• Magiszter
    #55
    Előre leszögezem hogy nem olvastam el az összes hsz-t (60%-ot igen kb), de én úgy tudom hogy a fekete lyuknak van részecske sugárzása mert vannak úgynevezett virtuális részecskepárok amelyek keletkeznek és kioltják egymást. Az egyik fele az időben előre fele haladő (továbbiakban:"pozitív") részecske, a másik meg időben előre felé haladő részecske ami viszont az általunk mért időnek visszafele halad (nem mennék bele)(továbbiakban:"negatív"), a fekete lyuknak az "pozitív" részecskén van hatása és magába vonza, ezért a "negatív" negatív részecske nem tud kioltódni és az időben viszsafele haladva kiszabadul a fekete lyuk vonzáskörzetéből, ott a virtuális részecske, valós részecskévé alakul és eltávolodik a fekete lyuktól. Ezért mérhető bizonyos mértékü részecskesugárzás a fekete lyukból.

    Arra meg hogy 3x-os fénysebességgel mozgő részecske:
    Elméletben ha valami gyorsabban mozog mint a fény akkor az már az időben visszafele is képes haladni. Éppen ezért a jelenben sosem lenne mérhető hatása(az már más hogy hogy ha a jelenben nem lehet mérni akkor a múltban igen aminek kihatása van a jelenre és ezért a jelenben lehetséges hogy meg sem kezdődne a kisérlet mert már ismernék a hatását. viszont ha a jelenben nem kezdődik meg a kisérlet akkor az nem hat vissza a múltra tehát nincs hatása se a multban se a jelenben, tehát nincs kisérlet sem... De ebbe megint nem mennék bele mert ez már időutazás-elmélet, és az bonyolult.)

    Amúgy az olyanoknak akit tényleg érdekel az e-féle tudomány tudom ajánla Stephen Hawking műveit. (az idő rövid története szerintem alapmű)