Hibás az ősrobbanás elmélete?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van-e élet a halál elõtt?
Ezt a választ sok értelme volt beírnod. Elõször is, mióta van szükség vallásra és egyházra a hithez? (Te nem beszélsz a gépedhez?) Én azért írtam (#166) azt amit, mert szerintem a tudósoknak több hitre van szükségük, és a hívõknek pedig több tudományra. Sem a tudomány, sem a hit nem fog teljes választ találni a teremtés kérdésére a másik nélkül.
Az, hogy mi volt az Õsrobbanás elõtt nehéz kérdés, ezért megpróbálom leegyszerûsíteni a tényeket.
- Semmibõl nem lesz valami.
- Az idõ csak akkor létezik, ha van változás.
- Ami változik, annak mérhetõ a kora, tehát volt kezdete és lesz vége.
- Ha ezt a véges világegyetemet és másik véges dolog hozta létre, akkor azt is létrehozta valami. Ez egy végtelen sor lenne.
- Tehát a sor elején egy végtelen tényezõnek kellett lennie. Ez annyit jelent, hogy sohasem változik, így nem hat rá az idõ, nem volt eleje és nem lesz vége.
Ennyi. Tudom, erre nehéz mit mondani, nem is bizonyít semmit, de egyszerûsége miatt nincs mit rajta cáfolni. Csak gondoltam megosztom veletek ezt a gondolatmenetet.
És milyen sugárzást?Meg állítólag egy idõ után az összes fekete lyuk sugárzássá alkul.DE HOGY A FENÉBE HA EGYSZER MÉG A FÉNYT SE ENGEDI KI?Ez nekem magas.
De volt valami csávóról elnevezett tétel ami ezt mondta ki.Most meg kéne keresenm de sajna otthon maradt én meg ittvok a koliban😞
De, hogy ne menjünk ilyen messzire, van dolga a fizikusoknak-matematikusoknak a gravitáció jelenségével, meg az egyesített mezõelmélettel is, melybe még Albert bácsinak is beletörött a bicskája..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egyépként is nem mind1 hogy, hogy a szarba lett ez az egész ez van és ennek örüljünk. Vagy a sok hülye egy 2. világot is csinálni akar hogy keresi az elsõ kezdetét??<#banplz>#banplz>
Ne haragudj, de nézegetem a beírásaid és azt látom, hogy egy okostojás vagy. Az ide beíró emberek nagytöbbsége normális stíusban nyilvánul meg, te meg ehhez képest... Holott neked - pedig úgy látszik, mintha konyítanál valamit ezekhez a dolgokhoz - pontosan tudod kellene, hogy rengeteg kérdés van, ami tisztázatlan, akár Istenrõl is! Szóval nem elég iskolába járni, a tudást megfelelõen kell használni és nem kell kigúnyolni a másikat. Tudtommal még a mai napig él a vita a "nagy zuttyról" és bár nem értem miért mond ellen a termodinamikának, de a gravitációnak sehogysem mond ellent. Szóval az is lehet. Na, röviden ennyi.
szurkoljatok 😄
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Na akkor nézz utána annak, hogy mekkora a fény sebessége, és ez mitõl függ, olvass utána a boise(?)-einstein kondenzátumnak (vagy booze?)
Pex, Kornan: <#worship>#worship> több ilyen fórumozót
Nexus6: helyesen: közel fénysebességgel. És ha nem tudod mi a regresziós hipnózis, akkor: google.com, osztán osszad az észtet, lyó? 😊))
A big bang meg egy elmélet. Minden elmélet addig él, amig önellentmondásba nem keveredik, vagy az újabb mérési adatokat már nem képes megmagyarázni ÉS van új a mérésekkel és az elvi feltételezésekkel jobban passzoló elmélet.
"qwantummezõ" EZ JÓÓÓ 😊 Rolika, a mai napomat is bearanyoztad (tegnap átsiklottam felette). Keep up the good work buddy.
Nanana: 'Van egy tétel, Occam Borotvája: "Ha egy jelenségre két magyarázat lehetséges, akkor az egyszerûbb magyarázatot fogadjuk el."'
