291
Szilveszti Állatvédők
-
ja, es pharolas, ez nem a Puskas Ferenc forum, legyszives ezt tartsd meg oda, mert semmi helye nincs, raadasul ugyancsak kenyes tema, mint ez, es 2 db kenyes tema egy helyen = a topic bezarasaval -
a szamitogepes peldara, igen vannak karos hatasai, de sokkal tobb, jo hatasa van, peldaul lehetett beszelgetni elott, de most nem itt nemtudnank mi beszelgetni, egyszerre, sokan sok helyrol..ez ugyanolyan mint mondjuk ha mar allatokrol van szo, pl, a macska eleinte hasznos allat volt, most mar csak szorakozasbol tartjuk, semmi haszna nincsen,sot, csak viszi a penzt, viszont szorakozast jelent, oromot, ugyanugy mint a tuzijatek, petarda stb...
es lehet hogy a petarda idegesit masokat, de mondjuk engem is zavar ha egy belvarosi lakasban egy kutya a hazban neha ugyat, nem mindig egyszer, egyszer, de megis eltudom viselni.. -
Ez megint nézőpont kérdése.
Már nem egészen tudom, hogy miként fogalmazzak, mert sajnos egyesek kiforgatják a szavaimat, de még egy próbát megér.
Én írtam, hogy a pirotechnikai eszközök hozzátartoznak a nagyobb ünnepekhez hosszú idők óta. Tudtak az emberek szórakozni előtte? Hát persze. Na de van egy olyan kedves kis folyamat, mint a civilizáció fejlődése, ahol újabb dolgokat találnak ki, és azt adoptálják a civilizációba. Pl: mielőtt feltalálták volna a számítógépet, amin keresztül mi most eszmét cserélünk, lehetett beszélgetni? Persze. Van a számítógépnek negatív hatása? Hogyne. Vannak ellene kardoskodók? Egyértelmű.
Ettől azért még nem lesz betiltva.
Az egész nevelés, neveltetés kérdése. Én szeretem a különböző pirotechnikai eszközöket - a nagyot durranók speciel nincsenek köztük-, de soha a büdös életbe nem éreztem késztetést arra, hogy egy másik ember/állat alá dobjam, mert az olyan jó móka.
Valaki lentebb nagyon bölcsen leírta, hogy nincs olyan emberi szórakozás, ami valakinek ne szúrná a szemét. erre jó példa a tegapi nap -amit sokan ösznépi összejövetelnek használtak.
Puskás Ferenc össznépi temetése.
1. fél milliárd forintot adott ki az állam az adófizetők, köztük az én pénzemből is, amikor éppen a takarékosságra kellene törekednie.
2. este a belvárosból egy amúgy 30 perces utat, fél pest megkerülésével 2,5 óra alatt tudtam megtenni.
3. elszomorít, hogy míg a világhírű Puskást ilyen dícső körülmények közt búcsúztattuk, addig -most kiragadok egyet a számtalan példa közül- volt nekünk egy Harsányi János nevezetű nóbel-díjas matematikusunk, és az ország 90%-a azt sem tudja, hogy kicsoda (véleményem szerint ő jobban megérdemelné ezt a bánásmódot).
4. istenítünk egy olyan embert, aki elszökött, amikor a népe sanyargott (oké, ő tette jól), jól megszedte magát (megérdemelte, aki tud, azt fizessék meg), majd visszatérvén a magyar állam fizette a nyugdíját (???).
Ezzel a kis monológgal csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy számos (szerintem nagyobb horderejű) probléma van, ami ellen tenni lehetne, és ezeknek a listáján igencsak sokadrendű a háziállatok lelkivilága (elnézést a kutyatulajoktól, de én így érzem).
