291
Szilveszti Állatvédők
-
#10 becsuksz ajtot ablakot aztan kesz... -
#9 deee...a lenyeg hogy miert kell pont akkor levinni, miert nem birja ki par oran at? -
#8 tudod te,h egy kutyának milyen éles a hallása???
olyan kis neszeket simán meghall,amit te akkor sem hallanál meg,ha figyelnél,és a petárda az neki kurva hangos,és az állatok megbolondulnak ekkora zajban -
#7 en reszemrol nem tudom mi a jo a petardaban, vilag eletemben utaltam, viszont egyszer egy evben eltudom viselni, a masik hogy a megfelelo tajekoztatas szerintem is nagyon fontos lenne -
Dodo55 #6 Petárdázni minden EU-s országban szabad úgy tudom, kivéve itt.
Ez valószínüleg azért van, mert sok olyan magyar van, aki nem fogja fel, hogy a petárda egy robbanószer, és veszélyes dolog, és nem arra való, hogy másokat szivassunk vele.
A betiltásával a fentiek miatt egyetértek, viszont nem is értek egyet amiatt, mert vannak olyan emberek, akik normálisan használják.
Meg a másik dolog, hogy sokan nem elég tájékozottak. Tavaly egy ember kinézett az ablakán, a kezébe fogott egy rakétát(sikoly típusút) a pálcájánál fogva, meggyújtotta, beindult a rakéta, de a pálcát tovább fogta, majd elengedte, a rakéta elszáll, és visszafordult neki a ház falának.
Ugyanilyen rakétát adott a testvérem a barátainak, azok megfogták, meggyújtották őket, és eldobták a földre...
Aztán utána meg sikitoztak, hogy valami ott repked süvítve lábuk között.
Szóval van bőven elég ok a petárda betiltására, de én inkább nem betiltással, hanem megfelelő tájékoztatással oldanám meg.
Persze úgy is lennének olyanok akik a másik alá dobnák, de olyanok már nem lennének, akik eldobnák a földre a rakétát, aztán meg csodálkoznának, hogy miért repked. -
#5 en reszemrol ugy vagyok vele hogy akit zavar az nem viszi le a kutyat, aztan keszen van, -
#4 ehhez annyit fűznék, hogy túl sok jóra ne számíts, tavaly nagy balhé lett ebből az ügyből. és ha tom be is zárták a topikot.
amúgy szeretem az állatokat, de az sztem baromság h nem lehet petárdázni... -
#3 en nemtalaltam ilyen topicot:P lehet mer bena vagyok:D -
#2 volt már ilyen vagy van ilyen topic!
én becsukom a kutyám a helyére nem hagyom kinnt,és szoktam petárdázni -
#1 Ezt a topicot most foleg kivancsisagbol nyitom, mert kivancsi vagyok ki hogyan gondolkodik a petardazas... stb hatasairol az allatokra, vajon tenyleg ilyen veszelyes? vagy csak az allatvedoknek fogalmuk nincs semmirol, vagy miert nem lehet pl. a kutyakat a petardazas elott es utan le vinni setaltatni, vajon nem birja ki 4-5 oraig? szeretnek megkerni mindenkit hogy figyeljen a beszed stilusara, ne mergesedjenek el annyira a beszelgetesek, habar ez egy elegge erzekeny pontot erinto tema...