Voyage Century Online / Bounty Bay Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ColdFire
még tudom nagyon elõre gondolkozok, lehet h elsem indul a játék, de mi kéne majd a guildbe, mire gyurjak rá, melyik szakmára?😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
még szerencse, vmiért a gépem nem szereti a GG-t, leállít minden futó programot... :\

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Bucser
nincs védelem a játékon tudtommal

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ColdFire
hhuhúúú😊
80%
már csak 4:40 és letölti😊
remélem el is indul😊
ugye nem GameGuild védelme van? :o

ColdFire
végülis már csak 24 óra maradt, mindjárt lennt van😊

Bucser
sajnos nem tudom honnan tudnád gyorsan leszedni a klienst. mi is kb ennyivel imádkoztuk le anno. túl vannak terhelve a serverek lehet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ColdFire
honnan tudnám gyorsan letölteni a játékot? 😞
ami hivatalos lapon van, az összes link korlátozott kb/s-el tölt, (jelen esetben nálam a max 20kb/s) torrent meg 40%-tól kb. 2kb/sel tölt😞

ColdFire
naná 😄

CS@
Legyen ?

ColdFire
van még itt vki?

Pedig a következõ oldalak mind elérhetõek regisztrálás nélkül is:
Hírek oldalon minden hírek.
Linkek oldalon található összes link.
Útmutatók oldalon minden Segédletek/Tippek írás, és Küldetések is.
Infógyûjtõ, Újoncoknak szóló része.
És végül természetesen a Szabályzat ami folyamatosan bõvül és készülget.
Ezek az információk mindig elérhetõek lesznek mindenki számára, és természetesen bõvülni is fognak további hasznos, segítõ írásokkal, segédletekkel.
Használjátok egészséggel!

Üdv.: Selina_Meronin
hun_sailors guild leader
Szerver: Magellan
Weboldal: http://voyage.somkuti.at
PiszkosFred
Heten meghalni sem volt idom koszonhetoen egy kozpontilag elszurt palyazatnak (es az ennek koszonheto rengeteg adminisztracionak), ma delutan pedig a rendszervinyom adta meg magat, es meg most is folyamatosan toltogetek/telepitek ;] Ha holnap nem lesz vilagvege (amin meg sem lepodnek, idealis befejezese lenne a hetnek), akkor a jovo heten mar tobbet leszek, lesz idom es energiam.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Semmi nem kell hozzá az általad felsoroltakon kívûl.
Dockernél rányomsz a Sail Off-ra és attól függõen hogy nyílt vízre vagy csak a kikötõ elé akarsz menni High Sea / Offshore funkciót választod.

finaltrekker
Hiába kattintok a hajómra ha nem jelöli ki, így aztán feleslegesen nyomom meg a take out ship gombot. Semmi nem történik. Úgy tudom nem kell plusz skill ahhoz, hogy kihajózhassunk.

www..KALOZOK.com

bardocz
docker>dock itt kiválasztod a hajót utána sail off és amelyik jól esik kiválasztod
finaltrekker
Átolvasgattam a voyage.somkuti.at oldalon lévõ infók nagy részét és habár nagyon hasznos, de a kihajózás még mindig nem megy. Van a hajómhoz minden ami kell (vitorla, kaja, lõszer és ágyúk), de amikor oda megyek a dockerhez és kijelölném nála a hajóm nem engedi és így nem tudok kihajózni.
Megõrülök, hogy nem tudok kimenni. Valaki segítsen csak azt, hogy miért nem tudok kimenni. Kösz.

www..KALOZOK.com

CS@
Mikó Gyüsz má ??? Sose tudlak elérni :/

Itt minden elérhetõ regisztráció nélkül is. Linkek rovat szintén bárki számára hozzáférhetõ.
Sõt az illetékes máris hozzáférhetõvé tette ezeket az infókat is.