-
G_ArchAngel #248 (halkan megjegyzem, nem lett bizonyítva, hogy én tettem, mert mikor a szemtanúk elmondták a rendőröknek hogy mi történt, én beszálltam az Octaviába, őt meg elég keményen "betették" - srác kezét csak másnap reggel láttam meg gipszben)
egyébként, ha a petárdázók "emberek" - ezt kétlem - akkor ne is vegyen senki emberszámba, szégyelem, hogy egy degenerált faj példánya vagyok... -
"Szerintem a lőpor és egyéb robbanó eszközök feltalálása előtt is tudtak az emberek szórakozni."
ezen a mondaton sírtam...végülis igaz.
sokmindent lehet csinalni sokminden nélkül, de ezt ugye nem gondolod komolyan a fogyasztói társadalomban?
de már látom is "Az augusztus 20-ai tüzijáték elmarad mivel az ünnepléshez nem szükséges a piroteknikai eszközök alkalmazása, kérünk mindenkit hazafelé ne használják automobiljukat hiszen szintén nem szükséges az utazáshoz"
végülis kutyát sem kell tartani... -
"oké, eltört a keze, istenem, de a kutyámat a mai napig gyógyszerezzük"
na innentől emberszámba se veszlek, bár tudom, hogy ez senkit nem érdekel
-
Ne menj már át személyeskeésbe, most én mondhatnék olyanokat, hogy ha apádnak jobbak lettek volna a reflexei, akkor most a padlón száradnál, és nem másokat baszogatsz a fanatikus állatvédő dumáiddal. -
G_ArchAngel #244 az a "tök" az apád lehetne, bár én biztos időben kirántottam volna... -
Persze, fel van fújva ez az egséz szilveszteri sztori, az állatoknak csak a kaja miatt éri meg az ember mellett élni (a többi részét nem élvezik(, egyébként tök jól ellennének nélkülünk is.Ez az egy nap ide vagy oda, már nem számít túlságosan. -
G_ArchAngel #242 Igazából ketté kell választani a "felhasználókat" - a település frekventált zónájában megrendezett tüzijáték ellen nem lehet mit tenni, mert ugye az ember azóta egyre hülyébb, mióta lemászott a fáról (antropológia tanár szerint: ha nem egyenesedünk fel, akkor nem fájdul meg a hátunk)...
Valaki lentebb írta, hogy ez hozzátartozik a szórakozáshoz.
Szerintem a lőpor és egyéb robbanó eszközök feltalálása előtt is tudtak az emberek szórakozni.
A másik csoport, akik ezeket a kis zöld pálcikákat dobálják arra, amerre mennek, és ellenőrizetlenül durrogtanak rakétákkal...
Na ellenük azt kellene alkalmazni, hogy arányosan megnövelt hanghatással felrobbantani mellettük ilyen eszközöket - aztán mikor vért vizelnek az alsógatyájukba és anyuciért sírnak, akkor leírni nekik, hogy "látod kisfiam, ezt hallja a 200m-re lévő panelkutya a lényegesen érzékenyebb hallásával"...
Soha nem fogja az egyszerű gyerek abbahagyni ezt az infatilis szórakozást, azzal védekezik, hogy egy napot a kutya is kibír - szerintem ő is kibírna egy bányarobbantást az aknában, védelem nélkül...
Legfeljebb nem kell utána hangrendszer DVD-zni csak felírat...
A legostobábbak, meg azt hiszik, hogy a kertvárosi kutya védve van - nincs, ellenben mióta bedobtak hozzá pár zöld pálcikát már epilepsziás, engem meg előállítottak, mert megütöttem a kis szórakozó szomszédgyereket (oké, eltört a keze, istenem, de a kutyámat a mai napig gyógyszerezzük).
Ezek után nem kívánok rosszat azzal, ha azt szeretném, hogy minden hanghatással járó pirotechnikai eszköz használója ugyanazt érezze (ne többet és ne is kevesebbet), mint a kutyák - persze csak azon az éjszakán, amit szerintük a kutyák is kibírnak... -
micsoda párhuzam...ilyen alapon minden állatkínzás még a csengetés is, mert a kutya bekattan és elkezd ugatni az ajtóra.
Pláne ha a postás csenget az felér egy idegösszeroppanással, amiért már perelhet is a gazdi..pff
mese off -
A Haszonállat témára visszatérva a tojások se a tescoba teremnek.csirkéket egy náluk alig nagyobb ketrecbe zárják, egész élete abból áll, hogy vizet iszik tápot eszik, heti 8 tojást tojik.Szenved, de nem annyira látványosan min egy kutya.és vasárnapi evés közben senkinek sincsen lekifurdalása, ellenben nekem azért van, amikor a kutyámat látom nyuszíteni a sarokba értetlen szemekkel.Csakhát alkoholos mámorába az embernek ez nem esik el.
