhetsz a babérjaidon. Lehet hogy már menet közben belépett valaki a csatatérre, aki csak rád vadászik. Mindig tudd –csata közben is- ki van körülötted. Amint végeztél az ellenféllel, irány a part. Lehet hogy pink, red, esetleg taskos lettél, ezeket mindenki büntetlenül megtámadhatja (és meg is fogja). A belépõkre egyébként figyelmeztet a játék, ha ezt látod, azonnal derítsd ki, barát vagy ellenség jött-e. Elõfordul hogy az ellenfél segítséget kér, esetleg csak egy potya zsákmányra vágyó játékos jött. Én felfedezõhajót használok, a sebességére alapozom a taktikám. Kevesen érnek utol egy gyors advot, általában van idõ a helyzet felmérésére, ha kitérek az ellenfél elõl. Miután felmértem az erõviszonyokat (mekkora a hullom, milyen az ellenfél), azonnal támadok (ramm), vagy menekülök. Nem szégyen… A cél az hogy életben maradj, nem az öncélú hõsködés. Ha életben maradsz, késõbb jobb pozícióból visszatérhetsz hogy lenyomd a másikat, ez különösen igaz a siegek-re. Ha a ramm után életben maradt, igyekszem kellõ távolságba kerülni az ágyúitól, eközben megpróbálom felgyújtani és távolodóban megsorozni az ágyúkkal. Tartsd észben, hogy a felfedezõhajók kevés hullal rendelkeznek, nem érdemes velük egy csatahajó tüzét állni. Ha még mindig életben van –a legerõsebbek akár ezt is túlélhetik- biztos távolból megint fel kell mérni, érdemes-e újabb támadást megkockáztatni… Menekülni úgy lehet hogy kilépsz a csatatérrõl és megirányzod a legközelebbi várost, de el is lehet bújni a csatatér egyik sarkában, elég nagy hozzá. Ha NPC hajókkal harcolsz, elegendõ ha leállítod az ágyúid és pár másodperc múlva kienged a battlefieldrõl, ha viszont játékossal, akkor elõbb elegendõ távolságra kell kerülnöd tõle.

A csatahajók lassúak, tehát marad a nyers erõ. Megpróbálhatsz elmenekülni, egy másik csatahajó elõl lehet sikerül is (nem véletlen hogy a gyors csatahajókat helyeztem régen is elõtérbe, a sebesség a meneküléshez, üldözéshez egyaránt kell), de egy felfedezõhajó elõl nem fog menni. Erõ ellen erõt kell fordítani, tehát egy másik csatahajót, vagy többet. Lehetõség szerint minél közelebb egymáshoz, hogy a tûzzel tudják egymást támogatni. Érdemes gyakorolni a manõvert (hogyan haladjanak egymás mellett a csatahajók, anélkül hogy akadályoznák egymást), erre tökéletes a Máltai instance. Kemény hely, ha túl távol kerültök egymástól, a kishajók szétszednek, a végén pedig belép a fõboss (Hasan), aki egyesével intéz el, ha nem koncentráljátok rá a tüzet és külditek a víz alá… Nem a lovagias harc a cél, hanem az eredményesség. Egy igazán erõs játékos legyõzéséhez csapatmunka kell.

Lehet párosával is dolgozni, például úgy hogy az elsõ játékos sailoros lõszert használva gyengíti az ellenfél tengerészeit, és felfogja az ágyúlövéseket, a második (aki landban erõs) megboardolja… Meglehetõsen szemét taktika, ha megtámadsz egy játékost –pink leszel- viszont a társad közétek navigál és akadályozza a mozgásában. Távolról lehet csipegetni, az ellenfél vagy menekül, vagy rátámad a társadra és bevörösödik… Érdemes rátérni a felfedezõhajók és a csatahajók közötti együttmûködésre. Az adv felderít és feltartja az ellenséget amig a nagy tûzerejû csatahajók belépnek. Ne feledd, amig nem vagy elég messze a az ellenségtõl, addig nem tudja lehagyni a csatateret. Ha a csatahajók beléptek, együtt haladnak hogy lehetõleg egyszerre érjenek a célponthoz és koncentrálják a tûzerõt. Tipikusan ez az a pozíció, amikor az adv elegendõ távolságot tud tartani a társaitól –hiszen van elég helye a manõverezésre- és neki tud látni a ramm-nak anélkül, hogy veszélyeztetné a csatahajókat. A taktikát a végtelenségig lehet variálni, pl úgy hogy a támogatásra kirendelt hajók megcsáklyázzák az erõsebb ellenfelet, amíg azok el vannak foglalva a fedélzeti harccal, addig a mieink elintézik a gyengébb hajókat… Ha a mozgásukat akarjuk akadályozni, arra egy caraoelle sailboat is jó, melyet olyan vezet aki még nem PVP képes, õ egyszerûen csak az ellenfél elé lavírozik.

