291
Szilveszti Állatvédők
  • vegicsek
    Megtennéd, hogy nem pattogsz itt a helyesírással, lehet elgépelni dolgokat, attól még ugyanaz marad a hozzászólás lényege.te pedig ennyi erővel begyepesedett öregember vagy az én szememben, aki minden 21. században is élő szokást üldözendőnek fogsz fel
  • Calver
    magyarázd már légyszi el nekem, ostoba rinyáló parasztnak hogy mégis mi a picsáért ne durrangatnának egy családi házban, illetve hogy te mégis most mi a fenét akartál leírni?

hopp, vedd semmisnek az előző hozzászólást, megnéztem hogy javulhat-e még a pocsék helyesírásod nyelvtanórák segítségével, és asszem a "14 alatt" erősen ezt mutatja. ne petárdázz, anyuci nem örülne neki, járj sokat nyelvtanórákra, ismerkedj meg a magyar nyelvvel, aztán majd utána visszatérhetünk a tárgyra...
  • jbal
    és ehhez annyit hozzátennék h a tűzijáték is durran nem is kicsit.
    igen leírtad a lényeget úgyse fogjuk egymást meggyőzni a kutyavéfők meg a petárdások.kész ezt sokáig lehetne húzni de sztem felesleges
  • Kokler69
    miert kell kutyat tartani belvarosban?! ez az allatkinzas nem a petarda, hiaba szereted a kutyad meg orultok egymasnak, ehg normalis kutyanak egyszeruen nagy terre van szugsege
  • vegicsek
    Vegyél fülvédőt a kutyádnak bazze, legközelebb a madárvédők fognak perelni, mert a magasfeszültségű vezetékek ritkítják az állományt.Ergó ne hsználjunk áramot.Tudom hogy más fontosságú az áram meg a petárda, de a legtöbb kultúrában hozzátartozik az ünnepléshez.Valamilyen szinten felette állunk az állatoknak, bár egyes egyedeken ez nem látszik, éppen ezért nem fog senki felhagyni ezzel a hagyománnyal néhány háziállat miatt.
  • jbal
    faszom mit rinyálsz?9 évig bérházba tartod a kutyádat és neked áll feljebb?
    lol
  • jbal
    mármint h kibírjátok a kutyátokkal.vagy menjetek családi házba ott nem durrangatnak.ha bérházban vagy kutyával akkor magadat okold.
    elég érdekes h az összes országban lehet petárdázni csak Magyarországon nem főleg az ilyen síró,rinyáló hisztérikák miatt.
  • Takezó
    Én is a belvárosban laktam 19 évig, a kutyámmal nagyjából 9 évig, és képzeld, nem szokott hozzá, ahogy egyik ismerősöm kutyája sem, fura.

Annyira nincs értelme az ilyen jellegű túlzásnak egy normális vitában, mint amit az utolsó sorodba foglaltál. Ez esetleg jól hangozhat, esetleg kicsit vicces is lehet (nem a te esetedben), de legfeljebb flémkeltésre való, mert senkit nem fogsz meggyőzni.
  • vegicsek
    Túlságosan elvonatkoztatóan fogalmazol.Én odafigyelek, hogy lehetőleg kevés embert zavarjak, mert nem az a célom, hanem hogy szórakozzak.
  • jbal

"A petárda már sok évszázada eszköze a nagyobb ünnepségeknek."
    "sakhogy a petárdának számos fajtája van, amelyek közül nagyon sok nem pukkanós fajta, hanem kis csillámokat vet, ami bizony látványos.
    "

ezzel a 2 idézettel válaszolnék
  • Gunnersboy
    mi lehet h kibirjuk de a kutya nembiztos te segg :c
  • Takezó
    Most minek abba belemenni, hogy ki viszi túlzásba? Eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem értesz velem egyet.