Neked csak anyit: a világot isten teremtette, mert ennél egyszerûbb magyarázat nincs. Soha többet nem kell olvasnod se írnod, csak fizesd az egyházi adót, és gyónjál rendszeresen.
Brueni: "van egy olyan elmélet, hogy nagy zutty...és ez így megy a végtelenségig." Aha. Igaz ez ellentmond a termodinamika egyik fõtételének, de sebaj. Tegyük fel, hogy a mostani szabályok idõben és vagy térben lokálisak, azaz csak a mérési tartományban értelmezhetõek, azon túl nem. Egyszerûsítve: amit látok (mérek) az van, a többin meg ne spekuláljunk, mert nem mérhetem, tehát nincs is. Ajánlom a keresést a szubjektiv idealizmus/the matrix iránáyban. 😊 Na jó, keress rá inkább a hawkins sugárzásra (feketelyukak robbanása helyett párolgás)
Alexandrovich: Minden létezõ az alacsonyabb energiaállapot felé törekszik. Ha nem közölsz energiát, akkor lead (általában alacsony hullámhosszon, mivel a rövid hullámhosszon könnyebb leadni). A jég esete elég egyszerû, ha nem celziuszban, hanem kelvinben gondolkodsz. Van egy szobád 273+30K hõmérsékleten, és egy olvadó jégkockád 273K-en. Amig olvad a jégkocka, addig hõt kap a szobától, tehát annak hõmérsékletét csökkenti (hõt von el a szobától). Ha megfagy, akkor minden pont fordítva, tehát hõt közöl a szobával. Eddig gondolom tiszta.
Ha egy pumpával (lassan, hogy ne a súrlódás legyen a fõ tényezõ) összenyomod a levegõt, akkor felmelegszik a levegõ. Ezzel ellenben ha egy gáz térfogatát növeled, akkor a hõmérséklete (és nyomása) csökken. Ha a világegyetem tágul, akkor térfogata (mihez képest persze) nõ, tehát hõmérséklete csökken. A többit már összerakod magadtól 😊
Persze ez cak egy elmélet, minthogy Mózes megnyitotta a vörös tengert, csak ezt mondjuk mérni is tudjuk 😄D
Dyra: "Na szóval a fekete lyuk igazából olyasmi lehet, mint egy feneketlen kút, szerintem egészen biztosra mondom: nincs mérete és térfogata".
google, eseményhorizont. Ja, és isten nem osztott nullával, bár kockázik 😉
HumanEmber41st (most már 43rd? 😊 ez új volt, teccik 😊)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Van egy örökkévaló és ténylegesen végtelen HELY.
Az itt lakók idõnként ( ami kb számukra olyan, mint nekünk a napok múlása) kicsomagolják és összerakják ( mint a karácsonyfa alatt a kisvasutat 😊 ) ezt a Világegyetemet melyben millió és millió Univerzumok vannak hasonló fizikai törvényekkel. Aztán a LAKOSOK "beköltöznek" ezekbe az Univerzumokba és jól elfelejtik a kivezetõ utat. Azok a LAKOSOK akik kimaradtak ebbõl a "mókából" persze mindig segíteni próbálnak a bentrekedt társaiknak, próbálják a kivezetõ utat megmutatni. Aztán, mikor már végre mindeki "kijött" szépen összecsukják, és elteszik a polcra. Aztán egy idõ múlva megint elõveszik, kicsomagolják és kezdõdik minden elölrõl...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Szal visszakanyarodtunk az eredethez.
Van monnyuk 10 tény ami kapcsolatban áll az õsrobbanással, ebbõl 5 valószínûsíti az õsrobbanást, a másik 5-öt meg úgy magyarázzák hogy ne mondjon ellent neki.
Ha a cikk szerint a mikrohullámú háttérsugárzás nem olyan mint, amilyennek lennie kéne, akkor az eredete sem biztos. Ha nem biztos akkor már csak 4 érv van az õsrobbanás mellett 6 meg ellene.
A CBM térkép jelenlegi állapota nem jelenti autómatikusan a sima geometriájú univerzumot, csak ha feltételezzük a felfúvódást, a sötét, energiát és a sötét anyagot.
Olyan dolgokat amit valójában nem ismerünk, csak az eredeti elméleteink fenntartása miatt tételezzük fel õket.