Archengel vagy ki a tök, én nem mondtam a hogy a nemzetiparkokba pusztulnak a madarak. -
hát hiába feketén úgyis tud mindenki szerezni és hát a rendőrség nem sokat tud/szokott tenni.
mind1 én nem vitázok nem szoktam kutya alá dobni de a közelükbe se nagyon a petárdát
. -
Akkor védd meg te a káros környezeti behatásoktól! Vegyél neki fülvédőt, nyugtatózd be, vagy vidd le vidékre valamelyik rokonodhoz, ahol nem, vagy alig petárdáznak. Szerezz pár hasonló gondolkodású kutyabarátot, és menjetek tüntetni a Hősök terére, vagy gyűjtsd az aláírásokat egy petícióra. Talán elérhettek vele valamit, de az esély nagyon minimális rá. Az eszközök megvannak, hogy jobbá tedd az életét, de azzal, hogy itt hőbörögsz a fórumon neki még nem lesz jobb. -
Takezó #237 Ez már mindenkinek legyen a saját döntése, de a mondatodból úgy érzem, egyetértesz azzal, hogy az állatkínzás bűn, tehát azzal is, hogy a petárdázást nem kéne engedni. -
de nem is kell kinyalni a seggüket. -
G_ArchAngel #235 tudatlanka, fejlettebb országokban védve vannak a maradak a magasfeszültségtől, igazán fejlett természetvédelemmel rendelkező országokban a kritikus élőhelyeken földkábelt használnak...
nem az idióta magyar hozzáállást kell felhozni példának, ahol vállat vonnak, ha KNP területén leesik egy félmillás eszmei értékű ragadozó a kábelről... -
Takezó #234 Okés, ahogy kívánod. Én az előző mondatommal csak egy esélyt hagytam nyitva - te még legalább felnőhetsz, ellentétben a többi primitív emberrel: )
Az idézet pedig teljes mértékben irreleváns. A haszonállat se azért van, hogy kínozzuk. -
hát igen.ez a szánalmas.
van aki a helyesírással tud érvelni van aki meg a korral.de a véleményre már nem tudsz semmit mondani.
"Alapvetően a kutya, mint faj is úgy jött létre, hogy az ember a saját haszna érdekében idomította be a farkast vadászatra, házőrzésre, nyájvédelemre ...stb. Így a kutya is egy haszonállat. Az meg, hogy a tenyésztők, no meg az evolúció több, mint 200 fajt hozott létre, amelyek nagy többsége az ember nélkül életképtelen lenne, az már megint más téma." -
Takezó #232 Ilyenkor gondolok arra, hogy milyen remek is lenne, ha a 14 év alattiak csak a gumiszobát használhatnák. -
Takezó #231 Nem. Annyi hasonlóság van, hogy az a szerencsétlen nem tud ellene védekezni. -
-fav színvonal csökkenés miatt! sokan túloznak és csak fújják a magukét anélkül hogy elgondolkoznának a másik véleményén! -
jó azért a petárdázás 1 nap egy évben azért ne legyen már nagy állatkínzás.az emberek is szenvednek eleget ők is kibírják. -
egyesek már oylan magasságba emelik a kutyáknak petárda okozta szenvedését, mintha élve nyúznák őket omg
-
Takezó #227 Hát öcsém, ha valakit szórakoztat az, hogy valami egy nagyot durran... o.0 -
"A kizárólag durranó petárdás csak primitív emberek használják"
hagyjuk meg az ilyen mondatokat a maunika show-nak.
Azért mert valaki eldob egy petárdát az üres utcán(értsd: nem kutyára, nem emberre) attól még nem primitív ember. -
Takezó #225 A mi kultúránkban is vannak haszonállatok, de még ha medvét is ennénk, nem élve kínoznánk. -
Takezó #224 Goth: nem ugyanaz a két dolog, mások az arányok, és mások használják. A kizárólag durranó petárdás csak primitív emberek használják, akiknek ez a szórakozása, az alkoholt fogyasztani pedig lehet kulturált keretek között is. -
Most nem azért de rohadtul nem mindegy, hogy tartanak egy állatot NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT aztán levágják hogy megegyék, vagy éveken át kínoznak egyet, hogy levágják hogy megegyék. Akinek ez a kettő ugyanaz azzal szvsz nagyon komoly gond van.
