710
Kalozos MMORPG - http://www.voyagecenturyonline.com
-
MrRoan #429 Bocsi, hogy így közbeszólok, de nem bírom, hogy ne írjak pár szót.
Feltünk, hogy elég sok emberke megfordul a játékban, és azt hiszi övé a világ. Bevesszük a Guildba és azt hiszi a szájába repül a sült galamb.
Csak egy példát említek ami elég gyakori.
Jön egy kezdő játékos majd megkérdi, hogy kinek van kedve menni a Piramisba, majd ha nem jelentkezik kapásból senki, akkor rögtön baj van, meg nincs partyzás meg minden nyava kijön rögtön.
Pedig csak picit el kéne gondolkodni.
1.: Lehet, hogy nincsennek éppen online azok a játékosok akik még nem nőtték ki a piramist.
2.: Lehet, hogy nem szívesen utazza át a fél világot az aki már kinőtte, csakhogy rögtön jól érezze az új játékos.
3.: Talán el kéne gondolkodnia mindenkinek azon, mielőtt elkezd egy ilyen stílusú játékkal játszani, hogy konkrátan milyen játék is ez.
Arra gondolok, hogy ez nem Offline Szerepjáték, amit gyorsan ki kell akasztani, hogy kezdhessem a másikat.
4.: Talán picit türelmesebbnek kéne lenni mindenkinek és kivárni még lesznek új játékosok, akik szívesen mennek majd Piramisozni.
De sajna ez magyar mentalitás... "ad meg istenem de MÁR!"
Egyébként csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy mellőlem kikopott az induló csapat nagy része, és megse mentem világgá, hanem folytattam az új játékosok keresését, illetve nyitott szemmel járkáltam mindig a játékban és észrevettem a magyar játékosokat.
De, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy mennyire jönnek mennek az emberek megosztok egy információt. Kb minden 20-ik játékos marad csak játékban az első hét után.
Egyszóval 1 héten belül abbahagyják a játékot.
Ez így működik. Aki marad, abból lehet az erős mag, a normális játékos.
De ez idő még kialakul, és felépül egy olyan klán ahol sokan vannak, és össze tudnak dolgozni mindenben. Félreértés ne essék, már most is sok mindenben összedolgozunk. De ezt az újak nem látják.
Egy pédán keresztül illusztrálom is, hogy érthető legyen.
Tegnap adtam oda egyik játékos társamnak egy lvl4-es Figurehead-et, mégpedig olyat ami teljesen fel volt fejlesztve. Mindezt ingyen.
Miért? Mert régen játszik, megbizható, és főleg mert sok mindent letett már az asztalra.
Ugyanígy én is kaptam már sok mindent. Tehát ami nekem nem kell adom másnak, ami másnak nem kell, az még lehet, hogy nekem igen.
De kérem... miből gondolja bárki is, hogy belép, és az ölébe dobunk néhány millácskát csak úgy a 2 szép szeméért, és mimeg szívjuk a fogunkat, ha szó nélkül 2 nap múlva abbahadja a játékot.
Mindezt elvárná tőlunk sok ember, de mi tudjuk, hogy kb minden 20.-ik játékos marad csak a játékban.
Amint eltellik néhány hét, letesz dolgokat az asztalra, (megismerjük, megtudjuk, hogy komolyan gondolja a játékot, rendesen játszik, stb..) akkor bizton számíthat rá, hogy segítséget fog kapni tárgyakban is, nemcsak hasznos infókat, amit már az elején megkap mindenki.
Számíthat rá, hogy segítséget fog kapni, a nehezebb küldik gyakorlati megoldásában, segítséget fog kapni tárgyak elkészítésében, és hadd ne soroljam még mert már így is teleírom az oldalt :)
Remélem ez a kis eszmefuttatás gondolkodóba ejt mindenkit és rájön, hogy rózsaszínű ez a világ sem. Mindenért tenni kell itt is, de meglesz a gyümölcse.
Egyébként a játék meg még el se kezdődött igazán. Az első lvl10-es hajóig még nekünk is csak gyakorlás, tanulás. Majd onnan kezdődik az igazi játék. Aki kíváncsi a részletekre járjon utánna mert már elkopik a billentyűzet. :)
Üdv.: Selina_Meronin
hun_sailors guild leader
Szerver: Magellan
Weboldal: http://voyage.somkuti.at -
#428 MAFBP egy játékos.