Azon kívül a geometria egy dolog, a topológia meg egy másik, márpedig a CBM-térképeak van egy quadropol karakterisztikája, ami egy sima gömbszimmetrikus topológiánál bonyolultabra utalhat.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Na szóval a fekete lyuk igazából olyasmi lehet, mint egy feneketlen kút, szerintem egészen biztosra mondom: nincs mérete és térfogata. Nem is lehet. Néhány fórumozó folyamatosan nyomja azt, hogy mi volt az õsrobbanás elõtt. Szerintem ennek a kérdésnek semmi értelme, mert az idõre nem szabad úgy gondolni mint egy folyóra, az idõ megfigyelõnként más és más. És mint tudjuk a gravitáció is erõsen befolyásolja, így egy fekete lyukban akár meg is fordulhat az idõ folyása. Ezen kívül bizonyított dolog, hogy a komplementer fotonok a fénysebességet meghaladó gyorsasággal "informálják" egymást. Sokan azt mondják ez nem lehet. De mégis így csinálnak. Ha ez valóban így van, akkor elképzelhetõ az, hogy valahova még el sem indulunk, de már ott leszünk. Az a baj, mi emberek a legfõbb kérdést sem tudjuk megválaszolni, amit elõször fel kéne tennünk maguknak. Az pedig így hangzik: Hogyan határozzuk meg a világot, hogyha az, aki megfigyeli nem meghatrozható?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
De igen. Csak ha a környezete nála nem hidegebb, akkor nem tud neki hõt átadni, és nem képzõdik több jég. Ezért van az is, hogy amíg a fagyás tart, a víz hõmérséklete nem csökken.
Nem csak ez. Ott van a kozmikus háttérsugárzás is, meg még egy nagy halom jelenség.
Ha közös a forrásuk, akkor a megmaradási tételeknek alapján az egyik állapotából lehet következtetni a másikéra. Ezt használja ki a kísérlet. Arról van ugye szó, hogy az A részecskét nem mérhetem meg, mert azzal elrontom, de megmérhetem apárját, a B részecskét, és ebbõl megtudhatom mérés nélkül az A részecske állapotát is. Ezzel akarta Einstein kitrükközni a határozatlansági relációt. És azért jön be a távolhatás, mert az A részecskének értesülnie kell azonnal a B-n végzett mérésrõl, hogy érvényes maradjon a kvantumfizika. A Bell egyenlõtlenség pedig arról szól, hogy a klasszikus és a kvantumos magyarázat statisztikailag különbözõ eredményt jósol, így kísérletileg eldönthetõ, hogy melyik a helyes.
Ja, az elõbb elfelejtettem : Nem ERP, hanem EPR.
http://map.gsfc.nasa.gov/m_uni/uni_101shape.html
Az õsrobbanáskor az univerzum eléggé rendezett volt. Pontosabban alacsony volt az entrópiája. A hétköznapi fogalmaink szerint persze kaotikus volt, de nem volt tökéletesen rendezetlen. Az entrópia általános növekedése pedig gyakran együtt jár a lokális rendezettség kialakulásával (önszervezõdés). Pl. amikor a víz megfagy a rendezettsége növekszik (hiszen szabályos kristály jön létre). Ennek ellensúlyozására rengeteg hõt bocsájt ki, ami az energia egyik legrendezetlenebb formája.
tehát most tágulunk, ez egyszer megáll, akkor elkezd viszafele mozogni minden, egyre gyorsulva zuhan minden egy középpont felé és egyszercsak minden ott van egy pontban és egy irgalmatlan nagy erejû fekete lyukká zömül. oszt ha már ezt nem bírja, akkor újra szétrobban és megint kezdõdika a tágulás és lehûlés.
és ez így megy a végtelenségig.
inkább a notorikus "nekemvanazigazamésatöbbilevanszarva" hozzászólókat kellene membránba csavarva egy quantumfelhõbe csomagolni, és az univerzum peremére számûzni.
igen az ilyet kezelni kell...