PiszkosFred
Akkor lehet nalam(nalunk) a hiba, mert csak a finaltrekker altal is emlitett ket iras elerheto, a tobbi nem. ;]

Bucser
http://voyage.somkuti.at minden link hozzaferheto most neztem meg.

finaltrekker
Nem. Körülnéztem az oldalon, de csak a hajó újjáépítés és a világtérkép nézhetõ meg regisztráció nélkül.
Nem tudtok másik magyar guildot, amely kezdõk elõtt is nyitva áll?

www..KALOZOK.com

Bucser
Megpróbáltál a linkek vagy az útmutatók menüpontra kattintani? Vagy csak az elsõ üzenetet olvastad el és már fel is adtad? (most próbáltam kijelentkezve is mûködnek)

Másrészt a guild nem azért van, hogy pelenkázzunk bárkit is, hanem azért, hogy egy guildben legyenek a magyarok. A minimum szint azért lett meghatározva, hogy aki most kezdi a játékot tanuljon bele. ha elég határozott és tetszik neki akkor a 100 szintet nem nehéz elérni és még ismereteket is szerez közben. (bár ezen is már jó pár jelentkezõnk elvérzett.)

Egyébként ajánlom a hivatalos oldal forgatását. tele van hasznosabbnál hgasznosabb információkkal.

Nem tudom hogy per pill a guild oldala mennyire nyilvános, majd utánajárok. Addig is itt nézz körül, minimális angol tudással elég sok dolgot megtudhatsz.

finaltrekker
Mert én azért szeretnék a guildba csatlakozni, hogy valaki magyartól segítséget kérhessek és, hogy megnézhessem a honlapon skillek és a többi cucc leírását.
Most még a kidokkolás sem megy, a többi járókelõ pedig nem túl segítõkész.

www..KALOZOK.com

Per pill 100 összlevel a felvételi limit. Ha ez megvan és lesz a leader vagy a vice leader szerintem egybõl fel fognak venni.

finaltrekker
Jelentkeztem a hun_sailors guildbe ValdoreHun néven. Azt kb mikor vagy, hogyan lehet megtudni, hogy felvesztek vagy sem?

www..KALOZOK.com

finaltrekker
ja nem... Bezavart, hogy rossz id-t adtam meg és nem írt ki hibaüzenetet. Már játszom 😊

www..KALOZOK.com

finaltrekker
Helló!
Letöltöttem a klienset, telepítettem és frissítettem is, de mikor belépnék a magellán szerverre azt írja, hogy az id-m vagy a jelszavam rossz, pedig nem.
Aktiválni kell még valamit? Mert ami emailt küldtek, abban van egy verification kód, de fogalmam nincs azt hova írjam. Valaki letudná írni a lépéseket?
Elõre is köszönöm.

www..KALOZOK.com

Bucser
Igen játszák jó páran. Magyarok asszem nagyobb számban Magellán serveren vannak. Ingyenes (legalábbis a voyage century Online. a bounty bay meg csak beta és pay to play lesz tehát fizetos)

ColdFire
ingyenes-e?😊
jáccik-e vki-e?😊

CS@
Csak úgy:

CS@
Addig nezem a maffiozokAT A cool on 😊
Csak úgy. Elvileg talan fél 1 körül megint lesznek szerverek.

Valami hir, hogy miert vagy csak ugy?
CS@
Nem hát

Sracok !

Nektek sem mennek a szerverek?
Egy kis segítség:
http://shinhan.9999mb.com/
Crokin
<#circling><#eljen>

Repatarurgyán

CS@
Okés felraktam oda is.

Crokin
Ezt az írást akár a honlapra is feldobhatnád ^^

Repatarurgyán

CS@
Akkor olvasgass még 😛

Ja ahogy azt Bucser úr is említette van MerchantGuild, ahova egy Merchantnak erõsen ajánlott csatlakoznia. Azt a nézetet vallom, hogy alapjáraton csak úgy saját szakállra egy Mercnek egyáltalán nem éri meg kereskednie. Kivétel lehet ez alól olyan eset, ha más konkrét céllal mész valahova, mondjuk kincskeresés vagy bármi és nem akarsz üresen menni. Viszont ha egy ilyen utat végignyomatsz úgy hogy csak Bribolsz, de nem harcolsz a kalózokkal az bizony veszteséges lesz és nem is kicsit. Ha pénzt akarsz keresni(mi mást akarnál egy Mercel), akkor mindenképp MerchantGuild küldiket kell csinálni.