Szorry még 1x nem konkrétan rád gondoltam.
Ha jól emléxem te nem voltál ott a kilépésed napja előtti estére szervezett csoportosan végrehajtott DiplomaticGift küldiben. -
#427 Fogalmam sincs mi az a mafbp, de elmondhatnad mirol is van szo :> aludnikene nevem jatszottam amig el nem ment ettol az egesztol a kedvem. -
#426 Nem felejtettetek el valamit??
Igen MAFBPre gondolok...szerintem a történtek tükrében röhejesen hangzik töled(töletek) az hogy segicsünk egymáson nem gondolod?
Nagyon remélem, hogy az vagy akire vagy akikre gondolok, ha netán nem az lennél és nem érted a fentieket, akkor bocsy.
Viszont az is érdekes dolog, hogy én bármihez(BF, Küldi, PiramisSTB) találok partit. A félig AFK dolgokhoz, mint PL. favágás, bányászáshoz pedig semmi szükség partra(bár én még ezt is partiba nyomom a saját ALTomal:) -
#425 Attol lesz normalis hogy a tagok segitik egymast, partiznak ilyesmi, de ezt ebben a guildban nem tapasztaltam tisztelet 1-2 kivetelnek, sot elmondtak h egy ilyen felig afk jatekban ne is remenykedjek hogy lesz valami nagyobb megmozdulas. -
#424 Hát én nem értek egyet a nézőpontoddal, mivel szerintem nem a mennyiség számit.
Szerinted attól lesz egy MagyarGuild normális mert sokan vannak benne? -
#423 Nem sok ertelme lenne meg egy guildnek, mivel 20an ha jatszanak vele aktivan -
#422 Válasz DarkHorSe TheAgoeOfPirates #47 –hozzászólására:
Jó játék ez így is, a játéknak magában köze nincs a Guildokhez, amúgy meg szerintem van, de még ha nem is lenne, akkor sem tart vissza semmi attól, hogy csinálj egyet. -
#421 Mostmar lesz ideje olvasgatni ;]
ColdFire: nem tudom hogy bannolva is tudod e olvasni a forumot, de a lenyeg, hogy a tutorial kivetelesen tenyleg eleg sok mindent elmond, es megmutat. Eloszor en is kihagytam, mondvan hogy az EVE utan nekem nem lehet bonyolult rendszert mutatni, szal gyerekjatek lesz...aztan tevedtem, es csak neztem ki a fejembol. Ugyhogy ujrakezdtem a tutorialt, elolvasva minden mondatat es tippjet alaposan. Tenyleg sokat segit. -
#420 Mondtam, hogy csináld végig a tutorialt....
kint kezdessz egy hajón ahol végig kell csináln ia tutorialt aztan mehetsz tovább. ahonnan kikötsz Athenban majd mehetsz a Voyage Tutorhoz.
Ugyanis a Quest az lesz a tutorial végén, hogy menj el hozzá és beszélj vele.
Mondtam már, hogy olvass. -
#419 sikerült jáccanom vele egy fél órát, hát ki is lőttek a vizen :DDDD
apropó!
hol döntöm el h milyen hajom legyen?
mert ha jól láttam én egy trédert kaptam amilyen kicsi volt :D
vagy mindenki ilyennel kezd?
-
#418 Post előtt olvas, néz, örül. -
#417 sry, magellán, mrá vki említette -
#416 melyik serveren vagytok? -
#415 omgomg ez updatel :DDDDD -
#414 háhá most telepítem ^^ -
#413 erre gondoltam, kösz a választ:) -
#412 ott a guild szabályzat^^ miután a belépés feltétele pedig a guild szabályzat elfogadása és 100 max szint ahogy azt már korábban mondtam.
Szakmára meg arr agyúrj rá ami neked tetszik. majd kiválasztassz egyte van pár. Mindre szükség van. Mindet húzhatod büntetlenül 31-ig. addigra meglátod tetszik-e az adott szakma. -
#411 hmm...
a kérdésemnek semmi köze nincs az útmutatók végigolvasásához ^^ -
#410 Mondtam már. Olvasd el a http://voyage.somkuti.at oldalt egy csomó funkció működik regelés nélkül. Próbáld végig őket.
