Hibás az ősrobbanás elmélete?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én láttam, azért mondom.😊
Most már csak azt áruld el, hogy energia alatt melyik energiát érted. Nincs belõle sok fajta, de ezek nem kompatibilisek egymással...
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Amugy en nagyon materialista vagyok, de wanek-ek itt naggyon tulzasba estek. :\
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Az Õsrobbanás a nevével ellentétben nem robbanás volt. Azon egyszerû oknál fogva, hogy a robbanás során anyag alakul energiává és rendezetlenség a következménye. Itt viszon pont fordítva történ. Gyakorlatilag az energia alakult anyaggá, pontosabban létrehozta az anyagot. Szabályos rendszerek jöttek létre, atomok, molekulák, galaxisok, lokális rendszerek és klaszterek. Én inkább úgy képzelem el, hogy 1 ponton 'energia' szivárog (most értsétek jól, nem tudnám ennél jobban leírni, nem vagyok se fizikus, se csillagász...😊 és mint egy lyuk a hajón a lyuk egyre jobban tágul egyre több energia áramlik be. Innentõl már ismeritek...😊
Azt hogy honnan lett az energia? Ismerve az energiamegmaradás törvényét... A fizikusok ezt nagyon kutatják. Pedig tök egyszerû. Benne van az emberiség legöregebb best-sellerében😊.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Példa erre az Egely kerék amit NEM a hõ forgat, aki kipróbálta az tudja a többi meg csak dumál. Hermetikusan emberektõl elzárt forróvizes kesztyûtõl ugyanis nem forog. Csak ember jelenlétében, még ha szkeptikus is az illetõ.
Mindenki akkora faszságot ír egy fórumba, amekkorát csak akar 😄D
muhaahahah
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Eddig azt hittem, hogy csak túl 'eccerû' a gondolkodásod. De hogy hazudsz is, az már tényleg szánalmas.
Fogadj meg egy jó tanácsot: inkább olvasgasd sûrûn a magyar helyesírás szabályait, többre mész vele, minthogy olyasmit olvasol, ahonnan idézgetsz.
A javasasszonyok célközönségének talán el tudod sütni a marhaságaidat, de már egy érettségizett ember is hülyének fog tartani, ha ilyesmikkel hozakodsz elõ.
"A halálközeli állapot az a halál beállta elõtti rövid idõszak."
Valóban. És akkor mi az a halál? Amikor leáll az ember agya? Vagy a vérkeringés? Esetleg leáll a légzés? Elég tág fogalom. Anno, amikor félig beledöglöttem a Dunába, akkor voltak ez irányban tapasztalataim, és valahogy megragadtak bennem az emlékek. Pedig ennek már több mint 20 éve.
Csapkolódás, kiteljesedett idegbetegség, légszomj. Az delej kifogy az ember végtagjaiból, süllyedés közben szemléli körben a zavaros vizet, Beleszarunk KFT hangulat. Reménykedés. Félelem. Térérzékelés elvesztése, szédülés. Eszméletvesztés közben rettent jó halucinációk. Zuhanás egy hosszú 'alagútba' melynek a végén van valami fényes. Megnyugvás, valami nagyon jó érzés, közel a fény. Filmszakadás. ~20 percel késõbb magamhoz térés, csodálkozás hogy anyámék miért sík idegek valami érthetetlen okból kifolyólag.
Mint utóbb megtudtam, közel 9 percig voltam a víz alatt, plussz amíg kihorgásztak és kivittek a partra. A parton megállapították hogy se pulzus se légzés. Ott feltámasztotak 😄. Valahogy azóta nem aggaszt a halál gondolata, sem a közelsége.
"...az egyház dumája. De mint ahogy más sem igaz, amit hadoválnak, így ez sem."
Ez meg nem az egyház dumája, hanem a saját emlékeim leírása. Amit tapasztaltam, csak azt írtam le. Sem többet sem kevesebbet. Egyszer te is kifogod próbálni hogy milyen érzés 😉.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Minden tárgy és élölény energia. Létezik 1 olyan alakjuk ami nem fogható meg kézzel, de ugyan arra képes. Nagyjából. Mellesleg akik kilépnek a testülbõl minden irányban látnak és mindent érzékelnek tökéletesen, mint ha 1 gömbbõl lennének.
Kínában már több ezer éve elismerik, tudják,hiszik,hogy a holtak lelke energia gömbként közlekedik. Ilyet amúgy már én is fényképeztem, igen van mikor látható kicsit.
Mivel magyarázod,hogy pontosan elmodta a rokon az álmom? Gondolatolvasó?
Nagyon materialista szemléletû vagy, és kicsit szûk látókörû, ezért csak sajnálni tudlak.