Igen, kibírjuk, ezzel is mindenki tisztában volt. Még senki nem halt bele a nem petárdázók közül az ilyesmibe, de ettől még nem szeretem nézni a kutyámat, ahogy vonítva húzódik el a sarokba, nem érti, hogy mi történik, mi ez, közben meg lentről visítva röhögcsélnek, és pukkantgatnak a hozzád hasonló idióták. Nem, ezt nézni se szeretem, illetve nyilvánvalóan elvárnám a hatóságoktól, hogy ha már annyira EU-s ország vagyunk, akkor EU-s léptékekben védje a háziállatainkat is, és lássa be, hogyha nálunk a kulturálatlan csürhe vonul kis az utcára petárdákkal, akkor be kell tiltani az ilyesféle szórakozást.
  • Krinyo
    úgy beszélsz mintha 1 petárda durranásától 200 méteres körzetben minden kutya szabályszerüen egy pillantásra megőrülne.
    Sok ismerősömnek van kutyája belvárosban és mindegyik megszokta.
    De akkor kérdem én megint, mi a megoldás?
    Tiltsunk be mindent ami hangot ad ki és rendeljük alá a társadalmat a kutyák leli békéjének?
  • Calver
    akkor légyszíves ó bölcs, isteni lény, mondd el nekem: mi a jó kurva isten célja van a petárdának, azon kívül h durrog és másokat az őrületbe kerget?
  • jbal
    takezó ne vidd már túlzásba.
    Krinyo hozzászólásaival egyetértek.nem igaz h a kutyák nem bírják ki egy napig.nehogy már egy nap petárdázás miatt itt rinyáljatok.kibírjátok.kész
  • vegicsek
    Úgy birom az ilyen embereket, akiknek minden ami durran , az már veszélyes, és fölösleges, meg robbanószer.És ha megkérdezel 100 petárdást, kíváncs vagyok hányan mondják, hogy a célja mások bosszantása.Azt pedig nagyon sajnálom, hogy egyeseknek a tűz csak addig jó, amíg ég a kazánban, és nem fagynak meg, meg amíg megfől rajta a bableves.Minden azon felül, már veszélyes és fölösleges Károkozás.
  • Calver
    [ritmikusan veri a fejét a falba]
    a: nem, nem ő választja meg hogy mikor viszi le ha nem akar egy méretes bűzölgő kupacot a szoba közepén...
    b: attól h bent van egy állat - de most akkor akár beszélhetünk emberről is - ugyanugy zavarja. én csak szidom a petárdázó jó kurva anyját és azon filozok mi lenne a legtökéletesebb eszköz 8 napon belül gyógyuló sérülések okozására, a kutya ellenben megőrül tőle...
    c: konkrétan a hangzavartól nem, max attól h szegény állat elrohant, majd mondjuk éhenhalt.

gondolkozz már mielőtt fasságokat írsz...
  • Takezó
    Már korábban is kihangsúlyoztam, hogy a kutya attól, hogy a lakásban tartod, tökéletesen fogja hallani a durrogtatást, és teljesen be lesz szarva, kivéve ha rendelkezel hangszigetelt szobával - ami viszonylag ritka.
    Nem, nem hal bele, de megőrülhet, és ha nem is, de mindenképpen szenved. Szenved, baszod, próbáld meg felfogni a szavak értelmét.
  • Calver
    nem birom ezt megérteni. egy olyan dolgot védtek foggal-körömmel aminek egyetlen célja mások bosszantása. ha valaki a tűzzel játszik, megégeti magát - ha valaki akkora kibaszott idióta hogy robbanószerrel szórakozik, vállalja h esetleg a kezébe robban. ennyi öröme legyen már meg a normális kétlábúaknak is...
  • bens
    az ilyeneket mint te meg össze kéne gyűjteni egy kupacba és ráengedni 50 pitbullt.
  • Krinyo
    a petárdás maga választotta, de te meg azt választhatod hogy kiviszed a kutyát vagy bent tartod a lakásban.
    A hangzavartol még nem halt meg senki
  • Takezó
    Miért vitatkozom olyanokkal, akik egy rohadt dolgot nem tudnak továbbgondolni, basszus...

Petárdás, ő választja, hogy hülyeséget csinál.
    "Ugyulu-bugyuli", tehetetlen, ártatlan.
  • Krinyo
    ha téged nem érdekel a "petárdás" egészsége, legyen az gyerek vagy felnőtt, akkor őket miért kéne hogy érdekelje a te ugyulu-bugyulid lelkivilága egy napig?
  • Takezó
    Ne menjünk bele abba, hogy mit is jelent a rasszizmus szó, de nem azt, amire most te gondoltál.