Felveszed a küldit megnézed honnan mi kell és aztán megindulsz érte, na ilyenkor az üres körben, amikor mész a cuccért, akkor persze megéri vinni valamit saját szakállra is. Mivel ezek a küldik általában nem egy körbõl állnak így van néhány lehetõség az üres körre való áruk kiválasztására:
1. Nézel valami olyan oldalt, ami írja, hogy pontosan mit árulnak a városokba és akkor nem futsz bele olyan helyzetbe, hogy olyan cuccot viszel ami ott is van és ezáltal nem éri meg. Ezzel nem foglalkozok, mert a franc sem akarja állandóan az oldalakat böngészni(mostmeg már nagyjából tudom mit hova nem éri meg).
2. Nézed a Trendy cuccokat a chaten(van egy ezzel foglakozó része) és azt viszed. Ezzel meg azért nem foglalkozok, mert nem szeretem ezt figyelni és nem sok az esély arra, hogy onnan ahonnan indulsz pont találj Trendy(fúúj ez ocsmány szó) cuccot, ami pont oda kell ahova mész.
3. Fogod magad és a legelsõ körben minden lehetséges árúból egyenlõ arányban annyit viszel amennyit tudsz, így amikor megérkezel és mindet eladod, akkor látni fogod, hogy szerinted melyik éri meg a legjobban és a hátralévõ 10körben 😛 már azt viszed amelyik szimpi. Ezt kezdetben így csináltam én is.
4. Mindig a legmagasabb szintû árut viszed, ennek hátránya, hogy bár nagyon ritkán(nálam legalábbis) elõfordulhat olyan eset, hogy az adott városban van olyan goods amit viszel és emiatt nem jó az érte kapott pénz. Elõnye, hogy a goods szintje számit a kapott Xpben. Úgyhogy én ezt a változatot használom üres körökre.

Kalózokkal kapcsolatban, ha konkrét MerchantGuild küldit csinálsz, akkor annyiban más a helyzet, hogy nyugodtan megteheted azt, hogy végig Bribolod akár az egész utat mert itt az idõ pénz és a végén mindig megtérül. Eddig mindössze KB. 2 nagyon vacak küldivel találkoztam, ahol olyan röhejesen kevés volt a jutalom, hogy a teljes nyereség 1/3 át elvitte a költség, de ez nagyon nem jellemzõ.