Egyébként eéggé sántít a hozzászólások egy része, hogy azért nem baj hogy a kutyák kínlódnak a petárdázástól mert máshol sokkal nagyobb állatkínzás is van? Ez kb. olyan, hogy felgyújtom a szomszéd házát, de azért örüljön mert főbe is lőhettem volna...
-

-
akkor most el lehet dönteni, az emberek petárdázzanak vagy kutyát egyenek?
-
A mi népünk nem főfogásként használja, viszont ott, ahol minden élelem megbecsülendő, mért ne ehetnének kutyát?
A hús ilyetén puhításával én sem értek egyet, de nem fog izgatni, ha egyszer rávetemedem a kutyaragu megkóstolására.
A libát sem azért idomították, hogy aztán egy nagy fémcsövet dugjanak le a torkán, amin keresztül annyi táplálékot tömnek belé, amit jóesetben magától egy hét alatt fogyasztana el. -
tökéletesen megértettem a mondanivalód, simán baromságot írtál. ellenben úgy veszem észre, te nem tudsz követni engem.
igen, a kutya így jött létre, ezen semmi gond nincs, csak azt felejted ki hogy az ember eredetileg nem azért idomította hogy egész életében verjék és nem is azért hogy főfogás legyen. -
Reménytelen
-
:D -
Kokler félre értessz.
Én pont azt mondtam, hogy ez velejárója a mindennapjainknak. Ne beszéljünk már el egymás mellett, pls.
A felvetést azért írtam, mert a kolléga egy másik nép szokásairól replikázott.
Engem aztán nem zavar, hogy tömik, sőtt szeretem a szárnyashúst függetlenül attól, hogy miként táplálják. -
látom megint sikerült bölcsen hozzászólnod. nem, ez nem meglátás kérdése, egy csirkét levágnak, szenved 1 percig és csókolom, egy medve pedig egész életét iszonyatos kínok között kénytelen leélni. btw, a medve kurvára nem haszonállat, hanem vadállat. -
jejjzusom, ezt mar nemlehet szo nelkul hagyni, sz*r nep a magyar mer tomi a tyukot? b+ ha te ehes vagy mit eszel?? jo eg, ez kaja, nem allatkinzas, erre szugsege van az embernek, mer ha spanyolokat mondod akkor OK, a bikaviadalokkal meg franc tudja mivel... -
Akkor nem értetted meg a mondanivalót. Nagyon sajnálatos. Másfelől én nem emlékszem, hogy emberek legyilkolászásáról írtam volna.
Hiába vélekedik manapság a "zöld közösség" másképpen, az emberi élet a mai napig előbbre valóbb, mint az állati. szívesen fejtegetném még neked ezt hosszú sorokban, csak sajnos nem ide tartozik a téma.
Azért még így útószóként. Alapvetően a kutya, mint faj is úgy jött létre, hogy az ember a saját haszna érdekében idomította be a farkast vadászatra, házőrzésre, nyájvédelemre ...stb. Így a kutya is egy haszonállat. Az meg, hogy a tenyésztők, no meg az evolúció több, mint 200 fajt hozott létre, amelyek nagy többsége az ember nélkül életképtelen lenne, az már megint más téma. -
Goth #212 a medve haszonállat, a talpáért tartják, ahogy jópár más haszonállatot is. az ember eteti, az ember levágja a talpát, és ez bőven jól is van így.
Több ezer csirkét legyilkolni havonta kicsit más téma nem gondolod?
Ez teljesen meglátás kérdése. Szerintem a medvének, a csirkének, a kutyának, meg a bogárnak amiből életedben rengeteget eltaposol, ugyanannyira kell hogy legyen élete, és joga ahhoz. Gondoljatok bele mekkora mértékben kihasznájátok az állatokat. Sokkal nagyobb mértékben, mint amennyit a petárdázás elleni harccal állatkínzás álnéven kompenzálni tudtok, vagyis nem sok vizet zavar xy kutyus szilveszteresti lelkiállapota ezekhez a dolgokhoz képest