Minden embert elítélek, aki 6 év felett van, és szórakoztatónak találja, hogy egy pukkanó dolgot dobálgat.
  • vegicsek
    Szerintem te már kezdesz átmenni rasszizmusba, mert minden patárdást elítélsz.
  • Takezó
    Szerinted engem tényleg érdekel egy petárdás egészsége?^^
  • Krinyo
    azzal csak azt érnék el hogy mindenki szépen visszamenne vásárolni a kínai piacra és megint olyan petárdákkal lenne tele az utca aminek a fele besül a másik fele pedig idő elött robban
  • Takezó
    Nyilvánvalóan ezért kell teljes mértékben betiltani, hogy könnyebb legyen a büntetés. Azt hiszem, hogy itt nem a tűzijátékokról beszélünk, hanem csakis a durranó petárdákról.
  • vegicsek
    De akkor is azoktól vonják el, akik normál keretek közt csinálják.Mert van a pyrmoáonak egy olyan rétege, köztük én is, akik saját és mások szórakoztatására ép ész határain belül hódolunk a hobbinknak.Értsd.:Saját készítésú, ill. bolti tüzijátékok felhasználása kint a **csába, ahol nem zavarunk se embert se állatot.
    Továbbá a rendőri intézkedés szigorítása is megfelelő lenne, csakhát ki tudaj a bizonyítani, hogy G. Béla(13) 2006. okt. 31. 20:45-kor eldobott egy petárdát, ami súlyosan megsírítette, P-né Rozália(67) Keverék kutyájának leki egyensúlyát.
  • Takezó
    "Teljes értékű életet" - azért ne essünk túlzásokba:D vannak önvédelmi fegyverek, amik remekül szolgálnak, ha meg akarod védeni magad, mint például a gázpisztoly
  • Takezó
    Miért azok legyenek az elfogadók, és türelmesek, akik nem akarnak ilyesmit csinálni? Az alaphelyzet, a normális ez lenne, nem? Tessék, jelöljünk ki egy területet, minden petárdás petárdázhat a Vérmezőn, egészségetekre.
  • vegicsek
    De ez azért elég elszomorító, hogy a hülyék miatt nem élhet az ember teljes értékű életet, ha jobban belegondolunk. Ha most speciel a fegyverviselést vesszük, és adott helyzetben nincs fegyvere, nem tudja megvédeni magát esetleg családját, akkor megint ott tartunk, hogy 5db csökkentegyú Timmy nem tud legálisan visszaélni a fegyverrel, de 1 épelméjű pedig meghalt ennek hiányában.Következtetés-> a hülyék aránya egyre nagyobb a normálisékkal szemben.
  • Takezó
    Okés, akkor játszanak ezzel, basszus, ha ez jól esik... De elmondanád, hogy miért gondolod, hogy bármelyikünk is ilyenféle petárdára gondolt?? Egy csillagszórót senki se akarna betiltatni:D
  • Sir Quno Jedi
    Mivel nem lehet egzaktul felmérni, hogy ki alkalmas "kultúráltan" petárdázni (ha ez egyáltalán lehetséges), így sajnos AZONAK is tiltani kell ezt, akik amúgy alkalmasak lennének rá, mivel ha nem tiltják, könnyebben jut el azokhoz, akik ezt mások kárára tennék. Ilyen egyszerű. Kb. mint a fegyverviselés. Ha engedélyezik mindenkinek, akkor a sok elmebeteg sokkal könnyebben jut fegyverhez és a fegyveres mészárlások száma megsoxorozódik automatiksuan, mivel nem oktatod a népet, nem neveled népet, hanem csak a kezébe nyomod a fegyvert, mondván, aki okos, az úgysem csinál vele rosszat, aki meg csinál, ott sem a fegyver a hibás, hanem aki használja. A gond csak az, hogy az ártatlan áldozatokat és családjukat ez a felfogás nem fogja sem megvédeni, sem boldogítani, sem megnyugtatni...

Mivel a tahók egyenletes eloszlása sajnos már mindehol megvalósult, így jó átlagban mindig akad egy maroknyi tetű, aki sok-sok másik ember és állat nyugalmát teszi tönkre és testi épségét veszélyzeteti. EZÉRT KELL megakadályozni, hoyg hozzájussanak azokhoz az eszközökhöz, amik ezt megkönnyítik számukra.
  • vegicsek
    Hát pedig szerintem van ilyen tipusúember, hidd el.
    valaki pedig ezt írta:
    "tiltsuk be a petárdázást, mert a felrobbanó petárdák 95%-a olyan területen fog működésbe lépni, ahol másoknak ez kellemetlenséget okoz."
    Most egy biblia példát hozok.Most mindenki vonatkoztatsson el a vallástól.
    Szoval Noé sztoriban Isten döntés előtt áll, hogy egy igaz ember miatt elpusztuljon-e a világ.és ugye tudjuk a végét, happy end, noé megmenekül.De hát mai jogrendszerünkben olyan intézkedés nem lehet, ami mindenknek megfelelő,. A legjobb az lenne, ha mindenki nyakába ott függne egy tábla az IQ-val, meg az EQ-val, meg mindennel, és az alpján élvezhetné állampolgári jogait.Köztük a Pyrotechnikai termék használatáról szóló rendeletet.
  • Pharolas
    Akkor te értsd meg, hogy én megértem!!

Ezért is írtam az előző posztban, hogy ez IQ függő. Na de álljon már meg a világ. Nehogy már azon menjen a vita, hogy pár tanulatlan barom miatt nekem is megtíltsák, hogy kedvemre élvezzem ennek a pirotechnikai eszköznek az előnyös oldalait.

El kell fogadni, hogy ez a szilveszter velejárója. Akinek nincs ínyére az menjen le vidékre szilveszterezni. Vagy ha nem, akkor szerezzen be egy szép nagy bunkósbotot és csapjon oda annak, aki a kutyájára dobja a petárdát.
  • Krinyo
    elképzeltem ahogy csoportokba verődött fiatalkorú iskolások fáklyával, zseblámpával, éjjellátóval keresik az utcákban bujkáló kutyákat és csak az alkalmat várják hogy beborítsák az állatokat petárdákkal
  • NEOreg3
    és? a sok primitív ember úgyis a kutyára dobja, hogy égési sérülést kapjon, vagy rohangálva a sötétben kergeti a kutyát, mert az a legjobb szórakozása, ezt értsd már meg^^
  • Pharolas
    Látod, ez itt a probléma, hogy az elutasító emberek nagy többségének az a téves hitvallása, hogy a petárda az egy olyan dolog, ami hangosat robban, és ahogy említetted, "fél szempillantás alatt felrobban".

Csakhogy a petárdának számos fajtája van, amelyek közül nagyon sok nem pukkanós fajta, hanem kis csillámokat vet, ami bizony látványos.

• NEOreg3
    érdekes egy világnézeted van hallod-e -.-