Meg sem fordult a fejedben, hogy képtelenség, amit írsz? Mert pl. mi a bánattal látta magát, ha a SZEME ott feküdt a mûtõasztalon? Ja, hogy nem a szemével lát, hanem a "lelkével"? Akkor ezek szerint a vakok lelketlenek? Mert igazán láthatna szerencsétlen a lelkével is, ha már a szemével nem tud...
Az a te bajod, hogy mindenféle õrültséget elhiszel. De ami ennél is nagyobb baj, hogy ezeket megpróbálod terjeszteni is.
Az, hogy oxigénhiány + hallucináció az nem magyarázat arra ,mikor a visszatért beteg elmondja, hogy a szekrény tetején van 1 alma, vagy, hogy mégsem kellett volna a mellkasát szétvágni mert ronda látvány volt stb. 1 perc alatt akár éveket járhat be több ezer kilómétert tehet meg.
Idióta teóriákat akár percenként tudnék én is kreálni.
Az összes ilyen elméletnek (az összesnek!!!!), valamint a vallások által terjesztett agyrémeknek a közös hibája az, hogy meghatároz egy kiinduló állapotot, és onnan taglalja a dolgokat. De arra egyik sem ad választ, hogy a kiinduló állapot hogyan lett. Ezért felejthetõ az összes ilyen baromság.
Ez a téma is gumicsont. Mindenki jól hozzászól, a hirdetõk meg dörzsölik a markukat.
metaljesus: Szerintem rosszul gondolkodsz. Vegyuk a teret olyan kozegnek mint az idot. Namost a teret addig "kicsinyithetjuk" ameddig akarjuk mert nincs vége. Az ido is ilyen. Szerintem de persze nem vagyok kvantumfizikus sajna. 😄
A halálközeli állapot az a halál beállta elõtti rövid idõszak. Halál utáni állapotról meg ugye semki sem tud beszámolni, de mindenkinél eljön ez a pillanat... A halál beállta elõtt igenis erõs fájdalmak vannak. A szívleállás után az agy még rövid ideig mûködik. Észreveszed, hogy nem ver a szíved (ezt lehet érezni), és iszonyatosan megijedsz, félsz, hogy meghalsz. Mivel az agy oxigénellátása leáll, elkezdesz hallucinálni, és egyre álmosabb leszel, mint aki 1 hete nem aludt, majd a külvilág megszûnik számodra. A szívleállás után kb. 7-10 perc múlva beáll az agyhalál is, innentõl menthetetlen mindenki. A test bomlásnak indul.
A "határtalan nyugalom" és "végtelen üresség ami tele van valami nagyon megnyugtatóval" az egyház dumája. De mint ahogy más sem igaz, amit hadoválnak, így ez sem.
http://www.bcsinfo.hu/forum
egyébként nem idõben ("Tized-szazad-ezred-milliomod stb masodpercben") lehet a dolog kulcsa, hanem eseményekben: például azzal hogy milyen gyorsan iszod meg a kávét, valószínûleg nem sokmindenen változtatsz (persze van a káosz-elmélet is). viszont ha valakit megállítasz mielõtt egy száguldó barom elé lépne, azzal egy egészen új eseményláncot indítasz el. én ezekben a pontokban tudom elképzelni amikor különválhat egy univerzum. nekem mondjuk ez az elmélet annyira nem jön be (jobb abban a hitben hogy belõlem csak egy van 😊), de attól még lehet benne valami
Jo a cikk de ez a felfedezes semmit se bizonyit. Sajnos. 😊
- fizikai fájdalom
- félelem
- kétségbeesés"
Nem a halál a fájdalmas, hanem a hozzá vezetõ út. Végsõ soron nem félelem és kétségbeesés, hanem határtalan nyugalom és végtelen üresség ami tele van valami nagyon megnyugtatóval. És egyálltalán nem félelemetes. Bár testen kívüli élménnyel nem tudok szolgálni 😊.
Az alapja az E=m*c*c
Fénybõl és tömegbõl energiát lehet elõállítani, nos ez a folyamat mûködhet vissza felé is, azaz energiából lehet fényt, és tömeget elõállítani.
Az alapja már megvan, csak foglalkozniuk kéne vele.
Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!
viszont ez még mindig nem magyarázat az õsrobbanásra.
De másként is lehetne értelmezni, pl. akkor ez azt jelenti,hogy minden másodpercben több párhuzamos univerzum születik most is?
Ugytudom manapság ezt a membránelmélettel és a párhuzamos univerzumokkal magyarázzák - két egymás mellett lévõ membrán, két rezgõ lap egymáshoz ért, egyikbõl anyag áramlott a másikba, ez a mi "membránunkon" õsrobbanásként volt érzékelhetõ.