Új korszak a fekete lyukak kutatásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Te bezzeg rögtön levontad a következtetést egy félreolvasott mondatból a cikkben, hogy fény nem is létezik, mert ugye kijutott a fekete lyukból valami, amit megmért a mûhold...
"mert mi mondaná meg a fénynek hogy az legyen" He?
"tehát ha azt feltételezzük, hogy nincs sebessége csak a mérés miatt van"
Tehát, ha feltételezünk, valamit, ami ellent mond a jelenlegi tudásunknak akkor abból következik, hogy a jelenlegi tudásunk téves... Érdekes elképzelés.
Eleve nem értem, hogy mi az, hogy feltételezünk valamit egy "méréshez".
Szerintem feltételezni az elméletekben szoktak, nem a méréseknél.
"A fénysebesség határsebesség."
"Minden relatív.""
Az a baj, hogy a második idézet rettenetesen pontatlan, valójában a rel. elm. csak azt mondja, hogy a pozíció, a sebesség, és a gyorsulás relatív.
Ez látszólag ellentmond a fénysebesség állandóságának, de ha alaposabban megvizsgáljuk, kiderül, hogy megfelelõ tulajdonságú téridõ esetén mindkettõ egyszerre lehet érvényes (és a mérések alapján ez a helyzet).
http://en.wikipedia.org/wiki/Special_relativity
http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity
Az általa szállított energiának megfelelõ tömege van. Nyugalmi tömege nincs.
Nem, sokkal késõbb, mert a "lökés" sokkal lassabban terjed a fénysebességnél.
"Lehet hogy egybõl megjelenik) A válasz megmagyarázását próbáljuk meg függetleníteni attól, hogy a bot szerkezete elemi részecskékbõl áll"
Ettõl nem lehet függetleníteni a választ.
"Feltehetnénk ugyan ezt a kérdést a legkisebb elemi részecskére is, csak ott ugye 1/1000 piko méter lenne a táv."
Egy részecskére is ugyanez érvényes, ha van egyáltalán kiterjedése.
vas K vonal...hmm, ezt meg kéne filmesíteni<#banplz>#banplz>
nincs, nem is lesz...
http://www.jomagam.hu/tudomany/fizika/benko/index.htm
Egy kis fizika ismeret nem árt hozzá.
"A fénysebesség határsebesség."
"Minden relatív."
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Fotonnak van-e tömege...hááát...ha létezik a részecske /szerintem nem/ akkor van tömege, mert részecske. De nem részecske, csak a mérés miatt az, akkor nincs tömege...de mégis kéne lennie, hiszen energia csomagokat hordoz...vagy mégse? 😄D Talán ott csak a görbült téridõ hajtja magafelé...az információját...nem határsebesség, mert mi mondaná meg a fénynek hogy az legyen, tehát ha azt feltételezzük, hogy nincs sebessége csak a mérés miatt van...a fenese tudja...tuti nem lehet megmagyarázni 1 3ismeretlenes egyenlettel. 😄
Ez a "csípõbõl jól visszavágok a sablondumával" meg nagyon uncsi. Tudsz te néha jobbakat is.
Roliika, tõled nem is vártunk mást.
"Mert az információnak nincs tömege, ezért nem tudja beszívni."
A elvileg a fénynek sincs, mégis beszívja. 😄
"Talán nem is fény, csak információ árad ki belõle amit fénynek látunk?"
Szerintem amit mi fénynek "látunk" az fény. Tekintve, hogy a látással, vagy a mûszerekkel fotonokat érzékelünk, ami pedig maga a fény.
A lényeg itt van: "A felfedezések a fekete lyuk közelében kibocsátott fény"
Azaz a mûhold által vizsgált fény nem a fekete lyukból, hanem a "közelébõl", az eseményhorizonton kívülrõl szermazik.
Az eseményhorizont az a határ, amelyen belülrõl már a fény sem szabadulhat ki, de az eseményhorizon feletti részbõl juthat (és jut is) ki sugárzás.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
A feketelyuk 1 3...vagyis inkább 4D-s objektum. Tehát nem kör, hanem majdnem gömb. Kijön belõle ez a vasfény, vagy micsoda, de hogyan??? Mert a fényt is magába "szívja" akkor ez a fránya fény hogy megy ki belõle?
Talán nem is fény, csak információ árad ki belõle amit fénynek látunk? /Azért mert szerintem sem határsebesség a fénysebesség csak az információ terjedésének a sebessége ez...egyfajta korlát de csak a magfigyelés erejéig/ Ugye ennek fényében, a fény az amit max határsebességként tudunk érzékelni, ezért "jön ki a vasfény". Szerintem. Mert az információnak nincs tömege, ezért nem tudja beszívni.
Hülyeségnek tûnik tudom...de elképzelhetõ, nem?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Száz éve ez az ember sejtett/tudott valamit, amire most találtak egyértelmû bizonyítékot. És nem ez az elsõ eset! Félelmetes, hogy mekkora koponya volt.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
azt még nagy nehezen el tudom képzelni, hogy a teret valami magával vonszolja. de hogy az idõt ?!
😉