Kalózokkal való harc és a Merc Hajó felszerelése(mindez csak az én véleményem):
Abból kell kiindulni, hogy téged a tengeren szállítás közben csakis RaidingShip(Adventurer) támad meg. Ami ugye nagyon gyors és mozgékony is valamint rengeteg embere és vitorla, viszont lófütty Hullja van, úgyhogy ArmourPunch skulóval(alap 4városon kívül bárhol beszerezhetõ) kell adni neki, hogy a Hullja elvesztésébõl pusztuljon meg
Alap a WaterFigure, és a RamShield. A nagyon kevés ágyú miatt a minél jobb ágyúk. Talán számomra a Merc az egyetlen hajótípus, ahol van értelme a Howin kívül esetleg más ágyuknak is(jaj látom, hogy felszisszentek most sokan 😊 de azért én Howi párti vagyok itt is.
Ágyúk:
Canon: sztem hülyeség nem vesztegetek rá szót.
Quick: gyors reload kicsi sebzés(kis ideig használtam de csak a ball oldalon)
Buck: nagyon nagy szögben lõ(egy ideig ezt használtam Mercen ellensúlyozni a nehézkes mozgást)
Howi: elég kis szögben lõ de jó messzire is(a Battlefieldek alatt rászoktam a használatára).
Valamint én állítólag piromán vagyok, mert imádom a GreekFireThrowereket, ezeket a csáklya helyére lehet tenni és a grappling skill kell hozzájuk, nem fogyaszt lõszert(de leviszi a reloadot 0ra), hanem SPt zabál, ha tüzelsz vele. A Ramból egy 1es csak poénból van a hajómon sztem haszontalan egy Mercnek. Aztán ott vannak az aknák, amit csak Mercre lehet rakni ennek egyetlen elõnye, hogy az a slot sem lesz üres és szépen világít éjszaka ha berobban, amúgy a röhejes sebzés miatt teljesen értelmetlen. Az még poén, hogyha leraksz belõle párat valami hülyegyerek köré és õ rámegy az nem számít támadásnak, mondjuk nem is fogja meghatni a dolog kicsit sem.
A raiding shipekkel való csata: A harc kezdetekor vitorla rögtön le és amint a hajó megállt azonnal keresztbefordít(néha ilyenkor kicsit bebugzik a raiding ship és megáll egyhelyben ha ez van egy pillanatra megindulsz és akkor észbe kap õ is). Aztán lövöd mint állat amikor lõtávolságon belül ér, ha van alerted használhatod ilyenkor mer az jó. A raiding természetesen Rammal kezd de ezért javaslom Mercre a Ram Shieldet mert az jót fog mosolyogni az eseten. Aztán ha van FireThrowered, akkor az a szintjétõl függõen különbözõ távolságra lõ kitapasztalod, hogy ez mennyi és mindig az utolsó ágyúból leadott lövésed után sütöd el(ez azé jó mert ugye írtam, hogy leviszi a reloadot 0ra, de ha pont elõtte lõttél akkor az ugyis 0közeli). Ha úgy látod, hogy a raiding el fog érni akkor szépen elindulsz és az õ menetirányába fordulsz, ha kevés a HPje és látod hogy a Thrower felgyújtotta, akkor meg nem is érdemes foglalkozni vele, mert gyorsan elég.
Itt még egy kritkus pont van, mégpedig a legénység, egy Merc általában szeret kevés emberrel járni, mert akkor kevesebb kaja kell, és több hely marad árunak. Ezt figyeli is a progi(LVL4 körül már nagyon) és ha a Raiding hatalmas túlerõben van legénységbõl akkor, meg fog próbálni csáklyázni. Ha ez bejön és nem vagy nagymenõ közelharcban, akkor átrohansz a másik hajóra és szétvered a kormányát(az már ilyen korra elég sérül lesz). A dolog hátránya, hogy ennyi idõ alatt általában pont lecsapják a kis számú legénységet aztán cammoghatsz a megmaradt 1embereddel 3csomóval.
A téged támadó RaidingShipek szintje KB. a következõképp alakul: az általad szállított goodsal egyenlõ, de nem több, mint a te hajód szintje +-1. Ez magasabb szinten kicsit elmosódik PL. LVL5nel mar semmiképp nem akar egy LVL1es kalóz megtámadni még akkor sem, ha LVL1es goodsot viszel.

Skillek: Purchasing, Purchasing, Purchasing 😊 ha nem adja, akkor inkább várj és ne költsd el a skillpontot.

Aztán szerintem idõvel szinte minden Merchant vesz magának egy BSt is, hogy legyen mire költenie is 😊

ITT a hivatalos fórum Merchant Guideja is.
Így hirtelen ennyi

Egyik haverommal (regi mmorpgs arc o is) epp most huztuk le a clienst szerintunk este indul a mandula
Bucser
A kereskedo missionök is vannak és magukhoz kepest borzalmasan jól fizetnek. Lehet csatlakozni a merchant guildhez és utána kereskedni.

CS@: nagyon jo ez a kis osszefoglalo, kovetkezo kerdesem lenne. Tudnal irni egy kicsit a kereskedesrol, es hogy vannak-e ilyan mission -k, vagy mindenki sajat szakalara vasarol es elada valahol a vilagban.
En BBOzok, de mivel nemet es az bosszant igy mar regeltem is a voyage -re. Pont most jon le a client file.
Koszi Kalocsa
PiszkosFred
Sajnos az nem en vagyok. Gondolom ugyanugy Rejto fan az illeto, es adta magat a szituacio es a jatek kornyezete, hogy a Kapitany neveben inditson egy karaktert. Ugyhogy nekem mar csak a _-jeles Piszkos_Fred maradt. De ez is jo lesz, nem oszt nem szoroz ;]

CS@: altalaban estenkent (10-11) vagyok online, ha vegetert a napi "menetrend", akar irl, akar a wowban. Utana johet a tenger, kikapcsolodaskent.

CS@
Piszkos_Fred nem egyenlõ a guildban található PiszkosFreddy -vel 😊

0Fritz0
Az én listámban szerintem benne vagy, de ott PiszkosFred a neved.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

CS@
Rajta vagyok az ügyön, hogy felvegyelek Friend –nek de még sosem sikerült Online állapotban elkapnom téged 😊