Mondtam, hogy nem pelenkázok. -
#409 még tudom nagyon előre gondolkozok, lehet h elsem indul a játék, de mi kéne majd a guildbe, mire gyurjak rá, melyik szakmára?:) -
#408 még szerencse, vmiért a gépem nem szereti a GG-t, leállít minden futó programot... :\ -
#407 nincs védelem a játékon tudtommal -
#406 hhuhúúú:)
80%
már csak 4:40 és letölti:)
remélem el is indul:)
ugye nem GameGuild védelme van? :o -
#405 végülis már csak 24 óra maradt, mindjárt lennt van:) -
#404 sajnos nem tudom honnan tudnád gyorsan leszedni a klienst. mi is kb ennyivel imádkoztuk le anno. túl vannak terhelve a serverek lehet. -
#403 honnan tudnám gyorsan letölteni a játékot? :(
ami hivatalos lapon van, az összes link korlátozott kb/s-el tölt, (jelen esetben nálam a max 20kb/s) torrent meg 40%-tól kb. 2kb/sel tölt:( -
#402 naná :D -
#401 Legyen ? -
#400 van még itt vki? -
MrRoan #399 Pedig a következő oldalak mind elérhetőek regisztrálás nélkül is:
Hírek oldalon minden hírek.
Linkek oldalon található összes link.
Útmutatók oldalon minden Segédletek/Tippek írás, és Küldetések is.
Infógyűjtő, Újoncoknak szóló része.
És végül természetesen a Szabályzat ami folyamatosan bővül és készülget.
Ezek az információk mindig elérhetőek lesznek mindenki számára, és természetesen bővülni is fognak további hasznos, segítő írásokkal, segédletekkel.
Használjátok egészséggel!
Üdv.: Selina_Meronin
hun_sailors guild leader
Szerver: Magellan
Weboldal: http://voyage.somkuti.at -
#398 Heten meghalni sem volt idom koszonhetoen egy kozpontilag elszurt palyazatnak (es az ennek koszonheto rengeteg adminisztracionak), ma delutan pedig a rendszervinyom adta meg magat, es meg most is folyamatosan toltogetek/telepitek ;] Ha holnap nem lesz vilagvege (amin meg sem lepodnek, idealis befejezese lenne a hetnek), akkor a jovo heten mar tobbet leszek, lesz idom es energiam. -
#397 Talán így... -
Doma #396 Semmi nem kell hozzá az általad felsoroltakon kívűl.
Dockernél rányomsz a Sail Off-ra és attól függően hogy nyílt vízre vagy csak a kikötő elé akarsz menni High Sea / Offshore funkciót választod. -
#395 Hiába kattintok a hajómra ha nem jelöli ki, így aztán feleslegesen nyomom meg a take out ship gombot. Semmi nem történik. Úgy tudom nem kell plusz skill ahhoz, hogy kihajózhassunk. -
#394 docker>dock itt kiválasztod a hajót utána sail off és amelyik jól esik kiválasztod -
#393 Átolvasgattam a voyage.somkuti.at oldalon lévő infók nagy részét és habár nagyon hasznos, de a kihajózás még mindig nem megy. Van a hajómhoz minden ami kell (vitorla, kaja, lőszer és ágyúk), de amikor oda megyek a dockerhez és kijelölném nála a hajóm nem engedi és így nem tudok kihajózni.
Megőrülök, hogy nem tudok kimenni. Valaki segítsen csak azt, hogy miért nem tudok kimenni. Kösz. -
#392 Mikó Gyüsz má ??? Sose tudlak elérni :/ -
Doma #391 Itt minden elérhető regisztráció nélkül is. Linkek rovat szintén bárki számára hozzáférhető.
Sőt az illetékes máris hozzáférhetővé tette ezeket az infókat is. -
#390 Akkor lehet nalam(nalunk) a hiba, mert csak a finaltrekker altal is emlitett ket iras elerheto, a tobbi nem. ;]