A világegyetem tágulása az egyetlen bizonyítható jelenség ami életben tartja az Õsrobbanást emléletét. Minden fizikai törvényt félretéve: Miért nem tágulhatna a világegyetem, egyszerûen azért mert egyre több helyre van szükség? Ennél logikusabb és egyszerûbb magyarázatot nem tudok elképzelni. Bár ennek bizonyítása nehezebb lenne mint az Õsrobbanásé...<#vigyor4>#vigyor4>
Az a baj, hogy egy véges világban, véges és kézzelfogható környezethez szokott agyak, mik véges ideig léteznek próbálják meg a végtelen Univerzumot "megérteni". Mi van, ha maga az egész hipotézis hibás? Mi van ha nincs eleje? Nincs vége, és amit mi annak hiszünk az csak egy még nagyobb egyetlen kis része?
Nekem egyébként a húrelmélethez kapcsolódó membrán elmélet sokkal jobban tetszik. Több univerzum egymás mellett és ha ezek ütköznek, akkor a két membránon újrarandezõdik minden. Ez felfogható amolyan õsrobbanásnak is.
Legalább akkor a Sliders nem sci-fi lenne, hanem tudományos ismeretterjesztõ film <#nyes>#nyes>
De azt nem értem, miért kell feltétlen 1 közös õsbõl/anyagból származtatni az anyagot majd ütközeteni, ugyanis csak akkor érvényesül a qwantummezõ hatása."
Látom neked teljesen hiába beszélek. Nincs olyan, hogy "qwantummezõ". De még kvantum mezõ sem.
Egyszerûen azért kell ilyen részecske párokat létrehozni, mert normálisan a részecskék állapota rettentõ sok másikkal kapcsolódik össze, így nincs a hatásaik kiátlagolódnak. Egy tiszta esetben viszont, amikor csak két részecske van, a hatás megfigyelhetõ.
"Na most ha eleve a nagy bumm során közös volt minden, akkor miért nem mûködik az ERP mondjuk a mindennapokban csak úgy spontán?"
Mûködik, de a sok-sok milliárd részecske hatása kioltja egymást.
"Tudom lokális környezetben mûködik jelenleg"
A távolságtól nem függ.
A WMAP mérései ezt cáfolták.
Azt hiszem, hogy a TV-ben láttam egy mûsort a regressziós hipnózisról. Elméletileg felszínre lehet vele hozni régi, tudatalatt rejtõzõ emlékeket, ámde ugyanolyan könnyû emlékeknek tûnõ képeket elültetni a páciens fejében.
Végeztek egy kísérletet, melyben az alany hagyta, hogy ilyennek alávessék és a hipnotizõr szándékosan terelte egy elrablásos történet felé a 'beszélgetés' irányát. A végén a páciens már maga sem tudta, hogy megtörtént-e vele, vagy sem. Most gondoljatok bele, hogy ha valaki alapból HINNI AKAR, akár elrablásokban, akár reinkarnációban ezeket elég meggyõzõ bizonyítéknak fogja érezni, holott lehet, hogy csak az agyunk játéka...
Jelentem végrehajtva! Amcsiban évtizedek óta csinálják, nálunk csak kb 15 éve.
Szal kezdhetet elõszedni az új világképedet.😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Még egyszer modom: az, hogy valami megjelent egy könyvben, magazinban vagy honlapon, és ugyanez az orgánum bizonyítékkal is alátámasztja (de azon kívül senki), még jelenti azt, hogy az igaz. Természetesen ez nem jelenti azt automatikusan, hogy hazugság, csak érdemes kicsit óvatosan kezelni. Különösen igaz ez a szenzációszagú dolgoknál.
Nem is értem mi a fenének írok ide. Nem az a baj,hogy 1esek nem bírják felfogni amit próbálok kinyögni, hanem hogy egybõl megrágás nélkül köpik vissza. Mint valami rossz kv automata amibe az ember bedobja a 100-ast de az kapásból kiesik.
sz4bolcs. Nemzetközi találmányi díjak. Részletes leírás. Te is nézz utána.
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
És szûnik meg ok és okozat,
Az nem tartja a világot sem valóban létezõnek,
Sem valóban nemlétezõnek.
Így hát az ellobbanástól
Valójában nem vész el a világ;
Faggatták a gyõztest,
Véges-e a világ, s õ hallgatott."
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.