Itt térnék ki a siegre, Frost sokat segített a leírásban. A cél egy adott város elfoglalása (4 óra van rá), hogy beléphess a csatába, keresned kell valakit aki invitálni tud a siegbe, ekkor taskot kapsz és büntetlenül támadhatod az ellenfél zászlója alatt hajózókat. A védekezõ guild kezdetben a város offshore-jában állítja fel a hajóit. A belépõ hajók mindig ugyanazokon a respawn pontokon lépnek be, így elsõként azokat védik be, méghozzá a gyengébb hajókkal. 10-es BS-ekkel, felfedezõhajókkal, õk fogják fel az elsõ hullámot. Mivel közel állnak a belépési ponthoz, az érkezõ hajók nem tudják használni a rammot, sõt mozogni se igazán tudnak, megkockáztatom az is idõt vesz el, amíg a program betölti az offshore-t. A hátsó sorokban vannak felállítva a nehéztüzérséget jelentõ 12-es BS-ek, ezek tüzet nyitnak. A gyengébb hajók közül páran csáklyáznak, így mivel meg van szabva, egyszerre hány hajó léphet be az offshore-ba, le is foglalják az érkezõk egy részét, így a nehéztüzérség a maradékra tud koncentrálni. Megkockáztatom, érdemes a landban erõsebbeket rakni az elsõ sorba, ezek el tudják intézni fedélzeti harcban a belépõket, ha mégse sikerülne, fél perc elteltével a városban kelnek életre fél HP-val és fel tudnak sorakozni a barbette-n. Ha sikerült elfoglalni az offshore-t, partra kell lépni és megrohamozni landban a barbette-t. Tulajdonképpen egy toronyról van szó, aminek a tetejére kell átjutni egy lépcsõn, majd a legtetején világító itemet kell szétverni. A támadó guild a harc elõtt felállít egy ellátóhajót a tengeren, az elhalálozott játékosok ezen kelnek életre. Lõszert, pajzsot, kaját lehet itt felvenni, tengerészeket, ki lehet javítani a hajót. A sieg véget ér, ha elfoglalták a várost, vagy a védõ guild elsüllyesztette az ellátóhajót. A leírt taktika jellemzõ az SC-re, tehát fel lehet kötni a nadrágot… Frost szerint erre az lenne a megoldás, ha nálunk is a landban erõs emberek mennek elöl és megcsáklyázzák a védõket. Kis idõ múlva belép a nehéztüzérség pár kísérõhajóval, elintézik a hátsó sorban állókat, a kísérõhajók pedig védik õket a rammtól és felfogják a lövések egy részét. Ha az elsõ hullám végzett a csáklyázással, irány mindenkinek a part.

Sajnos az egységes taktika egyenlõre nem a mi oldalunk erõssége, sokszor láttam olyat hogy kirontott egy-egy ellenség a városból, erre ráugrott az összes szövetségesünk és pillanatokon belül 8-10-en ölték az egy vagy két szál ellenfelet. Ami jó ha az ember killeket akar gyûjteni, de itt a cél a város elfoglalása. Én is csináltam már ilyent, kimentem a városból amit védtem és az összes ellenfél velem kezdett foglalkozni… Nagyon jó idõhúzás.

persil
Természetesen a graf levételével próbálkoztam elõször de nem változik semmi. Ugyanúgy tök folyamatos, aztán amikor hajó lõ, akkor rendesen lecsökken az fps szám. Drivereket sem találok most újabbat.

De az az érdekes, hogy a hivatalos fórumon egyetlen poszt sincs, amiben valakinek hasonló problémája lenne, direkt végig olvastam 😞

Azért köszi a választ. 😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

Érdekes probléma, feleakkora konfigon is mennie kéne. Vedd le a minimumra az effekteket, az talán megoldja. Esetleg egy driverfrissítés se ártana a videokártyának... Lagg mindig lesz, fõleg ha sokan vannak fent a szerveren, de az nem így jelentkezik

persil
Hali!

Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban. (mondjuk én a bounty bay-el játszom, de ez tök mindegy, ugyanaz)

Szóval az van nálam, hogy amikor az én hajóm lõ, akkor a játék szaggat... Ilyennel találkozott valaki más is?
A játék gépigénye nevetséges, a grafika meg szépen szólva is megmosolyogtató, szóval ilyet nagyon nem szabadna csinálni neki.
A gépem egyébként kétmagos 5200+, egy hd 3850 és 2 giga ram. Amúgy mindenhol jól megy természetesen, csak amikor az én hajóm elsüti az ágyúit, akkor arra az 1-2 másodpercre beszaggat a játék =/

Ha találkozott valaki ilyesmivel, vagy ötlet/javaslat van, akkor írja már le. Elõre is köszi 😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

fel tettem a 4 bõl az elsõt de ugyan az :S sima 2000 es windos profenionalom van most fel tettem a szervíz pack 2. meg próbálom hátha mert eddig fenn volt csak ujra telepítettem a gépet
Elég egyet letölteni a 4bõl. Utána mennie kéne rendesen. Amennyiben nem sikerül az update próbáld meg másik update szerverrõl. Ha Vista-t vagy Windows 7-et használsz javaslom próbáld adminisztártorként futtatni a játékot.

Vagy nálatok mit csinált amikor indítottatok?
Nálam valami nem frankó!!! indítom ahogy szoktam letölti a másik kinézetet utána fel dob egy ablakot semmit nem értek belõle ha igent nyomok letörli a fájlokat és 1 essével letölti és feltelepíti ha nem re akkor nem lesz semmi :S most töltök 4 darab patchet valami 0.64-0.68
Most akkor mit kell csinálni hogy életre birja a játékot?
ma..

és ez mikorra várható kb?
Oldal 1 / 15Következő →